icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ejuska2586
24. nov 2017

@misela103 Tak nie je o com. Ja som tiez predtym bola chora a povedala, ze je to v pohode. Ze telo sa s tym dovtedy vyrovna...

kuki23
24. nov 2017

Ahojte, prišli mi výsledky z repro je tam celulárna odpvoed voči partnerovým spermiám tažkého stupna, výrazne zvýšené protilátky voči annexinu V a nedostatok vit. D. je tam odporučene brat len vit. D čo s tym ostatným?dik

ejuska2586
24. nov 2017

@kuki23 Vit. D uzivat. Ohladom tej odpovede voci partnerovym spermiam sa naskytuje otazka: Mali ste problem otehotniet, ci nie? Lebo napr. ja ju mam tiez, no s otehotnenim sme nemali problem, tak to neriesila, vraj az ked sa nam nepodari do pol roka otehotniet, tak to bude riesit. Ale podarilo sa, nastastie. A ten annexin neviem... Skus jej zavolat, ona ti isto povie, ze co dalej. Aj mne povedala do telefonu.

kuki23
24. nov 2017

@ejuska2586 S otehotnením problem máme, aj jeden potrat mám za sebou. Píse tam,že pred nasadenim imunolog liečby mam poslat ešte nejaky vysledky od gyn. Bola som zvedava,či to ma niekto tiež a ake lieky mu na to dali, čo sa s tým da robit...

kuki23
24. nov 2017

@ejuska2586 Ten potrat bol po umelom, aj jedno dieta mám vdaka IVF.

ericia
24. nov 2017

@kuki23 ahoj ja stále čakám na výsledky z reprodukčnéj imunológii.. Som strašne zvedavá co príde mne.. Bola som ešte 12.10.. Prosím ťa bola si v Nitre? Ďakujem

kuki23
24. nov 2017

@ericia ano v NR, my sme boli 25.10 a pisala si tam meil,že chces aby ti poslali vysledky?

ejuska2586
24. nov 2017

@kuki23 Aha. Tak ti istotne da nejaku liecbu. Drzim palce.

kuki23
24. nov 2017

@ejuska2586 dakujem

ejuska2586
24. nov 2017

@kuki23 Nie je zac. Moc com nepomohla, zial ☹ Ale verim, ze Vam pomozu tak, ako nam. Ja som stale potracala.

ericia
24. nov 2017

@kuki23 áno dva krát a raz som volala... Ze im chýbajú nejaké výsledky stále... Ach ut sa začínam aj báť,preco to tak dlho trvá...

kuki23
24. nov 2017

@ericia To ti verím, to čakanie je najhoršie

ericia
24. nov 2017

@kuki23 veru je ☹️a to som si dala toto vyšetrenie urobiť len pre istotu.. Mne nepomôže... Nemám vlastne vajíčka... Len mi ide o to, aby nebol problém otehotniet s darovanymi vajíčkami... Ach a zasa čakať celý víkend... A tie výsledky ti poslali dnes, či včera? Ešte raz vďaka 😊

kuki23
24. nov 2017

@ericia nemáš zač, dnes doobeda mi ich poslali. Držím palce, nech to ide bez problémov.

meadow1
24. nov 2017

Ahojte, prosím vás, aké vyšetrenia robili na reprodukčnej imunológii vášmu partnerovi ak mal azoospermiu?

wanda52
24. nov 2017

@kuki23 objednaj sa na konzultáciu, zrejme ti navrhne brať Medrol (2 mesiace) a kondómovú ochranu, vitamín D si kúp a užívaj.

vivik22
24. nov 2017

@kuki23 mne na bunkovu imunitu voci spermiam a tromfoblastu dala medrol na dva mesiace presne ako napisala aj @wanda52

kuki23
24. nov 2017

@vivik22 Da sa s touto diagnozou prirodzene otehotniet? ten medrol v čom pomaha?dik

vivik22
24. nov 2017

@kuki23 moj nazor je, ze po prelieceni urcite ano ak tam nie je iny problem. Pokial viem medrol by mal tu aktivnu imunitu oslabit. Ja zacinam s uzivanim buduci tyzden cize som tiez este len na zaciatku.

wanda52
24. nov 2017

@vivik22 ja už končím tretí týždeň, v januári mám kontrolný odber... dúfam, že ten medrol zaberie..🙂

vivik22
24. nov 2017

@wanda52 musi zabrat 🙂 ja mam tiez obavu, ci zaberie, ale ine nam neostava iba verit. Mas aj nejake neziaduce ucinky?

hwiezdinka
25. nov 2017

@vivik22
@wanda52 Mne Medrol zabral a upravil vysledky, ale strasne som sa po nom naliala, telo zadrziavalo vodu a vyzerala som ako spuchnuta...

vivik22
25. nov 2017

@hwiezdinka som teda zvedava. Budem chodit ako balon 🙂 Hlavne nech to zaberie.

wanda52
26. nov 2017

@vivik22 ja zatiaľ ani nemám nejaké extra nežiadúce účinky.. Ono zase neberieme nejaké konské dávky, mne Dzurillová aj povedala, nech sa nebojím tých nežiadúcich účinkov, že tie sú skôr po vyšších dávkach. Jedine, čo som postrehla, občas ma bolel žalúdok, ale len trochu a večer mávam ako keby nával tepla. Poradím ti, moc sa nesledovať, lebo niekedy strach z nežiadúcich účinkov je aj zbytočne veľký.. Ja som sa tak sledovala a obávala počas stimulky IVF a aj teraz to občas robím... ráno sa zobudím a pozriem do zrkadla, či nemám tú "mesiačikovú tvár" 🙂 Niekedy si vravím, že zbytočne nad tým nebudem už premýšľať, čo všetko sa mi môže po tých kortikoidoch stať... proste musím veriť, že mi pomôže...aj keď sa bojím, že čo ak nie...

wanda52
26. nov 2017

@hwiezdinka to je super, že pomohol a potom ste ako ďalej pokračovali, boli ste na IVF?

vivik22
26. nov 2017

@wanda52 ano, to mas pravdu. Radsej to ani nesledovat a proste to brat tak ako to je. Inu moznost aj tak nemame. Je vlastne este aj nejaka ina moznost ak lieky nahodou nezaberu?

vivik22
26. nov 2017

@hwiezdinka kolko casu ma vlastne potom clovek ak lieky zaberu? Je to mesiac, dva pripadne dlhsie? Lebo chapem tomu tak, ze lieky postupne budu stracat ucinok.

wanda52
27. nov 2017

@vivik22 To neviem, ale ževraj väčšinou ten Medrol zaberá. Ja s manželom sme rozhodnutí ísť potom do druhého IVF, nebudeme asi čakať, nakoľko ani spermiogram nemáme až taký dobrý.

vivik22
27. nov 2017

@wanda52 a budes to uz riesit priebezne alebo az ked budes mat vysledky ok? Ja rozmyslam tiez, ze ci skusat prirodzene alebo zacat priebezne riesit IVF alebo az ked budu vysledky dobre.

wanda52
27. nov 2017

@vivik22 ja počkám na výsledky, lebo ak nebudú ok, tak ma aj tak Dzurillová do IVF nepustí.. Ja som dohodnutá s doktorkou z Iscare BA, že IVF budeme riešiť, keď sa zlepšia výsledky, aby to nebolo zbytočné..