icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 ja som mala negativne hodnoty z gastra, ale iba z krvi uz v lete. Nerobili mi uz ale vysetrenie tou hadickou, iba zobrali krv. Dzurillova povedala, ze sa mozeme zacat snazit. Ja som ale mala aj bunkovu imunitu proti spermiam a embryu stredne tazkeho stupna. Na to nam ale nedala nic. Vraj sa to upravi tou bezlepkovou stravou. Ked sa vsak do pol roka nezadari, mame sa ohlasit. Bola som teda na kontrolnom odbere. Teraz cakam na vysledky. Ty si mala problem iba s tou celiakiou?

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 tiež bunkovú imunitu voči spermiam aj embryu tak ako ty plus antifosfolipidovy syndróm. Ja som mala predtým 3x potrat vždy okolo 6-7tt, a teda do ďalšieho tehu by som bez prednisonu nešla, doslova som si ho vydupala, mala som vnútorný pocit že moje telo bojuje proti embryam zabíja ich (tá bunková imunita), plus aspirín a fraxiparine na antifosfolipidovy syndróm.

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 mne sa praveze este otehotniet ani nepodarilo. Raz biochemicke tehotenstvo a odvtedy nic. IVF + 1 KET s ukazkovymi embryami tiez nic. Tiez mi z toho vychadza ci nebude problem ta bunkova imunita.

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 veď uvidis aké ti vyjdú teraz výsledky. Snáď to už vyjde keď je celiakia podchytena.

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 dufam, ze budu dobre. Tebe dlho trvalo kym sa od dobrych vysledkov zadarilo?

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 no nám keď na reproimune po kontrole na gastre robili odber, u nich sme dostali povolenie že už môžeme a potom mi vyšla u gynekológa ureaplazma tak sme dostali s mužom obaja ATB na 20dni (toto máš spravene? Lebo tiež zapríčiňuje nemožnosť otehotnieť alebo potraty) a potom očista od ATB mesiac, a potom na 3 mesiac sa zadarilo.

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 veru nie, to nemam spravene. Spravia mi to na poziadanie? Ako si mam to vysetrenie pytat - ako sa vola? A keby si nepytas ten Prednison, tak ti ho nedaju a nechali by ta bez neho aj ked si mala tu bunkovu imunitu zlu?

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 no mňa sa chcel moj gynekológ zbaviť a tak nás poslal do CAR centra a tam mi robili stery na všetko možné. Lebo u klasickeho gynekológa robia len základné na mykoplazmy a chlamýdie, česť výnimkám, lebo sa nájdu aj takí čo robia aj špeciálne. A teda tu mi spravili komplet na všetko, a tá ureaplazma je riadna potvora, človek o tom vôbec nemusí vedieť pokiaľ nemá problémy.
ale sú napr baby čo im prednison alebo medrol vôbec nepomohol, naopak ešte zhoršil výsledky. Veď uvidis aké budeš čakať teraz výsledky, možno napriek zlepšenej celiakie stále bude vyskakovať tá imunita, že ti niečo dá.

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 to vazne? a da sa to potom liecit aj nejako inak ako Prednisonom alebo Medrolom? Dufam, ze ano. Zacinam mat celkom strach.

mamina321
2. nov 2017

@vivik22 ani neviem, len tu keď si prečítaš pár strán dozadu tak niekedy im aj zhoršil výsledky.

slimko
2. nov 2017

@vivik22 neviem ako u i ych bab...ale mne medrol nezabral vobec s liecbu mi ukoncila...nic ine mi nedali

vivik22
2. nov 2017

@slimko a ta bunkova imunita sa nemoze zmenit aj sama od seba v priebehu urciteho obdobia? Existuju aj nejake ine moznosti? Navrhla ti skusit nieco opat po urcitej dobe?

vivik22
2. nov 2017

@mamina321 radsej ani nejdem citat

slimko
2. nov 2017

@vivik22 fakt neviem ci sa to moze aj samo nejako zmenit. Nie, vobec nic mi nenavrhla a ozaj tolko penazi co sme tam vrazili a jej postoj mrtveho chrobaka...nezabralo tak vysadit a ziadna dalsia liecba...cize sice viem ze to mame, ale za tie peniaze mi nijako nepomohla...

vivik22
2. nov 2017

@slimko musi predsa este nieco existovat

slimko
2. nov 2017

@vivik22 fakt netusim.... My sme skusili 3ivf teraz aj napriek tomu ze nam nijako tento problem nepomohla vyriesit

vivik22
2. nov 2017

@slimko drzim palce, aby sa vam cim skor zadarilo. Ja verim, ze musi existovat riesenie.

slimko
2. nov 2017

@vivik22 dakujem ... za par dni uvidime 🙂 ...nieco urcite, len musi byt aj ochota to nejako riesit nielen tahat peniaze...skusenosti maju baby asi obojake, ale to je so vsetkym tak...drzim palce 🙂

vivik22
2. nov 2017

@slimko 🙂 hlavne sa netreba vzdavat

monka_brumka
3. nov 2017

Baby, poradte..z Nitry doslo ze stredne tazky stupen specifickej celurarnej odpovedi voci partnerovym spermiam/antigenom.Posiela ma na specialne stery-ureoplazma, chlamydie a pod.. a podla toho liecba..do telefonu mi nechcel povedat ani ci je to vazne ani ci je to blbost ze az po steroch...

mamina321
3. nov 2017

@monka_brumka určite treba absolvovať tie stery, lebo aj mne vyšla ureaplazma a tá spôsobuje nemožnosť otehotnieť alebo potraty...cize ak by sa niečo potvrdilo zo sterov, bude to treba najskôr vyliecit a možno ani nebude treba liečbu na reproimuno. Alebo nasadí liečbu až potom.

monka_brumka
3. nov 2017

@mamina321 dakujem za odpoved..ako dlho cca sa liecia tieto bakterie?ty si potom mala aj tu liecbu od imuno?

mamina321
3. nov 2017

@monka_brumka na ureaplazmu sme dostali aj s mužom obaja 20 dňové ATB, potom kontrola, a mesiac očista od ATB. A ano aj z Imuno som dostala lieky.

monka_brumka
3. nov 2017

@mamina321 a ta diagnoza “specificka celularna reakcia na partnerove spermie” znamena laicky alergiu na jeho spermie? My uz jedno dietatko mame len s tym druhym bojujeme...potraty, mimomaternicove tehu a momentalne nas posielaju uz do CARu po tom vsetkom..nie je mi uplne jasne ako mozem mat tu alergiu a mat jedno dieta s tym partnerom..to sa da ziskat aj dodatocne?

mamina321
4. nov 2017

@monka_brumka určite vekom, vekom a časom sa imunita človeka mení, tak ako napr pred rokmi človek nemal nejakú chorobu a zrazu ju ma, napr štítna žľaza. Ja tiež mám jedno dieťa, bezproblémové tehu, a potom samé problémy, 3x potrat,a teda až keď som už úplne všetko pochodila tak sme sa dočkali, a som v 32tt.
Aj nás dr poslal do CAr hoci sme umelé nechceli, lebo hoci tiež tak ako ty bunková imunita na spermie a trofoblast, tak vždy som otehotnela prirodzene. No ale dr ma presvedčil že veď nič nemusíme iba na konzultáciu. Tak sme išli, a teda aspoň nám porobili kompletne širšie vyšetrenia a zistili teda tu ureaplazmu, ktorú by môj gynekolog nezistil, lebo robí iba základne vyšetrenia. A mužovi zistili malo pohyblivé spermie. Ale potom nás nenapadne tlačili do umelého, keď sme odmietli vyradili nás 🙂 s tým že hocikedy sa môžeme vrátiť, a do troch mes sa zadarilo.

prskavka2223
6. nov 2017

ahojte zienky..dnes mi poslali vysledky z repra v nitre,ale absolutne tomu nerozumiem :D...vobec som neni v tych cislach zbehla. vie mi niektora poradit?

mimia17
6. nov 2017

@prskavka2223 ahoj, ja si tiež idem po výsledky 14teho, ale hneď mi sestrička povedala že mám prísť osobne... tebe výsledky poslali ako? mail?

katrin1005
6. nov 2017

@prskavka2223 ahoj mne este nic neprislo a to sme boli spolu 5.10... A neni tam v popise zaver a zhodnotenie lekarskej sprave ci je to v poriadku? Kedy si tam pisala?

ejuska2586
6. nov 2017

@prskavka2223 Ahoj, jasne. Posli info do IP, alebo ked chces, mozes preposlat na mailik erika.fulopova86@gmail.com.

prskavka2223
6. nov 2017

@katrin1005 ahoj ja som tam ani nepiisala sama od seba mi to sestricka dnes poslala a neni tam ziadny zaver. preto sa z toho neviem vysomarit :(