icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

jaris84
30. sep 2016

@hwiezdinka no bola som trochu mo, keď som bola pri ňom....bolo to úplne neplánované , ale z toho vo dom pochopila, tsk nie sú ešte ok, ale nasadil mi ďalej do kontroly subcuvia + prednison. Tak hádam bolo nejaké zlepšenie, inac by mi to asi vymenil...aspon myslim

anaba1
30. sep 2016

@jaris84 a na objednanie sa caka dlho? Aj do KE pojdem ked bude kratsi termin..a este otazocka..ona robi aj testy na protein s a faktor VIII..tie testy co sa robia iba v trombofilnych centrach. Hematologicka z MT mi kazala ich zopakovat v polovici tehu..

sila2
30. sep 2016

@tinka881 prišla som o bábätko v 20,tyzdni tehotenstva nezistili príčinu smrti tak si riešim vyšetrenia teraz čo sa mohlo stať nakoľko som mala jeden potrat síce 4,tyzdni potom normálne tehotenstvo zdravú 9,rocnu dcérku a keď sme sa rozhodli pre druhé dopadlo to zle.

tinka881
30. sep 2016

@sila2 je mi to velmi luto, ja som behom roka dosla 2x o babo v 9tt a teraz v juni v 12tt. Tiež teraz cakam na vysledky z genetiky,hematologiu mam ok,ešte stitna zlaza a reproimuno ma caka. Ty už mas nejake vysetrenia za sebou?

monka30
30. sep 2016

@jaris84 ja som spinila na zaciatku tehu...

sila2
30. sep 2016

@tinka881 hematologiu už mám to mam v poriadku.
V utorok idem endokrinologicke na krv a neviem co ma tam ešte čaká, genetika tiež budúci týždeň sa objednávam s gynekologickeho hľadiska som v úplnom poriadku. No tak sme si prežili svoje držím palce nech sa ti za darí bez komplikácií.

tinka881
30. sep 2016

@sila2 aj ja ti drzim palce, hlavne nech nam najdu pricinu a mozme byt opät tehulky.

sila2
30. sep 2016

@tinka881 Presne tak keby sa da skôr ta reproimunologia ale tie zdĺhavé termíny.

jaris84
30. sep 2016

@anaba1 joooj, to ti presne neviem povedať, lebo ja som na prve vysetrenie u nej bola asi pred 4 rokmi, ale ona to robí dosť podrobne aspon tie prvé, aby vedela od čoho sa odpychnut, čo vylúčiť atď...pamätám si , že mi brala strašne veľa ampuliek krvi, ani neviem na čo všetko...čakala som asi tri mesiace, ale potom už keď si tehu, tak uprednostnuje- to aj do týždňa ta vezme

anaba1
30. sep 2016

@jaris84 dakujem...to bude robit teda aj tie testy co potrebujem..super.. musim sa cim skor objednat..

martuska2
1. okt 2016

@jaris84 drzim palce. Raz za 3-4tyzdne mavam kontroly a predtym tyzden idem na odber do medirexu na cytokiny a vytery. Ale zvacsa uz mi povie ze takto dalej..nie su super vysledky ale kusok lepsie ako na zaciatku. A teraz som uz par mesiacov bez liekov. Tym medrolom mi chceli pokryt hlavne ten prvy trim a zaciatok druheho lebo vtedy som.mala potraty. Od stredu druheho uz mi nedal lieky zeby to uz malo byt ok. Ale sleduju ma. Je to fajn pocit. Drzte sa...a vela odpocivajte. Mne velmi pomohla pnka ze som nebola v robote medzi chorymi..lebo stale na zaciatku tehu som ochorela v lekarni :(

martuska2
1. okt 2016

@jaris84 haj a nie nespinila som a od hulikovej mam anopyrin 10pku od zacuatku.

martuska2
1. okt 2016

@hwiezdinka tak ko ani nam neodporucal 🙂 otehotniet..ale tak skusali sme a vyslo 🙂

martuska2
1. okt 2016

@anaba1 ja chodim k Janke ku dcere. Jej mama je tam hlavnou lekarkou vsak?

martuska2
1. okt 2016

@tinka881 rovnaky rok som mala vlani ja aj tyzdne sedia :( prvy v maji druhy v novembri :(

tinka881
1. okt 2016

@martuska2 tak snad trerie tehu dopadne ako tvoje.snad trojka uz bude stastne cislo.len snad mi najdu pricinu,urcite dalsie tehu si uz tak neuzijem a budem sa bat,aby vsetko ok dopadlo

buba08
1. okt 2016

@martuska2 myslím, ze Janka nie je jej dcéra, ale nevesta 😉

martuska2
1. okt 2016

@buba08 aha. Je mila. Ale sestricka ach jaj. Citim sa jak na bytunku ked mi berie krv. Janka je snad rovnako dobra ako svokra. Lebo meno Hulikova ma velmi dobre referencie

buba08
1. okt 2016

@martuska2 ano, obidve su dobre a veľmi milé

marcela0602
4. okt 2016

ahojte. má niektorá z vás skúsenosti s reprodukčnou imunologiou Dzurilla Nitra?

druzuz
4. okt 2016

@marcela0602 ahoj.Ja len tie najlepšie🙂. Písala som o mojej skúsenosti na strane 152.

cheeky82
5. okt 2016

@marcela0602 aj ja len tie najlepsie. pozri si moje predchadzajuce prispevky. na Dr Dzurillovu nedam dopustit. Len vdaka nej som ostala tehu

anaba1
5. okt 2016

@marcela0602 ja som po 6 tyzdnoch liecby medrolom u nej ostala prirodzene tehotna...a to po 4 ivf..genialna odbornicka..len a len odporucam.

hoky
5. okt 2016

Babky nezvýšil sa niekomu prednison? Píšte di IP dík

marcela0602
6. okt 2016

@anaba1 a uzivas medrol aj pocas tehotenstva?

marcela0602
6. okt 2016

@cheeky82 ja sa totiž uý u dr. Dzrurilovej liečim, lebo mi zistili protilátky voči spermiám ľahkého stupňa a cca. 4 mesiace užívam medrol. Ale pri odberoch zistili, že moje telo nereaguje na liečbu protilátky sa stále tvoria. Ale stal sa medzitým zázrak a otehotneli sme prirodzene. Dr. Dzurilova po tejto informácie mi ale dokonca aj zvýšila dávku, čomu teda nerozumiem prečo, keďže liečba bola bez zmeny.

cheeky82
6. okt 2016

@marcela0602 no mozno liecba bola bez zmeny, lebo ti tie davky medrolu nestacili a teraz ked si tehu nechce riskovat aby si potratila.

marcela0602
6. okt 2016

@cheeky82 ja som ale pravdepodobne otehotnela aj bez medrolu, vieš. Tak sa trochu aj tomu bránim, že prečo mam stale brat ten medrol. Jaj, takže ten medrol slúži aj na to, aby som nepotratila? Lebo v letáku som sa nič také nedočitala

monka30
6. okt 2016

@marcela0602 netusim v ktorom tyzdni si,ale Dzurillova to mysli len dobre.
Som jedna s tych co k nej chodi a tiez otehotnela bez liecby,brat medrol som zacala hned ako som nasla //ciarky na teste davku mi po pretestovani zvysovala no nestacilo to,imunita je neskutocna a dokaze sa pekne a rychlo menit.Mne totizto odstavy srdiecko....aj ked som ho predtym krasne pocula.Cize hej moze to skoncit potratom ak sa imunita zblazni,mna nepusti cez prvy trimester.

anaba1
6. okt 2016

@marcela0602 som v 13 tt a postupne mi znizuje davky..z 8 mg na 6 a teraz mam 4...buduci tyzden idem na krv ale ma poslala do presova ku kuzmovi..a pracdepodobne mi ho uz vysadi..uvidi sa podla krvi..vraj medrol sa nesmie vysadit naraz ale postupne