Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte, môžem sa opýtať, kto ste absolvovali vyšetrenie na reprodukčnú imunológiu v zahraničí, koľko Vám preplatila poisťovňa? Ďakujem
@lenka2905 Ja som mala pre oboch od gynekológa
@mmattulik1 v Nitre u Dzurillovej?...super...dakujem
Ahojte.Prosim vas mate skusenosti z imunovitalom v BA a doktorkou Bergendiovou?Popripade mi viete odporučiť reprodukčnu imunologiu ktorá vám pomohla?Budem moc moc vďačná.
@luciatt ahoj nuz s bergendiovou nemam skusenost ale na imunovotal som necitala nic dobre a o bergendiovej som sa docitala ze sa repro imuno venuje len od roku 2014... ale napr o dzurilla centre som citala same pozitiva my tam mame tiez termin len na ten sa u nich bohuzial caka dlho cca 2 a pol mesiaca ale oplati sa tiez som zvedava ci nieco zistia.
Ja som bola objednana do imunovitalcentra na 23.1. Ale potom co som sa dozvedela na MK ze nerobia vsetky vysetrenia a nic moc pristup tak radsej som sa objednala dnes do nitry a termin 1.2.2018...
Ahojte, ja tiež riešim tieto vyšetrenia, zatiaľ iba tri dni a vyzerá to, že na k dispozícii je iba dr. Bergendiová alebo Nitra, v podstate na obe sa dosť čaká. Ja som si ale dohodla odbery skôr, tie si vybaviť viete, lebo ak správne chápem, čakáte na termín - to je iba odber a potom ešte po výsledkoch zase na konzultáciu. Ja som zatiaľ dohodnutá v Iscare, tam mi spravia odbery, komplet repro.imunológiu, aj hormonálny profil, aj štítnu žľazu, asi všetko čo si žiadaš/prípadne doplatíš, len potom si musíš na konzultáciu nájsť odborníka, čiže ja si vybavujem na konzultáciu, asi dr. Bergendiovú, ak sa podarí vôbec január, lebo február sa mi nechce čakať na Nitru :( Ale na tie odbery viete ísť kedykoľvek, výsledky do 2-4 týždňov, v podstate už tam budú vedieť, či je niečo zlé, a potom už s výsledkami za odborníkom. Neviem, či to aj vy tak chápete, alebo tiež idete si predom dať spraviť odbery? Ja mám prísť na odbery až tak o 4 týždne, lebo že nemám ísť čerstvo po zákroku a brala som aj atb. A muž pôjde najskôr na spermiogram, keby niečo nesedelo, spravia mu tiež podrobnú repro.imuno.
@buba08 Tak to som ja taketo informacie az nevedela 😀 tak ja sa tam xcem dat vysetrit my odxadzame do Ciech na IVF. Kedze v BA to 2x nevyslo a pokaslali to tam a mame uz len posledny plateny pokus tak chcem mat vsetky mozne vysetrenia porobene aby sme mali istotu ze neni viac problemov okrem mojej diagnozy.
@buba08 My ideme do RG... Ja nehovorím, že robia zázraky ale dr. tu na SR uz neverím a kazdy tu pise ze v CR maju perfektny aj pristup a si pisem s koordinátorkou z RG a som uplne nadsena a musim povedat ze sa tam normalne tesim tak dufam ze moj dojem neskazi nic pretoze dovera v lekara je premna velmi dolezita... a ked maju co i len pristup lepsi sa nam bude lahsie dychat. Somnou to mat lahke nebudu ale dolezite je to ze ja z nich mam dobry pocit. 🙂
Urcite treba ist tam kde sa dobre citite, to je podstatne, ja som tak isla do understand ci v brne a som zatial velmi spokojna...
Unici v Brne to bol preklep🙂
Zdravím, k vyšetření buněčné imunity proti spermiím a trofoblastu: jde o zastaralá vyšetření, která se ve světě ani u nás už příliš neprovádějí. I v Nitře jde jen o doplňková vyšetření. U nás v ČR je dělá snad už jen v ÚPMD v Podolí. Když se podíváte do nabídek špičkových zahraničních center reprodukční imunologie, tyto analýzy nikde nenajdete. Takže zrovna podle tohoto nemá smysl volit imuno pracoviště...
@jjpnyc V Nitre to nie je doplnkove vysetrenie. Je to vysetrenie, ktore vzdy zahrnaju v zakladnych prvych vysetreniach, ked kontroluju mozne imunologicke priciny neplodnosti.Nato, aby sa stanovila bunkova imunita je potrebny specificky laboratorny postup, ktory vie robit par laboratorii. A ked uz niekto neuznava toto vysetrenie, potom je potrebne si zistit, ako vysetruju cytokyny, pretoze tam je presne dany sposob presunu a cas, dokedy po odobrati sa musi urobit.Nitra to ma presne popisane na stranke a z tohto dovodu maju aj vlastne laboratorium. Mne v Brne Reprofite, ked som mala mierne bunkovu imunitu voci trofoblastu pod spodnou hladinou povedali, ze to treba vyliecit, kym budeme vsetko ostatne riesit.Podobne moja kamaratka potracala, kym jej v Prahe nezistili spominanu bunkovu imunitu a nebrala liecbu. Mas link na nejaku studiu, ktora vyvracia dolezitost bunkovej imunity voci trofoblastu?Dost ma to zaujima, kedze vysetrenia stoja nemale peniaze.
@jjpnyc tak tomuto by som aj verila...mne Dzurillova zistila velmi tazky stupen bunkovej imunity na spermie a lahky stupen na trofoblast, vsetko ostatne som mala v poriadku. Jej zaver bol, ze prirodzene otehotniet u nas nie je sanca a odmietla ma liecit, kedze my sme zase odmietali ist do centra na ivf. Nuz, otehotnela som prirodzene presne tri tyzdne po spominanom odbere. Nasledne mi dala nizke davky medrolu na ten trofoblast a pri kontrolnom odbere o mesiac som nemala s bunkovou imunitou absolutne ziaden problem, vsetky vysledky v uplnom poriadku. Ja osobne tiez tento test spochybnujem.
@lal no ja nechcem nikoho ociernovat, kedze na zaciatku som mala velmi dobru skusenost s pani doktorkou a jej pristup bol super.Moja skusenost bola, ze po operacii a prelieceni zapalu som isla na kontrolu a mala len mierne zvysenu imunitu voci trofoblastu a zvysene protilatky voci cudzim spermiam, co som nikdy nemala.Kedze ona povedala, ze netreba riesit take hodnoty, az pri ivf dat nieco a v Brne povedali, ze treba, tak sme isli do Prahy k Madarovi.Tam doktor nechcel nic riesit, pokial si neurobi vlastne testy a tam bum vyslo vsetko vporiadku.Rozdiel bol asi cca 2 mesiace. Keby som potrebovala znovu riesit tieto veci, tak asi idem do Presova, alebo sa opytam v Brne, koho v Cechach by mi odporucili.
Baby mali ste po prednisone nežiaduce účinky???
@druzuz uf nemám info žiadne ale je pravda že časom veľa hľadala a našla som len klasické protilátky proti spermií a málo kedy sa rieši bunková imunita na zahraničných stránkach na aj cele Nič/live
A apríli tiež som mala v medirexe pozitívne Ana protilátky a v ADLA negatívne a no bunky skoro no 5 stupňov nizsie.cize take divne
@druzuz ahoj. Tiež nám trvá kým otehotniem a keď už konečne, tak to končí 😥 mám niekoľko spontánnych potratov za sebou. Myslíš, že by sme mohli ísť do NR bez doporučenia od gynekológa ? Od júla 2016 mám cysty na pravom vaječníku, vraj nemôžem ísť na operáciu, lebo som nerodila a rapídne by sa znížila plodnosť.
@jjpnyc ahoj. Tak akým iným vyšetrením by mi mohli zistiť, prečo každé tehu skončí spontánnym potratom ?
@michellevendero bez odporucania radsej nie. Budes si to musiet platit a budu to stovky eur.
S odporucanim to je 255€ za prve vysetrenie.
@michellevendero urcite hematologia.
@lienka737 na hematológiu chodím do MT od r. 2015 aj nedávno som mala kontrolu a všetko OK. Prvé vyšetrenie 255 € 🙀 s výmenným lístok ?
@michellevendero ano, v Nitre stoji prve vysetrenie 255€ s vymennymi listkami a musis to doniest v hotovosti.

@lenka2905 Ja som mala výmenný lístok od gynekológ a partner od urologa (on mohol mať aj od všeobecného lekára)