icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mirka1478
23. sep 2017

@shonny83 to je len zaciatok😕

melmel78
23. sep 2017

Baby citam ze sa tu stazujete ze kolko mate rokov a zatial sa nezadarilo. Nebojte raz to musi vyjst. Robime pre to vsetko nie? Keby ste len doma vyplakavali do vankusa tak je dovod sa nervacit 😉 . A k tomu veku asi tolko ja budem mat 40 a ziadne deti nemam. Snazime sa cez centrum uz 5 rokov aj prirodzene. Raz to vyslo ale skoncilo v 20tt nestastnou nahodou. Ano tieto veci su tazke na psychiku no stale mame nadej. Verte si mne tiez jedine to ostava. Drzim palce

segab090
24. sep 2017

@melmel78 drzim aj teba palce nech sa cim skor zadari. Velmi ma mrzi ako dopadlo tvoje prve tehu ☹ drz sa. Veľa stastia 😍

melmel78
24. sep 2017

@segab090 dakujem pekne ved ja sa vam ohlasim ;) drzim palce aj tebe

lenkova5
1. okt 2017

Ahojte baby, prosim Vas potrebujem mat na reproducknu imunologiu (Gyn Fiv v BA) vymenny listok od lekara? Objednala som nas telefonicky a zatial nikto nic neziadal, tak len pre istotu sa pytam, aby nas neposleli prec ze nam chyba vymenny listok.

prskavka2223
1. okt 2017

@lenkova5 ahoj no nepotrebujes,ale si o to viac priplatis. My ideme s priatelom teraz vo stvrtok do Nitry na repr.imunologiu a mne hned sestricka do telefonu povedala,ze si mame priniest vymenne listky bud od gyndu a priatel od urologa alebo od obvodnej lekarky.

lenkova5
1. okt 2017

@prskavka2223 dakujem pekne za info..zajtra si ho vyziadam od mojho gynekologa a manzel pojde k obvodakovi

nini1010
1. okt 2017

@melmel78 Obdivujem tvoje pozitivne myslenie.Ja som cersrvo po 2 MA a zatial sa na to takto pozerat nedokazem.Hoci ja uz jedno dietatko mam,len nechapem co sa to zrazu deje.

melmel78
1. okt 2017

@nini1010 ani ja nie som az taka silna ako to na vonok vyzera....ale vzdy je lepsie pozerat na veci s optimizmom ako sa utapat zialom a lutovat sa. Tiez mam smutne chvilky ze si poplacem ale to sme my zeny asi to potrebujeme a ulavi sa nam...vzdy nieco riesime. Kazdy MA boli na dusi a neboj aj u teba cas zahoji rany a bude lepsie uvidis. Drzim ti palce a prajem aby sa ti cim skor vratil usmev viera a chut bojovat

nini1010
2. okt 2017

@prskavka2223 Ahoj,kolkontrvalo kym ta objednali do Nitry na repr.imuno?

prskavka2223
2. okt 2017

@nini1010 ahojky, no termin mi dali az za 2,5 mesiaca :/ caka sa dost dlho na termin, ale konecne sme sa dockali a vo stvrtok ideme

jjpnyc
2. okt 2017

@jasminkaj
Hele, ale to, že otěhotníš avšak potrácíš, je (z pohledu statistického) na 90% způsobeno nekvalitou embrya. Bůh vlastně dělá správně, že nedovolí vadnému embryu další vývoj v těle matky. A IVF ti bylo doporučeno právě proto, aby se ukázalo "ve zkumavce", jak životaschopné jsou vaše zárodečné buňky a embryo jako takové. Pokud jsi po tolika časných potratech, stál by za úvahu i preimplantační genetický screening (PGS) - ten by mohl ukázat, že třeba mimino nemá správný počet chromozomů, což by jistě mohla být příčina potrácení. No a k embryotransferu by se pak mohlo vybrat embryo, které bude genetikem vyhodnoceno jako nejvhodnější. Chápu, že IVF může být pro někoho nepřijatelným způsobem těhotnění - píši to jen pro vysvětlení, proč má i u potratů IVF velký význam.
Holky, proč se neptáte svých lékařů, když máte pochybnosti nebo něčemu nerozumíte?

melmel78
2. okt 2017

@jjpnyc v podstate mas pravdu a ano treba sa pytat lekarov, ale nie je to len nekvalitou embryja. Lebo ak je chyba v imunite, ci genetike, tak treba po tom patrat. Vela krat len samotne IVF bez dalsieho vysetrenia nestaci. Dokonca sa stane, ze raz imunita pracuje dobre a raz zle. Vytvaraju sa protilatky voci embryam, ktore ho zabijaju alebo z genetickeho hladiska pri spareni chybaju chromozomy, ktore su nezlucitelne so zivotom. Tiez je dolezite, k akemu lekarovi sa dostanes. Stretla som sa aj s takymi, ktori nepovazovali imunologicke vysetrenie za dolezite. Ja by som na jej mieste urcite riesila imunologicke vysetrenie a tiez genetiku a ano, pri IVF aj PGD. Ale hlavne lekar, ktory ju lieci musi vediet, ako postupovat. No treba sa aj pytat, lebo vela krat nam nepovedia to, co je dolezite.

katrin1005
2. okt 2017

@prskavka2223 ahoj tiez ideme s partnerom teraz vo stvrtok do Nitry a mam vymenny listok z Gyn fivu to staci?

nini1010
2. okt 2017

@katrin1005 a mate uz po genetike a hemato alebo stebisli pred rymito vysetrebiami?

katrin1005
2. okt 2017

@nini1010 mame za sebou genetiku a hemato nam povedali v centre ze netreba...

prskavka2223
3. okt 2017

@katrin1005 hej? no super 🙂...ja sa aj tesim,ale mam aj strach co zistia, take zmiesane pocity mam. No hej ja si myslim ze staci, pretoze mne sestricka povedala ze bud od gyndu, urologa alebo od obvodnej vymenny listok.

katrin1005
3. okt 2017

@prskavka2223 ja dufam ze budu vysletky z imuna dobre a coskoro si budeme moct ist po eskimacka😊

prskavka2223
3. okt 2017

@katrin1005 🙂 vy idete na umele? to mi skusame uz 3 roky neuspesne bohuzial :(. Tento rok v januari som potratila a odvtedy zase nic a pritom ovulku aj MS mavam ako hodinky presnu :(. Tak podla skusenosti co mala suseda a kamoska, ze im tam pomohli sme sa rozhodli ist aj my tam. To vysetrenie nam v nicom neuskodi a budeme vediet na com sme aspon skor ako by sme riesili umele alebo podobne veci. aj ja dufam, ze ked sme sa tu takto obe co ideme v ten isty den stretli tak nam to aj stasticko prinesie 🙂

katrin1005
3. okt 2017

🙂nam sa podarilo hned prirodzene otehotniet ale bolo to zial mimomaternicove tehu pri ktorom som prisla o jeden vajcovod a druhy mam nepriechodny takze nam zostala jedina moznost ako otehotniet Ivf... Mala som dva vklady a neujali sa😯 no mame este jedno zamrazene. Uvidis prskavka vysledky budu dobre a za chvilu kocikujeme😊

prskavka2223
6. okt 2017

@katrin1005 ahoooj no ako boli ste vcera? My hej,sice dlhe cakanie na konzultaciu,ale snad to za to stalo. Vydrzat mesiac na vysledky. Ja musim este poslat im mailom vysetrenie stitnej zlazy.

nini1010
6. okt 2017

@prskavka2223 Ahoj,a kde si bola v Nitre?ako to prebiehalo?

katrin1005
6. okt 2017

@prskavka2223 ahoj boli sme vcera... pred siedmou som uz mala aj krv zobratu a potom o osmej sme mali mat konzultaciu ale dr. mala dva surne pripady tak az o deviatej nas vzala. Moj mal uz nervy 😀😅 ze to dlho trva. Tak ale mame to za sebou a verim a dufam v dobre vysledky a potom sup sup po nasho eskimacka🙂. A vy ste tam o ktorej boli? Ps: mala som cierno bielo bodkovane saty a sivy svetrik😊

prskavka2223
6. okt 2017

@nini1010 ahoj ano v Nitre 🙂. No prebiehalo to asi tak ze od 7mej do 8mej su odbery a potom ti sestricka nam povedala cas konzultacie a o 5tyzdnov su vysledky.

ericia
6. okt 2017

Ahojte... Prosím vás koľko čakáte na výsledky z Nitry? Idem vo štvrtok... Ďakujem 😊

prskavka2223
6. okt 2017

@katrin1005 jeeejda neviem kedy presne sme tam prisli my ale tiez nieco pred 7mu,ale hned ako sme prisli pred dvere nas brala dovnutra. Trvalo to asi 10 minut a isli sme prec. Nam dala doktorka konzultaciu az o 11tej a vzala nas dnu az okolo 11:20h. Tak od pol 8mej rana sme sa flakali po meste 😂. No ja som bola v strese den predtym hlavne koli muzovi,lebo vies chlapi a ich nalady a ked musia cakat na nieco,ale mojho som pochvalila ze uuuplne v klude bol a srandovali sme cely den 😂

prskavka2223
6. okt 2017

@ericia ahoj my sme boli vcera a povedala mi ze 4 az 5 tyzdnov.

ericia
6. okt 2017

@prskavka2223 ďakujem 😊 my ideme i týždeň... A prosím ta, ako je to tam s parkovaním? Aby som vedela, kedy ísť z domu 😊

katrin1005
6. okt 2017

@prskavka2223 no tak sme sa asi akurat minali...inac je to dost blbo spravene ze musi ist chlap cez chodbu plnu ludi so vzorkou😨

mirka1478
6. okt 2017

@katrin1005 tak to ano.v ziline sa mi to pacilo ze to chlap nechava vnutri v tej miestnosti.