icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

wanda52
29. jan 2018

@aaangelll nie, žiadne iné, len ďalej užívať Medrol a aj ten vitamín D, aj keď D-čko som už mala v norme.

aaangelll
29. jan 2018

@wanda52 ja som mala Dčko 35,20 ...tiez uzivam na doplnenie 🙂
Vsetko by bolo celkom v poriadky..len tymto cakanim na odbery a potom na vysledky a dookola mam pocit, ze velmi plytvame casom. Ani prirodzene snazit sa nemozeme. No uz zrejme musime vydrzat.

hanka7951
30. jan 2018

Baby, je tu nejaka z vas co ma specificku celularnu odpoved voci partnerovym antigenom/spermiam stredne tazkeho stupna a aj tak ste prirozdene otehotneli? Ja som otehotenla 2x prirodzene ale skoncilo to vzdy MA. Nechapem ale tu diagnozu asi celkom - nemala by som skor mat problem s otehotnenim? Som z toho zmatena 🙂 a navyse doktorka odporucila liecbu kortikosteroidmi, toho sa troska obavam. Ako dlho trva taka liecba?

michellevendero
30. jan 2018

@aaangelll mám z toho ten istý pocit, že je to plytvanie cyklami 🙈

lenkova5
30. jan 2018

@hanka7951 ahoj, ja som presne na tom rovnako ako ty. 2 krat som prirodzene otehotnela a mala 2 x MA, aj ked pri druhom MA sa zistila pricina v 15 chromozone. Dnes som bola na konzultacii na jednej klinike a presne som sa pytala na tuto otazku, ze skor by som pochopila, ak by som vytvarala protilatky voci embriu a mala MA, ale nie ze otehotniem a vytvaram protilatky voci spermiam. Na to mi vravela lekarka, ze imunologia ako veda je uz dnes na tak vysokej urovni, ze ak by vzali zvorky od zien, ktore spontanne otehotneli a dieta donosili, tak aj medzi nimi by sa s urcitostou nasli % s tou diagnozou. Takze mne dnes vzala este vyter na bakterie, o 2 tyzdne budem mat vysledky a na zaklade vysledkov uvidime co dalej. Ak budem vsetko OK, ideme s manzelom na "to"... Vysledky zaslem aj do Nitry a som zvedava, aky postup navrhne Dzurillova....

mczuzu
30. jan 2018

@lenkova5 ahoj, práve si čítam vašu diskusiu, a ma to zaujalo, ak môžeš napísať čo to bolo za kliniku, kde si dnes bola. Ja som podobný prípad tiež otehotnenie bez problémov, v podstate na prvý krát, a potom dva krát v 9 tt MA. Nikde nič mi nezistili, aj genetika plodikov bola ok. Len na reproimuno v Nitre ťažký stupeň špecifickej celularnej na spermie, mám síce aj zvýšené NK bunky,teraz už dva mesiace užívam Medrol a čakám teraz na tie výsledky po opakovaných odberoch. A chcela by som to ešte skonzultovať možno aj inde. Ďakujem 😉

lenkova5
30. jan 2018

@mczuzu ahoj, ja som bola v Iscare, mala som to vybavene cez znameho. Ja mam trombofilnu mutaciu Leiden V, co mi zistili na hematologii, takze si budem pichat fraxiparin, ostatne vysetrenia vsetko ok....ja mam NK bunky OK. ..ja uz sama niekedy neviem, co lekar to iny nazor... Ake mas ty vyjadrenia resp odporucania k tejto diagnoze?

mczuzu
30. jan 2018

@lenkova5 ja som nakoniec dala na moju gynekologicku, ja som bola z toho úplne zmätená, že čo teda robiť, tak som išla ku nej ze nech mi povie čo si o tom myslí,a ona mi povedala, že má zo svojej praxe skusenost že ťa Reproimuno pohla. Mňa veľmi ubíja to čakanie na termíny a výsledky, ja som mala prvý MA september 2016, a druhý máj 2017, potom som až do konca septembra čakala na termín v Nitre. V podstate už osem mesiacov stále len čakám na nejaký termin a výsledky........ Ja som na genetika mala takého lekára, ktorý nám povedal, že to je všetko len štatistika a len dva potraty on by to neriešil a skúšal ďalej, to ma dosť zaskočilo, bo neviem si predstaviť tretí MA,aj keď vylúčiť sa to nedá lebo myslim, že príroda ( alebo pre niekoho Boh), alebo teda nejaká vyššia sila to aj tak zariadi po svojom. Len stále rozmýšľam, že ak tie výsledky teraz nebudú dobre, že by som to ešte išla niekde skonzultovať, Dr. Dzurillova je určite odborník, len celý ten ich postup je ako na bežiacom páse.

lenkova5
30. jan 2018

@mczuzu medrol uzivas kvoli NK bunkam ci voci specifickej celularnej odpovedi?...ja som si vsetky vysetrenia zacala riesit sama hned po prvom MA na zaklade vymennych listkov od vseobecneho lekara, moj gynekolog to po provm MA riesit moc nechcel.....do Nitry som sa objednala v septembri a termin sme mali v decembri a vysledky som dostala min tyzden, takze uplne s tebou suhlasim co sa tyka cakacich lehot....mne Mudr. Drakulova z hemotologie tiez vravela, ze viac menej pokial sa realne nezisti velka pricina, tak je vsetko len o nahode co mi dnes potvrdila vlastne aj lekarka a preto je skor toho nazoru, ze mame ist do toho, ze realne nevidi na zaklade vysledkov z nitry dovod preco by som mala podstupit nejaku liecbu....

mczuzu
30. jan 2018

@lenkova5 áno hlavne pre tie NK bb, ale vraj to môže byť práve kombinácia NK bb a tá špecifickej celularna odpoveď. A na jedno aj druhé sa vraj užíva Medrol ako prvá voľba. Tak uvidím ako to dopadne. V každom prípade nám držím palce 😉

lenkova5
30. jan 2018

@mczuzu ja kazdopadne pockam na tie vysledky z dnesnych odberov, zaslem ich do Nitry a nasledne sa budem musiet rozhodnut ze co dalej..... napodobne drzim nam palce 😉 a tebe na kontrole

hanka7951
30. jan 2018

@lenkova5 dakujem za vysvetlenie 🙂 mne tiez Dzurillova odporucila ist este na stery a potom s vysledkami k nej. V lekarskej sprave som ale mala tiez odporucenie na liecbu kortikosteroidmi, to by som ale ozaj nerada absolvovala. Inac diagnozy mame rovnake - tiez mam aj leidena. Snad ma ale v Nr potesi ze nebudem musiet mat ziadnu liecbu a budeme sa moct konecne zacat snazit lebo ma uz ozaj nebavi cakat :-/

lenkova5
30. jan 2018

@hanka7951 ja mam v lekarskej sprave napisane, ze dalsi postup na zaklade zaslanych vysledkov z odporucanych vysetreni a v odporucani mam, tie stery a ze pred nasadenim imunomodulacnej liecby ( co netusim co znamena) je vhodne doplnit mikroboilogicke vysetrenie z posvy... tak som zvedava co bude dalej....na Leidena si budes pichat fraxik?

hanka7951
30. jan 2018

@lenkova5 to mam aj ja napisane + tie kortikoidy. Takze zvedava som aj ja ako bude dalej, ale tajne dufam ze uz nebudem musiet riesit ziadnu liecbu a na uspesne tehu bude stacit ,,len,, pichat si injekcie kvoli leidenovi. Na ten by som mala vraj dostat heparin.

lucinockalen
31. jan 2018

Ahojte, na 15.2. sme s manželom objednaní na reproimuno do NR - vstupné vyšetrenia + konzultácia. Rada vymením termín za neskorší, napr. prvá polka apríla. Má niekto záujem?

michellevendero
31. jan 2018

Ahojteee 😘

Začiatok v GYN-FIV:

* 23.10.2017 stery + sono + odber krvi na komplet vyšetrenie.

* 08.11.2017 výsledky OK, až na nízku hodnotu vit. D.

* 22.11.2017 HyFoSy = pravdepodobne zlepené vajcovody.

* 11.01.2018 sme boli na reprodukčnej imunológii v NR = výsledky budú za 4-5 týždňov od odberov.

* 26.01.2018 muž SPG, ale čakáme na morfológiu = bude až za 14 dni od odberu.

* 28.02.2018 mám operáciu v MT: odstránenie cýst z pravého vaječníka + prefuk vajcovodov + hysteroskópia - odber vzorky zo sliznice, nakoľko sa spontánne potraty opakovali = genetiku + infektológiu máme OK.

Potom mám kontrolu na hematológii v MT a na endokrinológii v Ľubochni.

A snáď sa nám už v roku 2018 v zdraví zadarí 🤰 a 🤱

zibi
31. jan 2018

Baby skuste na protilatky kotvicn ik..som vela studii citala,ze moze pomoct

prekvapenazena
1. feb 2018

Ahojte dievcata,termin na repr.imunologiu mam 12marca do presova k doktorke estokovej,nahodou tu nie je niekto kto tak ma termin skor a uz tam nepotrebuje ist? ☺️

hanka7951
1. feb 2018

@zibi myslis protilatky voci spemiam ci tak vseobecne? Ak by to ozaj pomohlo tak by to bolo super 🙂 radsej budem brat nieco taketo prirodnejsie ako kortikosteroidy

zibi
1. feb 2018

@hanka7951 o o takto..na klasicke protilatky ma malokto uplnu alergiu..ani som asi hadam nevidela..ono to moze suvisietbze vraj s histaminom ci co..skor tie imnitne na nk bunky vitaminy a ivf su clanky o kotvicniku..o suvise protilatok a dieta,vylucenim istych potravin atd..ono to je v celku zaujimave..ale ten kotvicnik sa vela spomina v suvise s protilatkami

zibi
1. feb 2018

Tribulus terrestris
Štúdie použitie Tribulus terrestris vykazovali nárast 61% v koncepcii u párov s protilátkami spermií spôsobuje ich neplodnosť. Tribulus je bezpečný pre mužov aj ženy na použitie. Tento bylinný doplnok môže znížiť účinky protilátok spermií.

zibi
1. feb 2018

Štúdie ukazujú nasledujúce výhody plodnosti:

Zvýšenie produkcie pohlavných hormónov u mužov i žien.
Zvýšenie sérového FSH a estradiolu u žien.
Zvýšenie LH a testosterónu u mužov.
Zlepšenie sexuálnej túžby u mužov i žien.
Môže normalizovať ovulácie u neplodných žien, pokiaľ je použitý pred ovuláciou.
Zvýšenie počtu spermií, pohyblivosť a zdravie.
Zníženie účinkov protilátok proti spermiám.
Celková plodnosť tonikum pre ženské a mužské reprodukčný systém.
Môže pomáhať mužské telo produkuje DHEA na liečbu erektilnej dysfunkcie.
Tribulus pre mužskej plodnosti
Erektilná dysfunkcia
Hlavná časť Tribulus, ktorá pomáha v plodnosti pre mužov, je neoddeliteľnou volal Protodioscín. Táto zložka zlepšuje úroveň DHEA v mužského tela. U mužov s ED, bolo zistené, že majú nízke hladiny DHEA. Niektoré štúdie preukázali, že Protodioscín, extrahované z kotvičníka, zvyšuje prirodzenú úroveň DHEA nutné pre správnu montáž. Protodioscín je tiež hlavná zložka, ktorá je zodpovedná za Tribulus 'afrodiziakum kvalít. Zvýšenie sexuálnej túžby, keď používate tento závod bolo hlásené ako muži, tak ženy.

Protilátok proti spermiám
Štúdia z roku 1998, hral v Bulharsku, za použitia Tribulus na párov s protilátkami proti spermiám, našiel nárast o 61% v koncepcii. Protilátky proti sú, keď telo má imunitnú odpoveď na semená. Protilátky sa spúšťa počas imunitnej odpovede, ktoré pracujú pre zabiť spermie. Vysoké počty protilátok proti spermiám môže byť ťažké pre spermie dosiahnuť vajcia, a / alebo oplodniť vajíčko. Protilátky proti spermiám môže tiež dôjsť k poškodeniu spermií, ktoré prežijú, čo zvyšuje šancu na potrat. Výťažok, vyrobený do tabletu Tribulus terrestris bol daný ústne páry s protilátok proti spermiám. Ako sa muž a žena boli liečení. Muži dostal 1 dávka 3 x denne po dobu 60 dní. Ženy dostal 1 dávka 3 x denne po dobu 7 dní, na začiatku svojho cyklu, po dobu 6 mesiacov. Priemerný čas to trvalo pre páry otehotnieť bolo 5,2 mesiaca. To ukazuje, že konzistencia použitie je veľmi dôležité!

Okrem toho, TCM a Ayurvedic praktici zistili, Tribulus, že je veľmi účinný pre zlepšenie počet spermií, motility, a morfológie v kombinácii s diétne a cvičenie zmeny.

Tribulus pre ženskú plodnosť
Použitie Tribulus pre plodnosti samíc a ovulácie stimulácia
Jedna štúdia vykonaná na 36 žien, ktoré nemajú ovuláciu, ukázal, že 67% si uvedomil, normálne ovulácii už po 2-3 mesiacoch dôsledné používanie. Ženy boli uvedené 300-400mg denne od prvého dňa 5-14 ich menštruačného cyklu. 6% otehotnela hneď.

Štúdia na potkanoch za použitia Tribulus, zverejnená v auguste 2011, ukázala, že Tribulus znížil počet cýst vo vaječníkoch, u samíc potkanov s PCOS. Vysoké dávky extraktu boli podávané orálne. Liečba ukázali, že cysty na vaječníkoch, aby sa významne znížil, a normálne ovariálnej funkcie obnovia. Aj keď to nebol človek štúdie, dáva vedcom ďalší výskum pre použitie pri zvažovaní tejto byliny pre liečbu PCOS u ľudí. Mnoho herbalists nájsť Tribulus je efektívny, celkový ženskej plodnosti tonikum a stimulant vaječníkov, čo je vynikajúcou voľbou pre ženy s PCOS. To platí najmä pre ženy, ktoré nie sú z dôvodu PCOS ovuláciu.

Táto rastlina sa zistilo, že sa skvele vo pomáhať žien s poruchy menštruácie, zlepšenie časovanie celého menštruačného cyklu. Tribulus Bolo tiež zistené, že výživný tonikum pre ženského reprodukčného systému ako celku, najmä pokiaľ ide o vaječníky.

Tribulus dobre kombinuje s inými bylinami. Nižšie bylinné kombinácia ... ..
Nasledujúce byliny bolo preukázané, bezpečné a účinné v kombinácii s kotvicnika

http://natural-fertility-info.com/tribulus-fert...

zibi
1. feb 2018
katka_1983
1. feb 2018

@lucinockalen och hned by som brala! Ja mam termin az v maji. Ale kyret mi robili 11.1 a na vysetrenie na reproimuno ma byt az po 6. tyzdnoch...skoda...

hanka7951
1. feb 2018

@zibi dakujem za info 🙂 idem si to hned aj nastudovat 🙂

smejko18
1. feb 2018

Ahojte. Bola niektorá z vás tento týždeň na rep. imuno v Prešove? Neviete ako dlho trvá kým prídu výsledky,?

katka435
1. feb 2018

@smejko18 ja chodím do Alergoimun v PO a tam som mala odbery 28.11. a výsledky až 12.01. Dosť dlho som čakala.

lindushka86
1. feb 2018

@smejko18 ja som bola v adle dr. Kužma a výsledky tak cca 2-3tyzdne

smejko18
1. feb 2018

@lindushka86 ďakujem 🙂 ja pri doktorke estokovej. Kuzma vyzeral sympatický keď som ho videla ísť do ordinácie.. Ja som sa zabudla opýtať kedy približne budú, tak som teraz aspoň v obraze. A pošle ti zo mailom, alebo prídete osobne

smejko18
1. feb 2018

@katka435 tak to si dosť dlho čakala... A aspoň dobre výsledky? Vám sa ako dlho malé. Nedarí..