Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@zibi Výsledky boli v norme, až na:
* T-LY-celk. (CD3) % 54,0 (67-76), alebo aj 842 bb/ul (1100-1700)
* B-LY-(CD19) % 9,8 (11-16), alebo aj 154 bb/ul (200-400)
* NK b. (CD16+56) % 36,00 (10-19), alebo 561 bb/ul (200-400)
* IgG 16,2 g/l (7-16)
* CD4+ z Ly% 47 (38-46)
Diagnóza:
- zvýšené zastúpenie NK buniek v periférnej krvi
- preukázanú špecifickú celulárnu odpoveď voči partnerovým antigénom/spermiám ťažkého stupňa
- hypovitaminózu vitamínu D25 (OH)
Terapia: Susbtitucia vitaminu D (napr. Devit 2000 1xdenne) - objednala som si ten swandson 500
Odporúčanie:
* Vhodné doplniť hematologické vyšetrenie vzhľadom na anamnézu potrácavosti. - som objednaná na 22.5. na hemato testy
*
Záver: Aktuálne laboratórne parametre preukázali zvýšenie zastúpenia NK buniek v periférnej krvi a špecifickú celulárnu odpoveď voči paternálnym antigénom/spermiám ťažkého stupňa. Vzhľadom na anamnézu, že nebol problém s počatím zatiaľ nazahajujem imunointervenčnú liečbu. Vhodná kontrola v našej ambulancii ihneď v prípade potvrdenia tehotenstva. V prípade problémov s otehotnením kontrola o 1/2 roka.
@rogiii Práveže nie. Vraj to zatiaľ nebude riešiť. Ale už som jej písala, či by mi predsa nedala.
Ahojte baby tie co ste boli na reproimuno v PO, vedeli by ste mi prosim dat kontakt ktoremu lekarovi volat? Je ich tam viac a neviem sa z toho vysomarit. Treba tam zobrat so sebou aj nejake vysledky? Chcem nas objdenat po neuspesnom IVF. Dakujem
Kočky, práve som volala s Dzurillovou a povedala mi toto:
Lieky mi netreba, ak by som otehotnela, bude mi davat nejaku liecbu infuziami - stretli ste sa s tym uz niektora?
Čo sa krvi týka: ak by som otehotnela, určite si budem pichať fraxiparín, to mi už potvrdila. Otazne je, či bude treba aj anopyrin a to zistia až na hematologii
Diagnoza:
- vysoke NK bunky
- autoimunitna odpoved voci partnerovym ovariam/spermiam
- nizka hladina vit. D
@ejuska2586 myslela intralipid
dolezite je dat si ho pichnut v case ovulky - vtedy by mali klesnut cca o polovicu
vitamn d bud vigantol alebo swasnon 5000 ostatne su slabe
spolu s magnezkom- aby si nemala malo magnezka zasa , lebo dečko ho potlaca
dečko je dolezite - lebo vplyva na vysku AMH a ovplyvnuje ho , cize treba ho mat stale vo vyssej rovine
najnovsie sm citala ze dečko treba brat s vitmainom K2 - aby prebytok nesiel do pecene ale do kosti, nak sa dečko do kosti nevie dostat
mas klasicke protilatky proti spermiam a ovariam?
ci bunovu imunitu ?
ked mat bunkovu imunitu voci spermiam a trofoblastu ??
kondomovu ochranu, aby telo zabudlo na to ze ma protilatky, a mala ti dat prednison alebo medrol - lebo inak to neznizis
@ejuska2586 to bude asi ten intralipid čo som ti spomínala. no lepšie ako nič, hádam sa to podarí aj bez kortikoidov.
@zibi Preukazana specificka celularna odpoved voci partnerovym antigenom/spermiam tazkeho stupna. Lieky mi zatial na to nedala, ani po telefonickej konzultacii. Vraj nam netreba, kedze som nemala problem otehotniet. Tie infuzie mi chce pichat az ked sa potvrdi tehotnost.
Kupila som si ten swason 5000. Takze mam doplnit este magnezium a K2?
@chelly Tak dufam, ze hej. S tym sme nemali problem ani predtym. Len sa bojim, ze ked otehotniem, aby sa udrzalo. V tom bol nas problem.
@ejuska2586 hej staci ti klasice magnezko - magnerot a K2
pirpadne magnezko aj K2 od swasnonu
maju tiez
a nemozes sa s nou dohodnut, nech it pôoriesi aj tei protilatky, kedze sa bojis ze potratits?ako nechapem tu dzurilku poslednu dobu , co tu citam od bab, neriesi protilatky u bab co prirodzene otehotneju a pritom to moze byt problem potom v udrzani ...
nebrala si nejake doplnky na podporu imunity?
nemas myom alebo endometriozu
hypotyreozu pripadne ine autoimunitne ochorenie
tie protilatky - mozu tiez vysiovat nk bunky
mas ich dost vysoke
@zibi Okie, pockam este do pondelka na tie krvne testy, lebo co som citala, tak K2 ovplyvnuje aj zrazanlivost krvi a kedze idem na testy, bola by som nerada, keby boli ovplyvnene a potom si nasadim...
@ejuska2586 no ked sa bojis tak urcite daj po testoch
ale vacsinou si netreba mylist K1 s K2 , K2 najviac ovplyvnuje vstebavanie vapnika do kosti, pomaha aj na karidovaskularne ochorenia, dokonca podla nejakych zisteni pomaha aj pri inzulinovej rezistencii cize sa netreba bat 🙂
@zibi Ja sa ho nebojim. Ale teraz som povedala, ze do pondelka budem uzivat len to, co mam predpisane. Aby mali lekari prehlad o mojom zdravotnom stave. Po odberoch si doplnim potom aj to K a magnezium.
@ejuska2586 Ahoj... chcem sa ta spýtať... tú injekčnú liečbu ti má po otehotnení nasadiť Dzurillová alebo tvoj gynekológ? Píšeš, že sa bojíš či sa udrží (mali sme rovanký problém), tak ma len zaujíma či po pozitívnom tehu teste hneď volať alebo letieť do NR po injekcie alebo to stačí doriešiť cez obvodného gynekologa (samozrejme so správou od Dzurillovej)... Neviem či aj u vás tak bolo, ale už sme mali viacero pokusov a doslova každý deň je dôležitý, tak aby som sa zbytočne nezdržiavala 😉 Prajem všetko dobré!
@elje No, keď budem mať pozitívny test, mám jej hneď volať a zoberie ma a dá mi všetky potrebné lieky. Len dúfam, že tie infúzie mi už bude pichať môj gynekológ (lebo tie mám brať tiež až keď otehotniem). Fraxik mi vie dať aj gynekológ, len tie intralipidy nie ☹
@ejuska2586 drzim palce .. 🙂
@zibi Ďakujem moja
@ejuska2586 moja posli mi v sprave prefotene vyslekdy od dzurilky
mrknem ti na to este lepsie ked chces
proste vsetky tie ri strany co ti robila ...
ako fotku to posli
@zibi Jasne, hned poslem
Baby co ste brali alebo berete Medrol nevyhodili sa vam vyrazky flaky? Mne sa od soboty spravili v dekolte take cervene flaky ale nesvrbia. Len proste to nevyzera vabne hlavne teraz ked chcem nosit tricka uz konecne. Mozno to bude od slnka....aj ked som sa neopalovala.
@zibi ahoj, brala som 8mg medrol 8tyzdnov, potom 2 tyzdne 6mg...ziadna zmena tak mesiac zas 8mg...a nic. Ochranu sme dodrziavali...akurat mam aj hotove stery od gynekologa...tak vsetko negativne akurat jedine mi vyskocilo pozitivne na ureaplazma pavum...akurat posielam vysledky do NR...tak neviem
Baby mám pozitívny test 😍 Takže to vyšlo hneď na prvú šupu ako sa vraví... A teraz čo?? V Nitre ordinujú až v utorok, však? Mám brať ten Medrol ďalej? Neuškodí? V správe z aprílovej kontroly dr napísala, že v prípade tehotnosti nasadiť Clexane, ale o Medrole sa tam nič nepíše...
@ejuska2586 Nemáš náhodou číslo priamo na dr. Dzurillovú prosím? Lebo cez sestričku je to vždy na dlho 🙏

@slimko boze ona tak strasne zdrzuje.... ja som bola minulu rok v septembri u nej prvykrat a az koncom novembra mo dala liecbu....
Aj to som po dvoch cykloch, co mi nevydalo vysetrit ovulacny hlien som povedala ze odmietam cakat dalsi cyklus a nech mi nasadi lieky....
No pre nu su tie stery velmi dolezite, potom riesi dalej... ale nastoj na inej liecbe urcite....
Mne medrol jeden cas robil velmi zle a chcela mi dat injekcie