Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Dievcata, co ste boli v Nitre - len na overenie. Ja rano nalacno, beru mi len krv. Chlap jest moze - jemu beru len spermie? Co sa tyka konzultacie - ako dlho ste cakali? My mame odber do 7.30 a potom konzultacia vraj okolo 11tej...Dakujem
@monka_brumka presne tak ako píšeš, ty nalacno, a muž môže byť najedeny, jemu krv neberú. My sme mali vždy konzultáciu ráno, cca 8-8:30, tak sme len po odbere počkali, ale vám sa oplatí ísť sa niekam pomotať.
@monka_brumka my sme to mali presne ako ty.rano krv a na 11tu konzultácia🙂 a vnútri sme boli vyše hodinu s doktorkou 🙂 mala dost kym si pozrela moju zdr kartu 🙂 po krvi sme isli na kavu a najesť sa a potom sme pred 11tou prišli.
@sonulienka13 a co vsetko doniest? Ja skm myslela ze donesiem len dve spravy-jedna z hematovysetrenia a jedna posledna z nemocnice po laperoskopii kde je vsetko zhrnute...
@monka_brumka ja som mala celu moju zdr dokumentáciu(skor bibliu 🙂 aj manzel mal svoju a potom celu gynekologickú zdr kartu.ja mam viac chorôb bohuzial.a mne ju doktorka kázala priniesť.aj mi dva týždne pred vyšetrením doktorka volala ze nech ju nezabudnem 😂😂moju zdr kartu si študovala vyše pol hodiny.manzel vsetko Oki.a ked si dopozerala moju kartu tak povedala,ze nemam čakať,ze niekedy prirodzene otehotniem.ze neni žiadna šanca prirodzene.a to vydedukovala len s toho co citala.no konecna.a to nemam ziadne smrtelne choroby ☹ a aj AMH mam este super.Tak drzim palceky a daj vediet ako si dopadla.
@sonulienka13 dakujem za info..tak dufam ze to bude stacit co vezmeme..
@alexa933 ja som na tom podobne..tiež som ani raz neotehotnela,ani prirodzene ani ivf..okrem malého,to bolo iui na supu, na prvý krát mesiac od prvej návštevy v car..ale odvtedy som na tom rovnako ako ty..ale zase máme ušetrené sklamanie a bolesť z potratu..ja som aj celkom rada,to by som znasala horšie..držím palce 😃
@pavlinakol A uz si bola na repro zistili ti nieco ??? Ja tomu nechapem ako za cely zivot som sa nechytila 😨
Ja som predtym brala dlho Hak tak neviem ci to mohlo aj to ovplivnit
@alexa933 zistili mi protilátky proti spermiam stredne ťažký stupeň..stále ešte nie som odhodlaná na ten medrol čo mi predpísala..váham,či to mám začať užívať..a muž má zlý spermiogram.
@pavlinakol Jaj ani mi nehovor aj ja sa bojim liekou . A hlavne tych vedlajsich ucinkov ked citam letaky ma poraza .
Je aj daka ina moznost ked to nebudes brat ??
Ahojte kocky tie co ste boli v Po chcem sa spytat ked ste mali vysledky poslali vam emailom ci treba cestovat po vysledky .Dakujem pytam sa ze len jednu cestu mame 250 km .
@pavlinakol ahoj, ja som Medrol znášala dobre, pribrala som iba tri kilá,, co mi ale prospelo, lebo ja mam okolo 51 kg na vysku 170. dnes prisli vysledky a predstav si ze zhorsené ! neviem co si mam myslieť, mam zvysiť davky Medrolu a sex len chraneny, avsak boli sme dnes v Martine a tam mi povedali ze tieto imuno odbery netreba brat priliš osobne, tie hodnody kolišu, raz su hore a potom dole. chcem sa dohodnuť s nimi ci dalej pokracovat v liečbe alebo to cele ukončiť !!
Baby, prišli mi výsledky z reprodukčnej imunológie, mám zvýšené zastúpenie NK buniek, preukázanú špecifickú celulárnu odpoveď voči partnerovým antigénom / spermiám ťažkého stupňa, voči trofoblastu ľahkého stupňa, hypovitaminóza vitamínu D, máte niekto s týmto skúsenosti, vyšlo Vám IVF?
@wanda52 Mam to iste, len bez toho tromboplastu. Otehotneli sme prirodzene, teraz beriem imunoglubiny a babatko sa zatial drzi. Tak snad to dobojujeme.
Drzim palce, aby sa aj Vam zadarilo, ale verim, ze Dzurillova vam pomoze tak, ako nam. Ja som predtym potracala. S otehotnenim som nemala problem.
Vam sa asi nedari ani prirodzene otehotniet, ked skusate IVF, vsak?
@jaris84 ja som vždy teda 3x že okolo 5/6tt vždy fliacik krvi, a potom to už išlo viac a viac. Ale tie plodiky sa ani nevyvíjali, možno začiatkom áno a potom sa zastavili. Ale mám ešte aj antifosfolipidovy syndróm, beriem aspirín plus picham fraxiparine, a bolo mi povedané že cievky ktoré vyživujú plod dostávajú ako keby miniinfarkty a potom sa nedostáva výživa embryu a zakrpatie, začne zanikat.
Baby poradte trofoblast je to iste ako antifosfolipidy?
@alexa933 ja neviem,čo urobiť..imuno výsledky kolisu,menia sa. V centre mi vyšli zvýšené cytokiny a ziadne protilátky proti spermiam..o dva mesiace v NR som mala cytokiny ok a protilátky proti spermiam stredné ťažký stupen..kým mi predpísala medrol prešli ďalšie dva mesiace..čo ja viem,či sa niečo nezmenilo?jedno dieťa mám po iui,vtedy protilátky očividne neboli..som z toho cela zmatena,hlavne preto,lebo mi to pani dr.nevysvetlila,takže neviem,čo si o tom myslieť..ja zle znášajú aj hormóny,takže kortikoidy by boli asi velka zábava tiež..
@aureelia šťastná to žena, že 3kg 😃ja po stimulke 7kg 😀 vidíš a z tohoto mám obavu..že od odberov mám 2,5mesiaca..čo ja viem,aké by boli výsledky teraz? Tiež som nemala protilátky proti spermiam predtým,mám 1dieta..čiže odvtedy sa mohlo toho zmeniť asi dosť..zvazujem,čo urobiť..nie som presvedčená o tom medrole..ty aký máš z toho pocit?chces to užívať ďalej?
@alexa933 a neviem,či je iná možnosť..písala sem jedna kocka,čo radila babám ako to zlepšiť bez týchto svinstiev..asi to pohladam,čo písala..

@mamina321 Dakujem ti .Uvidime ako dopadneme ale obavam sa ze niekde bude nieco skryte🙈 Ine kocky aspon otehotneli a potratili . Ja neviem co som ja za individum .😉