icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

candour
13. mar 2015

Tak som sa dockala po 2,5 mesiaci vysledkov a moj KET je opat v nedohladne..zvysene NK a protilatky proti troboflast silno aktivne..medrol min.6 tyzdnov:(

diska
13. mar 2015

@candour a intralipid?

candour
13. mar 2015

ten zatial nie, az podla kontrol. odberov mi prida infuz. imunoglobiny, resp. že ak budem chciet ist silou mocou pred tymi 6 tyzdnami 🙂 tak mi da tu infuz. skor, ale nie je to intralipid, je to nejaka infuzia inak brutalne draha, ale plati to poistovna, inak by som to ani nezvazovala
@diska

candour
13. mar 2015

@diska a ten intralipid sa vzdy teda dava? to je tiez len na predpis?

candour
13. mar 2015

Inak, sila je ze mi v Ba robili z krvy testy na genetike a vyslo mi ze protilatky proti spermiam pozitivne a proti troboflastu negativne a v NR na imuno presny opak, clovek uz je z toho magor 😠

diska
13. mar 2015

@candour ja som ti to minula vysvetlovala ,ked si mi argumentvovala,ze netreba davat liecbu medrolu bez vysledkou.
Tak este raz a pre vsetky baby,imunita je menna a telo sa dnes prava tak o mesiac,tyzden inak a v tehotenstve uz uplne inak,(tak ako aj teraz tvoje rozdielne vysledky),preto ak sa niekomu dokola nedaria vklady kvalitnych embryi je predpoklad,ze tam moze byt problem s imunitou ,cize chodit do kola na transver bez uspechu asi nieje dobre reisenie.Preto je vhodna terapia 6 tyznodu medorolu a az potom vklad.
Intralipid je na tie zvysene NK bunky.

diska
13. mar 2015

@candour a este ja by som tam nechodila ako na klavir a vrazala do toho cas a prachy,urobila by som to co je uz osvedcene to je medrol a intralipid ale tak kazdy robit ako chce a comu veri.

candour
13. mar 2015

@diska Tak ale asi mi ten intralipid musi niekto predpisat nie? co mam Dr. z imuno nutit a radit co mi ma predpisat lebo to baby pisu na fore??

diska
13. mar 2015

@candour najst si taku imuno co veci prommptne riesi a nenatahuje cas aby co najviac zarobila 😀

candour
13. mar 2015

@diska aha, pokial viem reproimuno su na SK len tri z toho jedno to nove v ba je o nicom, tak asi velmi na vyber nemam... a nebudem sa trepat do prahy,

diska
13. mar 2015

@candour ked sme pri prahe tak by ta to vyslo lecnejsie ako toto natahovanie tu,setirs cas a peniaze ale netreba ti prahu,staci aj normlana obvodna imuno ktora ti ten intralipid predpise,alebo ochotneho gyndosa co da receptt a niekho kto ti to poda.Ublizit to nemoze ,pomoc ano.
Snazim sa poradit ale nekazem ti to tak robit,ja hovorim ako by som postuovala ja.Kedze na sk je vsetko tak komplikovane 😀

candour
13. mar 2015

@diska ok diky, viem ze to myslis dobre, necham si poradit, opytam sa dzurillovej a ked nepredpise skusim teda ukecat dr. v car alebo inde, pripadne sa budem napajat sojovym olejom🙂

diska
13. mar 2015

@candour ved ty chodis do car tam kde je Feldmar,ze? Podla mna s nim sa da dohodnut. 😉

candour
13. mar 2015

@diska ano, ale k Drabekovi 😉 v pond. tam idem tak sa ho opytam

diska
13. mar 2015

@candour och tak teda k nemu 😝

nelly3
13. mar 2015

baby pisala som bergendiovej-imunovital, nech mi posle recepty, a mala som z krvi pozitivne na chlamydie plucne, to som uz spominala, potom som isla este na nejaky spec. ster z hrdla a napisala mi:
Kontrolné laboratórne vyšetrenia sú negatívne, nepoukazujú na chlamýdiové ochorenie
hmmm tak to akoze ich uz nemam??

majkulik
13. mar 2015

@candour
@diska
ahojte, citala som vasu diskusiu o medrole a intralipidoch. ja som bola v nitre u dr. dzurillovej a ta mi na zaklade vysledkov predpisala Medrol. Ano v centrach davaju medrol automaticky, ak je problem, tan na liecenie a ked nie je problem tak preventivne. Ja som ho brala a beriem ho este aj teraz. ja osobne by som si ho sama neaordinovala, je to kortikoid. Tie intralipidy sme sa dohodli v centre a mi to odporucil, gyndos mi dal predpis a tam mi to aj pichli. reprodukcna imunologia je dobra, lebo odhali velmi vela. nam dali termin po 2 mesiach, odbry boli po dalsom mesiaci, vysledky po 6 tyzdnoch a potom sme sa dopracovali k medrolu. Des, ako na hodiny klaviru ale aspon viem, ze som urobila naozaj vsetko pre uspech.
Inak este jedna vec, vysledky a ich hodnotenie som konzultovala cez mail s imunologiou v Prahe a ta mi potvrdila to, co napisala Dr. dzurillova.

nelly3
13. mar 2015

@majkulik
a aku davku beries medrolu denne?

majkulik
13. mar 2015

@nelly3 na zaciatku som mala 8 mg/denne a teraz uz iba 4mg

diska
13. mar 2015

@majkulik nikomu nekazem aby si to sam ordinoval ale ak je clovek v coilem trochu lepsom centre,a ma zasebou par neuspesnych vkladov tak mu ho narodinuju.
Ty si sa potom chodeni za dzurilovou a plateni tiez dopracovala len k medrolu a intralipidu 🙂
V dobrom centre to mas bez chodenia,to je to co som chcela povedat a vysvetlit.
Reprodukcna imunologia aj ked odhali cokolvek tak z doterajsich uspesnych lieceni je najdostupnejsi ten medrol a intralipid.
Fakt nechapem naco sa dopracovavat k medrolu pol roka a este aj zato platit 😀 😀 😀v centre ti ho tiez nepredpisu pri prvom vklade ale ak uz vidia ,ze teda asi nieje nieco ok asi pisem nezrozumitelne pre niektore baby ale niektore ma snad pochopia a pomoze im to. 😉

diska
13. mar 2015

@nelly3 a z krvi bol aky vysledok? nebolo to uz po prekonani?
Poviem ti tak ani obvodna a ani plucna to velmi neporiesia,najlepsie to vedia na infekcnom posudit,bohuzial u nas niektori lekari nevedia este ani poridne citat interpretaciu vysledku aj ked to tam maju jasne napisane z labaku.

nelly3
13. mar 2015

este jedna vec ma napadla, tie intrac. cytokiny, nejako ich nevidim vo vysledkoch 😕 ako su oznacene? lebo ved som zaplatili 50€ za ne hmmm

nelly3
13. mar 2015

@diska
no z krvi boli: Chl. pneumoniae IgA pozit, IgG pozit
M. pneumoniae IgM negat. IgG negat.

diska
13. mar 2015

@nelly3 tak podla toho ich mas pozit, a hodnota k tomu nebola,ze ci hranicna alebo aka?

freyahope
13. mar 2015

@diska mne v RF medrol ani intralipidy nenavrhli a to som mala 4 neuspesne vklady, az potom som sa tu docitala, ze nieco take existuje. Ale prave dnes na kortikoidy dobre nadavam, neviem sice este vysledok kontroly, ale dnes mam fakt naladu pod psa, lebo sa strasne bojim, ze mi dexamed dokafral cyklus a to som sa chcela pomaly hrabat na KET ☹

nelly3
13. mar 2015

@zibi
este jedna vec ma napadla, tie intrac. cytokiny, nejako ich nevidim vo vysledkoch emoticon ako su oznacene? lebo ved som zaplatili 50€ za ne hmmm

diska
13. mar 2015

@freyahope baby prepacte uz sa musim smiat,no ved ake je to super,ze sa tu dozviete,ze nieco take existuje ,ono to casto aj pomoze 😀 😀 😀 asi zalezi aj do toho ako komunikujes s doktorom a tiez povies,co si myslis a jednoducho aj studujes tiez ako vzdy ked cloveku o nieco ide.

teraz vazne,myslis ze to ten dexamed mohol dokaslat? skor sa baby boja ,ze im to oslab imunitu ale s tymto skosenost nemam,mozno sa ozve neaka baba co ma podobnu skusenost ako ty.

diska
13. mar 2015

@nelly3 pockaj sak ten druhy vysledok ti nerobili na chlamydie ale na plucne mykoplazmy,tak preto vysli nagat. lebo tie nemas ,mas plucne chlamydie.

nelly3
13. mar 2015

@diska
tak ja uz neviem, kaslem nato.
V zavere mam: pozitivne protilatky proti chlamydiam kontrolovat, pri tazkostiach preliecit.

freyahope
13. mar 2015

@diska vo vedlajsich ucinkoch to ma aj vymiznutie menstruacie, tak teoreticky asi dokafrat moze... a to mi nenapadlo, ze ked som sa spolahla na odbornikov a nestudovala som si sama, ze mi asi o nic neslo...