icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sandy152
20. júl 2017

@druzuz a na tej genetike Vam nieco zistili?

druzuz
20. júl 2017

@sandy152 Nastastie nie.to vyslo vporiadku.

sandy152
20. júl 2017

@druzuz teraz to asi uz necham tak, mozno pôjdeme na ten spermiogram a uvidi sa. Pre mna je najhorsie teraz toto cakanie a este sa mi k tomu rozhadzal cyklus co som mala pravidelny doteraz vzdy 28-30 dni a teraz je uz 35 den a nic stale :(

segab090
20. júl 2017

ahojte baby ja som bola nedavno na reproimunologii v PO na odbery a predvcerom mi robili odber aj na cytokiny. vraj ich mam zvysene ale nic konkretne nenasli. My sme po jednom neuspesnom ivf mraziacikov nemame preto som si pred dalsim pokusom dala urobit hematku aj reproimuno. ste tu nejaka ktora mala tiez problem s cytokinami a ostali ste tehotna? alebo je to nejaky problem?

waleri17
21. júl 2017

Babeny ahojte ja som sa dnes objednala na repro imuno do nitry a oni ze 17.10.!!! 😱😱to sa vazne caka tak dlho??? 😢😢

mamina321
21. júl 2017

@waleri17 no tri mesiace u nich v pohode plus je to tým že je leto a dovolenkové obdobie, neboj utečie to rýchlo!

waleri17
21. júl 2017

@mamina321 no ked mne to ide kazdy neuspesny mesiac velmi pomaly a uz fakt neviem kde je problem 😟Oplati sa vobec to vysetrenie zistili vam tam aspon nieco co by pomohlo??

mamina321
21. júl 2017

@waleri17 mne veľmi pomohli.... a už to beriem tak ako bolo, keď mi oznámili čo mi zistili a že min rok musíme počkať, a potom sa to natiahlo že nám zistili ureaplazmu, čiže ATB obaja.... potom pauza po ATB a potom manžel chorý, takze od návštevy reproimuna sme mohli ísť na snaženie po roku a pol. Preto netreba ponáhľať, viem že každý mesiac uteká a určite túžite už po bábätku, ja som bola tiež netrpezliva, a len som sa ponáhľala, lebo veď vek, potom každý mesiac nervna, ani som si život poriadne neužívala, len som sa tri roky zameriavala na babo a snaženie. Preto už beriem vsetko že musí byt tak ako to je a tak aj ty si užívaj leto teraz a vypni. Viem je to ťažké 😏 Skús robiť a venovať sa tomu čo máš rada.

waleri17
21. júl 2017

@mamina321 dakujem za odpoved a povzbudenie snazim sa nemysliet ale vela krat ma to premoze... a vam sa potom podarilo prirodzene ak sa smiem opytat??

mamina321
21. júl 2017

@waleri17 áno prirodzene. Prvé tehu bolo bezproblémové, potom sme chceli babo, 3xpotrat, a potom vlastne teraz som po roku a pol liečby úspešne tehotná a dúfam že to dotiahneme až do úspešného konca. Viem si predstaviť ako sa cítiš, chceš to popohnať, ale najlepšie je sústrediť sa na niečo úplne iné, ja som začala napr aktívne cvičiť a tak ma to chytilo že mi zrazu bolo aj ľúto že s tým budem musieť skončiť v prípade tehotenstva.
A vy sa snažíte prirodzene či cez umelé?

waleri17
21. júl 2017

@mamina321 no tak supeer..drzim palce... ano prirodzene rozmyslala som aj nad umelym ale povedala som ze najskor chcem mat vsetky vysetrenia porobene skor do toho nepojdem...

ejuska2586
24. júl 2017

Dobré ránko. Neviete náhodou, či nemá MUDr. Dzurillová dovolenku? Od piatka sa tam snažím povolať a telefón je stále vypnutý.

mamina321
24. júl 2017

@ejuska2586 áno majú dovolenku.

mamina321
24. júl 2017

@ejuska2586
Info z medicentrum Dzurilla: Vážení klienti ambulancie reprodukčnej imunológie,
radi by sme Vás informovali, že v období od 21.7. 2017 do 6. 8. 2017 lekárka čerpá dovolenku. Sestrička bude telefonicky aj osobne k dispozícii v týchto dňoch v čase medzi 14.00-15.00 hod.
Zároveň by sme Vás radi upozornili, že počas letných mesiacov t.j. od 1.7. do 30. 8. 2017 sa predlžuje doba vypracovania lekárskych nálezov z 5 pracovných dní na 5-10. Je to z dôvodu čerpania dovolenky a zastupovania kolegov v iných ambulanciách. Ďakujeme za pochopenie.

ejuska2586
24. júl 2017

@mamina321 Do prdele. To jak naschvál. A ja som tehotná a potrebujem od nej súrne infúzie... Slahne ma.

mamina321
24. júl 2017

@ejuska2586 no to poteší, volaj sestričku, v tom čase medzi 14-15h by tam mala byť, že čo teraz, držím palce....snáď by ti to vedela aj sestrička podať.

ejuska2586
24. júl 2017

@mamina321 Dufam. Normalne som vyplasena z toho. Nechcem zas potratit...

ejuska2586
24. júl 2017

@rokina13 Ahoj, mozem otazocku ohladom tych NK buniek? V piatok som bola na krvi a mam potvrdene tehotenstvo. V nedelu som zacala 5ty tyzden. Len jak na potvoru tam nie je doktorka. Myslis si, ze by mi tie intralipidy vedela dat aj sestricka, alebo budem musiet cakat na nu, kym sa vrati z dovolenky? Bojim sa, ze opat potratim, kym sa vrati z dovolenky...

rokina13
24. júl 2017

@ejuska2586 Ahoj, sestrička ti čo povedala? Nevolala si ešte minulý týždeň? Podať by ti podali aj inde (mne 1x podali v tej budove oproti v inej ambulancii), len predpísať ten liek (čo vlastne ani nevieš ktorý máš dostať) asi nemôže nikto iný.. Juj inak aká smola. Ak by išlo o týždeň, tak to je ešte asi v pohode, Inak kludne im volaj ak máš už aj pozit. tehu test, nemusíš sa trápiť s krvou, oni to tam pochopia.

ejuska2586
24. júl 2017

@rokina13 Uz som sa dovolala sestricke. Kazala mi napisat mail, ze ona jej posle sms, ze je to surne, nech sa na to pozrie. Ze ked jej da vediet, co mi ma pichnut, ze mi to pichne. Len potrebujeme info od doktorky. Tak snad bude mat pripojenie k internetu a mail si precita. Dufam...

rokina13
24. júl 2017

@ejuska2586 Tak držím palce. Ona určite napíše.

ejuska2586
24. júl 2017

@rokina13 Dúfam v to. Sestrička mi potom snáď pichne, čo treba a všetko bude ok...

mamina321
25. júl 2017

@ejuska2586 držím ti palčeky nech to dobre dopadne!!!

ejuska2586
25. júl 2017

@mamina321 Ďakujem. Zatiaľ nič...

ejuska2586
25. júl 2017

Práve sa mi ozvala sestrička - zajtra idem na prvu infuziu + ten aspirin budem brat + clexane si pichat... Tešíííííííííííím, že sa to vybavilo...

mamina321
25. júl 2017

@ejuska2586 teším sa s tebou a som rada že to dobre dopadlo, viem ako je to pre teba dôležité, tiež potraty za mnou , tak si toto tehu veľmi vážim.

ejuska2586
25. júl 2017

@mamina321 Ďakujem. Hej. Momentálne je to pre mňa veľmi dôležité. Chcem spraviť všetko pre to, aby to tentokrát vyšlo.

mamina321
25. júl 2017

@ejuska2586 tak držím palčeky, verím že keď všetko podchytis v správnom čase tak to bude ok.

janula12345
25. júl 2017

Ahojte; je tu niektora z vas, ktora mala vysledok specif reakciu na partnerove spermie a boli vam nasadene kortikosteroidy? Pomohlo Vam to otehotniet? Alebo ste to riesili inou uspesnou cestou? Vdaka za nazory

mamina321
25. júl 2017

@janula12345 Ja som mala hraničnú, neviem aký je rozdiel špecifická-hraničná. Dali ti nejaké lieky? Ja som užívala prednison a aj v tehu užívam.