Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@zaneta7 no lekar nie som, ale logicky mi to pride, ze uz ti vkladaju embryo, cize tam uz s tou spermiou tvoje telo do styku nepride. Prave preto je problem ked tvoris protilatky proti embryu. Vtedy ho tvoje telo zlikviduje. Spermie nie su pri IVF problem. Tak mi to vysvetlili aj v CAR. My sme mali vzdy krasne embryo, ale ani jedno sa neuchytilo. Co mi prislo divne a preto som isla na imunologiu kde mi prisli prave na problem, ze tvorim aj protilatky proti embryu. To mi vysvetlilo problem, preco bol vzdy vklad neuspesny.
@zaneta7 @slimko docitala som sa niekde, ze vraj pomahaju aj akesi intralipidy, ktore sa podavaju infúziou myslim pred vkladom v den vkladu a o potom po akcii srdiecka. Jedna dievcina pisala, ze mala vzdy vsetko ok, ale otehotnela jedine ked jej podali tieto intralipidy. Vraj to tiez akosi znizuje imunitu. Nevyznam sa v tom, ale mozno stoji za pokus o tom nieco pozistovat.
@vivik22 ja mám odporúčané tie intralipidy na imunologii v PO mi lekár napísal 7dni pred vkladom a po vklade . Tak uvidíme už som čoraz bližšie k tomu všetkému
@lindushka86 tak hlavne, aby to pomohlo. Drzim palce. Naco vlastne tie intralipidy su? Pomoze to aj na tie protilatky proti spermiam alebo tromfoblastu?
Kocky, mali ste niektora zvysene cytokiny? Ja mam konkretne Inf-g: hodnota 38 (ref. hodnota je do 31). Je to velky problem pre otehotnenie? Ako vam to liecili? Vsetko ostatne mam ok
Dievčatá zajtra idem rušiť termín na prvu konzultáciu v nitre u dzurilovej keďže sme ostali tehu.Termín mám na 6.2. Píšem až by sa chcela niektorá objednať a nechce čakať 3 mesiace môže sa nato opýtať.
Baby, ktoré ste brali intralipidove infúzie - koľko také infúzie stoja?Našla som na nete, že jedna infuzia vyjde cca 20 eur. Platili ste toľko?
@jaris84 čože ????? To snáď nie 😧🙈🙈🙈
Ahojte chcem sa spytat ze my sme na repro imuno boli 19teho dec. 2017 a my povedali nech si po 4 tyzdnoch napisem mail co som urobila vychadzalo to na 16januara. A ze do 5 dni mi poslu vysledky mailom. No ja ich stale nemam... Trosku mi to súri neviete mi poradit co robit? alebo im to trva lebo tam boli sviatky??
Dievcata, kotre cakate na vyhodnotenie vysledkov. Prisli uz niektorej z vas? Ja tiez cakam na vysledky kontrolného odberu a tajne dufam, ze medrol zabral na bunkovu imunitu. Dajte vediet ako ste dopadli. Pozitivne spravy potesia 🙂

@vivik22 ahoj, myslis si,ze spermie problem nie su? Neni to tak ze ked embryjko oplodnia mimo tela sa pekne deli a ked ho vlozia si vytvarame protilatky?