Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte baby, ste tu niektoré, ktoré ste boli na reprod. imun. v Prešove? V ktorom centre, a ako dlho ste čakali na objednanie a samotné výsledky? Tie posielajú mailom? A co to prosim vás cca stojí? Dakujem.
@ejuska2586 a tie infuzky su na co? Mne to ani nespomenula. Aky mas problem s bunk. Inunitou ty?
@bebe133 mam vysoke nk bunky a tie zabijaju plod. Preto mi da infuzky, aby ich utlmila.
@ejuska2586 nk bunky su zvysena bunkova imunita? A beries aj medrol alebo igampliu? Tie infuzky sa davaju kedy? Pocas ivf?
@bebe133 Nie. NK bunky su cosi, co bojuje s chorobami a zapalmi v tele. A babatko tiez vyhodnotili ako zapal. Neberiem nic. Otehotniet vieme prirodzene a potom, ked sa potvrdi tehotenstvo, budem brat infuzky.
@ejuska2586 tak ti drzim palce nech sa vam dari 😉
Tak ja zajtra na krv po 6 tyzdnoch ci Medrol zabral. Drzte palce🙏
@bebe133 dakujem
@vrds otehotnela som necely mesiac po odberoch, ked mi poslala vysledky, este som nevedela ze som tehotna, prerevala som asi tri dni, lebo dzurillova mi nedavala absolutne ziadnu nadej, dokonca mi povedala ze ma odmieta liecit, pokial nepojdem na ivf. Zistila mi nejake veci, z toho ta najzavaznejsia (velmi tazka imunita na partnerove spermie) sa prekonala nejak prirodzene. Skor ak nieco pomohlo, tak to ze ked som zistila ze som tehotna, dala mi Medrol, kedze som mala lahky stupen na trofoblast. Uprimne, ja moc tym vysledkom ani neverim, lebo za mesiac som mala vsetky vysledky uz uplne v norme, s minimalnou davkou medrolu.
@bebe133 ja by som to ani nenazvala ze zvysenu imunitu, to bola podla cisel u mna agresivna reakcia. Minimum je tusim 65% ci kolko a ja som mala 20%, cize uplne cele zle. Nebrala som vobec nic ked sa to podarilo, ak teda neratam wobenzym (ktory nebol ordinovany od Dzurillovej). Otehotniet sa mi podarilo prirodzene a prvy raz v zivote, bola to uplne obrovska zhoda nahod ze zrovna v case ked mi zistila tieto veci. Par dni predtym ako som to zistila som s nou nestastna volala, ze ci aspon ta kondomova ochrana nepomoze a povedala mi, ze v nasom pripade je to uplne zbytocne. Poslala ma urgentne na stery ku gynekologovi, ze ked mam take zle vysledky, ze urcite mam kopec infekcii a nech to preliecim - samozrejme, vsetky stery ciste, citila som sa ako nejaka chudera. Potom mi hned dala ten Medrol na trofoblast (tam som mala len lahky stupen) a za mesiac som isla na kontrolny odber a vysledky ma sokovali - z 20% som vyletela na 85% - za mesiac a s minimalnou davkou medrolu. Nechapem doteraz. Takze cele reproimuno beriem s riadnou davkou rezervy, poznam viacej ludi co to mali podobne.
@vrds tak ono to vzdy niekam posunie, aj ked si myslim o vysledkoch svoje, v konecnom dosledku nelutujem ze sme tam isli, aj ked mozno zbytocne.
Baby čo ďalej keď skončím s Medrolom? Mám stredne ťažký stupeň voči trofoblastu a ten mi išiel do normy po užívaní 8 mg Medrolu, ale dr. nám dala len 3 mesiace na "snaženie sa" s Medrolom... A tak sa pýtam - nievie niektorá prečo tak krátko? Výsledky mám s ním priam ideálne tak prečo mi chce liečbu už po 3 mesiacoch meniť?? 🙄 Neviete niektorá ako to funguje v takom prípade? Opäť odbery, nasadenie inej (pokusnej) liečby, čakanie či zaberie?? To by ma už asi porazilo 😒
@lal tak to je super, ze napriek zlym hodnotam si otehotnela a este sa aj zlepsili. Toto mi dava nadej. Ja som na zaciatku mala zle vysledky na spermie partnera a po liecbe este horsie. Takze mne povedala ze vysadit a nebrat nic, a to je vlastne vsetko co povedala. Ze kazdy sme iny a na kazdeho zabera nieco ine a ked som sa opytala ci to neskusit opat po dlhsej pauze a povedala ze by to u mna bolo zbytocne. Takze ja takto. A bez liekov som mala hodnoty omnoho lepsie. Takze asi je pre mna lepsie nebrat nic, iba ak nieco prirodne. Tak super ze tebe sa dari. Drzim nadalej palce 😉
Baby, chodíte na reproimuno niekto do Prešova? Ak áno, kde prosim? Dakujem.
krvicka zobrata na kontrolu a som lahsia o 60 € . V pondelok mam volat, ci su vysledky, lebo na gynekologii to chce moja dr vidiet. Tak pevne dufam, ze mi da zelenu a mozeme na embryotransfer.....
@lal ahoj,ako dlho ste sa snazili? My mame vsetky vysledky ok, jedine v com bol problem, ze pri postkoitalnom teste moj ovulacny hlien spomaloval spermie. Bola som aj v centre, 3x neuspesna iui, kde mi robili testy na protilatky proti spermiam, trofoblastu a neviem comu este a vsetko negativne. Zvazujem ivf, ale predtym si chcem dat spravit reproimunol.v nitre, lebo ma napada uz jedine ta bunkova imunita.
@anickaa1983 takmer 5 rokov. Ale nas hlavny problem boli manzelove spermie, to sa nam podarilo poriesit medzicasom a to asi najviac zavazilo. Ja moc neverim na tuto reproimunologiu.
Baby poradite mi niektora? Idem na prve vysetrenie repro imuno, treba predtym vysadit vsetky lieky a vitaminy? Beriem vitex, maccu a kyselinu listovu s B12 a lieky na stitnu. Dakujem 🙂
@lenttilka82 ahoj vobec netreba, ja beriem to iste a uplne v pohode.... 🙂 To neovplyvnuje vysledky. Macu a Kotvicnik + listovku + Pink Fertil beriem dlhodobo, je to dobra vec. A tiez beriem na stitnu lieky. Kam ides na imuno?
Ahojte, chcela by som poradiť. Sa tu vyznate 🙂 . Aké testy by som si mala dať urobiť? Prvé tehu po 4 m snažení bolo bezproblémové, potom druhé skončilo MA, a teraz tretie tehu po 3 rokoch snaženia znovu MA s rovnakým priebehom cca v 7 tt sa prestal plod vyvíjať a 11 tt kyret. Ďakujem za rady.

@slimko fuha, ja mam prve len odbery, nie konzultaciu... konzultaciu mam len jednu a to s vysledkami. tak ste asi platili 1 konzultaciu navyse.