icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

monka30
16. sep 2016

@jaris84 riesit to vedia no riesenie je len 50:50 co sa tyka uspechu keby si otehotnela po ukonceni liecby.Ja som otehotnela po ukonceni liecby a liecbu mi nasadili po zisteni tehu ale zial ja som s tych stastnych nebola...mne ostali len oci pre plac zial.

jaris84
16. sep 2016

@monka30 to ma mrzí....a čo dalej zamýšlaš?

hwiezdinka
17. sep 2016

@jaris84 Medrol 16 mg v tabletkách....no co ti poviem, tiez ma to zobralo a dr. Lestan nam neodporucil teraz sa snazit, ale keby to nahodou vyslo, treba hned prist.

jama211
19. sep 2016

Ahojte baby, práve som objavila túto diskusiu a veľmi mi pomohla. Zajtra 🙂 idem do Imunovitalu na prvé vyšetrenie. Boolo mi odporučené vyšetrenie reprodukčnej imunológie. Máte nejaké skúsenosti ? Ako to celé prebieha ?? 😖 Ďakujem za odpoveď

bebe133
19. sep 2016

@jama211 ja som doktorke doniesla doposial urobene vysetrenia. Tie si pozrela, zobrali mi krv a o mesiac som mala vysledky. Manzelovi krv nebrali. Ale.keby viem, tak by som isla do Nitry, tam vysetruju cely par

tinka881
19. sep 2016

@jama211 ahoj, a vam sa ešte nezadarilo vobec?Lebo tiez neviem ci mam ist na to vysetrenie, nam sa behom roka 2x podarilo, ale prestalo sa vyvijat...

druzuz
19. sep 2016

@tinka881 ahoj a robili ti uz nejake vysetrenia vramci toho, lebo tam moze byt veka pricin.Pocnuc genetikov, hematologiou az po imunologiu.Vo velmi skorych tyzdnoch to mozu napriklad sposobit protilatky voci trofoblastu.Tie vysetruju na imunologii v Nitre.O rozdieloch medzi imunilogiou v Nitre a Bratislave som pisala na strane 152.Kamoska mala zase ine protilatky, ktore sposobovali skore potraty. Drzim palce!

tinka881
19. sep 2016

@druzuz hematologia je ok,a na genetiku stale cakame.zajtra si to precitam co si pisala.Vies mi vysvetlit aky je rodiel medzi imunologiou(kt.je v kazdej poliklinike)a reprodukc.imunologiou(kt.su asi 3 na slovensku)?nikde som sa to nedocitala.

skaredekacatko
19. sep 2016

Reprodukcna imunilogia robi vysetrenia ktore bezny imunolog nerobi a nevie teda zhodnotit vysledky. Nemaju na to ani laboratoria. Je to ho viacej co robia tak len tak to v skratke.

skaredekacatko
19. sep 2016
chelly
19. sep 2016

@tinka881 reprodukcna imunologia sleduje veci suvisiace s reprodukciou. to znamena protilatky proti vajecnikom, obalom vajicka, spermiam. podrobnejsie pozeraju cytokiny, zasa priamo tie, ktore suvisia s plodnostou. no a vsetko ostatne vysetria velmi podrobne, robia sa vsetky mozne potravinove alergie a intolerancie, dalej antifostolipidovy syndrom a antinukleove protilatky, co bezni imunologovia az tak podrobne neriesia.

tinka881
20. sep 2016

@chelly lebo vobec neviem ci je potrebne ist na to vysetrenie, lebo nam sa podari, ale babo sa prestane vyvijat, ako teraz naposledy v 12tt a plod bol v 9tt. Mna tam moj gyn neposiela

chelly
20. sep 2016

@tinka881 jasne, tie veci mozu sposobovat potraty, urcite je dobre to mat podchytene. je to relativne nova vec, takze nie vsetci gynekologovia to poznaju.

ub
20. sep 2016

@tinka881 Ahoj prosím ťa aké ti odporučili vyšetrenia? Lebo my máme ten istý problém rýchlo otehotniem ale potom koniec 6tt, 5tt, 9tt, 10tt. Ja keby som nebola v máji na kyrete tak ma Dr. nikam nepošle. Vyžiadala som si od nej genetiku a hemato. Genetika OK, hemato až v decembri ☹ Potrebujem na repro. imuno odporučenie? Lebo moja Dr. nevie ani kde to robia. a ešte od veci nevie mi prosím niekto poradiť, kde mi vyšetria homocysteín? Lebo ani to moja Dr. nevedela odporučiť. Prosím poraďte kto máte skúsenosť.

chelly
20. sep 2016

@ub ano potebujes vymenny listok, pripadne aj partner, ak chcete vysetrit aj jeho (staci od gynekologa odporucanie pre par). ambulancie su v BA, PO a NR (tam robia najviac)
a homocystein sa vysetruje na hematologii

ub
20. sep 2016

@chelly prepáč ale čítala som tvoj blog vidím, že máš toho veľa za sebou si silná žena len vydrž. A hemato by si mi nevedela odporučiť keďže mňa objednali v máji až na december!!! vraj 3 potraty nič nie je

jaris84
20. sep 2016

@ub Ahoj ja mám ten istý problém ako ty...všetky vyšetrenia čo mi robili(genetika, hemato...atd ) boli v poriadku. Až po piatom neuspechu som sa dostala na reproimuno do PO a tam mi zistili, že mám málo cytokínov dobrých a veľa zlých a tie bojujú protí babatku...Teraz mám nasadenú liečbu, tak uvidíme. Určite by som tu reprodukcnú u teba skúsila

tinka881
20. sep 2016

@ub až tak dlho cakas na hematologiu? ja som isla behom týždna na vysetrenie.Bola som na genetike a hematologie, ešte ma caka endokrinologia a vysetrenie u gyn na infekcie(chlamydie, ureaplazmy, myko-plazm)no a rozmyslam nad tou reprodukt.imunologiou. Ked som volala do BA,tak mi povedali, ze netreba vymenny list,ked som prekonala dva potraty(ale to vysetruju len teba)a ked som volala do Nitry,tak potrebujete vymenny list(tam vysetruju oboch)

chelly
20. sep 2016

@ub dakujem. no najlepsia je dr. Drakulova na Kramaroch, ale to mas asi daleko. uz asi vydrz do toho decembra, i ked je to teda sialena cakacia doba. hlavne je dolezite, aby ti nasadili preventivne fraxik a pripadne anopyrin, viac sa asi robit neda. a daj si vysetrit aj tu reproimuno. ono aj tak je takych minimalne 50% hlavne o stasti, proste medzi nebom a zemou, ale je dolezite urobit vsetko, co sa da. a mozno otehotnies, kym absolvujes vysetrenia a nebudes ich ani potrebovat ;)

ub
20. sep 2016

@chelly ved to že možno otehotniem toho sa bojím najviac nakoľko to zvládame aj keď sa nesnažíme ale potom tá bolesť ked sa v 5tt al. 6tt prestane vyvíjať.... čo ti budem písať...

chelly
20. sep 2016

@ub hej, je mi jasne, tiez sa radsej nesnazime, kym cakame na vysetrenia resp. liecbu. naposledy som mala pauzu skoro rok. asi je lepsie vydrzat a neriskovat to zbytocne.

maculicek1977
20. sep 2016

@ub ach jaj aj tebe sa také stáva....mne už 2 krát tiež som sa objednala na imuno a hemato ale tiež až na december....ach jaj....

hwiezdinka
20. sep 2016

@ub pripajam sa k jaris84, aj ja ti odporucam ist na repr.imunologiu (aj s partnerom). Tiez som mala vsetky vysledky v poriadku a az na repr. imunologii mi zistili problem s cytokinmi. Lutujem, ze som nesla skor, resp. ze ma neposlali skor. Potrebujes vymenny listok od tvojho gyndosa alebo z CAR a my sme isli na moj vymenny listok spolu s mm.

hwiezdinka
20. sep 2016

@ub vraj 3 potraty nic nie je? To moze povedat len ten, kto si to nezazil... 😠

ub
20. sep 2016

@hwiezdinka no teraz uz mam za sebou stvrty a nie som o nic mudrejsia

lili12345
21. sep 2016

Ahojte chcela by som sa opytat ci tu niektora berie infuzie intralipid?

zuzanita444
22. sep 2016

Ahojte, moze mi niekto vysvetlit preco robia testy na repro imuno aj centra asistovanej repr.? Totizto mne robili tieto testy v iscare a vyskocili mi cytokiny. Ked som poslala vysledky do centra reprodukcnej imunologie tak mi odporucili testy opakovat, lebo pri cytokinoch sa krv musi spracovat do 20min a prist nalacno. Nic z toho v iscare nebolo dodrzane, takze vyhodene peniaze a strateny cas. Tak len ma zaujima preco to potom centra asist.repr. robia? Iba biznis?

cheeky82
22. sep 2016

@zuzanita444 kazde zdravotnicke zariadenie v ktorom musis platit je cisty biznus bohuzial. ziadne CAR ti neurobi take podrobne vysetrenie ako na repro imuno. je mi luto, ale vyhodila si peniaze zbytocne. na repro ti urobia komplet vysetrenie, ale budes si musiet zaplatit cca 250 eur.

zuzanita444
22. sep 2016

@cheeky82 v nitre mi povedali, ze mi urobia len tie cytokiny za 50eur. Mna len zaraza preco to tie centra asis.repr robia ked to nema ziadnu vypovedaciu hodnotu...smutne...

janinuska
23. sep 2016

Dievčata, chcem sa opytat, mate niektora taky problem, že vaše telo si vytvara protilatky proti štitnej žlaze. ANTI-TG, ANTI-TPO a tie protilatky spôsobuju, že sa tvoria v tele zvyšene cytokiny TH1- ktor su embryotoxicke a k otehotneniu nikdy nemože dojst, lebo tie cytokiny sposobia, že embryo sa nikdy neimplantuje. Vraj sa to neda ani liečit, nakolko protilatky proti štitnej žlaze sa liečit nedaju. Dakujem za každu odpoved.