icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lenkova5
24. jan 2018

@nini1010 dosli Vam uz vysledky prosim Ta? mne este nie a uz som celkom netrpezliva.....

misela103
25. jan 2018

@mirka1478
@vivik22
@zaneta7 Ahojte dievčatá tie výsledky prišli včera 🙂 a keď mi na koniec správy napísali, že bez nutnosti sledovania v ich ambulancii tak to znamena ze je všetko ok ze??

nini1010
25. jan 2018

@lenkova5 ahoj nie a to som im uz 2 krat pisala ze preco este nie su.vraj cakaju este na jeden vysledok a hned sko to pride ze mi zaslu.

vivik22
25. jan 2018

@misela103 ano, to znamena, ze mas vsetko po imunologickej stranke v poriadku 🙂 Super, to potesi.

wanda52
25. jan 2018

@nini1010 toto isté napísali aj mne, že im chýba ešte jeden výsledok.... ja mám skôr pocit, že asi nestíhajú... nič v zlom ,ale už čakám vyše dvoch týždňov na výsledok z kontroly, stále užívam Medrol, čiže namiesto dvoch mesiacov, už ťahám tretí mesiac.

misela103
25. jan 2018

@vivik22 Výýýýborne teším sa. Výsledky som si už poslala do Brna tak cakam co napisu aky je dalsi postup ale ja dufam ze uz pojdeme na dalsie ivf 🙂 parada.... aspon nieco je Ok super vďaka za odpoved 🙂 pekny den

vivik22
25. jan 2018

@misela103 tesim sa spolu s tebou 🙂 nech to v Brne vsetko dobre dopadne. Ja cakam na vysledky z kontrolneho odberu. Tiez by ma potesili take dobre spravy. Pekny den 🙂

misela103
25. jan 2018

@vivik22 No ono to musí len dobre dopadnut mame posledny pokus cez poistovnu...Držím palce a ešte raz ďakujem.

lenkova5
25. jan 2018

@nini1010 mne uz dnes zaslali

wanda52
25. jan 2018

@lenkova5 ahoj aj mne už prišli, ale nepotešili ma.

vivik22
25. jan 2018

@wanda52 ako si dopadla?

wanda52
25. jan 2018

@vivik22 Medrol mi zabral len na NK bunky a trosku sa mi zlepsila imunita, ale stale je to tazky stupen spermie, lahky trofoblast.

nini1010
Autor odpoveď zmazal
vivik22
25. jan 2018

@wanda52 mrzi ma to, hlavne, ze sa to este nezhorsilo. Ake odporucanie ti dala lekarka? Aky dalsi postup navrhla?

kagaj
25. jan 2018

@katka435 nam konkretne nepomohli. my sme sa snažili prirodzene otehotnieť takze som chodila na inj pred ovulaciu a po.

lenkova5
25. jan 2018

@wanda52 ani mna....zistili mi specificku celularnu odpoved voci spermiam stredne tazkeho stupna a hranicne zvysene protilatky voci fosfatidyletanolaminu...popravde vobec neviem ci je to strane zle alebo az tak nie......odporucenie mam doplnit mikrobiologicke vysetrenie posvy a tak sa uvidi co dalej....ale aspon som rada, ze nieco zistili, ze tie moje MA maju dovod......

kuki23
25. jan 2018

@wanda52 ahoj, a co ďalej s tým ťažkým stupňom na spermie, sa sa s tým niečo robiť?

wanda52
25. jan 2018

@kuki23 neviem, zvýšila mi Medrol, mám ho užívať a prísť zase na kontrolu o 6 týždňov..

nini1010
26. jan 2018

Dievčatá vedeli by ste mi prosím vysvetliť čo t presne znamená keď mám diagnózu - špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým antigénom/spermiám a trofoblastu ľahkého stupňa? Neviem presne čo to znamená a či to je problém keď je to len ľahký stupeň.dakujem pekne za vysvetlenie

vivik22
26. jan 2018

@nini1010 ahoj, neviem ci ti to viem vysvetlit uplne presne, ale znamena to, ze tvoja imunita je silnejsia ako by mala byt a bojuje proti spermiam partnera a embryu. Cize ked pride tvoje telo do styku so spermiami alebo embryom, tak telo ich zabije. Ked sa to zisti, tak to dobre nie je, ale cim lahsi stupen tym je asi karatsia doba liecenia. Sposobuje to to, ze bud zena nevie otehotniet vobec alebo potraca.

aaangelll
26. jan 2018

@wanda52 Ahoj, aj ja mám ťažký stupeň proti spermiam, o 3 týždne idem na kontrolu. Uvidím aké budú výsledky. Tiež sa bojím výsledku. Nehovoriac o tom, že budeme platiť 90 euro 😕

wanda52
26. jan 2018

@aaangelll držím palce, nech sa ti výsledky upravia. Mne sa len o trošku zlepšili, ale v podstate stupeň sa mi nezmenil...stále rovnako, jediné, čo sa mi dalo do normálu - sú tie NK bunky.

kuki23
26. jan 2018

@wanda52 ja idem do nr na kontrolný koncom buduceho mesiaca, mam tažky stupen voči spermiám,dufam,že ten medrol zaberie, muž tamuž nechce chodit,ani mna to nebaví, a zakaždým platit.

aaangelll
26. jan 2018

@wanda52 ďakujem 🙂snáď budú výsledky dobré - alebo sa aspoň zlepšia.. teraz budeš brať Medrol v akom množstve?

wanda52
27. jan 2018

@aaangelll teraz 8mg, Medrol beriem uz od novembra, som sa pytala doktorky, ci sa s tymto vysledkom da ist na ivf, odporucila mi este brat Medrol a potom sa uvidi, tak este tych 6 tyzdnov musim vydrzat, len dufam, ze sa mi to zlepsi..

blunka
27. jan 2018

Ahojte, potrebovala by som jednu informáciu ak niekto vie odpoveď ako to chodí.
Keď medrol zaberie, kontrolné testy budú OK a "nastane" tehotenstvo, tak sa ako dlho a ako často ešte chodí na kontoly na imuno ??? Viem, že asi do cca 15 tt sa berie medrol.
Len neviem či sa v nejakých intervaloch od 0 tt do 15 tt ešte tá imunita testuje, prípadne sa upravujú podľa výsledkov dávky medrolu ešte aj v tehotenstve.
Ide mi o to koľko krát už ako tehotné ste chodili ešte na imuno - ak má niekto skúsenosť už a tým.

majinka81
27. jan 2018

@blunka ja som chodila kazdy mesiac a uzivala som iba prednison.Medrol iba pred otehotnenim-znizil mi nk bunky.Prednison do 5mesiaca.

mamina321
27. jan 2018

@blunka chodí sa na kontroly, je to dôležité lebo v prípade potreby sa môžu upraviť dávky medrolu, pre úspešne tehotenstvo dôležité.

ikonica
29. jan 2018

Baby ked vam povedali ze mate nizke Dcko... Kolko ste mali? Ja mam 48.8 nmol/l

aaangelll
29. jan 2018

@wanda52 drzim palceky, nech Medrol zaberie 😉. Uz musi zabrat 😊. A neodporucila ti ziadne ine vysetrenia?