icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

segab090
26. aug 2017

@snehuuulienka urcite by som sla na reproimuno vysetrenie. Tam ti mozu zistit ci nemas zvysene NK bunky ktore zabiju tvoj plod a tak isto sa vysetruju cytokiny ktore ked su pozitivne mozu robit sarapatu.

snehuuulienka
27. aug 2017

Ako dlho sa čaká dievčatá do Prešova ak sa objednam na Repro-imuno???

segab090
27. aug 2017

@snehuuulienka ahoj pred cca dvoma tyzdnami objednavali cca na koniec októbra az november. Su tam 2 lekari.

druzuz
27. aug 2017

@snehuuulienka Pripadne ti mozu zistit priamo zvysenu bunkovu imunitu voci trofoblastu.takze urcite to zmysel ma.drzim palce

jaris84
28. aug 2017

Baby, nemáte niekto nazvyš injekcie gammanorm?

sunny111
4. sep 2017

Baby neviete či u Dzurillovej majú ešte dnes dovolenku prip. dokedy...dakujem

lienocka1988
4. sep 2017

@sunny111 tak snáď už dovolenku nemajú, lebo som objednaná na 7.9.

sunny111
4. sep 2017

@lienocka1988 dnes asi este dovolenkujú lebo tel. maju vypnutý 🙄

monka_brumka
5. sep 2017

Ahojte-pomohli niekomu na reproimunologii v Nitre? My sa chystame s manzelom za dva tyzdne na vysetrenie. Gynekolog sa na to pozeral trosku cez prsty-cele je to iba moja iniciativa po dvoch mikropotratoch. Poveal, ze tomu on moc neveri. Chcem sa este opytat-ak nabrhnu nejaku liecbu, tak to su hormony?Alebo ake su zvycajne postupy?Proces liecby brani otehotneniu?Dakujem

lia1234
5. sep 2017

@monka_brumka my sa chystame do Brna na umele. Uz som bola na konzultacii a tam mi lekar povedat ze Nitra je to najlepsie co tu na SK mame ohladom imuno. My ideme do NR az 12. oktorba :( skoda, ze som sa neobjednala skor. Na zakladi vysledku z NR budeme dalej postupovat...

mamina321
5. sep 2017

@monka_brumka presne takto na mňa pozeral môj gynekológ keď som si na vlastnú iniciatívu vyžiadala doporucenie na reproimuno! Že je to blbosť a zbytočne vyhodené peniaze. Ale mne pomohli, po troch potratoch som teraz tehotná 23tt, nebyť ich tak určite tehu nie som.

monka_brumka
5. sep 2017

@mamina321 dakujem za povzbudenie.co sa tyka liecby-citala som si toto forum-trosku som sa zlakla.Baby tu spominali Medrol a Predyson vacsinou..co su to za lieky?Ty si to brala?Pomohlo ti to?Pokial su predpisane, tak sa o dieta pokusat nesmie?az ked bude liecba ukoncena?Volyvaju tieto lieky negarivne na cyklus?

lia1234
5. sep 2017

PROSIM o radu...da sa u Dzurillu v NR poziadat o vysledky v skorsom case ako 6 tyzdnov? Vy mate ake skusenosti? Kolko Vam trvalo, kym ste dostali vysledky?
Ja mam za sebou 2 biochemicke tehu, inak moje vysledky su ok. Mala aj niektora z Vas podobny problem a ked ano tak co Vam nasli v NR?

ejuska2586
5. sep 2017

@monka_brumka Nestresuj sa dopredu. Ja som sa tiez bala a nakoniec som lieky nedostala. Kazala mi otehotniet a potom mi az nasadila infuzie. Vsetko zavisi od diagnozy. Kym nevies tu, nerob si dopredu starosti. Su lieky, ktore sa davaju pred otehotnenim a pocas nich sa nemozete pokusat, potom su take, co sa beru zaroven s pokusanim a su aj take, co az po otehotneni (ako moj pripad). Uvidis, ze ti pomozu. Drzim palce....

ejuska2586
5. sep 2017

@lia1234 Ja som mala jedno biochemicke v 5. tyzdni a jeden missed abort v 9. tyzdni. Zistili mi vysoke NK bunky. Teraz mi ich tlmia liekmi a uz sme v 11. tyzdni. Tak hadam uz potiahneme do uspesneho konca.
Co sa vysledkov tyka - cakala som presne 6 tyzdnov. Myslim, ze sa to urychlit neda, kedze niektore testy sa robia mimo ich kliniky a musia cakat na tie vysledky.

mamina321
5. sep 2017

@monka_brumka ja som mala hrať prednison min mesiac pred začiatkom snaženia sa, sú to kortikoidy. Nie je to nič moc, ale v nízkych dávkach sa dá, a bez neho by mnohé ženy dieťa nemali. Ja som brala 5mg a ostalo mi to aj v tehu, od 16tt zvyknú skôr vysádzať medrol či prednison. No mne naopak, zvysilo sa mi crp, tak mám prednison 10mg, asi do 30tt a potom pôjdeme s ním dole.
Vôbec sa nezaťažuj dopredu čo budeš musieť užívať, možno nič 🙂

lienocka1988
6. sep 2017

Ahojte baby, prosim vás ...idem na prvé vyšetrenie k Dzurillovej....viem, že mam ísť ja na lačno ale aj manžel na lačno?

buba08
6. sep 2017

@lienocka1988 nie, manžel nemusí byt nalačno

linda10
6. sep 2017

Ahojte chcem sa spytat.Pretym ako planujeme umele v Brne tak odporucate si spravit imuno vysetrenia ?Ci to nieje potrebne?Ako to prebieha aj sa tam plati?A mala by som tam ist aj s partnerom? Dakujem

wanda52
6. sep 2017

@linda10 my sme boli v Nitre u Dzurillovej, platili sme 255 Eur. Teraz čakáme na výsledky. Boli sme tam aj s mužom, doniesla som jej zdravotnú dokumentáciu, tiež sa pýtala na choroby, na rodinnú anamnézu a podobne. Mne zobrali krv, muž odovzdal spermie. Na ich stránke nájdeš bližšie info. Sú ale aj iné centrá, kde robia reprodukčnú imuno, ale mne je najbližšie Nitra, tak iné som ani nezisťovala.

linda10
7. sep 2017

@wanda52 A este sa chcem spytat je dobre spravit si to vysetrenie imuno predtym ako ideme na umele? A 255eur sa plati ked vlastne ideme s partnerom ci su aj ine ceny? A este ze ked sa objednam tak je dlhsia cakacia doba na termin?Dakujem

segab090
7. sep 2017

@linda10 ahoj reproimuno je v NR a v PO. V oboch je dlhsia cakacia doba no dlhsia tusim v NR a taktiez v NR sa plati viac. Co sa tyka vysetreni ja by som si pred ivf dala urobit hematoligiu plys reproimunoligiu. Ja som to pred prvym ivf neurobila lebo ma na to nikto neupozornil. Az som to na konikovi zistila ze si to baby davaju robit. Teraz pred druhym ivf som si tie vysetrenia dala urobit a dokonca som sa musela liečiť z reproimuno stranky lebo vysledky neboli vsetky ok. Cize pri prvom som vyhodila peniaze von oknom. Kebyze mam tieto cysetrenia pred prvym ivf tak mam mozno usetrene. Najhorsie na tom je to ze ta ziadne centrum nechce poslat na tieto testy (cest vynimkam) lebo vraj mas na nich narok az po 2 potratoch. No ak mas dobreho gyndosa ten ti da vymenne listky a mozes ist na vysetrenia.

linda10
8. sep 2017

@segab090 aha chapem a tam je potrebny vymenny listok?Nestaci len na imuno do nr zavolat a objednat sa?

wanda52
8. sep 2017

@segab090 presne si to opísala, človek keď si to nezistí sám, tak ho nikam z car nepošlú. Inak na imuno sme mali výmenný lístok od obvoďáka, genetiku a hemato - od gynekologičky.

lienocka1988
8. sep 2017

@linda10 Ahoj, musíš mať vymenný lístok ty a aj partner (ja som mala od gynekológa a manžel od všeobecnej) . Keď zatelefonuješ do Nr. objednajú ťa ale aj povedia, že doniesť výmenné lístky pre oboch partnerov a doklady z vykonaných všetkých vyšetrení, kt. ste absolvovali. (napr. spermiogram, hematológia, laparoskopia, endokrinológia a pod. )

lienocka1988
8. sep 2017

@wanda52 ...mňa napr. na všetky vyšetrenia poslali pred prvým ivf. Asi záleži od prístupu lekára :-/

wanda52
8. sep 2017

@lienocka1988 a v ktorom centre? Nás v Heliose nikam neposlali a až po prvom neúspešnom IVF navrhli genetiku.

lienocka1988
8. sep 2017

@wanda52 ..no ja tiež chodím do Heliosu ale do KE a hneď na prvom sedení mi lekár dal vymenné lístky na genetiku, hematológiu a reproimuno som si vypýtala sama

wanda52
8. sep 2017

@lienocka1988 tak to je super, asi sú tam lekári, ktorí robia všetko preto, aby sa to podarilo. V Mt mi to už príde ako na bežiacom páse.

pavlinakol
8. sep 2017

@monka_brumka ja som zatiaľ z Nitry dosť sklamana..zaplatíš veľa peňazí,čakáš strašne dlhú dobu,6t.na termín,6tyzdnov na výsledky..chlapa pošlú cez plnú chodbu s kelimkami na záchod pre invalidov, ktory má vchod z tej plnej chodby..môj ma z toho traumu doteraz,už by som ho tam nedostala.potom ti prídu výsledky,zhrnuté do 4 suchých viet a nič..mne odporučila ešte nejaké vyšetrenia.dala som si urobiť,poslala som a čakám..objednávala som sa v apríli a stále sa neliecim..zistili mi protilátky proti spermiam,ale nedala ešte liečbu..ak je toto najlepšie centrum,ani len nechcem vedieť aké to je inde..