icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lindushka86
12. dec 2017

@aaangelll nooo to aj mna veľmi zaujíma

aaangelll
12. dec 2017

@lindushka86 písala som im a opýtala som sa na to, zatiaľ mi ešte neodpisali 🙂

wanda52
12. dec 2017

@kuki23 ja užívam Medrol a Nolpaza je na žalúdok, ak by ťa bolel..

kuki23
12. dec 2017

@wanda52 áno viem, ja mám mať metylprednison, medrol, patoprazol a tu nolpazu. je to dost liekov, stale vaham či do toho ist

luciatt
12. dec 2017

Baby do ktorého tt tehu ste brali prednison?

melmel78
12. dec 2017

@luciatt ahoj mne predpisala do 15tt ale beriem Medrol, to je vlastne to iste ako Prednison. Asi zalezi na co to beries, opytaj sa imunologicky, ona to vie najlepsie, nie my tu 🙂

wanda52
12. dec 2017

@kuki23 tak to záleží od teba, ako sa rozhodneš, ja kvôli bábätku urobím všetko proste..

lva
13. dec 2017

Mne výsledky z reprodukčnej imunológie prišli neskôr, ako som otehotnela. Bohužiaľ, som sa nestihla preliečiť pred tým. Doktorka ostala PN, na výsledky som čakala 3 mesiace a už som to proste nevydržala, vyskúšali sme to a teraz som v 7 tt s diagnózou "Zvýšená produkcia embryotoxických cytokínov". Hneď som spanikárila a utekala ku gynekológovi, či mi ten Medrol nemôže predpísať on (hoci som dostala výsledky mailom, doktorka je stále PN). No a gynekológ ma upokojil, že progesterón, ktorý beriem injekčne, má takmer rovnaké účinky ako Medrol - bez tých negatívnych. Akurát neviem, na čo ktorá z Vás Medrol potrebuje. Ja som mala zvýšené konkrétne tie cytokíny, ktoré spôsobuje deštrukciu trofoblastu, a na podporu výživy embryjka je progesterón dobrý. Zatiaľ moja žubrienka pekne rastie, srdiečko jej bije a na každej kontrole je väčšia presne o ten počet dní, ako to vychádza od poslednej kontroly. Dnes idem konečne aj do Imunovitalu (Dr. Bergendiová sa touto problematikou zaoberá, koho to zaujíma), tak uvidím, či mi predsa ten Medrol dá. Inak, obyčajne imunológovia toto predpisujú cca do 12 tt. Ked už je placenta takáto väčšia ako len začínajúci trofoblast, nemajú pravdepodobne cytokíny taký účinok.

kuki23
18. dec 2017

Ahojte kolko.sa cca doplaca na tieto lieky? metylprednison, medrol, patoprazol? Dik

lulululienka
18. dec 2017

@kuki23 pozri tu je medrol, a vyhľadaj si aj ostatné ak chceš https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/med...

hanka7951
19. dec 2017

Baby prosim vas kolko sa plati v NR pri prvej navsteve/vysetreni? Viem ze je to okolo 200e ale neviem uplne presnu sumu..dakujeem 🙂

lulululienka
19. dec 2017

@hanka7951 255sa platí

hanka7951
19. dec 2017

@lulululienka dakujem za info! 🙂

zuzkass
19. dec 2017

Ja som prvy raz bola vcera v presove v adle a platila som 60 za odber krvy ako ze to nepreplaca poistovna...

lienkavax
20. dec 2017

@hanka7951 ano 255 eur. Mne to sestricka povedala ked som sa tam objednavala...

zuzkass
20. dec 2017

@lienkavax to zacotak vela boze drahy ako mi sme boli na sperm.40 eur v adle a potom odber 60 vysledky 8 januar dost skoro ved som bola tam tera v pondelok...

noname26
20. dec 2017

@luciatt raz do 17tt prednison a raz do 20ttmedrol

noname26
20. dec 2017

@smejko18 nam pred 7rokmi 2x v CAR.stale tvrdili ze mame vsetky dostupne vysetrenia a je to ok preto treba IVF.moj problem bol potracanie v prvych tyzdnoch.nedalo mi to,odmietla som ist kym sa nezisti pricina.dopracovali sme sa az na imuno vtedy v prahe.stredne silna reakcia na trofoblast.mije telo zabijalo embryi a zabilo by aj to z ivf.po liecbe mam prir.cestou dcerku.po 4rokoch kontrola uz v nitre.opat ta ista diagnoza opat luecba a priridzene som v 7mim mesiaci.zial CAR chcelo len zarobit.ivf mi nukali uz pred prvym vysetrenim.keby som ho podstupila zbytocne vyhodene peniaze,telo napumpovane chemiou,poznacene dalsim potratom a poznacena psychika i dusa.mozno by som to vzdala. Zalezi od problemu a poradit sa s odbornikmi ci taketo vysetrenie podstupit.u mna ho indikovali aj ine autoimunitne ochorenia u mna i v rodine.

smejko18
20. dec 2017

@zuzkass ahoj ja tam idem prvýkrát v januari.sestricka mi len povedala ze máme vela pit.len neviem či netreba aj nejaku

smejko18
20. dec 2017

@zuzkass pohlavnu abstinenciu alebo ako... hmmm ta cena je zaujimava.ja som tiež pocula 255€ale to bolo asi pre nitru.da sa tam platit aj kartou?pretože vôbec neviem kolko si toho zobrať;) a pri.kom is bola?

smejko18
20. dec 2017

@noname26 ahoj.tak to je krásne😉 uplne si ma povzbudila.Mne nejde o nič ine,len ja sa bojim tej chemie a ktomu som si pripadala keď mi to povedali ako nejaky predmet.ano,asi to velmi prezivam a mozno som s tym na smiech,ale cakala som osobnejsi pristup kedze car je sukromne.a hlavne som si myslela,ze budu hľadať sposoby.nielen 3xiui a potom hneď ivf..

zuzkass
20. dec 2017

@smejko18 pri dr.kuzmovi v presove no my sme boli na spermiogram tyzden pred hore v adle v labaku tak nam sestricka kazala...a krv nam zobrala nic viac a kartou sa neda platit...vy tiez do presova?ta mozno vas posle potom na sperm.

noname26
20. dec 2017

@smejko18 to iste sklamanie bolo u mna.len biznis.nie snaha riedit ale predat najdrahsiu polozku na zozname 😕

noname26
20. dec 2017

A to si nevidela to evidentne rozculenie lekara ked som povedala ze do toho nejdeme kym sa nenajde pricina..

zuzkass
20. dec 2017

@smejko18 ta ja zobrala len 120 ta mohli by pytat viac a muz sa jej pytal neda sa kartou ta sa smiala ze nechce ze viac roboty s tym...

lindushka86
20. dec 2017

@aaangelll tak dnes som bola po liečbu mám brat pól tabletky medrolu denne a najlepšie začať mesiac pred IVF takze zajtra volám do Žiliny nech má objednajú na konzultáciu predpisu lieky a idem na to koncom januára . Že tou protilátkou je minimálna šanca na prirodzene otehotnenie 😢 tak nemám na čo čakať žiadosť schválená už 4mesiace . A ešte pred vkladom budem chodiť na intralipidy aj po vklade . Takze počas liečby že je najlepšie ísť na ivf 😉

nini1010
20. dec 2017

Ahojte,dievcata na vysetrenie do Dzurilla centra na repro imuno ste sli rano na krv nalacbo alebo najedebe.zabudla som sa spytat sestricky a ideme uz zajtra.inak ako dlho trva kym pridu vysledky?dakujem za info

smejko18
20. dec 2017

@zuzkass týždeň predtým???no asi tam v januári ešte zavolám,pretože mi sme zdaleka a dufala som,ze vsetko urobia v jeden deň..ja idem k estokovej

lenkova5
20. dec 2017

@nini1010 aj my ideme zajtra a nalacno 😉

zuzkass
20. dec 2017

@smejko18 no mne tak sestrickapovedala ze ktorykolvek pondelok robia spermiogram ta lepsie ti je ist skor lebo uz dr.ked tam pridete bude mat vysledky ...tak budu az potom ked pridetepo vysledky z krvy...mozno oni tak maju ze az v ten den len vysledky mat hned asi nebudete