Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@fatma1 No mne to povedala endokrinologička, aj obvodna doktorka, liečim sa so štitnou žlazou už 8 rokov, hypothyreoza, hormony mam v norme, vdaka liekom, ale vraj protilatky sa nijako liečit nedaju, neviem ako to je, ale sa čudujem, že gynekolog ti robil taketo vyšetrenie, to sa robi na endokrinologii, protilatky mam velmi vysoke, aj cytokiny. 8 rokov už nemožem otehotniet.
@janinuska ahoj a teda žiadna šancanieje?Ja čakám na výsledky na imuno a čakajú ma odbery na štítku robila mi roentgen tak štítna je ok ale tak bojím sa čo ukáže krv naposledy som bola na štítku na krv pred 10rokmi a bola ok ..tak a teda berieš nejaku liečbuči bez šance?ďakujem zaodpoveď
@janinuska a máš aj viditeľný problém skrz tej štítnej žlazy a tých protilátok prečo sa vlastne robia?
@bobricek1979 Vôbec neviem, prečo sa mi tie protilatky vytvaraju, ja mam autoimunitne ochorenie štitnej žlazy, v Imunovitali mi zistli zvyšene CRP, nie velmi okolo 15, norma od 0-5. Vraj to CRP, ked je zvyšene, poukazuje to na nejaky zapal v tele a tie protilatky proti štitnej žlaze, vlastne sposobuju ten zapal, chronicky ,zvyšuju CRP a CRP zvyšuju cytokiny a cytokiny, ked su zvyšene, tak su embryotoxicke, neumožnia embryu uhniezdit sa v maternici. Všetko je to začarovany kruh, ja som podstupila 2xIUI- neuspešne, potom navrhovali IVF, ale to som nechcela, lebo v car neporobia potrebne vyšetrenia a hned umele oplodnenie, tak som si dala z vlastnej iniciatívy porobit komplexne vyšetrenie repro-imunologie.
@janinuska čítam všade ,že sa to dá ja verím že ak ti navrhnú spravnu liečbu tak ivf by mohlo zabrať ja som bola aj na ivf a tiež nič tak skúšame všetky vyšetka imuno hematologia aj štítku
Dievčata, dakujem vam za rady.
@jaris84 ahoj, tak ako si dopadla? Zabrala ti subcuvia?
@hwiezdinka neviem, ešte len zajtra idem na odber
@jaris84 aha, tak drzim palce, aby bol dobry vysledok 😉
Chcela by som sa opýtať, či ste niektorá absolvovali v Nitre liečbu intravenózne imunoglobulínmi (IVIG) a s akým výsledkom? Mám hranične zvýšené NK bunky.
Ahojte. Ja som bola na repr. Imun v ba v imunovitale. Tyzden pred tym som sa tu na MK dozvedela ze nerobia kompletne testy, skoro ma potazilo. Clovek caka na to jak na spasenie a zrazu ani vsetko nevysetria. Tak som sa objednala opat a do Nitry. Viete mi povedat ci v Nitre v ramci vysetrenia vysetruju kompletne aj stitnu zlazu? Podstupili ste niekto aj endokrinologicke vysetrenie?
@cheeky82 doktor z centra v brne mi odporucil kompletne vysetrenie repr. Imunologie a napisal tak ze vysetruju kompletne stitnu zlazu. Preto sa pytam lebo tiez som si myslela ze len endokrinologia to vysetruje kompletne. Dakujem za odpoved. Objednala som sa v nitre a aj na endokrinologiu. Mam za sebou dve et a tri ket neuspesne a netusim kde moze byt problem. Vajko nie a nie sa uchytit... som z toho zufala
@cheeky82 a mozes povedat aka? Tiez si mala pred tym neuspesne et/ket? Ja som bola len v imunovitale v ba a tam mi zistili nedostatok vitaminu d a protilatky voci protrombinu, tak som si pichala clexane a brala anopyrin ale nepomohlo. Asi bude niekde inde zakopany pes. Ale budeme musiet podstupit uz tretie ivf lebo uz nemame ani mrazacikov ☹
@cheeky82 no ja dúfam, že je to to, čo mi už konečne pomôže. Posledný vklad som do Nitry chodila na infúzie intralipidov, ale skončilo sa to v 7.tt. Tak snáď teraz to už zabere úplne. Bude to už náš 5 vklad...už sme skúsili snáď všetko. Ak sa môžem opýtať, kde bol u teba problém? Možno to bude niečo, čo sme ešte neskontrolovali a neskúsili. ďakujem

@janinuska Ahoj..ja mam ten problem . mne robil gynekolog odber v april,maj tusim,myslim to ANTI-TPO ..zvysene to bolo,neviem uz kolko...na repro-imuno som nebola,cize ci mam zvysene cytokiny neviem..a kto ti povedal toto,ze je to neliecitelne??:((