Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@freyahope nemyslela som to tak ako si to pochoplila ale mozno to tak vyznelo,ono je to bohuzial tak,ze sa musime vo vsetkom spoliehat na seba aj pri odbornikoch v kazdej oblasti zivota.Moja skusenost vela sa pytat,nedat sa odbyt,viem niekedy clovek uz nevladze .
a ake si brala mnoztvo ako dlho? no mozno tvoje telo bohuzial tak zareagovalo,ja som bola po medrole akurat tak hladna ako vlk a bolel ma z neho niekdy aj zaludok.
@diska vies kolko som sa pytala? V RF mi bol odpovedou zoznam vysetreni, ktore mam absolvovat, ale s poznamkou, ze sa pravdepodne aj tak na nic nepride. A moj gynekolog ma uz pravdepodobne povazuje za svoju najotravnejsiu pacientku, ja sa uz strasne trapne citim preto. Som z toho vycerpana a este aj ta sprosta istota v podobe 1DC po cele tie roky je mozno v haji... fakt neviem, co sa deje, pockam este tyzden a potom zbehnem k doktorovi. Zatial som mala 7 injekcii dexamedu, tento cyklus bol prvy kompletne s nim.
@freyahope uplne tak chapem ,ja som sa tak citila velakrat a aj teraz este stale,musis sa nato povzniest a ist si za svojim,ty ku komu chodis v RF?
Injekcie som nemala,mozno su silenjsie a mozno to je aj stres ,ze sa chystas na IVF tak aj preto sa to stalo,snad sa to upravi a nemozes byt tehulka? 😉
@diska tak to nemozem, lebo na tvoju radu sme si v kauflande kupili to 12 ks balenie 😉 A chodim k Otevrelovi, fakt som sa na nic nemohla stazovat, stimulky super, len neviem, preco si myslel, ze inde problem nebude. Ale vlastne moj gynekolog si mysli, ze vlastne problem nie je, vysledky mam podla neho skoro normalne a liecba tym padom bezpredmetna. Mozno su tie injekcie fakt silne.
@diska v centrach to davaju, ale tapaju a skusaju - mali sme o tom teraz debatu s dokim z centra, dzurillka to dava cielene - aj davku podla vysledkov. Kamaratke dali dake kortikosteroidy, a nie "len" medrol. v centre ti nezistia stav NK buniek . . . na repro. imunolog. ano. Je to kazdeho osobna vec, ci sa ako par nechaju poriadne vysetrit aj ked tym stratia par mesiacov a budu si isti, ze spravili naozaj maximum, alebo sa spolahnu v centre na tapanie doktora a nasadia medrol, lebo to tak v dobrych centrach robia. Ja uz nie som najmladsia, ale ten cas nelutujem. viem, ze genetiku mame v poriadku a po repr. imun. sme tiez OK.
@majkulik hej je ich viac aj prednison,slolumedro atd.
tak teda som rada,ze ti to Mudr.Dzurilova dobre zacielila 😀 nebudem sa opakovat v tom co som uz pisala.
A Nk bunky,annexin ,atd ,ti spravi aj obvodny imunolog a zadara to len tak male info.
a teda nemenej je dolezita aj hematologia a endokrinolog .nevie ci to uz mas vysetrene.
@freyahope ahoj aj ty picháš tie inekcie dexamed já už mám 8 pichnutú a v utorok idem na kontrolné výsledky a podla toho na KET,ale rozmýšľam,že či si ešte nedám naordinovať fraxipirin a intralipidy spýtam sa nato dzurilovej som zvedavá čo mi povie
síce aj ked na riedenie krvičky beriem anopyrin a miesto medrolu tie inekcie 😒
@ivka3901 ja som sa na to pytala a oni ti daju na riedenie krvi asi fraxiparin a ten aspyrin ti vysadia
boja sa asppirinu kvoli krvacaniu
sice nejdes na ET ale KET ale boja sa tak ci tak
ja osm pred ET musela aspirin vysadit a zacat brat fraxmin to aj to by bolo velmi silne na teba a uz tam je riziko krvacania 😝
@nelly3
@ivka3901
ja pisem z vlastnych skusenosti. kazda sme ina a mame ine diagnozy aj ked si myslim ze podla toho co vam nasli
ivi tebe ked nasli anexin, tak uz po znizeni na normu sa relativne prestava brat, lebo zvysuje riziko krvacania plus nemas z neho silnu mensturaciu?
nemylsim ze budes brat to, aj to
ked ti nenasli mutacie je zbytocne brat fraxik
bud ti nechaju aspirin ked mas KET a nie ET, tak to riziko krvacania nie je take velke, a kvoli anexinu potrebujes aspirin, cize ten budes podla mna brat aj dalej, pripadne ti ho vysadia alebo zredukuju, aby sa ti nevytvorili zrazeniny v placente potom ..takze tak. A jedno aj druhe ti isto nedaju bolo by to vela a mala by si velmi riedku krv. pripadne keby dala, konzultuj to s lekarom.
nelly tebe dali aspirin na riedenie preventivne..je to mensia zataz ako fraxik kedze je bolestivy a picha sa ked neams nic zistene tak davaju aspirin len
no tiez na aku diagnozu - lepive dosticky a anexin aspirin a heparin a spol na mutacie a faktory
mne otevrel povedal ze na 7 den mam aspirin vysadit a nahradit heparinom , este aj pred opu sa ma to pytali ci beriem aspirin co co vlastne a co na riedenie krvi ...su zeny co beru aspirin aj v tehotenstve ale 2 meiace pred porodoom sa musi vysadit lebo mozes vykrvacat cize nie je to lentilka 😝

@majkulik ahojky
Ja som tiez na medrole momentalne cakam na vyhodnotenie od doktorky.
Po medrole mi klesli nk bunky ale cytokiny sa drzia.
Intralipid budem mat podany az po hodnoteni.
Co si mala zvysene ake hodnoty?
A dokedy mas beat medrol?
Ja uz beriem druhy mesiac.
Pa