Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Baby a aké lieky sa na tú moju diagnózu berú?
@ppetkab Aha ja ze tu konzultaciu si mala pocas odberov. Mne povedala sestricka ze odber plus konzultacia . Tak uvidime bodlo by mi keby mi poslu vysledky na email ale ked nie co uz pocestujeme trosku. Hlavne koli tomu ze chlap je totalne teraz vytazeny pracovne preto som chcela vediet.
U koho si bola v PO ?? Ja ideme dr Estokovej.
To som inak netusila ze mozu nieco zle vyhodnotit to je teda radost .☹
@pavlinakol Tak akoze za tie peniaze co si dala v Nr by som cakala dake vysvetlenie . Nechapem tomu to co je to dnes daka olimpiada ze treba len platit a nedozvies sa nic. Ja neviem niektori lekari mi uz ozaj pridu natvrdli.
@alexa933 no presne ako píšeš..ja neviem,či iba nemala svoj deň pani dr.,lebo všetci ju chvália do nebies,ale ja moc spokojná nie som teda..pri konzultácii som nevedela načo sa spýtať,teraz by som aj vedela,možno jej skúsim napísať,ale neviem,kedy sa dočkáme odpovede zase..
@wanda52 Ja beriem len ten imunoglubin a vit. D na tieto veci.
@pavlinakol Mne odpovedala obratom, chcela som vysvetlenie, ale neviem, ci si ma nepomylila, lebo mi pisala nieco trochu mimo mojej otazky.. Ale, aj po tom vysvetleni, som to nepochopila, lebo to bolo zase odborne napisane...
Dnes sme boli na imunologii v Nitre prvykrat a mam zmiesane pocity a som sklamana z pani doktorky Dzurillovej povedala ze ked vyjdu zle vysledky z imunologie ze nas nema ako liecit navrhuje ist do centra na umele oplodnenie, mam pocit ze ona riesi len spermiogram a nie imunologiu😖
@pavlinakol tiez som pocula ako ju chvalia do nebies a tiez som mala zmiesane pocity. Na vysledky som vzdy prisla osobne nech to mam vysvetlene a nech necakam tyzdne na email ale aj tak mi tie sedenia moc nedali. Po prvych vysledkoch mi hovorila ze mam protilatky voci spermiam partnera a zvysenu bunkovu imunitu a nasadila liecbu. A potom na kazdom sedeni len povedala ze vysledky su horsie co sa tyka spermii a bunkovu imunitu uz neriesila. Ja som najskor myslela ze to je ta ista vec a az v centre mi povedali ze su to dve odlisne veci. A tiez nas sfukla ze mame zly spermiogram ze tam je problem. Takze som vysadila medrol a musime skusit otehotniet bez jej pomoci
@bebe133 na zlý spermiogram je dobrá bylinka kotvicnik, predáva sa vo forme čaju, kvapky, či tabletky. Ja som môjmu kúpila kvapky, každý deň som mu poctivo kvapkala ako malému decku, lebo on by to bral tak každé 3-4dni, ved načo pravidelnosť a po mesiaci užívania sa nám zadarilo otehotnieť a to tiež nemal dobrý sg.
@alexa933 to mi dali termin na tu konzultaciu s vysledkami hned ten den,ked som bola na odbere krvi. Ani sa ma nespytali,ci mi staci poslat vysledky mailom (to by mi tiez velmi ulahcili),automaticky mi dali ten termin,tak ma ani nenapadlo sa spytat,ci by nestacilo mi len poslat vyskedky aj s navrhnutou liecbou. Ale urcite sa na to spytaj,ked tam budes,mozno to aj tak robievaju.
@wanda52 veď z toho mám obavu,že to bude o ničom..toto sa podľa mňa veľmi nedá riešiť cez maily..ale kým dostanem termín,tak budem v dôchodkovom veku 😀
@bebe133 namiesto toho,aby poradili ako ten spermiogram zlepšiť,tak dáme medrol a uvidíme..možno zaberie..😏celé zle toto..
@mamina321 @jaris84 ahojte,,,,ja mam asi podobny problem ako vy..nemam problem otehotniet, avsak plodik sa prestane casom vyvijat..prva krat MA v marci a druhy krat MA tento pondelok... vysledky z hemato, genetiky a imunologie mam v poriadku, takze nikto neviem preco sa to deje...5.10. mame termin na reprodukcnej imunologii na konzultaciu...prosim Vas ak sa mozem opytat, ako a kde Vam zitili tu pricinu potratov?
@lenkova5
Tak tam bude asi iny problem.ja som mala dva potraty pred 12rokmi.potom som sa rozviedla.teraz s partnerom skoro rok nic.pred dvoma rokmi mi zistili celiakiu a na hemato ma uz neposlala obvodna.az na jar zenska a tam zistili aj trombofiliu aj lepive dosticky aby mi nebolo malo.
@lenkova5 Ja som mala rovnaky problem, ako ty. Vysledky vsetky ok. Az na reprodukcnej imunologii mi zistili celularnu odpoved tazkeho stupna proti manzelovym spermiam, vysoke NK bunky a nizku hladinu vit. D. Prikazali mi prirodzene otehotniet a hned, ako sa nam poradilo, nasadili infuzky imunoglubinu. A uz sme v 14. tyzdni.
Len na povzbudenie. Drzim palce
@ejuska2586 dakujem pekne a pevne verim, ze ak sa nieco najde, tak mi to tretie tehotenstvo zachrani...tebe silno drzim palce, nech vam vsetko dobre dopadne

@ejuska2586 áno, boli sme dvakrát na IUI a jedenkrát IVF - ale bez vkladu, embryjko sa nám prestalo vyvíjať v predĺženej kultivácii, ďakujem za povzbudenie