Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Baby, vyšli vám niektorej zvýšené protilátky proti štítnej žľaze ( z repro- imuno) u Dzurillovej? Aj to treba nejako riešiť?
@hateria Ahoj, chcem sa spytat, ako si dopadla? S odstupom casu. Ja mam vysledky rovnake. Asi si bola v imunovitale u dr. Bergendiovej. Otrasný prístup. Výsledky som dostala skoro po pol roku, lebo bola pn a nikto nebol schopny mi ich poslat skor. Medzitym som otehotnela a teraz neviem co dalej. Som v 5+5tt a neviem, ci mam zacat brat medrol alebo nie. Vsetky skor píšete, ze mate problem s otehotnenim, ja som otehotnela na prvykrat, ale pravdepodobne to ma nejake rozkladne posobenie na embryo. Kazdopadne, medzičasom si sa k vysvetleniu svojich vysledkov asi dopátrala. Je to zvysena produkcia embryotoxickych cytokinov. Ja som mala trochu zvysene aj NK bunky. Predmetne CD3 a CD4 som mala len 50 jednotiek (normal do 44). Dakujem za odpoved, aj inych bab, ak maju skusenost.
Ahojte, odmietli ste niektorá liečbu?akurat mi prišiel meil s množstvom liekov,bojim sa nežiaduciach učikov ač i to pomože. Mám zvýšené protilátky voči annexinu V a tažky stupen voči mužovým spermiám. Lieky mam metylprednison, medrol, patoprazol a na žaludok nolpaza.
ahojky, baby prosím Vás zajtra ideme na reproimunológiu do Nr a chcem sa opýtať musím byť ráno nalačno?
Ahojte.chcela by som sa vás opýtať,ci by ste odporucali ísť na reprodukcnu imunologiu pred ivf..pretoze v car mi povedali že netreba.a ešte sa chcem opýtať,tých ktoré boli v prešove,ku kt.lekárovi by odporúčali ísť.Ďakujem😉😊
Ja sa neviem rozhodnúť kde ísť.či nitra,alebo prešov... Mne ide hlavne o pristup,pretože uz mi všetko s lekármi začína pretastat cez hlavu....:(
Ahojte prosím ako prebieha vyšetrenie? Ideme 2.1. Na kliniku do Žiliny a keďže s počatím problém nemáme ale s udržaním plodu áno chcem sa aj na repro imunológiu opýtať možno kvôli tomu máme problem
@nivea93 Určite kvoli tomu odporúčam repro. Vezmu ti krv a partnerovi urobia spermiogram. ten robia aj v care. Z krvi potom robia rozne vyšetrenie na kt. sa mesiac čaká,nasledne sa nasadí liečba ak je potrebná. Vylsedky v Nr posielaju na meil, aj potrebne lekarske predpisy. Aj počas tehu sa beru niektore lieky kt predpisuju.
Ahojte dievcata..kolko asi trva kym pridu vysledky v NR? Termin mame az 27.2. na prve vysetrenie,nenasiel by sa niekto kto by mal skorsi alebo by potreboval vymenit? My by sme potrebovali doriesit imuno v januari.. Keby ano poprosim IP..Dakujem
@janulino Ahoj, ja mám v januári termín, ktorý nevyužijem ale v Imunovital ak by si chcela...... A výsledky v NR trvajú mesiac- my si ideme dnes po ne akurát, tak som veľmi zvedavá....
@lulululienka Ahoj pisala som ti IP 🙂
Ahojte, po repro. -imunologickom vyšetrení v NR mi bola nasadená liečba medrolom. Chcela by som sa spýtať, či ste podstúpili IVF aj počas liečby medrolom alebo je nutné čakať až na kontrolné odbery po cca 2 mesiacoch? Ďakujem, dievčata ☺

@nini1010 mne povedali 2 tyzdne pred vysetrenim nebrat lieky, hlavne antibiotika, paralen, ibalgin a pod..vitaminove doplnky mozem..manzel berie lieky na tlak a to moze kludne brat akurat 3-4 dni pred vystrenim, ak to zdrav. stav dovoluje, ich vysadit