icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

majinka81
13. mar 2015

@majkulik ahojky
Ja som tiez na medrole momentalne cakam na vyhodnotenie od doktorky.
Po medrole mi klesli nk bunky ale cytokiny sa drzia.
Intralipid budem mat podany az po hodnoteni.
Co si mala zvysene ake hodnoty?
A dokedy mas beat medrol?
Ja uz beriem druhy mesiac.
Pa

diska
13. mar 2015

@nelly3 jak len pri tazkostiach ,kristova noho 😀 😀 😀 to treba liecit.Tak mala by si ist zas na krv ,na chlamydie,bola si u neakej plucnej alebo kto ti to robil?

nelly3
13. mar 2015

@diska
no robila mi to na reprodukcnej imunologii, ale ja som kedysi mala uz pozitivne chlamydie plucne, bola som aj na plucnom, a tam tiez ze len ked budem mat tazksoti, nedali mi nic na uzivanie.

diska
13. mar 2015

@freyahope nemyslela som to tak ako si to pochoplila ale mozno to tak vyznelo,ono je to bohuzial tak,ze sa musime vo vsetkom spoliehat na seba aj pri odbornikoch v kazdej oblasti zivota.Moja skusenost vela sa pytat,nedat sa odbyt,viem niekedy clovek uz nevladze .

a ake si brala mnoztvo ako dlho? no mozno tvoje telo bohuzial tak zareagovalo,ja som bola po medrole akurat tak hladna ako vlk a bolel ma z neho niekdy aj zaludok.

diska
13. mar 2015

@nelly3 mne to liecili ale az na infekcnom ,no neviem ja by som to urcite pred ivf preliecila ale tak je to na tebe.

freyahope
13. mar 2015

@diska vies kolko som sa pytala? V RF mi bol odpovedou zoznam vysetreni, ktore mam absolvovat, ale s poznamkou, ze sa pravdepodne aj tak na nic nepride. A moj gynekolog ma uz pravdepodobne povazuje za svoju najotravnejsiu pacientku, ja sa uz strasne trapne citim preto. Som z toho vycerpana a este aj ta sprosta istota v podobe 1DC po cele tie roky je mozno v haji... fakt neviem, co sa deje, pockam este tyzden a potom zbehnem k doktorovi. Zatial som mala 7 injekcii dexamedu, tento cyklus bol prvy kompletne s nim.

diska
13. mar 2015

@freyahope uplne tak chapem ,ja som sa tak citila velakrat a aj teraz este stale,musis sa nato povzniest a ist si za svojim,ty ku komu chodis v RF?
Injekcie som nemala,mozno su silenjsie a mozno to je aj stres ,ze sa chystas na IVF tak aj preto sa to stalo,snad sa to upravi a nemozes byt tehulka? 😉

freyahope
13. mar 2015

@diska tak to nemozem, lebo na tvoju radu sme si v kauflande kupili to 12 ks balenie 😉 A chodim k Otevrelovi, fakt som sa na nic nemohla stazovat, stimulky super, len neviem, preco si myslel, ze inde problem nebude. Ale vlastne moj gynekolog si mysli, ze vlastne problem nie je, vysledky mam podla neho skoro normalne a liecba tym padom bezpredmetna. Mozno su tie injekcie fakt silne.

majkulik
13. mar 2015

@diska v centrach to davaju, ale tapaju a skusaju - mali sme o tom teraz debatu s dokim z centra, dzurillka to dava cielene - aj davku podla vysledkov. Kamaratke dali dake kortikosteroidy, a nie "len" medrol. v centre ti nezistia stav NK buniek . . . na repro. imunolog. ano. Je to kazdeho osobna vec, ci sa ako par nechaju poriadne vysetrit aj ked tym stratia par mesiacov a budu si isti, ze spravili naozaj maximum, alebo sa spolahnu v centre na tapanie doktora a nasadia medrol, lebo to tak v dobrych centrach robia. Ja uz nie som najmladsia, ale ten cas nelutujem. viem, ze genetiku mame v poriadku a po repr. imun. sme tiez OK.

diska
13. mar 2015

@freyahope 😀 😀 😀 no tak to som ti dobre poradila 😅
Ja som k nemu nechodila tak neviem posudit ale chvalia si ho on aj dost casto navrhuje to pipelle baby spominali.

diska
13. mar 2015

@majkulik hej je ich viac aj prednison,slolumedro atd.
tak teda som rada,ze ti to Mudr.Dzurilova dobre zacielila 😀 nebudem sa opakovat v tom co som uz pisala.
A Nk bunky,annexin ,atd ,ti spravi aj obvodny imunolog a zadara to len tak male info.
a teda nemenej je dolezita aj hematologia a endokrinolog .nevie ci to uz mas vysetrene.

majkulik
13. mar 2015

@majinka81 ja som na medrole od 17.11.14, budem ho brat podla vysledkov. momentalne som 8 DPT, takuvidim. v pripade pozitivneho vysledku sa berie do dakeho stadia tehu. mala som zle vysledky MIFka. MI trofoblastu. to zaujimalo dokiho.

majkulik
13. mar 2015

@diska v pohode. za vystrenie NK buniek sa neplati, to najdrahsie je MIFko. Ako ano, za terminy a dake veci si zaplatis, ale nie vsetky hodnoty moja imunologicka vedela vystrit resp. zhodnotit. 😉 😉

majkulik
13. mar 2015

@diska a tiez s tebou suhlasim, ze clovek sa musi vypytovat a byt dotieavy a ja sa obcas robim hlupou, lebo potom sa dozviem viac. a zbytok si vyhladam na nete. nastastie mam sestru v zdravotnictve, tak aj ona mi pomaha pri preklade niektorych veci.

diska
13. mar 2015

@majkulik tak hlavne je nech to vsetko pomoze 😉

majkulik
13. mar 2015

@diska ved toto, vysledok je dolezity. a hlavne sme si aj oddychli a zotavili sa po tych zlych vysledkoch.

ivka3901
13. mar 2015

@freyahope ahoj aj ty picháš tie inekcie dexamed já už mám 8 pichnutú a v utorok idem na kontrolné výsledky a podla toho na KET,ale rozmýšľam,že či si ešte nedám naordinovať fraxipirin a intralipidy spýtam sa nato dzurilovej som zvedavá čo mi povie
síce aj ked na riedenie krvičky beriem anopyrin a miesto medrolu tie inekcie 😒

zibi
13. mar 2015

@nelly3 mali by byt IL a cisla, pripadne TNF 🙂

nelly3
13. mar 2015

@zibi
dakujem, take tam mam IL aj TNF 😉

zibi
13. mar 2015

@ivka3901 ja som sa na to pytala a oni ti daju na riedenie krvi asi fraxiparin a ten aspyrin ti vysadia
boja sa asppirinu kvoli krvacaniu
sice nejdes na ET ale KET ale boja sa tak ci tak
ja osm pred ET musela aspirin vysadit a zacat brat fraxmin to aj to by bolo velmi silne na teba a uz tam je riziko krvacania 😝

zibi
13. mar 2015

@nelly3 IP som Ti pisala 😉

nelly3
13. mar 2015

@zibi
ja mam brat aspirin 100mg denne a v papieroch od imunologicky mam pisane len do IVF cyklu
zaujimave, lebo predtym som brala preventivne 50mg denne a po vklade som ho stale brala 😕

ivka3901
13. mar 2015

@zibi tak čo teraz som zmätená 😕 zmení mi dochtorka ten anopyrin 50 mg denne na fraxiparin?či obe naraz asi nemožem 😕 a tie intralipidy uvidím čo mi odpovie,ked ostatné cytokiny nk bunky mám ok aj trofoblast 🙂

ivka3901
13. mar 2015

@nelly3 tak čo teraz aj ja si myslím,že ho budem asi brať stále aj inekcie 😕

ivka3901
13. mar 2015

@nelly3 teda anopyrin ja beriem 😒 a ty prečo berieš ten aspirin ?čo ti našli?

nelly3
13. mar 2015

@ivka3901
nenasli nic, len preventivne, aj na hematologii mi nic nenasla, tak asi len tak 😵

ivka3901
13. mar 2015

@nelly3 ahá,lebo mne dzurilka našla ten zvýšený annexin v a ten sposobuje potrat ☹ tak hádam n´budem mať teraz dobré výsledky tak velmi chcem ísť už na KET 😔

zibi
13. mar 2015

@nelly3
@ivka3901
ja pisem z vlastnych skusenosti. kazda sme ina a mame ine diagnozy aj ked si myslim ze podla toho co vam nasli

ivi tebe ked nasli anexin, tak uz po znizeni na normu sa relativne prestava brat, lebo zvysuje riziko krvacania plus nemas z neho silnu mensturaciu?
nemylsim ze budes brat to, aj to
ked ti nenasli mutacie je zbytocne brat fraxik
bud ti nechaju aspirin ked mas KET a nie ET, tak to riziko krvacania nie je take velke, a kvoli anexinu potrebujes aspirin, cize ten budes podla mna brat aj dalej, pripadne ti ho vysadia alebo zredukuju, aby sa ti nevytvorili zrazeniny v placente potom ..takze tak. A jedno aj druhe ti isto nedaju bolo by to vela a mala by si velmi riedku krv. pripadne keby dala, konzultuj to s lekarom.

nelly tebe dali aspirin na riedenie preventivne..je to mensia zataz ako fraxik kedze je bolestivy a picha sa ked neams nic zistene tak davaju aspirin len
no tiez na aku diagnozu - lepive dosticky a anexin aspirin a heparin a spol na mutacie a faktory
mne otevrel povedal ze na 7 den mam aspirin vysadit a nahradit heparinom , este aj pred opu sa ma to pytali ci beriem aspirin co co vlastne a co na riedenie krvi ...su zeny co beru aspirin aj v tehotenstve ale 2 meiace pred porodoom sa musi vysadit lebo mozes vykrvacat cize nie je to lentilka 😝

nelly3
13. mar 2015

@ivka3901
no aj ja by som uz sla na KET, ale este som nezacala ani ten metypred brat 8 tyzdnov co mam brat pred vkladom 😀 posielam mi recept domov postou, tak to nasadim, nejako uz nic neplanujem lebo aj tak si osud zariadi po svojom, ale verim, ze tentokrat to uz dam 😵

diska
13. mar 2015

@zibi ahoj,ja som ten pripad co berie aj aj ale ja mam aj mutacie a aj lepive dosticky 😝 pravidelne ma kontroluju na hematke.