Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte, prišli mi výsledky z repro je tam celulárna odpvoed voči partnerovým spermiám tažkého stupna, výrazne zvýšené protilátky voči annexinu V a nedostatok vit. D. je tam odporučene brat len vit. D čo s tym ostatným?dik
@kuki23 Vit. D uzivat. Ohladom tej odpovede voci partnerovym spermiam sa naskytuje otazka: Mali ste problem otehotniet, ci nie? Lebo napr. ja ju mam tiez, no s otehotnenim sme nemali problem, tak to neriesila, vraj az ked sa nam nepodari do pol roka otehotniet, tak to bude riesit. Ale podarilo sa, nastastie. A ten annexin neviem... Skus jej zavolat, ona ti isto povie, ze co dalej. Aj mne povedala do telefonu.
@ejuska2586 S otehotnením problem máme, aj jeden potrat mám za sebou. Píse tam,že pred nasadenim imunolog liečby mam poslat ešte nejaky vysledky od gyn. Bola som zvedava,či to ma niekto tiež a ake lieky mu na to dali, čo sa s tým da robit...
@ejuska2586 Ten potrat bol po umelom, aj jedno dieta mám vdaka IVF.
@kuki23 Aha. Tak ti istotne da nejaku liecbu. Drzim palce.
@ejuska2586 dakujem
@kuki23 Nie je zac. Moc com nepomohla, zial ☹ Ale verim, ze Vam pomozu tak, ako nam. Ja som stale potracala.
Ahojte, prosím vás, aké vyšetrenia robili na reprodukčnej imunológii vášmu partnerovi ak mal azoospermiu?
@hwiezdinka som teda zvedava. Budem chodit ako balon 🙂 Hlavne nech to zaberie.
@vivik22 ja zatiaľ ani nemám nejaké extra nežiadúce účinky.. Ono zase neberieme nejaké konské dávky, mne Dzurillová aj povedala, nech sa nebojím tých nežiadúcich účinkov, že tie sú skôr po vyšších dávkach. Jedine, čo som postrehla, občas ma bolel žalúdok, ale len trochu a večer mávam ako keby nával tepla. Poradím ti, moc sa nesledovať, lebo niekedy strach z nežiadúcich účinkov je aj zbytočne veľký.. Ja som sa tak sledovala a obávala počas stimulky IVF a aj teraz to občas robím... ráno sa zobudím a pozriem do zrkadla, či nemám tú "mesiačikovú tvár" 🙂 Niekedy si vravím, že zbytočne nad tým nebudem už premýšľať, čo všetko sa mi môže po tých kortikoidoch stať... proste musím veriť, že mi pomôže...aj keď sa bojím, že čo ak nie...
@hwiezdinka to je super, že pomohol a potom ste ako ďalej pokračovali, boli ste na IVF?
@hwiezdinka kolko casu ma vlastne potom clovek ak lieky zaberu? Je to mesiac, dva pripadne dlhsie? Lebo chapem tomu tak, ze lieky postupne budu stracat ucinok.

@misela103 Tak nie je o com. Ja som tiez predtym bola chora a povedala, ze je to v pohode. Ze telo sa s tym dovtedy vyrovna...