Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@majinka81 @skaredekacatko @nelly3 @ivka3901 baby, neviete, ci sa v ramci tych testov na repro imunologii robi aj histaminova intolerancia? neviete, ci sa to tiez da z krvi? diky
@majinka81 @skaredekacatko @nelly3 @ivka3901@zibi davam vam do pozornosti... najma asi tie, co ste mali potraty... ja neviem, ci sa to zistuje v ramci reprodukcnej imunologie...? http://www.ciaa.sk/clanky/histaminova-intolerancia
@diska super takže je to ok, lebo viem že ked mi brali na kontrolu krv tak vraveli, že krvný obraz treba takže to mám ok.
Si vezmi že mi klesli nk bunku po užívaní medrolu ale cytokíny nie.
Čo si o tom myslíš?
Idem na ten intralipid asi po hodnotení od Mudr. Girovskej.
Vlastne jediný parameter, ktorý mam zlý sú tie cytokíny.
@majinka81 aj ja m zvysene cytokyni . Tebe medrol nezabral? Lebo ja ho budem tiez brat?
Baby neviete co su vlastne tie cytokyni zac?
@majinka81
@skaredekacatko intracelularne cytokiny, kotre stanovuju latky porudovane tymito bunkami. Tie sa delia na prozapalove tzv. embyotoxicke, kotre vytvaraju pre embryo prostredie nevhodne a tzv. embryoprotektivne,ktore embryo svojim sposobom chrania.
mne to tak vysvetlovala Girovska,ze mozu bojovat proti embryjku.
@skaredekacatko Ahoj zabral v podstate ale iba na nk bunky a na cytokíny nie.
Musím počkať na hodnotenie od doktorky. Sama neviem a neviem ani prečo to nekleslo. Ked budem mať hodnotenie dám vediet. 🙂
Medrol zaberá neboj.
pa
@diska ahoj presne aj mne toto napísala. Len ma zaujíma či aj ked ešte nie sú v norme či je možné otehotnieť nakolko ked to je vyššie užíva sa medrol a doktori robia ivf aj tak - čiže nejakú zvýšenú hodnotu by to kvázy mohlo mať?A dá sa otehotnieť s tým, že medrol stále užívam?
neviem či som to zrozumitelne napísala. 😕
@majinka81 a ako dlho a kolko medrolu si brala? ma sa brat aspon 6 tyzdnou pred transverom,ja som mala dokola vklady a vzdy som brala medrol a nikdy nic,potom sme nasadili aj intralipid a podarilo sa,brala som ho az do 20tt a medrol som brala 12mg denne to su 3tablety po 4 mg denne a od 12 tt som postupne znizovala.
@majinka81 tam nemal byt otaznik. Ja som uz bola na zhodnoteni dostala som medrol 6;tyzdnov pred ivf plus tie lipidy. Ja mam.len tie vysoke vsetko ostatne je oka. No a este to D.
Inac som.niekde citala ze kortikoydy znizuju D a ja som v tom o doby brala medrol preventivne sice malu davku
A odbery boli par tyzdnov len po. Tak to tak znizit mohol aj on. 😝
@skaredekacatko nepoznam ziadneho cloveka na slovensku kumu vysetrovali D aby ho nemal nizke 😀 😀 😀 cize v lete vela slnka a doplnat vitaminky ,nieje to nic hrozne jednoducho je to tak, z toho by som si hlavu nerobila baby 😉
@diska Ahoj
tak tri týždne 12mg dalsie tri týždne 8mg na tom som stále a teraz v pondelok bola kontrola - nk bunky ok už len cytokíny.
Ale nemám hodnotenie od mudr pravdepodobne doporúči intralipidy už ich mám aj doma a možno ma nechá na tých 8mg - neviem sama.
Vieš myslím to, že ked užívam stále medrol a pred ivf sa užíva 8 týždnov je dost pravdepodobné že by sa mohlo podariť popri užívaní - aj ked to nekleslo.
my sa zatial nechystáme na ivf chceme aspon pol roka skúsiť prirodzene.
baby ja mam uzivat ten metypred 20mg/denne kokos nie je to nejako vela? neporazi ma 😕 😀
Ahojte baby chcem sa spýtať na váš názor dr. dzurilová mi našla tie protilátky voči annexinu v až 97 hodnotu a nasadila od 20 januára inekcie dexamed a ešte anopyrinu 100 polku denne a ostatné hodnoty mám OK našťastie 🙂 teraz 17 marca mám vyhodnotenie výsledkov a že či inekcie raz za týžden neni málo 😒
podla výsledkov by sme chceli ísť už na KET možno začať aj koncom mesiaca podla menzesu 😒
Ahojte, chcem sa k vam pridat, 28.4. Mame termin v nitre, kedze mam za sebou druhe neuspesne ivf, v Care mi zistili len protilatky voci spermiam inak mame vsetky vysledky dobre, spg v norme, priechodne vajcovody, pravidelna ovulacia, amh tiez ok.... A embryo sa mi ani raz neuchytilo. Je tu medzi vami taka, ktora sa preliecila na imuno a otehotnela prirodzene?
Baby,ja chodím do Unici v Brne,vraveli mi ,že bedem brať Prednison alebo Medrol a začnem len v tom cykle,kedy bude ET.vyslovene som sa pýtala na to,či to stačí,lebo všade v iných centrách 6 týždnov pred ET.Dr. mi povedal, že stačí, a po vklade sa ešte pichá Pregnyl,1.injekciu pichnú oni,druhé 2 si pichám doma.a majú s tým vysokú úspešnosť.aj kamarátke sa tak podarilo pri darovaných vajíčkach na prvý raz,má 44rokov a prednison začala brať v cklke, kedy bol ET. 🙂
Používajú len mladé darkyne,a môžete si vybrať.

@majinka81 praveze ja som nebola na konzultacii, ako som tu pisala, len mi poslala vysledky mailom a moc tomu nerozumiem... nk bunky mam asi dobre, v norme... ale cytokiny mam vyssie niektore nad referencne hodnoty, ale neviem co to znamena... ci z toho robit hlavu, ci v pohode... 😕