Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Kocky tak konečne mám odpoveď z NR..a som z toho ešte viac zmätená.zistili mi iba protilátky proti spermiam stredné ťažký stupeň,samozrejme mi odporučila medrol..aaale,manžel má katastrofálny spermiogram,k jeho výsledkom došla iba suchá veta,že pri ivf odporúčajú icsi a picsi..tak teraz sa pýtam,že načo mám brať ten medrol?keď na prirodzene otehotnenie je minimálna šanca..stretli ste sa niekto s tým?a brali ste ten medrol?ďakujeem😉
@segab090 3mesiace som bojovala s neznesiteľnými bolesťami kĺbov (kolená,ruky...ale tak že som do rúk poriadne nevedela ani nič vziať,cez deň ešte ako tak...ale noci boli strašné, prsty som nedokázala ani zohnúť a postaviť sa z postele ako starenka) takže mne ,,pomohol,, takto :( ...a nakoniec som musela nasadiť medrol...keďže to že som ho prestala brať to celé vyvolalo, telo malo detox.šok a ani na 4mesiac nebrania to neprešlo a to som skúšala všeličo :(
Ako dlho ste cakali na vysledky z Nitry, prosim?
@pavlinakol
Logický nález - partnerky mužů s nedobrým spermiogramem mívají pozitivní protiíátky proti spermiím. Věřte Žanetě Dzurillové - proč byste k ní jinak jezdila???? Možná že vskutku budete potřebovat IVD ICSI/PICI, ale než to všechno začne, je dobré připravit mateřský imunitní systém..
@jjpnyc no vidíte a práve preto,že mi táto informácia od nej chýba,tak moja dôvera k nej išla prudko dolu..pretože ja nie som lekár,som normálny človek,ktory netusi o tom,čo všetko má na čo vplyv, keď mi prídu mailom 4suche vety od lekára,kt.som videla pol hodinu,tak mi je ťažko doverovat..prídu mi iba výsledky bez nejakého vysvetlenia za kt.som zaplatila kopec peňazí a návrh na liečbu kortikoidmi,čo není vitamín c, takže nejaké vysvetlenie by podľa mňa bolo na mieste..lebo za posledný rok som do seba narvala už toľko chemie a zaplatila niekoľko tisíc eur,že už by som aj rada nejaké normálne vysvetlenie,lebo začínam mať silny pocit,že to je iba nenormálny biznis všetko..ďakujem za vysvetlenie 😃
@pavlinakol a môžem sa spýtať ako dlho ste čakali na výsledky? My k nej ideme v októbri. Máme za sebou 1 neúspešné IVF a neviem teda, či to ďalšie stihneme ešte v tomto roku.
@aaangelll na odberoch sme boli 6.7. a výsledky prišli 17.8., ešte som si mala dorobiť nejaké vyšetrenia,to som poslala začiatkom septembra a 13.9.mi prišlo odporučenie na liečbu..ešte som nepotvrdila,lebo váham,či mám do toho ísť 😏
@pavlinakol výsledky by teda v podstatne mohli byť do nejakých 6 týždňov (možno)..ak by boli dobré tak ok, no v opačnom prípade by bola potrebná ešte nejaká liečba a čas by sa natiahol. Och, všetko tak dlho trvá. Nechajte si čas na premyslenie, musíte s tým byť stotožnená, že to do toho chcete ísť opäť. Ten čas určite príde 😉 mňa už, žiaľ, tlačí čas kvôli veku 😕
Ďakujem krásne za odpoveď a všetko dobré prajem.
@aaangelll no veď aj mne tlačí čas, o týždeň mám 38r.,ale už mám synčeka,takže to beriem tak,že buď sa podari alebo nie, aj keď by som veľmi chcela,bojím sa toho,čo sa po tolkych liekoch prejaví za pár rokov..tiež sme mali ivf tento rok a dva neúspešné vklady,mrazacikov nemáme,takže by sme museli ísť odznova,no uvidím,musím si to poriadne rozmyslieť😃 držím palce,nech máte výsledky čím skôr a nech to vyjde 😉
@pavlinakol ja som mala soft IVF v Brne, mali sme len 1 embryjko. My sme už samoplatcovia. Deti nemáme žiadne 😕Tak aj preto chceme tieto vyšetrenia, kým sa na to opäť dáme. Nie je to lacné a chcem,aby sme mali aj "o nás " čo najviac informácií 😊😉
Držím vám palčeky aj keď sa rozhodnete akokoľvek🍀
@pavlinakol ahoj, ja mam podobnú diagnozu ako ty, stredne ťažký stupen, takže užívam Medrol, 1 mes. 8 mg, 2 mes. 6 mg, a manžel zlé spermie, čiže odporúča PICSI. Ja som bola min. tyz na kontrolné odbery, a dufam ze zajtra sa dozviem ako dopadla táto dvojmesačná liečba, pevne verím že pozitívne, lebo hned nato chceme ísť do martina na IVF. ale súhlasím s tebou, cele to vnímam ako nenormálny biznis ! aj tu už musí mať človek známosti napriek tomu , že každá si zato platíme rovnaké peniaze !
@aureelia ahoj a ako znasas ten medrol?mne odporučila na prvé 2t.az 16mg a potom 8mg až do kontrolného odberu..ja mám z toho strach,lebo tie hormóny,čo so mnou porobili teraz začiatkom roka pri ivf,tak neviem,čo urobí toto.pribrala som ako chovne prasiatko,srdce mi busilo,arytmiu som mala, návaly tepla a pod.tak mám veľký strach,že najskôr kortikoidy a potom nato hormóny,že neviem či to dám..držím palce aby boli výsledky v poriadku,daj potom prosím vedieť ako ste dopadli😃
Ahojte.kto mi moze dat vymenny listok na to vysetrenie repro imuno?sme objednani do gf ale chcela by som mat urobenych co najviac vysetreni.
A kde robia take vysetrenie?
No ja mam dost problemov mam uz aj obavu ak este nieco zistia.uz mam trombofiliu aj lepive dosticky a celiakiu a dve operacie chrbtice za sebou.s ex mam za sebou dva potraty.
@mirka1478 tak si môžeme podať ruky, tiež mám diagnóz až až, a práve na Repro imune mi zistili tiež celiakiu, potom antifisfilipidovy syndróm čiže beriem aspirin a fraxiparin a moja imunita ide proti spermiam a trofoblastu, čiže prednison. Za sebou tri potraty. Mne na repre veľmi pomohli, teraz tehu dúfam že úspešne až do konca.

@lienka737 no veď toto..keby to vyšlo aspoň trocha podobne,ale takto..