Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lindushka86 písala som im a opýtala som sa na to, zatiaľ mi ešte neodpisali 🙂
Baby do ktorého tt tehu ste brali prednison?
Mne výsledky z reprodukčnej imunológie prišli neskôr, ako som otehotnela. Bohužiaľ, som sa nestihla preliečiť pred tým. Doktorka ostala PN, na výsledky som čakala 3 mesiace a už som to proste nevydržala, vyskúšali sme to a teraz som v 7 tt s diagnózou "Zvýšená produkcia embryotoxických cytokínov". Hneď som spanikárila a utekala ku gynekológovi, či mi ten Medrol nemôže predpísať on (hoci som dostala výsledky mailom, doktorka je stále PN). No a gynekológ ma upokojil, že progesterón, ktorý beriem injekčne, má takmer rovnaké účinky ako Medrol - bez tých negatívnych. Akurát neviem, na čo ktorá z Vás Medrol potrebuje. Ja som mala zvýšené konkrétne tie cytokíny, ktoré spôsobuje deštrukciu trofoblastu, a na podporu výživy embryjka je progesterón dobrý. Zatiaľ moja žubrienka pekne rastie, srdiečko jej bije a na každej kontrole je väčšia presne o ten počet dní, ako to vychádza od poslednej kontroly. Dnes idem konečne aj do Imunovitalu (Dr. Bergendiová sa touto problematikou zaoberá, koho to zaujíma), tak uvidím, či mi predsa ten Medrol dá. Inak, obyčajne imunológovia toto predpisujú cca do 12 tt. Ked už je placenta takáto väčšia ako len začínajúci trofoblast, nemajú pravdepodobne cytokíny taký účinok.
Ahojte kolko.sa cca doplaca na tieto lieky? metylprednison, medrol, patoprazol? Dik
@kuki23 pozri tu je medrol, a vyhľadaj si aj ostatné ak chceš https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/med...
Baby prosim vas kolko sa plati v NR pri prvej navsteve/vysetreni? Viem ze je to okolo 200e ale neviem uplne presnu sumu..dakujeem 🙂
@hanka7951 255sa platí
@lulululienka dakujem za info! 🙂
Ja som prvy raz bola vcera v presove v adle a platila som 60 za odber krvy ako ze to nepreplaca poistovna...
@smejko18 nam pred 7rokmi 2x v CAR.stale tvrdili ze mame vsetky dostupne vysetrenia a je to ok preto treba IVF.moj problem bol potracanie v prvych tyzdnoch.nedalo mi to,odmietla som ist kym sa nezisti pricina.dopracovali sme sa az na imuno vtedy v prahe.stredne silna reakcia na trofoblast.mije telo zabijalo embryi a zabilo by aj to z ivf.po liecbe mam prir.cestou dcerku.po 4rokoch kontrola uz v nitre.opat ta ista diagnoza opat luecba a priridzene som v 7mim mesiaci.zial CAR chcelo len zarobit.ivf mi nukali uz pred prvym vysetrenim.keby som ho podstupila zbytocne vyhodene peniaze,telo napumpovane chemiou,poznacene dalsim potratom a poznacena psychika i dusa.mozno by som to vzdala. Zalezi od problemu a poradit sa s odbornikmi ci taketo vysetrenie podstupit.u mna ho indikovali aj ine autoimunitne ochorenia u mna i v rodine.
@noname26 ahoj.tak to je krásne😉 uplne si ma povzbudila.Mne nejde o nič ine,len ja sa bojim tej chemie a ktomu som si pripadala keď mi to povedali ako nejaky predmet.ano,asi to velmi prezivam a mozno som s tym na smiech,ale cakala som osobnejsi pristup kedze car je sukromne.a hlavne som si myslela,ze budu hľadať sposoby.nielen 3xiui a potom hneď ivf..
A to si nevidela to evidentne rozculenie lekara ked som povedala ze do toho nejdeme kym sa nenajde pricina..
@aaangelll tak dnes som bola po liečbu mám brat pól tabletky medrolu denne a najlepšie začať mesiac pred IVF takze zajtra volám do Žiliny nech má objednajú na konzultáciu predpisu lieky a idem na to koncom januára . Že tou protilátkou je minimálna šanca na prirodzene otehotnenie 😢 tak nemám na čo čakať žiadosť schválená už 4mesiace . A ešte pred vkladom budem chodiť na intralipidy aj po vklade . Takze počas liečby že je najlepšie ísť na ivf 😉
Ahojte,dievcata na vysetrenie do Dzurilla centra na repro imuno ste sli rano na krv nalacbo alebo najedebe.zabudla som sa spytat sestricky a ideme uz zajtra.inak ako dlho trva kym pridu vysledky?dakujem za info

@aaangelll nooo to aj mna veľmi zaujíma