Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@pavlinakol ja chodim do Gynfiv ZA a ty?
@segab090 ja do iscare BA.este stále nemám tie výsledky.zajtra to bude 6tyzdnov..už ma to pekne štve..myslíš,že tam môžem zavolať a spýtať sa,čo s tým je?
@pavlinakol jasne skus tam cinknut. Platime za to nie male peniaze a za opytanie nic nedas
@segab090 volala som,že oni mali dovolenku a pošlú..ešte zajtra im dám čas doobeda a volám znova..za tie prachy toľko čakať, veď ja to fakt ani nestihnem už do 40tky..
@segab090 tak už mám výsledky,protilátky proti spermiam stredné ťažký stupeň a inak všetko ok..a muž narušená integrita akrozomalneho proteínu a oligozoospermia..este mi odporučila gyn.vysetrenie a podľa výsledkov liečba..to je tak na pol roka kým sa k tej liečbe vôbec dostanem..asi to zabalíme a budeme sa tesit, že máme aspoň jedno..niežeby sme sa doteraz netešili 😀
@pavlinakol len nič nebal, ono sa to zdá že polroka je dlhá doba, ale oplatí sa počkať, porobiť si všetky vyšetrenia a liečiť sa. Ja som bola tiež nešťastná keď od prvých výsledkov až do doby kedy sme sa mohli snažiť uplynul rok a pol a teraz som v 20tt. oplatilo sa, nebolo to ľahké. To len teraz máš taký pocit keď to všetko na vás vysypali.
@pavlinakol mas problem s udrzanim ci celkovo s otehotnenim?
@mamina321 tak to sa teším,že vám to vyšlo 😀 ale ja budem mať 38 a muž 40tento rok..tak neviem,či mám ešte chuť sa púšťať do takého dlhého liečenia..skúšame už 3roky a nejako mi už dochádza trpezlivosť..uvidím keď vychladnem, ako sa rozhodnem 😉dik za podporu
@sosicka s otehotnením..prirodzene sa vôbec nedarí..a nevyšlo ani ivf..dovtedy mňa nikto neriešil, že ja som ok..MM mal zlý spermiogram..mali sme dve embryjka,nevyšiel ani ET ani ket..malý sa nám podaril po iui na 1x,takže sme si už asi vyčerpali tu ľahšiu cestu😥
@pavlinakol ja mám tiež 36r a tak do tej 40tky stíhate! Povodne som si vysnívala že bude rozdiel medzi deťmi cca 3r a bude skoro 6,5r rozdiel. Človek by chcel a nejde to :( porobte si ďalšie vyšetrenia a potom uvidíte.
@pavlinakol napriklad ja mam taky problem, ze aj po uspesnej liecbe som neostala tehotna .... pritom smr boli tiez iui, ivf a aj spontanne. Raz z ivf som mala hcg 16 a inak len okolo 0,6 co je negat. Mam za sebou uz asi vsetky vysetrenia vratale laparoskopie aj hysteroskopie a vsetko je ok.... kazdej zene liecba na imune pomohla. Po zlepseni vysledkov otehotnela. No ja nie.... cele je to zahada
@sosicka a koľko máš rokov?koľko ivf si mala?ja zatiaľ iba jedno,druhé máme schvalene,ale kým sa do toho dáme,ak sa ešte dáme,tak chcem vedieť kde je problém..ja dosť blbo zvladam hormóny,priberam tak,že každý chovateľ by bol v siedmom nebi,keby som bola prasiatko😀potom to mesiace dávam dole,srdce mi busi,skáče,návaly tepla,no hrôza..keď si nato spomeniem,prechádza ma chuť..pritom prvé tehotenstvo som zvládala úplne super,žiadny problém ..no,držím palce moja,aby ti to konečne vyšlo..bože,koľko ľudí má kopec deti a ani si to nezaslúžia a tí čo by im dali aj srdce nemôžu..
@mamina321 aj my sme tak začali,keď mal malý 2roky..zistili mi polypy na maternici,hysteroskopia,3mes.po nej antikoncepcia,potom sme skúšali prirodzene,potom 2x iui..muž nechcel ísť na ifv..nakoniec aj to sme skúsili a zatiaľ bez úspechu😣
@pavlinakol a prvé dieťa bez problémov aj tehotenstvo aj prirodzene si otehotnela?
No ja tak isto pri malom na tretí mesiac čo sme začali plánovať, tehu bez problémov...a potom bum 3x potrat :( a teraz tehu ale teda stále niečo riešim, behám po vyšetreniach.
Držím palčeky! A ako si písala vyššie fakt že niekto ani nechce a rodí v kuse, životospráva nijaká, podmienky nijaké, a ide to, a ten kto veľmi chce a túži tak takto :(
@mamina321 prvé sa nám tiež nedarilo asi rok,potom sme išli do centra, prvé vyšetrenia dopadli úplne v poriadku,tak dr.navrhla iui..iba tak bez liekovej prípravy,iba jedna injekcia 24h.pred tým..a vyšlo hneď..a teraz toto všetko..ja si myslím,že najväčší bordel je strava a stres..lebo čím zdravšie sa snazis, ovocie,zelenina,tak to je samý dusičnan, v ostatnom samé éčka..a stres,že človek sa snaží pracovať,aby sa mal troška lepšie a naháňa sa furt ako blbec a toto je dôsledok..lebo ak by to bolo v životospráve,fajčení a pod.tak tu máme tak možno max.5tis.nasich neprispôsobivých spoluobčanov a nie 500tis. u nás je rodina,nie rómska,kt.byva v rozpadnutom dome,fajčia obaja, nevidela som ju nikdy kupovať ovocie a zeleninu,on má vyše 40,ona tiež a majú ich 6..čakajú 7me..nuž,asi to tak má byť..
Dievcata chcem sa vas opytat tie ktore ste brali medrol ci vam meskala MS. Alebo vam prisla nacas. Dakujem.
@pavlinakol ja mam 26 a za sebou 1 ivf. Nechcem ist hned do druheho, lebo uz beriem medrol 5 mesiacov a predsa si telo musi oddychnut. Mozno o rok pojdeme do dalsieho s tym, ze tomu bude urcite predchzdzat 3-mesacna priprava medrolom. Musim si zaklopat, ze nepriberam. Mozno 2 kg mam hore, ale ja sa rada napapam zas🙂
@segab090 nie ... iba medrol, ine nic, kedze mne sa po nom vysledky zlepsili. Hematologiu mam ok, takze fraxik tiez nikto neriesil, ale teraz po tomto vsetkom sa chcem ist porozpravat s mojou gyn, ci by mi fraxik nedala preventivne. Ved niekde predsa musi byt ten zadrhel preco sa nedari udrzat
@sosicka ja co som bola na hematke tak mi lekarka povedala ze tam mala viac pacientok ktore potracali a az ked im nasadili fraxik ostali tehotne a uz maju deticky. Tak isto intralipidy by ti mozno pomohli taktiez maju velmi priaznivy vklad pri uhniezdeni. Inak ty dokazes otehotniet prirodzene? Ci po ivf?
@segab090 ja uz som tak dopletena ze ani neviem ci to je tehotenstvo, lebo niekto hovori, ze tehotenstvo je az ked je hcg nad 5 a ja ho mam stale do 5. Iba raz som mala 16. Uz neviem co mam vyskusat, vsetci mi stale ospevuju sliznicu, ako je aj vsetko ine ok, po mesiacoch liecby aj imunita, ktora sa opat pokazila po 3 pokusoch snazenia, ale mne skonci kazdy mesiac to hcg na mizivych hodnotach a na testoch mam take mikrociarky ze to vidim len ja a priatel... skusim sa popytat dr na ten fraxik, len nechcem vyzerat ako blba, ze si sama navrhujem liecbu. No mam posledny mesiac s medrolom a nechcem to premarnit.

@segab090 kam chodis do centra?