Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@segab090 ahoj mne oci opuchaju a mam suchu pokozku celeho tela. Trochu zaludok pobolieva. Beriem ho dlho, no nemozem vysadit, lebo od 12/12 zacinam pichat injekcie na 4.IVF a mohlo by sa stat, ze imunita zblbne a vratia sa protilatky voci embryjku. Vraj to mam brat az do 15tt..co mi pride neskutocne dlha doba. Ale asi nemam na vyber. Ako som pisala pred tym, na tajnasa som si znizila davku na 4mg, chodim na krv, aj dnes som bola na kontrolu, ci vsetko sedi. Zatial musim zaklopat, ze to znizenie nemalo vplyv na vysledky a citokyni ostali v norme. Za 10 dni budem mat vysledky krvy, pevne verim, ze ostanu negativne aj nadalej. Konzulovat ich mam s dr cez email, tak sa je spytam na znizenie davky na 4mg nenapadne. Tebe dr uz vysadila Medrol? Alebo sama si vysadzujes?
Ahojte dievčatá.. Konečne mi prišli výsledky z reprodukčnéj imunológii z Nitry... Nejak tomu nerozumiem... Vyšlo mi zvýšené zastúpenie NK buniek v periférnej krvi a špecifická celularna odpoveď voči partnerovym spermiam stredné ťažkého stupňa a posledne mierna elevacia protilátok IgM voči protrombinu...
Vôbec tomu nerozumiem... Mam si dat ešte vyšetriť niečo u gynekológa a potom nasadí liečbu...
Ako sa to lieči? Ďakujem za každú odpoveď 😊
@mamina321 ahoj. Kazda reagujeme inak...a nieco podobne ako som mala ja som sa tu docitala len od 1baby ze tiez mala...mne tk nejako posramotilo nadoblicky, telu chybali davky aj po 3mesiacoch...trpela som stale vacsini bolestani ruk, noh, kolien tak ze som uz ndvedela ani z postele sa poriadne pozbierat...Ale tak verim ze som zriedkavejsi pripad a teba to nepostretne...ozaj neprajem nikomu...v 32r sa citit ako invalidnz babicka
@mamina321
@slimko ono to o tom medrole je v tom ze vladyne postihuje slachy a tym pafom sa mozu lahsie pretrhnut a opotrevovat.mne strasne oslabilo slachy v ramene a tiez v kolenach mi strasne vrzga.len pri tych davkach 4,816by sa to tak vel.i nemalo stavst..aj ked moze.ha som infuznr brala az 200 mg a to.je ine..pri tej malej dabke ma to tam nepostihlo.skor sa to vysadza pomaly kvoli nadoblickam.su zvyknute na vyssi korzizol a je to pre nich zataz.preto sa musi vysafzat pomaly.
Cice postihnut klby a slachy moze..ked k tomu mate sklon😣
Skus mrknit clanok,u mna v blogu,co odcerpava ktory liek a doplnat.ja odporucam, ked mate problem s klbami alavis.he to prirodnybprodukt pre zvierata.no je costyba prirodny.na heureke kopec recenzii.
@mamina321 aspon si to precitala, aj z mobilu pisem ako hotenton niekedy 🙈😨
neeboj, ono ked to, ze ti pomoze, predci vsetko ostatne treba brat.
Abstak mat nebudes neboj 😀 nie je to navykove, skor neziaduce ucinky sa mozu a nemusia prejavit. Treba priebezne doplnat vitaminy, aby telu nic nechybalo
@zibi ahoj zibi, z predoslych diskusii som videla, ze si v tejto oblasti velmi zbehnuta. Velmi by ma zaujimal tvoj nazor na tu bunkovu imunitu. Je to ozaj zavazny problem? Nedokaze sa aj sama v priebehu zivota zmenit? Existuje ina moznost ak liecba nezaberie? Dievcata tu pisu, ze im lekarka ukoncila liecbu a hotovo. Ja mam tazky stupen na spermie a stredne tazky na embryo. Momentalne uzivam medrol.
@vivik22 nie som lekar a imunolog ani vedec a ludske telo je take zlozite a vsetko v nom sa deje na mnohych urovniach a vsetko so vsetkym suvisi a povedat, ze prave v ludskom tele sa nic nezmeni a tak to aj ostane... no nebudem radsej fabulovat 😉
Ono ked si poriesis nejaku pripadnu infekciu, ked dodrzis kondomovu ochranu, ked vyberies medrol a podari sa ti otehotniet a vynosis babo..cisto teoreticky a mozno aj prakticky ta nemusi zauimat nejaka bunkova imunita, mozno to je len nejaka etapa v zivote, ked tvoje telo na nieco reaguje prehnane, alebo to skratka takto mas, a pred kazdym tehotenstvom si zajdes na imunologiu a podstupis liecbu. Ta specificka imunita by ta nemala nejako ovplyvnovat, lebo nema take nezaiduce ucinky ako original ta histaminova alergia na spermie, ale to ma malo zien. Takze no stress proste liecba, tehu a uzivat si zivot..netreba sa zamyslat a spekulovat, nie je to take zivot ohrozujuce podla mna a su aj horsie veci. Hlavne si vyliec keby si mala nejaku infeciu. A poctivo ber medrol. Hlavne to embryo si pories..to je podstatne pri nidacii, spermie sa mozu, ale nemusia obist pri ivf, pretoze aj na to kazda inak reaguje, niekomu to moze vadit a niekomu nie 🙂
@vivik22 aha prepac ja som to tak pochopila asi inak
no na otehotnenie ten trofoblast - protilatky zabranuju nidacii
spermie - tak to mozes mat problem s prirodzenym otehotnenim alebo potratom
ono sa oplati, ked mate dobry spermiogram, prejst leicbou a mozes sa pokusat aj prirodzene, pripadne len iui, ako sa zatazovat ivf. Takze treba to urcite poliecit 🙂
@vivik22 podľa mna to môže aj nemôže byt závažný problém, proste môže byt v danom okamihu telo na tom dobre, žiadne skryte infekcie, zápaly atd a môže to byt Ok. A naopak. Napr ja pred 6r som na tretí mesiac snaženia otehotnela bez problémov, tehu bezproblémové, všetko Ok. Keď sme išli do druhého ani nás nenapadlo že by mohli byt problémy. Zrazu 3x potrat. A medzitým aj potom milión vyšetrení. Tak zrazu sa niečo vo mne pokašľalo už to išlo. A teraz som bola tehotná s liečbou u Dzurilovej a v utorok sa mala narodila v 35tt. Našťastie vsetko Ok. Len teda treba veriť že to vyjde plus tu liečbu a skúsiť, musí to vyjsť!
@vivik22 Diki! Treba spraviť všetko pre tehotenstvo.... a hlavne veriť.... ja som Dzurilovej hlavne verila... mne naozaj pomohla. A potom človek musí “nemyslieť” na tehotenstvo na nič... počas vyšetrení a liečby som sa dala na zdravú stravu a cvičenie, ostala som závislá na novej forme života a už keď nám odklepli že môžme sa začať snažiť tak mi bolo aj ľúto že budem musieť prestať cvicit a žiť aktívne 🙂 čiže som vôbec nemyslela na to ako rýchlo otehotnieť a do 3 mes sa podarilo 🙂 jasne že som sa tešila aj bála ako to teraz dopadne. Ale stretla som skvelú osobu ktorá ma naučila myslieť pozitívne aj keď je zle... napr že od pozitívneho testu som sa bála ze sa zase zopakuje potrat.... tato milá osôbka mi povedala že mám da teraz tešiť hladkať bruško a hlavne myslieť pozitívne...keď budem negatívne že si to môžem myšlienkami privolať,... ze nemám byt smutná už dopredu že to nevyjde, že na smútok je času dosť keď bude treba. Takze v danom okamihu sa treba tešiť naplno zo všetkého čo človek ma, trebárs aj z toho že svieti slnko... a smútiť naozaj až keď si to situácia vyžaduje. Neviem či som to napísala zrozumiteľne. Proste teraz si užívaj život, nájdi si koníčky,ži aktívny život a popritom sa liec a netráp sa negatívnymi myšlienkami... a určite to vyjde len nesil čas a ver tomu ze to dáte! Veľa šťastia 😘
@mamina321 krásne napísané a presne toto robím už druhý mesiac aj kilogramy idu krásne dole a venujem sa plávaniu a veľkému psíkovi ktorého sme si kúpili a hlavne v prírode trávim každý deň je to neskutočný balzam na dušu a poviem naozaj pravdu vôbec nemyslím že kedy budem tehotná . Venujem sa liečbe ale akosi ani nemyslím na to vôbec
@lindushka86 super, dobre na to ideš, je úžasne vypnúť, resetnut sa v hlave a užívať si každý deň na plno vo všetko v čom sa da. Predtým čokoľvek som plánovala tak s tým že čo potom ak budem tehotná a nebudem tam a tam môcť ísť... teraz sme mali všeličo naplánované a riešili potom za jazdy aktivity keď som už bola tehotná. Prajem ti nech sa ti darí a uzivas si život so všetkym čo ti prináša a potom určite prinesie aj bábätko 😉
@mamina321 ďakujem verím že sa podarí a dúfam v šťastný koniec keďže u mna sa to 2krat v 21tt skončilo ale do tretice všetko dobre 🤗 idem si za svojim snom a určite to dám . Aj tebe prajem aby ste boli zdrvucky 😉
@lindushka86 Uf tak to si mala naozaj ťažké v tak vysokom tyzdni sa s tým zmieriť. Veľmi ti želám bábätko. Čo som teraz v skupine januaroviek tak jedna mamička prvé dieťa všetko Ok a potom tiež 2x potrat v takomto tyzdni nejako ako ty a teraz je tehu, v januári ma termín. Tiež je pod nejakou kontrolu liečbou, časté kontroly atd ale neviem čo jej pomohlo.
@mamina321 no u mna je nutná serklaž( zasitie) v 16tt skoda že na to prišli až po druhom raze
@lindushka86 Ach to je hrozné 😔 zbytočne ste prišli o bábätka 😔
@lindushka86 je mi luto ze si takto prisla o babatko 😣. To lekary nevideli pri kontrole ze potrebujes serklaz? Ako ti na to prisli teraz? Mas prikazane lezat? Ja som s jednou lezala v nemocnici co mala tiez serklaz. Ona prelezala skoro cele tehu. Drzim ti moc palce

@bebe133 tak po tisku blahozelam k tehu 😉 chcela by som sa spytat na medrol mala si nejake vedlajsie ucinky z neho?