icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

misela103
23. jan 2018

@mirka1478
@vivik22

@zaneta7 Baby dakujem za odpovede tak teda ešte počkam 🙂 ďakujem ešte raz

katka_1983
23. jan 2018

Dievcata, pred dvoma dnami som sa objednala do Dzurilla centra a dali mi termin az na koniec maja!!!! Ved to je hrozne! A este take peniaze tam platit...zevraj 255€ za prvu konzultaciu?

prskavka2223
23. jan 2018

@katka_1983 ahoj...nooo hej tam sa caka aj 3-4 mesiace na termiiin...takysto sme si tym presli 🙂

katka_1983
23. jan 2018

@prskavka2223 ahoj. A zistili ti nieco?

prskavka2223
23. jan 2018

@katka_1983 my sme mali z nitry vysledky v poriadku,len vitamin D pod normal hodnotu ale to uz beriem

lienka737
23. jan 2018

@katka_1983 255€ je doplatok za vysetrenia, ktore poistovna nepreplaca. Samotna konzultacia paru je z toho 50€. Pozri si na ich stranke cennik.

lienka737
23. jan 2018

@prskavka2223 uz sa caka tak 5-6 mesiacov. Vela bab sa tam objednava, tak sa to posuva.

wanda52
23. jan 2018

@vivik22 ahoj, ja tiež čakám na výsledky z kontroly, už som z toho nervózna, dnes som im ešte raz písala, nakoľko ak by boli výsledky ok, chcela by som ísť hneď do Ivf.

vivik22
23. jan 2018

@wanda52 ahoj, drzim ti velmi palce. Ja som tiez z toho velmi nervozna. Tiez by som chcela ist do IVF. Daj potom vediet ako si dopadla. Ja budem mat vysledky az buduci tyzden. Ani nechcem na to mysliet ako to dopadne.

wanda52
24. jan 2018

@vivik22 ok, ja by som mala mať do konca týždňa výsledky, dúfam, že budú čím skôr, aby som v prípade, ak budú v poriadku, stihla vo februári IVF, v marci sa mi to nedá kvôli robote.

vivik22
24. jan 2018

@wanda52 hlavne aby boli tie vysledky ok. Drzim palce!!!

katka435
24. jan 2018

@kagaj
@jaris84 Fúha, to je riadna cena...a pomohli Vám k bábätku?

jaris84
24. jan 2018

@katka435 odmietla som ich, potom mi dávali najeké imunoglobulinove injekcie za ktore som platila 75/1 - kazdy týzden, ale aj tak som potratila....uz neviem, niekedy naberam pocit, ze je to cistý biznis.....

katka435
24. jan 2018

@jaris84 Mne to tiež tak príde, prečo sa neobohatiť na cudzom zdraví...ja mam tiež začať užívať tie infúzie ale čakám ešte na kontrolné výsledky... cenu mi ešte dr.nepovedala, neviem čo budem robiť keď si popýta také peniaze...a okrem nk buniek mala si ešte nejaký imunologicky problém?

jaris84
24. jan 2018

@katka435 ja dokonca nemám zvysene ani NK, len cytokíny som mala zlé....Brala som popritom aj medrol, na ten by som sa uz nahovorit nedala, neskutočne mi z toho vypadali vlasy....Ty uz mas nejaké deti?

katka435
24. jan 2018

@jaris84 Nemám deti, snažíme sa o prvé už 2 roky. Vždy mám nejaký problém, najprv ovulácia nebola, Potom ureaplazma pozitívna, teraz zvýšené nk bunky. Už som z toho unavená, vždy niečo vyskočí. Manžel má 97% patologiu spermií, dúfam že to bolo tou ureaplazmou...je to veľmi náročné na čas, kým jednu vec vyliecim,iná sa potvrdí... Neustály kolotoč ☺

vivik22
24. jan 2018

@jaris84 ahoj, prosim ta tie vlasy ti zacali vypadavat uz pocas uzivania medrolu ci az ked si ho vysadila?

jaris84
24. jan 2018

@vivik22 uz aj pocas užívania - ja som prisla o polku vlasov a to neprehánam...teraz som uz 4mesiac od kedy ho neberiem a snažím sa dostat ich do normalnu....ale vidím uz malické vlasky ako mi odstavaju(pomalicky dorastaju),tak dufam, ze tak o rok si poviem ze je to OK

jaris84
24. jan 2018

@katka435 poznam to, aj ja som mala ten pocit, že som v neustalom kolotoči a vzdy zacinam od 0....závidím ženám, co nemaju tieto problémy

katka435
24. jan 2018

@jaris84 Presne tak, aj ja im závidím ani nevedia aké šťastie majú...ty už máš dieťa?

vivik22
24. jan 2018

@jaris84 no tak nech sa Ti to da cim skor na poriadok. Ja uzivam Medrol 2 mesiace, ale musim si zaklopat vlasy mi vobec nepadaju. Mozno sa mi zdaju suchsie ako pred tym, ale inak nic nastastie.

jaris84
24. jan 2018

@vivik22 ja som ho brala 10 mesiacov, zo zaciatku to bolo v pohode, az potom neskor sa to rozbehlo. Ale hádam, ty ho nebudes musiet uzívat tak dlho

jaris84
24. jan 2018

@katka435 Mám 1 vymodlený zázrak doma - dievcatko, a za sebou 7 potratov...chcela by som este aspon 1 kvoli nej, lebo vidím,že súrodenec jej velmi chyba, ale pomaly strácam nádej...

vivik22
24. jan 2018

@jaris84 no hadam nie, ale neviem lebo ja mam tu bunkovu imunitu dost zlu. Ja sa skor bojim ci mi to vobec zaberie.

jaris84
24. jan 2018

@vivik22 no mne samotný medrol nezabral - výsledky som mala ešte horšie, ako predtým než som ho začala užívať a to som brala 32mg/denne - hrozné to bolo( v noci som spať nemohla, nohy ma boleli....). Po mesiaci mi davku znížili na 16mg/denne + injekcie subcuvia a až potom po dvoch mesiacoh sa mi vysledky zacali upravovať

vivik22
24. jan 2018

@jaris84 si mala tiez protilatky voci spermiam a tromfoblastu? Ja som zacala s 16mg denne a postupne som znizovala az na 8mg. Cize ak by nahodou nezabral tak existuje este ina moznost ako si mala aj ty napr. s tymi injekciami? To si ma teraz dost upokojila. Lebo ja som myslela, ze tym padom je to konecna ak nezaberie.

jaris84
24. jan 2018

@vivik22 no to ti presne neviem povedat, ako je to v tvojom prípade, lebo ja som mala problém len s cytokínmi. Zlé som mala príliš vysoké a dobre opacne. Protilatky voci spermim ani tromfoblastu som nemala potvrdené

vivik22
24. jan 2018

@jaris84 aha, tak to je nieco ine. Ja mam zase tieto veci ok, ale tu BI dost zlu.

katka435
24. jan 2018

@jaris84 A dcérka sa vám podarila hneď, či tiež si mala problém?

jaris84
24. jan 2018

@katka435 pred nou som 2x potratila, ale ju som potom vynosila v pohode bez tych svinstiev. A po nej 5x, už aj s tými vselijakými liečbami...Fakt neviem, co si o tom mysliet...Nikedy mam pocit, že len skusaju a sami nevedia co