Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@gayano ja som bola v imunovitale tiez, ale tam mi vlastne ani nic nezistili, nitra ma podrobnejsie vysetrenia.. takze ja by som sa urcite objednala do nr, keby som to bola urobila hned, mozno som si mohla usetrit potrat... aj ked teda ziadne vysetrenie, ani tabletky uspech nezarucia.. a co sa tyka tej trpezlivosti taaaaaak to poznam.. niekedy je to o hubu.. ale v tychto veciach nam asi nic ine nezostava..
Babky nezvýšil sa niekomu medrol?
Ok, ukecala si ma s tou NR, pojdem tam. Rozumiem ti uplne...mam za sebou 5 potratov, a keby som sla podla odporucania mojho gyn, verim, ze ich mam viac, takze sa mi riskovat uz nechce.
hranicne hodnoty trofoblast a manzelove spermie... len to sa davkuje aj podla vahy... tusim sme mali rovnaku diagnozu
@ sosicka mne dnes prisli vysledky z reproimuno - po 2 mesiacoch s Medrolom sacmi upravili a uz su v poriadku, tak sa tesim ☺Mozene ist na IVF - Medrol vsak musim brat aj nadalej
@sosicka vies, ja nadavam sama sebe, ze som si nedala urobit vysetrenia uz skor.... len clovek, ked to zacne riesit, tak ani nevie, co vsetko sa ma pytat.. a zial lekari ti nepovedia.. hlavne, ze platis.. az potom ked sa veci potentuju... tak sa tvarime, ze aha, nieco nieje ok.. len to nebolo uz vtedy, ked sa dlhsie nedarilo... mohla som si usetrit 4 roky nervov, bolesti.. a aj penez..!! hrozne by som chcela patrit do skupiny, ze raz sme si "vrzli" a babo na ceste... a nie stale do seba sukat hormony a podobne dobroty...
@moni80 ahoj prosím ťa, za ako dlho si mala výsledky repro imuno, pýtam sa informatívne som tam objednaná na január.....ďakujem
@maculicek1977 po prvom odbere boli vysledky az za mesiac, teraz po dvojmesacnej liecbe boli kontrolne vysledky do 10 dni
@moni80 ďakujem no dosť dlho mesiac....ale no čo už narobíme.....
@maculicek1977 tie cakacie doby su naozaj katastrofa ....nuz ale nic ine nam nezostava
@kika0510 my sa snazime necele dva roky a poviem ti, uz po 3. Slabunko pozitivnom teste, resp. 3. Biochemickom som to zacala riesit. Doktori maju na vsetko cas. Mna moja dr pchala 3 mesiace clostilom a pregnylom a pritom ja som otrhotniet vedela, len to hned odislo kvoli tym protilatkam.... aj tak sa mi moja ovulacia vratila do "normalu" a mavm ju az cca 18 dc. Mam pocit ze o niektorych veciach mam uz viac nastudovane ako doktori. Ale dufam, ze to dotiahneme az k babatku.
Nezvýšil sa niekomu medrol?
@sosicka velmi drzim palce.... ja som takto chodila na vklady... prve dva sa podarili.. ale prvy potrat v 6tt, druhy v 9tt. a potom dalsie dva ani tuk... tak som si povedala a dost... chcem mat fakt aj imuno podrobne.. a bum.. teraz spolieham na to, ze sa to upravi.. a v novom roku, ideme do noveho boja.. 🙂
Baby mám takú sprostú otázku, či pri užívaní medrolu môžme praktizovať s partnerom orálny sex, keď máme nakázanú kondómovú ochranu. Tú dodržujeme, len môjmu priateľovi to s tým proste nejde :(
@musichetta nie je celkom pravda, ze bez stimulacie. Naprotechnology vyuziva aj clostilvegyt alebo letrozol, co JE stimulacia.

Baby dakujem 🙂 ...ale to fakt ? 😀 ja som si tak blahovo myslela, ze to stihnem do 13.12. - mam prvu konzultaciu v Brne, tak ze pridem vyzbrojena vysledkami. A v Imunovitale mi dali 3.1.2017 najskorsi mozny termin, co sa mi zdalo daleko. Ako tak citam, je to este dobry termin 😀 No nic, asi si budem musiet zacat zvykat na cakanie, co sa mi velmo nelubi, uz som cakala predlo ☹