icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

diska
14. mar 2015

@candour urcite si nic take nemyslim a kazda z nas je aj ina ,to co pomoze jednej neznamena ze pomoze aj druhej.Mna len mrzi dost ako je to v zdravotnictve pretoze som si za tie roky snazenia o babo presla kedecim a castokrat som uz nevedela co dalej co ma a nema zmysel.Viem kde mi pomohli a kde nie,preto som chcela poradit .A aj po x nazoroch a vysetreniach som sa dopracovala k tej istej liecbe.Takze napodobne nechce sa mi dotahovat a prajem ti vsetko dobre ,pre kud vo fore na teba uz nebudem reagovat verim,ze to bude vzajomne. 😉

zibi
14. mar 2015

@zuzu1108 a oc povies na ten imunovital si spokojna?
nevies kolko sa tam teraz plati?
lebo ja len s medirexom mam skusenosti bola som tam raz na krv
ale ja to mam strasne daleko tak kvoli tomu sa tam nechcem trepat
dala som si orientacne nk bunky zobrat u klasickeho imuno tka mi klesli zo 40 na 20 este som brala aj medrol plus jeden intralipid tak som predopkladala, ze sa mi to este znizilo
aj kd ti poviem ..clovek ma trochu strach z toho znizovania tej imunity .. no uvidime co to bude

nina46
14. mar 2015

@zibi Ahoj a ako dlho a koľko si brala ten Medrol?

zibi
14. mar 2015

@nina46 no ja som brala pri 3 ivf prednison ale len od stimulky to je tusim 5mg
to mi nepomohlo 😖
pri 4 ivf som brala metypred nie medrol to su 4mg
ale ja som brala predtym hydorkortison, metypred od 16 mg nizsie kvoi inej veci ako ivf..ja mam aj reumatologicky nasadeny kortikoid kvoli kolenam tak preto som brala vyssiu davku lebo som mala bolesti ... a potom po znizenisom sla na 4 ivf . mne hydrokortison a metypred znizili nk bunky ...len ja som brala vysoke davky 200 mg infuzne, plus neskor 100 mg a potom som presla na lieky..cize ja nie som dobry priklad na porovanie 😅 kedze som to brala kvoli niecomu inemu ... 😖
a tebe kolko nasadili?

zibi
14. mar 2015

@nina46 prepac vyssie som napisala ze som brala medrol ..tak metypred ale to je to iste tak preto pisem medrol .. 🙂 len mne sa vidi ze metypred ma menej este neziaducich ucinkov ako medrol ..tak preto som ta nechcela pomylit. 🙂
v podstate som pred ivf brala nizsku davku len kvoli potlaceniu imunity
ja som si chcela pri 4ivf dat pichnut injekcne medrol som bola dohodnuta s doktorom ze pred vkladom mi pichnu vyssiu davku aby som sa ustne nemusela metypretom pchat a zatazovat pecen a ze mi budu kazdy tyzden pichat alebo dva..len ku vkladu som nedosla ..tak som to potom uz prestala riesit...

teraz davaju tie injekcie ..tie injkecie su podla mna super

neviem ci to je ptresne ten dexamed musela by som najst clanok
ale citala som sa mi vidi niekde aj v skupine to mam v clanku uvedene ze dexamed zlepsuje foliky ale neviem ci to babam pichaju

nina46
14. mar 2015

@zibi Ahoj mne nasadili medrol 16 mg denne a mam NK bunky 24%. Zdá sa mi to strašne vysoká dávka, preto sa pýtam.

zibi
14. mar 2015

@nina46 a mas to nejako znizovat ?
no tak ti poviem ..co mne povedala girovska tak na otehu je naj mat nk bunky okolo 12
este pred rokom bola norma cd56+ do 18
momentalne beru len nejake vseobecne nk bunky uz som videla od bab vela papierom a skoro kazda tam na ma napisane len nk bunky pripadne nk bunky v percentach
pred nieco vyse rokom dvoma brali konkretne CD16+CD56+ a to boli bunky ktore boli pre nich podstatne pri nidacii .aj ked je pravda ze to boli tie v krvi.ze vraj su aj tie 56+ aj v maternici a ze su to dva rozdielne veci ale aspon na priblizne porovavanie to pouzivali
kedze predpokladam ze ti brali tie 56+ len sa uz tak vseobecne nazyvaju tak mas este raz taku hodnotu ako by si na uspesne udrzanie tehu mala mat .. 6tyzdnova liecba nie je az taka dlha a potrebujes este raz taku hondotu zrazit dole cize 16mg je v pohode
skus si to rozdleit na 2 davky
ja osobne si mylsim ze je lepsie brat kratkodobo vyssie davky ako dlhnodobo nizke 🙂
ale to je moj osobny nazor...urcite ta nepoucujem ani ti neradim 🙂 len konstatujem co a ako 🙂

nina46
14. mar 2015

@zibi Ďakujem veľmi pekne za radu a aj za názor, myslím si tiež to isté, nakoľko je to aj v spc medrolu, že dlhodobé užívanie kortokoidov je nebezpečné.

zibi
14. mar 2015

@candour este k tym intralipidom ...vies co poveim ti ze ja sa ich trochu aj bojim ..neviem viem ze vela babam pomohli .ja som ho tiez raz mala ale myslim si ze kortikoidy su sice svinstvo ale nemam z nich taky pocit blby ako z intralipidu
mne ho dokonca v centre pichli v rekordnom saganovskom case 😀 😝 😝 😅 co som skoro odpadla ..aj na to kaslali lebo mali toho vela..hlavne ze to ma tiect 60 minut a 30 minut tam mas este lezat ..prd 😀 ja som to mala za 15 minut pustene vybrane a sup ma uz vykopli z postele ..tak mi doslo zle..no neviem..hovoria ze nie su ucinky ale ja som mala asi tyzdnen na to srdcove tazkosti ..netvrdim ze z toho ale taka zvlastna nahoda nie?
ta som si povedala ze si dam radsej medrol metypred ako toto ...

zibi
14. mar 2015

@nina46 urcite je to nebezpecne dlhodobe uzivanie.no to by si dlhodobo musela brat vysoke davky to co ty budes brat nie je vysoka davka
ludia po transplantaciach beru , reumatici ..dokonca telo si vie vyrobit 8mg kortikoidov preto nizke davky nie su pre telo take nebezpecne .. a hlavne nech to pomoze...
a dolezite je to postupne znizovat
nech ti da schemu potom na vysedenie
nesmeis brat tak ze 16 mg a naraz s tym seknes a nic..
musis tak ze 16 mg , potom prejdes napr. 2tyzdne na 8. mg, potm 2 tyzdne na 4 mg , 2 tyzdne na 2 mg
vysadzovat postupne 🙂 oni na to mozu zabudnut tak jju potom pytaj schemu
aby ti tvoje vlastne nadoblicky nezosokovali ked to naraz vysadis a schaosia 😝

nina46
14. mar 2015

@zibi No vieš, tie intralipidy môžu spôsobiť aj tukovú embóliu, keďže je to sójova emulzia, takže Tvoje obavy sú reálne. Uvidíme, urobíme preto všetko, no nie?

ivka3901
14. mar 2015

@zibi no som zvedavá či my ten dexamed mi pomože je to ževraj glukokortikoid a ten anopyrin mám miesto fraxipirinu 😒

zibi
14. mar 2015

@nina46 ved to ..moja doktorka bola tiez sokovana ze co to vobec vymyslaju..a ja uvazujem nad tym ci tie problemy co som mala nepravidelny tep ..atd nesposobilo prave toto..a hlavne to bolo nespravne podane..preto si myslim, ze medrol , metypred a spol urobi taky isty ucinok a ludia to roky beru a su tu ...ine je pacient v kome.. ktory to dostane ..myslim intralipid ..a ine je my a kazdy clovek je iny preto ja sa toho uz bojim ..raz stacilo.. akeby ze mam nk bunky ok tak si radsej dam pichnut medrol ako intralpid lebo sluzbu urobia rovnaku a okrem toho ma ja zbavia reumatickych bolesti 🙂
ked chces mrkni sa do mojej skupiny .som tam podavala kadejake clanky - "nk bunky vitaminy a ivf"
sice je to prelozene cez google lebo pracne to prekladat nebudem ale original link je pod suborom a celkom zaujimeve veci tam su

zibi
14. mar 2015

@ivka3901 ja som niekde citala o tom a neviem najst ten clanok ked to najdem tak to sem dam alebo do skupiny
urcite ti pomoze neboj
anexin sa znizi a bude dobre ..neboj vsetko hraje 🙂

ivka3901
14. mar 2015

@zibi díky si zlatá 🙂no vlastne mi dzurilka nič iné nenašla len ten zvýšený annexin a po tých mojich 5 IVF 😒 no neviem uvidime ako dopadne nas prvy KET

nina46
14. mar 2015

@ivka3901 Neboj, určite to teraz bude v poriadku .

zibi
14. mar 2015

@ivka3901 moja to nie je len .. anexin moze za to ze sa ti to nepodarilo
proste on vytvara v maternici zrazeniny ktore brania uhniezdeniu tiez v placente atd..cize to nie je len 😀 proste podla mna preto ti nevysli vsetky ivf

ivka3901
14. mar 2015

@zibi Aha no keby sa to dalo do poriadku a uz by sme sa mohli tesit z prodperujuceho tehu na 10 vyrocie sobasa 🙂

zuzu1108
14. mar 2015

@zibi No priznam sa ze Imunovital som brala len preto ze Malickova ma dost sklamala so svojim jednaním. A tak som isla do Inunovitalu. Ja som bola 2x u Malickovej.Ta mi zistila ako som pisala zníženú imunitu.A ked nam teraz v januári zostalo len 1emvryo, tak mi dr.napusal te to musime velmi dôsledne pripraviť ked pojdem na KET.napisal ze dáme prednison,heparín,anopirin, Intralipidy a cyklus predtým hysteroskopiu.Tak som pisala Malickovej 1 mail v polovici jan.Napusala ze je pn,nech sa pripomeniem neskor.Vo febr som jej napisala este dva x a nic.Tak som volala a zdvihla mi ona a vynadala mi,ze ona si určuje komu odpíše a ja te ale ved ja k vam chodim a ona tak este raz! Ja si určujem komu odpíšem a ked nieco chcete objednajte sa a tresk mi telefónom 😠 .Kedze koli tomu aby mi povedala len ano berte alebo nie neberte kortokoidy sa mi trepat do Prahy nechcelo.Tak som sa objednala do Imunovitalu.Dr bola milá, ochotná. Platila som 50€ za odbery a 50€ za konzultáciu. Teraz 23 tam idem pre vysledky to bude dalších 50€ tusim, tak napisem potom ze co mi povedala a aku liečbu navrhla. Ak si tak dobre zareagovala na Intralipidy urcite by som si dala ďalšie Intralipidy. Aj ja si ich dam pred ketom.Malickova mi raz povedala ze Intralipidy davaju uz ked nevedia co robit viacej.

zuzu1108
14. mar 2015

@candour Musim si zastať @diska. Vobec sa mi nezdá ze by tu presadzovala svoj názor alebo ze by tvrdila ze ona vie nieco najlepšie. Skor mam dojem,uz dávnejšie som si všimla ze ty niesi s ničím spokojná. To je zase moj názor 🙂

zibi
14. mar 2015

@zuzu1108 ja som praveze nerazreagovala dobre na intralipidy ..praveze som mala pocit ze som tie tazkosti srdcove mala z nich
ja som mala ten hydrokortison co je kortikoid ako medrol az 200mg denne po dobu 7 dni kvoli inej veci , nie kvoli imunite tak preto sa mi to znizilo
ja si uz intralipid nedam, sa ho trochu bojim a obavam lebo neveim ci som na neho nezareagovala zle..
len dufam ze ta nevyhresia za to ze im navrhnes liecbu ..vies jesitnost lekarov je velka a nie len ich 😝 😀 😀 takze radsej opatrne s tym ..ja by som uvidela co mi navrhne a podla toho si vytvorila usudok ...ale nie za kazdu cenu intralipid to ma malickova pravdu ...

zuzu1108
14. mar 2015

@zibi az potom dom citala ze si mala problemy po intralipide. Ty brdo ze za 15minut,fuuha 😕 . Ved niekomu to tečie aj vyse hodiny. Vobec sa nedivim ze si ho uz nechces dat pichnúť. Ja sa raddej urobím "hlupou" pred dr 😉 ked sa budeme baviť o intralipidoch ale nebudem navrhovať moju liečbu ja 🙂 ich ješitnosť je neskutočná, väčšiny dr. Mne Bergendiova povedala ze by mi dala infuzne imunoglobuliny ale to sa zase bojim ja. Pichat nieco intravenózne, tam su väčšie rizika ako subkutálne ako picham teraz.

diska
14. mar 2015

@zibi inac 15minut to je fakt sila,mne to tieklo stale minimalne hodinu az 90minut.

nelly3
14. mar 2015

@zuzu1108
za vyhodnotenie vysledkov budes platit 30€.

zuzu1108
14. mar 2015

@nelly3 dakujem za info 🙂 .

candour
14. mar 2015

@zuzu1108 🙂

candour
14. mar 2015

@zuzu1108 a kde si to moja citala ze ja nie som spokojna? 😉uplne mam na salame celu tuto nezmyselnu diskusiu,mam vlastnu hlavu na krku 😉

zibi
15. mar 2015

@diska
@zuzu1108
@ivka3901
baby myslite ze mi to moholo vyvolat problemy s tepom srdca?
lebo asi cca tyzden na to som mala

a ano 15 az 20 minu a to v Reprofite
som sklamana z toho centra
kazdy ho ospvevuje ale ja nemozem

girovska mi povedala ze to malo takto tiect
inak som citala ze ked to netecie tak dlho ani nema zmysel to davat
hruza ze? 😠 😠 hlavne ze som za to zaplatila 100 eur!!!! za ten intralipid!!!!
chcela som napisat aj staznost..napr. ze som sa zobudila este pred skoncenim narkozy na hroznu blolest.akoze co ma tak hrozne bolelo? ked daktore baby maju aj bez nakory opu? a este aj ta anesteziologicka na mna kricala ...no hroze to bolo .normalne ako keby to ani nebol reprofit ale nejake tretotriecne centrum na ukrajine 😀 muz aj baby mi radili aby som staznost napisala ale nemala som vtedy silu , lebo nam to nedopadlo vtedy dobre..ani ku vkladu sme sa nedostali .ani sa nedivim boh vie co to vtedy porobili ... no sklamanie hrozne to bolo 😖

diska
15. mar 2015

@zibi pocuj zibi mna tieto veci nikdy nenapaldo davat do kopy az ked to teraz citam,mozno je to haluz a zhoda nahod ale ja som v 16tt bola v nemocke lebo mi vyskocil tlak a to som bola den po intralipide ale mne bol podany sspravne tu na skovensku.

zibi
15. mar 2015

@zuzu1108 veis co len si daj pozor aby si si zasa velmi neznizila imunitu 🙂
v podstate medrol + imunoglobuliny + intralipid sa rovna uprava znizenie zvysenej imunity podla mna by sa malo davat len jedno nie tak vela ale to je len moj nazor
ked si das vsetko dokopy tak neviem ci to nie je zbytocne vela
nech to mas v rovnovahe a nie prilis znizene...to nie je dobre tiez kvoli infelciam, chorobam atd...
plus imunoglobuliny - musis ich pichat ? kvoli comu?? nie je to nebezpecne ..ked je to z krvnej plazmy ci ??
napr. girovska mi povedala ze medrol mam brat , ale intralipid len pred odberom , vkladom a po vlade nie ked sa nejde na ivf ...