icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tlucka
10. okt 2017

@ericia Ja som priniesla prefotené a všetko si zakladala do mojej karty.

hanka7951
10. okt 2017

@mamina321 dakujem za odpoved 🙂 uvidim ako sa k tomu postavi moj gynekolog, snad nebude saliet z toho ze nepojdem do Gyn-fiv. Prinajhorsom si vypytam ziadanku od obvodneho, ten s tym problem urcite mat nebude. A tebe gratulujeem, zachvilku uz budes drzat v naruci vytuzene babeno 🙂

mamina321
10. okt 2017

@hanka7951 ďakujem! Držím vám veľmi palceky.... Inak ten gynfive nebol až tak úplne od veci, lebo môj gynekológ robí len základné vyšetrenia na chlamýdie, mykoplazmy....a aj mi spravili na všetko možné a vyšla mi pozitívna ureaplazma, tak mi to preliečili, trošku nás nenápadne tlačili do umelého oplodnenia, len my sme s otehotnením nikdy problém nemali, tak sme spolopracu pekne ukončili.

hanka7951
10. okt 2017

@mamina321 toto som uz pocula od znamej ze ich tiez nenapadne tlacili do umeleho aj ked nemali problem s otehotnenim, presne ako my..preto sa radsej chcem vyhnut tymto centram asistovanej reprodukcie..uvidim co mi zistia na repro a hematologii, potom budem riesit aj ine vysetrenia

lenkova5
10. okt 2017

@hanka7951 my sme boli v gyn five minuly tyzden, chceli sme si tiez dat spravit vysetrenia a hlavne reprodukcnu imunologiu, kedze som po 2 MA. Avsak ked sme pani doktorke vraveli, ze zatial nemame zaujem o umele oplodnenie, tak nam narovinu vravela, ze tie vysetrenia su drahe a pokial my nechceme umele oplodnenie, tak oni v konecnom dosledku z nas nemaju nic a tak nam vysetrenia ani nespravili a odporucila nam Imunovital v BA....

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 no to je vrchol taketo jednanie.

lenkova5
10. okt 2017

@mirka1478 no ja som na nu pozerala ako tela, uplne bez slov....viac krat k nim uz urcite nepojdem ..manzel chcel tam naschval ist, aby som to jednanie zazila, pretoze on tam bol na spermiogram a lekar mu hned odporucil umele oplodnenie, aj napriek dobrym vysledkom co mu vysli.... ze ved na co sa budeme snazit a trapit, ked umelym vsetko vyriesime a to hned....ked mu manzel povedal, ze nechape dovod, preco by sme mali ist na umele, ked mame dobre vysledky, tak mu lekar vratil vysledky zo spermiogramu a povedal, ze tak OK, potom mate vysledky v poriadku......

mkatkam
10. okt 2017

@saska1 skús napísať na recepciu ten info email.tam odpovedajú rýchlo. Telefón mi nikdy nezvihli tiež.;) Mailom to ide.

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 to v ziline?

mkatkam
10. okt 2017

@lenkova5 Môže ti tvoj gynekológ alebo aj všeobecný dať ziadanku na reproimuno a aj na hematologiu. GF Sila...dalo sa čakať.

hanka7951
10. okt 2017

@lenkova5 och, tak az taketo hnusne jednanie som necakala..teraz som uz na 100% presvedcena, ze sa chcem vyhnut akemukolvek CAR. Tiez som po dvoch MA, ale vzdy som otehotnela prirodzene, tak nevidim dovod na umele. Fakt otrasny pristup😕 Dakujem za info! 😉

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 a hematologiu a celiakiu mate v poriadku?

saska1
10. okt 2017

@mkatkam ďakujem za info, som zvedavá, lebo mesiac čakať na kontrolné výsledky mi príde už trošku moc...

lenkova5
10. okt 2017

@mirka1478 v BA, v inom meste je to mozno lepsie

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 oni si asi myslia ze si tie peniaze doma tlacime.

lenkova5
10. okt 2017

@mkatkam hemotologiu a imunologiu uz mam za sebou, tam mam vysledky v poriadku. Zajtra ideme na klinicku genetiku oboch partnerov, tak uvidime co zistia. Bud tyzden si idem dat vysetrit syndrom lepivych dosticiek a v novembri ideme na reprodukcnu imunologiu do Imunovitalu v BA. AK nezistia nic, v decembri ideme k Dzurillovej do Nitry....a tym padom uz neviem ake ine vystrenie absolvovat

lenkova5
10. okt 2017

@hanka7951 tak ja som ta zasa nechcela odradit, pisem len nase skusenosti....v inom centre alebo meste to moze byt uplneeee odlisne.... ja som tiez otehotnela prirodzene a preto som odmietla zatial umele oplodnenie, kedze tam problem nie je...ja som aj lekarke vravela, ze hladam dovod preco potratim a nie riesit umele....

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 mozu to byt lepive.tiez ich mam a v minulosti som s ex 2×potratila a teraz nemozem ani otehotniet.mam aj celiakiu.s byvalou kolegynou som popisala nedavno je uz na materskej a sme dosli k tomu ze rovnake diagnozy co sa tyka hematologie.tiez ju nechali 2×potratit a uz ked bola 3raz tehotna tak ju poposielali po vysetreniach a musela pichat fraxiparin ale donosila.

131313
10. okt 2017

@lenkova5 preco nejdete rovno do nitry? Takto budete platit dvakrat za vstupne vysetrenia a uz teraz vies ze v Imunovitale nerobia vsetko co v NR. Tak tomu nerozumiem celkom..

lenkova5
10. okt 2017

@mirka1478 hemato ano, ale celiakiu netusim...to by mali zistit v novembri na reprodukcnej

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 tomu nerozumiem preco vam nutia umele.podla mna je to len biznis.my mame slabu pohyblivost ak nam maju tlacit iui s takymi vysledkami tak to si radsej pockam kym zaberu vitaminy.

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 to vam aj obvodna zoberie krv.

tlucka
10. okt 2017

@lenkova5 Mám rovnaký názor ako
@131313, choďte na imuno priamo do Nitry. Imunovital v BA je strata času.. Doktorka je jedna ruka s lekármi v GF a o jej kompetentnosti pochybujem..

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 na tuto klinicku genetiku ideme aj my v novembri tak som tiez zvedava.napiste potom.

lenkova5
10. okt 2017

@mirka1478 mne ani tak nejde o peniaze ako o spravanie a princip jednania s ludmi....ak by boli OK, zaplatime...ale takto im serem na hlavu s prepacenim ...uz nebudem riesit obvodnu, pockam uz na Imunovital alebo Nitru.

lenkova5
10. okt 2017

@mirka1478 ja som si pichala aj fraxiparin teraz pri druhom MA, len nie od zaciatku, iba podlenych 10 dni a zjavne nepomohlo....uvidime,mozno to celiakia robi u mna problem....a kam idete na klinicku genetiku? my ideme do zeleznicnej nemocnici na Sancovej v BA, som zvedava ako tam dopadneme....

hanka7951
10. okt 2017

@lenkova5 urcite si ma neodradila 🙂 len som sa uistila v tom, ze svoj stav nebudem riesit cez CAR, az ked to bude ozaj nevyhnutne..mozem sa ale opytat ake vsetky vysetrenie by sa mali po MA absolvovat? Lebo moj gynekolog ma hned automaticky posielala do Gyn-fivu..zatial mam v plane hematologiu a repro, potom asi genetiku..dakujem 😉

mirka1478
10. okt 2017

@lenkova5 do ziliny

lenkova5
10. okt 2017

@131313 lebo do Nitry mame termin az 21.12....co je naozaj strane dlha doba na cakanie a plus este cakanie na vysledky....tak som nas objednala kde sa len dalo :D

mamina321
10. okt 2017

@lenkova5 ako dlho máš celiakiu?
Mne práve u Dzurilovej v NR zistili celiakiu. Ten fraxik treba pichať hneď od pozitívneho tehu testu a ja som aj predtým ešte začala brať aspirín a beriem aj celé tehu plus prednison.