Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@mirka1478 Jaj 😏 Na reproimune prikladala dosť význam potratov či neplodnosti k celiakii, ale gastroenteorolog to zase vyvracal a povedal že to nie je až take ako sa o tom hovorí a píše, no čo ja viem 😏 Tak určite je vhodne to asi prekonzultovať v car a možno fakt investovať aj do tej reprodukčnej imunilogii.
@segab090 Pridaj tam ti povedia ze 4 tyzdne ale real co viem u kociek je 6 tyzdnov. Ked zobereme sviatky december a bohvie kedy zacnu v january tak dakujem pekne. Preto ja som sa rozhodla pre Po ze tu keby sa dopracujem k vysledkom je aj februar a ak by bola daka liecba tak do ket sa dostanem obrazne bohvie kedy.
@mirka1478 Koli tomuto ja idem 250 km tam plus spat 250 .
A to my sme taky pruseristi ze nam sa vzdy vsetko komplikuje. Termin mam v Po idem na buduci tyzden a to hrozilo ze sa nebudem mat ako dostat . Tak svagor ma bude musiet hodit ine mu nezostava .
Mne by tiez bodla nitra aj ked su drahsi radsej by som zaplatila tam ale terminovo otrasne .
@mirka1478 jaj tak to chapem potom ked to mas takto. Potom sa ti vobec nedivim.Daj sa cim skor do kopy prajem ti vela stastia 🍀
Mna tlaci cas a predstava ze mam v mraziaciku este 1 snehuliacika.Najradsej by som prenho uhanala aj zajtra. Mne pride ze vsetko sa tak nekonecne vlecie.
Ešte dva roky dozadu dávali termíny celkom slušne, prvý krát má objednali do mesiaca, či už majú toľko pacientov že fakt nestíhajú !?
@mirka1478 hlavne som si musela dať celiakiu do poriadku, bez toho by moje telo chaosilo a dieťati by sa nedostavalo dostatok živín a ani mne, a vlastne aj lieky by sa nebstrebavali tak ako majú, beriem aspirín a prednison, takže po roku kontrola, dali súhlas, lenže potom nám v CAR našli ureaplazmu, takže preliecenie ATB obaja, potom ďalší cyklus zase očista od ATB, potom som mala nasadiť aspoň min na 4-6t pred začatím snaženia sa prednison a aspirín, tak som nasadila, potom manžel bol chorý, bral ATB, ďalší mesiac očista od nich, no a takto sa to natiahlo celé.
@mirka1478 ale neboj treba skúsiť a dať do toho všetko, ja som už snáď ani neverila že sa dočkám tehotenstva ešte niehedy a úspešného, sice trosku viac stresov bolo ale zvládli sme.
Tiež som myslela že to nezvládnem a že to bude na dlhé lakte a ubehlo to ako voda, viac som sa venovala sebe, začala som cvičiť, aktívne žiť, dovtedy som snáď každý deň len čakala kedy príde tehotenstvo.
@pavlinakol ahoj, môžem sa ešte spýtať, či ste si boli po výsledky v ambulancii alebo vám ich poslali domov?
@aaangelll poslali nám ich domov,neviem,či by to netrvalo ešte dlhšie a neboli ešte drahšie..plus cesta a čas tam aj späť.
@pavlinakol ďakujem 🙂 aspoň sa vopred pripravíme, keď sa nás ma to bude pýtať. To veru áno, je to tak lepšie. Pekný večer ešte prajem.
@mamina321 noo aj mna tlaci vek v juni som mala 39 a nechcem dloho vyckavat a chodit po 40 do centra.Nam v centre nezistili nic vysledky mame ok aj Sg tak uvidim kde je zadrhel.Tajne dufam ze bude vsetko ok a mozem ist do ket.
Neviem ale ci sa stava ze niekto odide z repra ze ma super vysledky a nejde do ziadnej liecby.Ja som ratala ze ak nieco tak max mesiac liecba a ideme dalej 😲

@mirka1478 a prečo vás poslali do CAR? Asi si vždy otehotnela prirodzene nie? Zadrhel bude inde.