icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
14. jan 2017

@ michellevendero fúha bohužiaľ toto mi nič nehovorí :( tým, že hematológiu neriešim, že som mala dobre výsledky, tak sa v tom nevyznám

calmmeadow
15. jan 2017

Ešte by som poprosila niektoré skúsenejšie z vás,viete mi povedať či má nejaký vplyv na šance otehotnieť a donosiť bábo,ak mám hodnotu IGa takmer nulovú?Ostatné IG sú v norme.Ďakujem.

bebe133
15. jan 2017

@leelloo mne tiez na reprod. Imun zistili ten protrombin a pritom hrmatologia bola ok.

leelloo
16. jan 2017

@bebe133 fakt? ja som si myslela, ze ked to suvisi so zrazanlivostou krvi, tak by na hematologii zistit to iste. Aj si potom nieco brala?

chelly
16. jan 2017

@leelloo mne teda na hematologii vobec nezistovali antifosfolipidove protilatky, len krvny obraz a zrazanlivost. asi to zavisi od lekara.

bebe133
16. jan 2017

@leelloo v hetato mam vo vysledkoch priamo napisane ze leiden a protrombin - mutacia nepritomna. Este som tam aj volala a pytala sa na ten protrombin, zopakovala mi ze to je ok. A na reprodukcnej inunologii mi to bolo uz dva krat potvrdene z krvi. Ja som kvoli tomu pichala clexane a brala anopirin v den ket som zacala. Ale nepomohlo to. No vtedy som este nevedela o bunkovej imunite, ze ju mam zvysenu.

bebe133
16. jan 2017

@leelloo ale doktorka na repr imun povedala ze ten protrombin sa moze menit. Ze treba ist na odbery po nejakej dobe opat.

petkaapalo
18. jan 2017

ahojte, prosim vas, zistili vam niektorej poruchy so stitnou zlazou? este nic konkretne neviem, len mi to zistili z krvi a mam ist k endokrinologovi... ako ste sa liecili a otehotneli ste? dakujem za kazdu skusenost.

bebe133
19. jan 2017

Ahojte. Moze z medrolu meskat menstruacia? Tehu test je negativny.

kika0510
19. jan 2017

@bebe133 moze, aj v neziaducich je napisane nepravidelna menstruacia... ked som ho zacala brat, prvy mesiac som dostala az na 46DC, druhy uz na 27DC (prvykrat v zivote sa mi stalo, ze som dostla skor... )

bebe133
19. jan 2017

@kika0510 coze? Ach jaj. Lebo ja som si neziaduce radsej necitala nech nehaluzim. Tak to ten medrol potom nie je bohvie co, ale tak co uz. Dakujem moc za info 🙂

kika0510
19. jan 2017

@bebe133 no, ja som si ich tiez precitala, az ked mi uz tyzden meskali kramiky... co je u mna, ale bezny jav... skor ma to zaskocilo teraz, ked mi prisli skor...
medrol je paradne svinstvo.. ale co uz narobime.... ked to pomoze k tehu, tak si potom na rozhadzany cyklus ani nespomenieme :P a nemas vobec za co...

dejna0412
19. jan 2017

Ahojte dievčatá,chcem sa Vás spýtať,kde by ste mi odporučili ísť na reprodukcnu imunologiu?Pôvodne som s BA ale žijem mimo Slovenska.Kolko to asi cca stoji ??koľko sa čaká na výsledky??musia byť obaja partneri na vyšetrení??mam už 4 ivf ....genetiku mame,všetko ok,hematologiu tiež,hustá krv,picham clexan.Ake vyšetrenia by ste mi ešte odporučili??Som Vám veľmi vďačná,za každé Vaše info🙂

druzuz
19. jan 2017

@dejna0412 Ahoj ja byvam v BA, takze som isla tam a nakoniec sme zistili,ze tam nerobia vsetky vysetrenia.Cize sme potom isli do Nitry, kde nasli problem-protilatky voci trofoblastu.Takze po skusenostiach odporucam Nitru.Cena zalezi od vysetreni,ktore vam lekarka odporuci po pohovore.Ale rataj tak 200-250eur.Na vysledky sa caka podla toho, co ti robia.

dejna0412
20. jan 2017

@druzuz ahoj ďakujem veľmi pekne🙂pôjdem radšej do Nitry ako do BA. Nemám chuť behať hore dole keď v BA nerobia všetky vyšetrenia🙂máš prosím ťa kontakt na Dr??bola si aj s partnerom ??ďakujem🙂

lienka737
20. jan 2017

@druzuz ahoj. Prosím Ta, čo Ti robili v rámci tých 200-300 €?
Ja idem na konzultáciu budúci týžden, tak chcem vedieť, na čo sa mám pripraviť.
Ďakujem 🙂

druzuz
20. jan 2017

@lienka737 ahoj.no nas vysetrili oboch vramci toho.Manzelovi zistovali,ci nerobi protilatky proti vlastnym spermiam a este nieco tam bolo a u mna brali 8 alebo 9 ampuliek krvi.Boli v tom vysetrenia protilatok voci spermiam vseobecne, voci manzelovym spermiam,cytokiny,nk bunky,protilatky voci trofoblastu,vseobecny imunolog.profil a autoimunita -tuto cast myslim hradi poistovna.este robia aj antifosfolipidovy syndrom, protilatky voci placente a ovariam, ale to som mala robene a to pani doktorka povedala,ze netreba opakovat.Mala s nami skoro hodinovy pohovor a podla toho urcila vysetrenia, ktore treba.Keby si chcela este nieco vediet, kludne sa pytaj.

jaris84
20. jan 2017

Baby, máte skúsenosť s imunoglibulinmi, ktoré sa pichaju priamo do žíl, neviem presne ako sa volaju, ale fľaša vychádza na 450€? Zaujímali by ma, či vám to pomohlo a ako často sa to pichá? Dnes som bola na kontrolu a toto mi odporučili užívať, keď sa potvrdí tehu. Neprepláca to však poisťovňa a na otázku ako často sa to pichá mi lekár nedal odpoveď. Je to palka, neviem či do toho ísť....

cheeky82
20. jan 2017

@jaris84 ja mam skúsenosť s imunoglobulinmi do svalu a ako infúzia a neplatila som nic.

jaris84
20. jan 2017

@cheeky82 ako je to možné? Mne dnes tvrdili, že poisťovňa mi to nepreplatí, lebo tehotenstvo nieje choroba...Vraj na to musím mať nejakú špeciálnu diagnózu ☹

cheeky82
20. jan 2017

@jaris84 no lenže ja som mala nato diagnózu určenú

jaris84
21. jan 2017

@cheeky82 a môžem sa spýtať akú diagnózu a ako často ti to podávali?

cheeky82
21. jan 2017

@jaris84 mala som toho viac. Bunková imunitna odpoved voči spermiam a trofoblastu ľahkého stupňa, mierne zvýšené NK bunky a zvýšený Annexin V

cheeky82
21. jan 2017

@jaris84 injekcie som mala raz za tyzden, infúzie den pred KET, den po KET, potom ked bol pozitívny test, potom v 12tt, a 16tt

slimko
21. jan 2017

Ahojte, som tu nová, celkom sa ešte neorientujem v tejto problematike ale zistili mi špecifickú celulárnu odpoveď voči spermiám partnera ľahkého stupňa a skining autopritilátok - ANA slabo pozitívny, ...odporučili mi 2mesiace medrol,metylprednizolon a kondómovú ochranu...máme za sebou 2neúspešné ivf, hemato + genetika ok. Manžel ma teratozoospermiu.... Viete mi niekto tento zistený problém nejako objasniť čo to vlastne pre nás znamená a čo to obnáša, resp. či tá liečba zaberá a dá sa to vyliečiť tak že by sme ozaj mohli otehotnieť ? Máme isť do car a neviem či už máme vypisovať žiadosť na ivf alebo radšej čakať čo ukáže liečba? Ďakujem za každú radu 🙂

cheeky82
21. jan 2017

@slimko kým sa ti nezlepšia vysledky, tak nechod. To ti povedia aj v CAR i imunológ. A da sa to tou liečbou zlepšiť

slimko
21. jan 2017

@cheeky82 práveže v car nás už tlačia aby sme vypísali žiadosť, ale my s mužom sme si ešte neboli istí. Ďakujem, tiež myslím že radšej počkáme...tak dúfam, že to ozaj zaberie, ako čítam je to celkom svinstvo tie lieky ale ak pomôžu tak to stojí za pokus

srdiecko35
22. jan 2017

ahojte, je niečo menej agresívne ako dexamed? zistili mi mierne zvýšené NKbunky, špecifickú celulárnu odpoveď voči spermiám partnera hraničného stupňa...pre opakované implantačné zlyhanie mi dr. dzurillová odporuča dexamed...bojím sa steroidov...mate s tym skúsenosti?poradila vám niečo iné okrem dexamedu? dakujem.

cheeky82
22. jan 2017

@srdiecko35 imunoglobulin , bez vedľajších účinkov

srdiecko35
22. jan 2017

vdaka. takže, ak by som ju poprosila...tak by s tým nebol problém? sestrička mi už poslala recept v piatok, mala by som ho dostať v pondelok...bojím sa, že mi to doktorka nedovolí... momentalne skúsame insemináciu, bo je to šetrnejšie...