icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sosicka
21. jún 2017

@jasminkaj no my mame nastastie rodinnu firmu, takze dohodnut sa da vzdy, ale nie je to jednoduche. Ach bojim sa zajtrajsku.... tebe dzurillova zistila aku doagnozu?

jasminkaj
21. jún 2017

@sosicka celulárnu odpoveď voči trofoblastu stredne ťažkého stupňa (po 8.týždňoch s Medrolom to bolo už v norme) a nedostatok vitamínu D (čo má v zime asi každý)...
A vy sa teda teraz snažíte prirodzene? Tie razy predtým si po akej dobe vždy otehotnela?

sosicka
21. jún 2017

@jasminkaj no po neuspesnom ET beriem od maja medrol a mame momentalne chraneny styk az do kontroly.... cize ja dufam, ze na julovej kontrole to uz bude ok a budeme sa moct snazit. Jeden cyklus urcite prirodzene a jeden cyklus KET. Ak to nevyjde, medrol vysadim (skusat budeme),ale nasadim ho az po novom roku v dalsom ivf....

melmel78
22. jún 2017

Takze vyskedky krvi mam v norme zvysene citokiny klesli a dr mi odporucila ET . Zatial mam brat Medrol 8mg a potom znizit na 4mg az do 15tt. Tesim sa ze sa to upravilo ;) . Aj vam prajem co najskorsie pozitivne vysledky.

renitr
23. jún 2017

Babulky, vývsledky z repro.imunologie uz zasielaju mailom. Kolko dni to asi trva? Ja som písala mail v stredu a este nic

ejuska2586
23. jún 2017

@renitr Urcite ti coskoro posle. Ja som cakala asi 2 dni od mailu.

renitr
23. jún 2017

@ejuska2586 dakujem Ti velmi pekne 🙂 tak budem cakat..

melmel78
23. jún 2017

@renitr mne odpisala o 3 dni a pisala som jej v pondelok. Ak by neposielali napis dr este raz mozno prehliadla.

elje
23. jún 2017

@renitr Ja som čakala týždeň... vraj meškali výsledky kvôli dovolenkám..

monka_brumka
23. jún 2017

Ahojte dievcata. Som nova v tejto teme. Som po dvoch MA vo velmi skorom stadiu - 5ty tyzden. Hematologicke vysetrenia u dr. Drakulovej na Kramaroch zistili rozne mutacie - leiden heterozygot, 4G/4G polymorfizmus v gene PAI-1, GPIa homozygot a deficit proteinu S. Ani fraxiparyn vsak nezabranil potratu. Rozhodla som sa preto na vlastnu pest skusit reproimunologicke vysetrenie. Chcem sa spytat na ten Imunovital - odporucate? Ake mate skusenosti? Vysetruju aj partnera alebo je to povacsne zensky problem? Dakujem velmi pekne.

brona110
23. jún 2017

@monka_brumka my sme z BA, no na repro imuno sme sli do Nitry a dobre sme spravili. Po dvoch MA mi zistili zvysenu bunk.imunitu voči spermiam a trofoblastu a to v Imunovitale nevysetruju. Tak tu v BA by mi vyslo vsetko v norme.

monka_brumka
23. jún 2017

@brona110 to vysetrenie ste absolvovali obaja s partnerom? prepac ale vôbec sa v tom nevyznam..mozem sa opytat - dietatko co mate sa podarilo az po liecbe co navrhli? my uz totiz jedno dietatko mame - vtedy slo vsetko bez problemov..

melmel78
23. jún 2017

@monka_brumka ahoj ja som bola tu v Imunovitale, mne sa nechcelo do NR trepat sa priznam. Tu mi zistili zvysene intracelularne cytokiny CD3 TNfa a CD4 TNfa, co su protilatky voci embryam. Taktiez mi nasla aj zvyseny reumatoidny faktor a antinukleove protilatky Ro52. Brala som Medrol aj ho beriem a na stastie vsetko je uz v norme. Imunita sa neustale meni a to co mas teraz dobre, nemusi platit o rok. To bol aj moj pripad...sla som na vlastnu past a nasli. Ale hlavne ze sa to vyriesilo. Tu v BA som sa na tie trofoblasty ani nepytala, nemala som dovod. No skus tam zavolat a opytaj sa ci je potrebne to vysetrit ak by robili kompletnu reprodukcnu imunologiu. Ja som tam bola za dr Bergendiovou a som spokojna.

monka_brumka
23. jún 2017

@melmel78 na tu doktorku som pocula same pozitivne referencie.Ja som tam volala a najblizsi termin az v septembri.Len neviem ci ma daju k tej doktorke alebo k niekomu inemu-to musim ete zistit.A vysetrovali aj partnera?Ked ti nasadili medrol-po akom case robili kontrolne odbery?Pocas liecby sa mozmw snazit ci neodporuca sa?Dakujem🙂

lal
24. jún 2017

@jasminkaj nie, pred otehotnenim som nic nebrala, ona ma doslova odmietla liecit, povedala ze s nasim spg je vylucene otehotniet a kedze ist do centra sme odmietali (tie spermie sme zrovna doriesili u jedneho normalneho urologa v Cechach a chcelo to len blby cas), tak presne povedala ze ziaden medrol ani nic nebude, ze to nema v nasom pripade zmysel, lebo sa to donekonecna brat nesmie a my sancu prirodzene nemame. Dokonca mi povedala aj ze chraneny styk nemusime dodrziavat, ze nam to nepomoze. Bola prekvapena ked som jej o tyzden volala ze som prirodzene tehotna.... Tak vtedy mi az dala ten Medrol na trofoblast-tam som mala len slaby stupen.

jasminkaj
24. jún 2017

@lal Aha, no super... nejak sa mi prestáva páčiť to ich "buď alebo" riešenie.. Strašne tlačia podľa mňa a nemám z nich už taký pocit ako na začiatku.. Ja to asi urobím tak, že teda postupne vysadím Medrol a necháme to na prírodu (vždy som otehotnela tak do pol roka keď sme si povedali, že ideme na to... tak s tým by problém byť nemal).. a až keď zistím, že som tehotná, by som sa k ním znova objednala na ďalšiu liečbu... Lebo mám taký nepríjemný pocit, že ma hneď po 2 mesiacoch skúšania tlačia do nejakého repro-centra, a touto cestou ísť nechceme 😔 Ďakujem pekne za info.... a ešte príjemný zvyšok tehulkovania 😉

vrds
25. jún 2017

@monka_brumka ten pai mam aj ja a tiez potrat v 5tt... aj ten druhy si potratila v 5tt?

monka_brumka
25. jún 2017

@vrds ano tiez tak..a to som si hned zacala pichat fraxiparin..prve dietatko som vsak bez problemov a bez injekcii (nevedela som vtedy o tej zrazanlivosti) donosila..

lal
25. jún 2017

@jasminkaj presne z tohto som aj ja mala poriadne nervy, strasne nas tlacila do centra, doslova povedala ze kedzemame zly spg, tak je nutna konzultacia v centre, ona si prostenedala vysvetlit, ze v centre nam nijako okrem ivf nepomozu a ze manzel uspesne zrovna podstupil normalnu liecbu a ze potrebujeme len cas. Hovorim jej ze my na ivf nepojdeme, a ona stale dookola ze ale ved ona o ivf nic nehovori predsa, ze mame ist len riesit spermie, no proste zacarovany kruh co sa diskusie tyka. Vtedy som prerevala asi tri dni kvoli vysledkom, aj som trpko olutovala ze sme tam vobec isli, lebo jej jedine riesenie bolo centrum.
Mne sa inak potom vysledky po mesiaci uzivania medrolu (po otehotneni) zazracne zlepsili tak, ze zrazu som absolutne ziaden problem nemala, cize ja vobec neviem co si mam o celej Dzurillovej mysliet. Ja som presvedcena ze to je cele nejake divne, lebo som otehotnela v case, ked som mala brutalne silne protilatky voci partnerovym spermiam a katastrofalne zly spg podla nej a napriek tomu to zrovna vtedy vyslo...
Podla mna skuste prirodzene ked s tym nemate problem a Dzurillovu ries az ked otehotnies.

renitr
26. jún 2017

@melmel78
@elje ak mi neposle vysledky dnes, tak zajtra jej budem pisat este raz.... dakujem

ejuska2586
26. jún 2017

@renitr Ked neposle, napis jej dnes vecer. Lebo zajtra robia, nech si to hned rano najde...

melmel78
26. jún 2017

@monka_brumka jj ona ma strasne dlhe terminy, overi ci ta dali k nej, ja som pri objednavani vyslovene ju chcela. Ale pokial to mas urgent, popros ci ta nezoberu skor, mne sa to podarilo, lebo som mala planovane IVF vtedy a chcela som to postihat aj s vysledkami. Vysledky velmi dlho trvaju s tym tiez treba ratat, ja som cakala tusim 4 tyzdne na ne? Uz si to nepamatam, ale viem ze to bolo nekonecne. Mojho partnera nevysetrovali, nebol dovod, kedze chodime do centra a on mal porobene vysetrenia a je v poriadku na stastie. Ci sa mozete snazit, tak to sa opytaj dr lebo zalezi od diagnozy. Ak by si mala alergiu na spermie, tak tam sa odporuca pouzivat ochranu a len pocas ovulky bez ochrany. Kontrola po liekoch byva po 6-8 tyzdnoch. Drzim palceky nech nemusis nic brat a aby vysledky boli v poriadku 🙂

monka_brumka
26. jún 2017

@melmel78 dakujem za vysvetlenie...volala som tam a dali ma k tej doktorke Bergendiovej, tak je asi dobre...co sa tyka objednania na vysetrenie - s tym som ratala ze to bude dlho trvat...na vysledky z hematologie som napriklad cakala 8 tyzdnov...vrcholom bolo ked som zistila, ze zrovna vtedy tam nebudem moct prist - vysledky mali byt podane osobne...volala som asi 4 tyzdne dopredu ci sa neda posunut o den skor/neskor a sestricka mi hovori, ze ze tie vysledky vlastne uz maju a samozrjeme ze sa termin posunut neda...potom az o dalsie 4 tyzdne...a na moje prekvapenie ze tie vysledky uz maju mi len povedala , ze si po tom prist nemozem a cez telefon mi ona ani doktorka nic nepovie az osobne... k tej alergii na manzelove spermie - tam ale potrebuju aj jeho spermie tym padom, ci?

druzuz
26. jún 2017

@monka_brumka videla som, ze si sa pytala ohladne repro imuno. Kompletnu reproimuno robi len Dzurillova v Nitre a este lekarka v Presove.Bergediova nerobi bunkovu imunitu voci trofoblastu, ktora sposobuje potraty v skorych tyzdnoch tehotenstva.Drzim palce!

renitr
26. jún 2017

@ejuska2586 prave mi odpisala ze spravu zasielaju do 5 pracovnych dni. Takze asi v stredu mozem ocakavat odpoved;)

danusa64
26. jún 2017

@renitr ahoj prosim ta, ktora lekarka v presove robi kompletnu reproimuno?

monka_brumka
26. jún 2017

@druzuz dalujem za info🙂

druzuz
26. jún 2017

@monka_brumka este co sa tyka alergie na manzelove spermie, tak to tiez Bergediova nerobi, robi len vseobecne na spermie. Pricom sa moze stat, ze nebudes mat alergiu na ine, ale manzelove spermie ano.

bebe133
27. jún 2017

Ahojte. Mam jednu igampliu, ak by niekto chcel, predam za 35 e. Skladovana v chlade

renitr
27. jún 2017

@danusa64 ahoj, bohužiaľ neviem , ja som bola v Nitre