icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

vranka88
22. feb 2018

@lenkova5
tie vysledky co si uviedla praveze nie su v norme, ale zodpovedaju tomu stredne tazkemu stupnu. ak mas uvedene referencne hodnoty vedla, tak to sama uvidis. a teda podla tohto uvedeného mame vsetky tri to iste, teda bunkovu imunitu, nie protilatky. ale teda mozes mat aj pozitivne protilatky, to ti neviem ako vyslo, to je zas iny výsledok. mne to vyslo negativne.

vranka88
22. feb 2018

@lenkova5
pozrela som to este na mojich výsledkoch, tak su tam uvedene normalne hodnoty na spermie 65-120%, cize v norme nie si a teda tyka sa ta tato bunkova imunita. skus si este pozriet vo výsledkoch protilatky na spermie - to je výsledok anti-spermie, anti-ovaria, anti-zona pellucida...

vranka88
22. feb 2018

@hanka7951
ty mas prosim ta vsetky ine vysledky ok? lebo ja ano a ze ci ti tiez na hematologii odporucili aj tak preventivne heparin potom si davat pocas 1trimestra

hanka7951
22. feb 2018

@tinni ahaa, ja som myslela ze tiez mas to iste..tak prajem vela stastia nech sa rychlo a hlavne uspesne zadari 🙂

@vranka88 ja mam takisto ako aj @lenkova5 zisteneho leidena takze povas celeho tehu si budem musiet pichat heparin..inac vsetko ostatne ok

petacka
22. feb 2018

Ahojte, mám výsledky z imunológie - produkcia embryotoxických cytokínov, pozitívne ANA protilátky (ale že to je ok) a nízka hladina vit. D, ale nechcem brať kortikoidy (zatiaľ), ani ísť na IVF. Je nejaká šanca prirodzene otehotnieť? Nedajú sa tie cytokíny upraviť inak ako kortikoidmi? Vôbec sa nám zatiaľ nepodarilo otehotnieť.. Ďakujem.

ericia
22. feb 2018

@vranka88 no ja mam tiež tu celularnu odpoveď voči partnerovym spermiam stredné ťažkého stupňa a mam zvýšené NK bunky...

mirka1478
22. feb 2018

@ericia ako dopadli kontrolne testy na ureu a za kolko daju termin v nitre na kontrolu?

ericia
22. feb 2018

@mirka1478 no dopadli zle... Dostala som ďalšie antibiotika... Už nie trojdnove, ale dvadsať dňové... Mykoplazmy zmizli, ale ureaplazma nie ☹️ som už z toho na nervy... Nemôžem ísť na IVF...

mirka1478
22. feb 2018

@ericia fuha to ma mrzi.treba sa najprv tej potvory zbavit a mozno sa podari prirodzene.ja cakam Na prve kontrolne.bola som v stredu.

majinka81
22. feb 2018

@petacka z mojej skusenosti iba kortikoidy.Ak najdes zapal v tele a poriesis ho tak ti cytokiny klesnu.Treba ORL,zubne,gynekologa proste vsetko vylucit kde by mohol byt zapal.

petacka
22. feb 2018

@majinka81 ďakujem. Aha. Ok, ale môžu byť tie cytokíny zvýšené aj chronicky však?

vranka88
22. feb 2018

@hanka7951
a primarne u vas co hodnotia lekari ako dovod potracania? ten leiden alebo tu imunitu? samozrejme to moze byt este aj nieco ine alebo nahoda...

lenkova5
22. feb 2018

@vranka88 mna uz z tych vysledkov asi picne 😀 neviem co som doteraz kukala 🙂

lenkova5
22. feb 2018

@vranka88 kukla som a to vyzera byt OK

vranka88
22. feb 2018

@lenkova5
🙂 no tak protilatky mas negativne, a mas (MIF) bunkovu imunitu na spermie, tak ako my dalsie dve 🙂

Inak tie ANA latky, ja taketo vysledky nemam, ze anti-kyselina fosfat...Ja mam iba ze mam ANA negativne. Dufam, ze je to ok, a nemam si dat este viac daco vysetrit. Nevies nahodou daco k tomu? Ze preco tam mas viac vysledkov k tym ANA?

lenkova5
22. feb 2018

@vranka88 dakujem za vysvetlenie 🙂 ja ani netusim co to ANA znamena, mozno kvoli hemoto diagnoze ... 😒

wanda52
22. feb 2018

@ericia chápem ťa, ja zase nemôžem ísť na IVF kvôli tej imunite voči spermiám a trofoblastu, NK bunky sa mi upravili, stále beriem Medrol a učím sa trpezlivosti... čo iné mi zostáva... len dúfam, že sa mi upraví aspoň trofoblast na normu, aby sme mohli ísť do IVF.

vranka88
22. feb 2018

@lenkova5
ja mam len male info, to je vysetrenie z imunity, ANA su antinuklearne protilatky 🙂 ked su pozitivne, tak mas zvacsa nejake autoimunitne ochorenie, vtedy sa to dava roztestovavat dalej, aby sa zistilo ake. ja mam len cisto vseobecne na ne, ale mozno sa robi aj na viac druhov, tebe to asi robili v Nitre? lebo ja som si davala tieto vysetrenia spravit inde, tak preto neviem ci to mam uplne. ale hadam by si to doktorka vsimla, ze jej to chyba.

lenkova5
22. feb 2018

@vranka88 hej, mne vsetko robili v Nitre. Priniesla som jej vysledky z vysetrenia z klasickej imunologie, hematologie, klinickej genetiky a stitnej zlazy a viac som sa nestarala ake testy budu robit. Ale myslim si, ze by ti ich Dzurillova spravila, ak by to povazovala za nutne.

ericia
Autor odpoveď zmazal
majinka81
23. feb 2018

@petacka mozu ale radsej by som si to obehala.Mne tiez nic nenasli a cytokiny aj nk bunky som mala vyssie.Uzivala som medrol a prednison.Po liecbe som otehotnela.Dlho sa snazite?Ja som tiez nechcela kortikoidy ale chcela som dieta tak som ich brala.

tinni
23. feb 2018

@majinka81 ja tiež beriem medrol už skoro mesiac. Po akej dobe od začatia liečby si otehotnela?

hanka7951
23. feb 2018

@vranka88 noo nikto nevie..moj gynekolog povedal ze to mohla byt kludne 2x nahoda a hematologicka zase ze to mohla sposobit kombinacia trombofilie a znizeneho proteinu S co mi zistili..ale nikto mi na 100% nepovedal co bola pricina nakolko sa nepodarila spravit genetika z embrya..ty vies co bola u teba pricina?

majinka81
23. feb 2018

@tinni po pol roku ale medrol som brala iba mesiac.

vranka88
23. feb 2018

@hanka7951
ja tiez neviem, nik sa nevyjadri k tomu na 100%. mne nasli len tu bunkovu imunitu, inak vsetky vysledky ok. tak sa smeruju asi skor na to. ale veru, moze to byt vzdy suhra roznych okolnosti. len uz by som nechcela, aby sa to zase zopakovala, asi ako kazda, mam z toho dost stres a obavy.

wanda52
23. feb 2018

@ericia ja ten Medrol beriem stále, lebo mne sa po kontrolnom odbere upravili len NK bunky, ostatné sa mi upravilo len trochu, ale stále to zostalo v rovnakom stupni (imunita na spermie - tazky stupen, trofoblast - lahky stupen). Uz by som velmi chcela ist do IVF, ale musim cakat a este musime dodrziavat kondomovu ochranu... uz to nejak musime vydrzat.

ikonica
23. feb 2018

dievcata... platite si odbery na cytokiny ci to mate hradene poistovnou?

tinni
23. feb 2018

@ikonica ja platím 60 eur

ikonica
23. feb 2018

@tinni no za prve som platila 70 za opakovane na potvrdenie ci vyvratenie zvysenych TNC alfa budem patit 40....chory system zdravotnictva... ja co si patim nemale cistky na zdravotne a do roku 2017 som k lekarom chodila viac menej len na preventivy si mam teraz platit tak drahe vysetrenia... jdu blejt velebnosti

sticker
katka413
23. feb 2018

Ahojte dievcata, podarilo sa vam niektorej otehotniet pri amh nizsom ako 1? Pretoze Dzurilova mi povedala, ze tazko 😕 Dakujem za kazdu odpoved.