icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

hanka7951
6. dec 2017

@nini1010 mne povedali 2 tyzdne pred vysetrenim nebrat lieky, hlavne antibiotika, paralen, ibalgin a pod..vitaminove doplnky mozem..manzel berie lieky na tlak a to moze kludne brat akurat 3-4 dni pred vystrenim, ak to zdrav. stav dovoluje, ich vysadit

lenka2905
7. dec 2017

Baby, vyšli vám niektorej zvýšené protilátky proti štítnej žľaze ( z repro- imuno) u Dzurillovej? Aj to treba nejako riešiť?

shonny83
10. dec 2017

@lenka2905
Endokrinológiu ste neabsolvovali pred Repro-imuno?

lenka2905
10. dec 2017

@shonny83 bola som ..užívam tyroxin 50 mg..len ci toto treba aj riesit, alebo nie..protilatky sa asi neliecia..

lva
11. dec 2017

@hateria Ahoj, chcem sa spytat, ako si dopadla? S odstupom casu. Ja mam vysledky rovnake. Asi si bola v imunovitale u dr. Bergendiovej. Otrasný prístup. Výsledky som dostala skoro po pol roku, lebo bola pn a nikto nebol schopny mi ich poslat skor. Medzitym som otehotnela a teraz neviem co dalej. Som v 5+5tt a neviem, ci mam zacat brat medrol alebo nie. Vsetky skor píšete, ze mate problem s otehotnenim, ja som otehotnela na prvykrat, ale pravdepodobne to ma nejake rozkladne posobenie na embryo. Kazdopadne, medzičasom si sa k vysvetleniu svojich vysledkov asi dopátrala. Je to zvysena produkcia embryotoxickych cytokinov. Ja som mala trochu zvysene aj NK bunky. Predmetne CD3 a CD4 som mala len 50 jednotiek (normal do 44). Dakujem za odpoved, aj inych bab, ak maju skusenost.

kuki23
11. dec 2017

Ahojte, odmietli ste niektorá liečbu?akurat mi prišiel meil s množstvom liekov,bojim sa nežiaduciach učikov ač i to pomože. Mám zvýšené protilátky voči annexinu V a tažky stupen voči mužovým spermiám. Lieky mam metylprednison, medrol, patoprazol a na žaludok nolpaza.

zaneta7
11. dec 2017

ahojky, baby prosím Vás zajtra ideme na reproimunológiu do Nr a chcem sa opýtať musím byť ráno nalačno?

kuki23
11. dec 2017

@zaneta7 áno nalačno, berie sa krv a 3-4 dnová pohl.abstinencia partnera

zaneta7
11. dec 2017

@kuki23 aj som si myslela, ale že pre istotu sa ešte spýtam. A muž sa môže ráno najesť, že? 🙂

kuki23
11. dec 2017

@zaneta7 muz moze jest 🙂

smejko18
11. dec 2017

Ahojte.chcela by som sa vás opýtať,ci by ste odporucali ísť na reprodukcnu imunologiu pred ivf..pretoze v car mi povedali že netreba.a ešte sa chcem opýtať,tých ktoré boli v prešove,ku kt.lekárovi by odporúčali ísť.Ďakujem😉😊

kuki23
11. dec 2017

@smejko18 Za seba odporúčam, mne zistili napr alergiu na mužove spermie, čo som myslela,že zistuju aj v car, neboli by sme šli zbytočne 6x na IUI a nevyhadzovali tak peniaze oknom...

smejko18
11. dec 2017

@kuki23 veď nám v CAR povedali ze je to ok.ale počula som o veľa pripadoch ze v CAR je to ok a tam robia iné testy a zistia ze to nieje ok.tak to mala aj kamarátka..a ak sa môžem opýtať,do akého centra imunol.chodíš?

kuki23
11. dec 2017

@smejko18 Do NR

star2017
11. dec 2017

@smejko18
Urcite by som na tvojom mieste isla.

smejko18
11. dec 2017

Ja sa neviem rozhodnúť kde ísť.či nitra,alebo prešov... Mne ide hlavne o pristup,pretože uz mi všetko s lekármi začína pretastat cez hlavu....:(

segab090
11. dec 2017

@smejko18 ja som bola v po u mudr. Kuzmu. Bola som max spokojna. Pristup atd. Plus cakacia doba je kratsia a cena nižšia.

nivea93
11. dec 2017

Ahojte prosím ako prebieha vyšetrenie? Ideme 2.1. Na kliniku do Žiliny a keďže s počatím problém nemáme ale s udržaním plodu áno chcem sa aj na repro imunológiu opýtať možno kvôli tomu máme problem

kuki23
11. dec 2017

@nivea93 Určite kvoli tomu odporúčam repro. Vezmu ti krv a partnerovi urobia spermiogram. ten robia aj v care. Z krvi potom robia rozne vyšetrenie na kt. sa mesiac čaká,nasledne sa nasadí liečba ak je potrebná. Vylsedky v Nr posielaju na meil, aj potrebne lekarske predpisy. Aj počas tehu sa beru niektore lieky kt predpisuju.

nivea93
12. dec 2017

@kuki23 ďakujem ja idem teraz v piatok na hematologiu a 2.1. Ideme do gyn fiv v Žiline a určite budem trvať aj na tomto vyšetrení

janulino
12. dec 2017

Ahojte dievcata..kolko asi trva kym pridu vysledky v NR? Termin mame az 27.2. na prve vysetrenie,nenasiel by sa niekto kto by mal skorsi alebo by potreboval vymenit? My by sme potrebovali doriesit imuno v januari.. Keby ano poprosim IP..Dakujem

lulululienka
12. dec 2017

@janulino Ahoj, ja mám v januári termín, ktorý nevyužijem ale v Imunovital ak by si chcela...... A výsledky v NR trvajú mesiac- my si ideme dnes po ne akurát, tak som veľmi zvedavá....

janulino
12. dec 2017

@lulululienka Ahoj pisala som ti IP 🙂

aaangelll
12. dec 2017

Ahojte, po repro. -imunologickom vyšetrení v NR mi bola nasadená liečba medrolom. Chcela by som sa spýtať, či ste podstúpili IVF aj počas liečby medrolom alebo je nutné čakať až na kontrolné odbery po cca 2 mesiacoch? Ďakujem, dievčata ☺

janulino
12. dec 2017

@aaangelll ahoj ako dlho trvalo kym ti prisli vysledky?

lienka737
12. dec 2017

@janulino výsledky bývajú za 4-6 týždnov.

janulino
12. dec 2017

@lienka737 dakujem 🙂

aaangelll
12. dec 2017

@janulino mne ich poslali za necelých 5 týždňov..mail so žiadosťou o vypracovanie lekárskej správy som im poslala skôr než mi kázali (3 týždne od odberov aj pár dní 😉)

janulino
12. dec 2017

@aaangelll jaj to ja im mam poslat ptm este mail?dakujem za info..a to je nejaky konretny formular?ci len poslem v maily ze: Ziadam o vyoracovanie lek.spravy?:joy:

aaangelll
12. dec 2017

@janulino áno, iba mail, že žiadate o vypracovanie lekárskej správy a tiež tam musí byť uvedený dátum, kedy ste boli na konzultacii (odberoch) a rodné čísla -teba a partnera 😊