Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@wanda52 ani mna....zistili mi specificku celularnu odpoved voci spermiam stredne tazkeho stupna a hranicne zvysene protilatky voci fosfatidyletanolaminu...popravde vobec neviem ci je to strane zle alebo az tak nie......odporucenie mam doplnit mikrobiologicke vysetrenie posvy a tak sa uvidi co dalej....ale aspon som rada, ze nieco zistili, ze tie moje MA maju dovod......
Dievčatá vedeli by ste mi prosím vysvetliť čo t presne znamená keď mám diagnózu - špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým antigénom/spermiám a trofoblastu ľahkého stupňa? Neviem presne čo to znamená a či to je problém keď je to len ľahký stupeň.dakujem pekne za vysvetlenie
@nini1010 ahoj, neviem ci ti to viem vysvetlit uplne presne, ale znamena to, ze tvoja imunita je silnejsia ako by mala byt a bojuje proti spermiam partnera a embryu. Cize ked pride tvoje telo do styku so spermiami alebo embryom, tak telo ich zabije. Ked sa to zisti, tak to dobre nie je, ale cim lahsi stupen tym je asi karatsia doba liecenia. Sposobuje to to, ze bud zena nevie otehotniet vobec alebo potraca.
Ahojte, potrebovala by som jednu informáciu ak niekto vie odpoveď ako to chodí.
Keď medrol zaberie, kontrolné testy budú OK a "nastane" tehotenstvo, tak sa ako dlho a ako často ešte chodí na kontoly na imuno ??? Viem, že asi do cca 15 tt sa berie medrol.
Len neviem či sa v nejakých intervaloch od 0 tt do 15 tt ešte tá imunita testuje, prípadne sa upravujú podľa výsledkov dávky medrolu ešte aj v tehotenstve.
Ide mi o to koľko krát už ako tehotné ste chodili ešte na imuno - ak má niekto skúsenosť už a tým.
Baby ked vam povedali ze mate nizke Dcko... Kolko ste mali? Ja mam 48.8 nmol/l

@nini1010 dosli Vam uz vysledky prosim Ta? mne este nie a uz som celkom netrpezliva.....