icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lindushka86
4. jan 2018

@wanda52 držím veľmi palce . Ja som ani nevedela že tvorím protilátky voči spermiam žiadnu liečbu som nebrala keďže som nevedela o tom mala som icsi a vyšlo prvé IVF ET bez problémov

zibi
4. jan 2018

@wanda52 tazko povedat,skuste kym nebudes mat ivf za sebou dodrziavat tu kondomovu ochranu,do istoty..ivf podla mna cim skr,imunita sa mozemenit,vytery mas negativne?

wanda52
4. jan 2018

@zibi tie výtery som mala negatívne, čiže v poriadku. Mala som zistenú celulárnu imunitnú odpoveď voči spermiám ťažkého stupňa a trofoblastu ľahkého stupňa a zvýšené NK bunky..

zibi
4. jan 2018

@wanda52 daj vediet potom ako vysledky

wanda52
4. jan 2018

@zibi ok

kagaj
4. jan 2018

@lva ahoj. velmi pekne dakujem za vysvetlenie aj celu tvoju odpoved. teraz viem aspon co znamenaju niektore cytokiny a ostatne musim zistit. ale myslim si, ze sa tykaju zapalu v tele, lebo doktorka sa ma vzdy pri výsledkoch (ked som mala cytokyni vysoke) pytala, ci som v case odberu krvi nebola prechladnuta, ci necitim nejaky problem. Moje hodnoty pred zacatim medrolu v 10/2016 boli: CD3+IFN-g=42,5; CD3+TNF-a=56,20; CD4+IFN-g=43,5; CD4+TNF-a=59,4 a v 6/2017 som mala: CD3+IFN-g=35,8; CD3+TNF-a=37,4; CD4+IFN-g=33,7; CD4+TNF-a=42,9...vtedy doktorka povedala, ze kvôli dlhsiemu uzivaniu a kvôli neziaducim ucinkom si musim dat pauzu a teda mne az tak velmi medrol neucinkoval, ani doktorka z toho nebola nadsena... a tak som ich postupne vysadzovala az do 7/2017. v 10/2017 som zase bola na odbere krvi a mam CD3+IFN-g=42,0; CD3+TNF-a=65,9; CD4+IFN-g=38,1; CD4+TNF-a=71,7...co dodat bola som z toho nestastna, lebo som nic neporiesila a zostalo mi iba kopu neziaducich ucinkov...
Tebe Dexamed velmi pekne zabral, super... a ako sa teda prechladnutie vyvija, musis antibiotika ci? a este co sa tyka nevolnosti v tehotenstve, tak pocula som, ze ked su nevolnosti tak je ovela ovela mensie percento potratu alebo nejakej hrozby ako ked nevolnosti nie su. takze 🙂
kosti ma zacali boliet a vlasy vypadavat az po vysadeni...ale padali mi velmi az donedavna...ak by sa to nezastavilo, tak by uz pomaly ani nemalo co padat :D

kagaj
4. jan 2018

@luciatt ahoj, ja by som sa k nej vobec nechcela vratit, len neviem kedy mi daju v NR termin :( dufam, ze to nebude az o nejake tri mesiace, lebo to zatnem radsej zuby a zase zacnem chodit do imunovital. ale ako to, ze si nemala vysledky az take zle ako ti hovorila?
akoze ked som bola u nej na konzultacii, tak som z nej mala taky pocit, akoby som tie cytokyni mala iba ja sama na zemeguli vysoke a akoby sa este ani nestretla s tym, ze po medrole hodnoty neklesaju....a pritom som prisla na forum a vela bab pisalo, ze ma ten isty problem ako ja. ale sestricky tam su super.
a ty cakas, alebo uz mas babatko? 🙂

kagaj
4. jan 2018

@segab090

a ja som zase myslela, ze iba ja mam problemy, ze ostatne nie 🙂 som rada, ze existuje toto forum a ze sme si o sebe dali vediet, povzbudilo ma to. uz som sa citila blbo, ze stale iba stonem.
no veru, je tomu uz pol roka, co mam tabletky vysadene ale tie kosti, klby ma stale bolia...a niekedy dost. napr. v sobotu doobeda upratujem a uz o tretej ma tak nohy bolia, ze chodim ako medved. opuch tvare a krku mi zmizol postupne asi do nejakých 2mesiacov od vysadenia. vdakabohu. bola som aj u obvodnej, predpisala mi tabletky milgamma 50ks, je to vlastne vitamin B vo vysokých dávkach, preto sa v tehotnosti ani nemoze uzivat.
Citam, ze si tehotna, GRATULUJEM. 🙂 Dakujem za odporucanie lekara, len ja som z BA a tak skusim predtým este NR, predsalen je blizsie.

kagaj
4. jan 2018

@lindushka86 dakujem krasne za odporucanie. len je to dost daleko, skusim predtým este NR, je blizsie BA. takých lekarov by teda mohlo byt viac 🙂

segab090
5. jan 2018

@kagaj boze ale ved to je hrozne to ako nás ten medrol doriadil ☹ a ked ty mas este aj po pol roku taketo problemy ved je to katastrofa. My cakame dokonca dvojky tak si neviem predstavit existovat v tych bolestiach. Zeby to nic na to neexistovalo? Ved ja si poriadne ani gumku do vlasov nedokazem dat a ked chodím po byte tak taham nohy za sebou. Dlhe prechadzky u mba su nemozne.
Velmi ti drzim palce aby sa aj tebe podarilo otehu 😉

kuki23
5. jan 2018

@segab090 ahoj,ja začínam v pondelok liečbu medrolom,dva tyzdne 2-2-0, 4 týž 2-1-0,potom uz 2. Bojim sa ci do toho ist za takúto cenu znicenia zdravia :-/

segab090
5. jan 2018

@kuki23 a aku vysoku davku beries? Kolko mg medrol?

kagaj
5. jan 2018

@segab090 veru doriadil, akoze ja som bola aj preto sklamana z lekarky, ze vobec ani jednym slovkom ma neupozornila na taketo vedlajsie ucinky. Ale zase je pravda, ze aj tak by som do toho sla, lebo co by clovek neurobil pre tehotenstvo 🙂
inak, ja som tu nova, tak ani neviem, ty si mala predtym aj nejake potraty? A prirodzene si otehotnela a cakas dvojicky? 🙂 To je paraaada. 🙂
inak mna tieto bolesti celkom prinutili vyskusat aj biorezonanciu. ked som im povedala o bolestiach klbov, tak mi predpisali Skeletin. Su to kapsule na prirodnej baze, ked chces pozri si o nich: http://www.energy.sk/sk/menu_x7546x/ ale neviem ti povedat, ci mi nieco pomahaju...beriem druhe balenie, lebo mi bolo povedane, ze kedze su na prirodnej baze, nemaju taky rychly ucinok ako ine chem.lieky...

kuki23
5. jan 2018

@segab090 jedna tableta ma 4 mg, prve dva tyzd po 16 mg denne

kagaj
5. jan 2018

@kuki23 aspon pre lepsi pocit doplnaj vitaminy C,D, selen, zinok, omega + mne odporucila lekarka vynechat bielu muku a cukor (co som nedodrzala). ja som prve tyzdne brala az 20mg, ale to zalezi od vahy.

segab090
5. jan 2018

@kagaj ahoj neotehotnela som.prirodzene ale po druhom ivf. Prve mi nevyslo a do dalsieho som nechcela ist bez toho aby som si neurobila doplnkove vysetrenia ako je hematologia,a,reproimunologia. Preliecili ma a ostala som tehu.
Drzim ti palce aby aj tebe to vyslo 😉

wanda52
5. jan 2018

@kuki23 ahoj, neboj sa toho, ja som mala také isté dávkovanie, začala som na 16 mg a teraz beriem 6 mg do kontrolných odberov, na ktoré idem budúci týždeň. Nie každý má nežiadúce účinky, ja som si začala pri tých prvých 16mg dávkach dávať nalačno 1 tabletku nolpazy kvôli žalúdku. Ten som občas cítila, ale fakt len občas. Počas užívania som nepribrala, až teraz cez Vianoce, ale to som sa fakt prežierala. Nebola som ani chorá, jedine na začiatku som mávala poobede akoby také návaly tepla. Teraz ako som znížila dávku na 6mg sa mi zdalo, že mi trošku opúchalo ľavé líce. Odporúča sa dopĺňať magnézko. Ja si dávam aj femibion a vitamín D. A ževraj je dobré jesť pri Medrole banány. Mne doktorka povedala, že sa nemusím obávať tých nežiadúcich účinkov pri týchto dávkach. Ak by si brala vyššie dávky a dlhodobejšie, vtedy sú asi skôr tie nežiadúce účinky horšie. Neboj, stojí to za to, ak ti to dopomôže k bábätku.

lindushka86
5. jan 2018

Ahojte dievčatá taká otázočka ak užívam medrol kvôli vysokému stupňu protilátky voči spermiam je nutná kondomova ochrana ? Viaceré tu tak píšete , pýtam sa keďže lekár mi nič take nevravel . Ďakujem za radu

luciatt
5. jan 2018

@kagaj Ja čakám babatko.Na výsledky ktoré som mala mi predpisala opäť medrol po ktorom som mala opuchnutu tvár a neskutočne mi padali vlasy a ani mi nepomohol.Medrol som odmietla a ona mi len napísala že iná varianta nieje.Výsledky som poslala mojmu dr.do brna a napísal mi že mám byť v kľude že skúsime prednison a že moje výsledky sú neni vôbec zlé len hraničné.Výsledky som poslala aj Dzurilovej do Nr.a tá mi napísala to isté že moje výsledky sú v poriadku,len hraničné že môžem ísť na vklad.Tak som mala len najnižšiu dávku prednisonu a podarilo sa na 7.krát.je to pre nás zázrak.A pri tom Bergendiova mi išla zase nasadiť vysokú dávku medrolu.

kagaj
5. jan 2018

@lindushka86
ahoj, my sme kondomovu dodrziavali, ked som brala medrol. Ale ci som mala protilatky voci spermiam neviem, iba viem, ze som mala zvysene tieto hodnoty cytokinov: CD3+IFN-g; CD3+TNF-a; CD4+IFN-g; CD4+TNF-a. Myslim, ze by to naskodu urcite nebolo, jedine by to mohlo pomoct 🙂

segab090
5. jan 2018

@wanda52 ahoj a ako dlho si uzivala medrol?

wanda52
5. jan 2018

@segab090 dva mesiace a este stale uzivam az do vyhodnotenia vysledkov, zacala som na 16mg, potom 12 mg, 8mg a teraz uzivam 6mg.

segab090
5. jan 2018

@wanda52 mne sa tie opuchy zacali po 3 mesiacoch uzivania 16mg davky. Drzim ti palce nech teba vedlajsie ucinky obidu.

smejko18
5. jan 2018

Ahojte. 29.1,mame ísť do Prešova a tak si manžel pýtal od obvodnej odporúčanie a odpoveď. ze ona také nedáva, nech si pýta od mojej gynekologicky. Dúfam se sa nám aspoň od urológa podarí dostať papier. Ja naozaj nerozumiem prečo v tom je taky problém...

zuzkass
6. jan 2018

@smejko18
ja som bola muzovi u obvodneho lekara a mne dal moj gyn. nechapem preco ti nechce datvymenny listok...

wanda52
7. jan 2018

@segab090 Ďakujem, ale inak ako som znížila dávku na tých 6mg, tak sa mi zdá, že mám trochu takú guľatejšiu tvár, aj keď je to divné, lebo pri vyšších dávkach som nemala a som nejaká precitlivelá.. už nech to nemusím užívať, možno to nie je z toho, ale som dáka vykoľajená 🙂

semisa
8. jan 2018

Ahojte baby, prosim poradite mi. Bola som v CAR a vsetkemu viac menej rozumiem len jednu vec neviem ... UZV: uterus nirmalnej veľkosti a tvaru, endometrium 10 mm, obe ovaria normalna folikularna struktura AFC 5 bilat. .... a nerozumiem tomu AFC .. a ta hodnota 5 je dobre ci zle? A co to vobec je. ... dakujeeeem 😙

lienocka1988
8. jan 2018

Baby neviete dnes už robia na reprodukčnej imunológii v Nitre? Potrebujem urgentne Medrol (mám ho len do stredy) a oni majú ešte stále vypnutý telefón ☹

wanda52
8. jan 2018

@lienocka1988 Zajtra už ordinujú určite. Ja som sa tam dnes tiež nedovolala.

segab090
8. jan 2018

@lienocka1988 medrol vie predpísať aj gynekolig skus jeho