Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@jaris84 to je dost injekcii a aj dost penazi. Ale peniaze idu bokom v tomto pripade. Co ine sa da robit. Super ze sa vam da prirodzene. Tak drzim palce a pevne verim ze uz sa ti podari donosit. Ja si este pockam par tyzdnov na vysledky a uvidim teda co potom dalej. Dakujem za info, aspon mam prehlad co sa da skusit ak medrol nezaberie.
Ahojte prosim poradte mi, kde mi v Ba vysetria protilatky voci troboblastu? Mam urobene cytokiny tie su ok a vit D. Co si mam dat este vysetret , pokial mam za sebou neuspesne Ket a et?
@evelka81 ahojko čo ja viem to robí len Dzurilová v NR, zbehni tam z BA to nemáš ďaleko, ja som tam bola teraz 09.03, ale tie čakačky, 3 mesiace kým dostaneš termín a 1 mesiac výsledky ufffff, čo už narobíme.....prajem ti všetko dobré a aby sme sa dočkali....❤❤❤
@maculicek1977 dakujem krasne no to je doba veru poradim sa este s lekarkou lebo cytokiny mam ok ci ist alebo neist do dalsieho ket
@evelka81 no uvidíš poraď sa tu je číslo NR Dzurilová nech nemusíš hľadať 0914/ 212 977
Ahojte dievčatá, chcela by som sa spýtať hlavne tých, ktoré si picháte alebo pichali ste si Dexamed injekcie. Mali ste nejaké nežiadúce účinky? V letáku nie je toho veľa napísané, a ja pozorujem, že od začiatku aplikácie injekcií (2x týždenne) ma skoro denne bolieva hlava a v noci som sa začala potiť. Môže to súvisieť s infekciami? Vďaka
@tlucka ahoj, aj ja si pichám dexamed...po injekcii sa zvyknem potit hlavne v noci,...zvyknem byť unavena....a trošku mi začali padať vlasy...u mna sa zatial objavili len😔 tieto nežiaduce učinky ..a dufam, že ich nebude viac. držím Ti palce!
Ahojte dievcence🙂tak dnes sme boli po vysledky v NR,vsetko je uplne v poriadku,aj u mna aj u muza,doktorka to skonstatovala tak,ze proste si niekedy priroda zariadi veci inak,ale v kazdom pripade nepotrebujeme ziadnu liecbu😇😇🙏takze ideme na to a snad to uz teraz vsetko dopadne dobre😇velmi sa tesime a vam ostatnym tiez prajem len taketo dobre spravy,nech uz kazda z nas ma to svoje klbko stastia👶
Baby, ako ste vysadzovali medrol? Tiez vam kazali tak pomaly, ze znizovat davku kazde 4 dni o 1mg? Moze to mat nejake neziaduce ucinky ked to vysadim ihned?
@tlucka ja som nemala ziadne neziaduce ucinky z dexamedu, aspon som si ich neuvedomovala. Resp. Mozno nafuknute brucho a to mam aj z medrolu.
Prosím vás,tie ktoré ste absolvovali vyšetrenie v Nitre - čo sa týky výmenného lístka od obvodného lekára,resp.gynekológa/urológa. Stačí keď je na tom lístku napísané,že doktor odporúča vyšetrenie na imnulógii? Nemusí tam byť špecifikované,že na reprodukčnej imunológii?Lebo tak mi to vypísala doktorka a zachvíľu máme termín v Nitre,sme dosť zďaleka,tak sa bojím,aby sme sa tam zbytočne netrepali,aby nám povedali,že máme zlý výmenný lístok.Ďakujem
@calmmeadow v pohode,to staci🙂my sme mali tiez len tolko napisane,ze prosim vysetrenie pacientky z dovodu bla bla bla...nic viac nebudes potrebovat,my sme dokonca muzov vymenny na spermiogram ani nemali a bolo to ok🙂ved si to zacvakas sama,takze ta urcite s tymto zatazovat nebude🙂a drzim palce,nech vam to dobre dopadne😉
@kima1404 Ďakujem,dúfam aj ja,že budú výsledky dobré 🙂 Ale nejakú časť by mala preplácať aj poisťovňa nie?Inak by ten výmenný lístok asi nebol potrebný...Inak ako prosím ťa prebieha to vyšetrenie (muža aj ženy).Aby sme vedeli na čo sa pripraviť 😀
@calmmeadow fu moja,hej nieco sa preplaca,no aj tak je to kopec penazi🙄no mne zobrali asi pol litra krvi😀no a chudak muz....dostal kelimok a smer invalidne wc😒...hovoril,ze to bolo dost neprijemne,ale tak zvladol to😉...no a po odberoch sme sli na konzultaciu,pytala sa na kompletnu anamnezu rodiny aj mojej aj muzovej,choroby,lieky..proste vsetko...bola v pohode velmi no a po mesiaci prislu vysledky,to sme tam boli 10 minut,lebo hned povedala,ze z imuno.hladiska sme uplne v poriadku,ziadne protilatky🙂..takze tak a teraz uz veselo snazilkujeme😉drzim vam palce🙂
@kima1404 A myslíš,že by sa tam dalo aj zavolať,keď budeme mať výsledky a hovoriť s doktorkou?Lebo ak by boli výsledky ok,tak by sme sa neradi zase tak ďaleko trepali.Akou formou sú písané tie výsledky?Vyčíta človek aj sám z toho,či je niečo zlé alebo je všetko ok?
@calmmeadow no my sme sli osobne,nie sme az tak zdaleka,ale my sme chceli aj tak ist,keby nahodou nieco nebolo ok,tak ja sa v tom nevyznam a preto sme radsej zvolili formu ist osobne po vysledky...zavolat neviem,ale vysledky ti moze poslat aj mailom,bezne to tak robi...ale ako vravim,my sme chceli osobne prekonzultovat vysledky a pripadne aj liecbu,ak by bola potrebna...
@calmmeadow a inak v zavere bolo tak citatelne a pre nas laikov normalne napisane,ze vsetky hodnoty su v norme a teda liecba nie je nutna...no ak by sa nedajboze nieco vyklulo,tak neviem ako to tam v zavere vyhodnoti...ci to bezny clovek spravne pochopi...to uz neviem moja..
@kima1404 A vy ste sa prečo rozhodli absolvovať takéto vyšetrenie?Snažíte sa už dlho?Ja mám autoimunitné ochorenie tak preto a snažime sa už 14.mesiac aktuálne,zatiaľ bez náznaku úspechu ☹
@calmmeadow fu,tak u nas v podstate slo zatial o dve biochem.tt,no najskor to vyzeralo ako mimomat.t,potom ako potrat a nakoniec to boli tie biochem..u nas s otehotnenim nie je problem,hned prvy mesiac som otehot.ako sme sa zacali snazit a druhy krat to bolo tusim na treti mesiac..takze to slo prirodzene a pomerne rychlo...len udrzat to neslo...tak preto...ale podla vsetkeho sme v poriadku,ja som uz absolvovala za ten rok a pol vsetko mozne,okrem genetiky,ale na to uz kasleme..skratka musime niekedy veci prijat tak,ako prisli...takze to nevzdavame a ideme dalej az do uspesneho konca😉..a aj uzivas uz nejake lieky??
Dievcence je v pohode ak mame pred kontrolou 4 dni pohl.abstinenciu? Nie je to dlho?
@sosicka aj my sme mali odporucane 3-5dni. Potrebuju to kvoli odberu spermii a asi je to optimalna doba, ked to tak odporucaju
@kima1404 no užívam lieky,ktoré potrebujem kvôli autoimunitnému ochoreniu,ale po gynekologickej stránke užívam len vitamíny (aj muž).U nás je určite problém aj samotnom spermiograme,lebo manžel nemal dobré výsledky kvôli varikokéle ☹ ale pre istotu chceme overiť aj imunologické hľadisko

@jaris84 a tie injekcie subcuvia si davas pichat kde? Kolko stoji jedna? A kolko ich treba?
Potom planujete ivf ci prirodzene?