Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@zibi no ja aj napriek tomu ze mam aj lepive aj mutacie sa hemato velmi bala davat obe ,preto aj pravidelne kontroly .Ja som mala naposledy Ket takze to sa dalo ale keby bola punkcia tak nevie ako by to riesili,lebo ked som pichala fraxik tak ani ten som si nemala pichat v den punkcie.
@zibi Mne dr.napisal, brat pred ketom aj clexane/fraxiparin a anopirin 100mg denne. Nemam žiadne trombofilne mutácie. Konzultovala som to s primárkou hematologie a povedala, ze súhlasí s anopirinom 100vkou ale clexane byt dala 0,2. A este aj Intralipidy by sme dali podla dr.v car .Podla Malickovej z Prahy u nas nieje problem v reprodukčnej imunologii, len moja znížená imunita na ktorú beriem imunoglobuliny.Mala som raz MA a raz anembryomolu po ketoch s embryami vyšetrenými aj PGD.
Teraz čakám na vysledky z Imunovitalu ,23tieho mam vysledky tak som zvedava co povie Bergendiova.
@zuzu1108 ten ket nie je problem kedze tam nie je zasah ako pred OPU
pred OPU neodporucaju aspirin a heparin
pred KET to je ine lebo nejdes do narkozy, nie je tam riziko krvacania tak ako pri opu - cize tak som to myslela 🙂
baby som sa pomylila v pojmoch OPU a ET kde som pisala ET som myslela OPU som uz dajaka dopletena
@ivka3901 Mne sa to zdalo na mna moc aj fraxik alebo clexane a aj anopirin 100ka denne, ale ked mi primarka povedala ze je to v poriadku, tak tomu verim. Ivka, tak povedz imunologicke ze chces brat 100vku denne. Ci nieje proti. Jed ja mam 58kíl a nebola proti u teba by tiez nemala byt.
Intralipidy ja to neviem presne popísať, viem ze je v tom sója a bielko, ale @zibi zibinka nam to presne vysvetli urcite 🙂
U Malickovej v Prahe som bola 2x na krvi a konzultácii a povedala ze mame vsetko s mužom v poriadku az na tu moju imunitu zníženú. Ale zase Bergendiova mi povedala ze tam mam nieco pozvysovane. Ale presne budem vediet 23tieho.
baby ked mate zdvojene diagnozy ak aspirin a clexane je na mieste
ked dotorka rohodne treba brat
a kedze nejdete do narkozy tak riziko by nemalo byt 🙂
a intralipid su tuky ako ste pisali..davajju ich pacientom v kome na poslilnenie a asi asi predpokladam vedlajsim ucinkom bolo zisteny pokles nk buniek pripadne vyrovnanie imunitneho systemu ked je prilis zvyseny ... ako je to napr pri agapurine ze vedlajsi efekt je znizenie TNF 😅 nemalo by to nikomu nic robit
mne to dali za 15 minut co im trohcu vycitam lebo by to malo tiect ovela dlhsie ...
@candour je to celé smutné. A ešte keď si spomeniem, ako som zisťovala, kde mám vlastne reprodukčnú imunológiu riešiť... môj gynekológ netušil, skúsila som sa spýtať v poisťovni, vraj to zadajú ako lekársku otázku a do 24 hodín mi dajú vedieť, vykašlali sa na mňa a potom mi napadlo zaregistrovať sa na MK...
Inak včerajšia panika z toho, že mi dexamed pokašlal cyklus, je už zažehnaná, ťuk-ťuk, najlepšie na čelo 🙂
@freyahope nam vcera dzurillova v NR dala list z poistovne ze zamietaju ziadost,aby tieto vykony platila cele poistovna,napisali,ze to maju riesit gynek a urolog.smiesne,ked oni to maju na haku..na druhej strane tu robit zazrak sveta z intralipidov len mi dojde na hlavu,kopa zien otehotnela aj bez nich.
@freyahope ma mrzi ,ze mas take skusenosti ,vela centire priamo ti da spravit reproimunologiu ved ja som bola v Iscare Ba cez 2r .dozadu na nic som sa nepytali a sama doktorka mi povedala,ze mi daju spravit repro imunologiu posielali do medirexu,potom som presla na Antolsku a hned mi to navrhovala aj Durechova.
V RF sa ma hned na prvej konzultacii pytali ci mam robenu,tak som povedalam,ze ano ale ze tam uz nejdem 😀
tak sme sa dohodli potom,ze co by sme este mohli skusit,ze teda este intralipid.
@candour nic take netvrdim ,snazila som sa poradit a opisat moju skusenost,kde mi kto pomohol a ako som postupovala ja.Pripadne kde sa daju spravit tie vysetrenia zadara a kto ich moze robit.Ale vydim ze ta to vytaca,tak si teda moje rady necham pre seba.
Mne napriklad rady od bab padli dobre aj
@zibi mi vela radila a kopa bab a to tiez ovplivnilo moje rozhodovanie a v nemalej miere mi to pomohlo.
@diska mne vobec nevadi,ze nam radis,jasne ze toto forum je na zdielanie skusenosti a kazdy je rad ak sa nieco nove dozvie.ale nepaci sa mi sposob ako tvoje nazory ty prezentujes,akoby to co s cim ty mas skusenost bol svaty gral a my sme tu vsetky boli hlupe husi sto rokov za opicami.nechaj tak.nechce sa mi dotahovat.nech si kazdy vyberie co mu vyhovuje a zariadi sa podla seba.vela stastia
Ahojte dievčatá a koľko mg Medrolu denne užívate?

@diska tak to je ine ..ale ked sa nemusi tak tu dvojkombinaciu nedvaju ..teda davaju ale pred ET sa aspirin na cas vysadi a potom sa nasadi znova kvoli tomu riziku 😝