Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lenkova5
pozrela som to este na mojich výsledkoch, tak su tam uvedene normalne hodnoty na spermie 65-120%, cize v norme nie si a teda tyka sa ta tato bunkova imunita. skus si este pozriet vo výsledkoch protilatky na spermie - to je výsledok anti-spermie, anti-ovaria, anti-zona pellucida...
Ahojte, mám výsledky z imunológie - produkcia embryotoxických cytokínov, pozitívne ANA protilátky (ale že to je ok) a nízka hladina vit. D, ale nechcem brať kortikoidy (zatiaľ), ani ísť na IVF. Je nejaká šanca prirodzene otehotnieť? Nedajú sa tie cytokíny upraviť inak ako kortikoidmi? Vôbec sa nám zatiaľ nepodarilo otehotnieť.. Ďakujem.
@lenkova5
🙂 no tak protilatky mas negativne, a mas (MIF) bunkovu imunitu na spermie, tak ako my dalsie dve 🙂
Inak tie ANA latky, ja taketo vysledky nemam, ze anti-kyselina fosfat...Ja mam iba ze mam ANA negativne. Dufam, ze je to ok, a nemam si dat este viac daco vysetrit. Nevies nahodou daco k tomu? Ze preco tam mas viac vysledkov k tym ANA?
@lenkova5
ja mam len male info, to je vysetrenie z imunity, ANA su antinuklearne protilatky 🙂 ked su pozitivne, tak mas zvacsa nejake autoimunitne ochorenie, vtedy sa to dava roztestovavat dalej, aby sa zistilo ake. ja mam len cisto vseobecne na ne, ale mozno sa robi aj na viac druhov, tebe to asi robili v Nitre? lebo ja som si davala tieto vysetrenia spravit inde, tak preto neviem ci to mam uplne. ale hadam by si to doktorka vsimla, ze jej to chyba.
@vranka88 noo nikto nevie..moj gynekolog povedal ze to mohla byt kludne 2x nahoda a hematologicka zase ze to mohla sposobit kombinacia trombofilie a znizeneho proteinu S co mi zistili..ale nikto mi na 100% nepovedal co bola pricina nakolko sa nepodarila spravit genetika z embrya..ty vies co bola u teba pricina?
@hanka7951
ja tiez neviem, nik sa nevyjadri k tomu na 100%. mne nasli len tu bunkovu imunitu, inak vsetky vysledky ok. tak sa smeruju asi skor na to. ale veru, moze to byt vzdy suhra roznych okolnosti. len uz by som nechcela, aby sa to zase zopakovala, asi ako kazda, mam z toho dost stres a obavy.
@ericia ja ten Medrol beriem stále, lebo mne sa po kontrolnom odbere upravili len NK bunky, ostatné sa mi upravilo len trochu, ale stále to zostalo v rovnakom stupni (imunita na spermie - tazky stupen, trofoblast - lahky stupen). Uz by som velmi chcela ist do IVF, ale musim cakat a este musime dodrziavat kondomovu ochranu... uz to nejak musime vydrzat.
dievcata... platite si odbery na cytokiny ci to mate hradene poistovnou?
@tinni no za prve som platila 70 za opakovane na potvrdenie ci vyvratenie zvysenych TNC alfa budem patit 40....chory system zdravotnictva... ja co si patim nemale cistky na zdravotne a do roku 2017 som k lekarom chodila viac menej len na preventivy si mam teraz platit tak drahe vysetrenia... jdu blejt velebnosti

Ahojte dievcata, podarilo sa vam niektorej otehotniet pri amh nizsom ako 1? Pretoze Dzurilova mi povedala, ze tazko 😕 Dakujem za kazdu odpoved.

@lenkova5
tie vysledky co si uviedla praveze nie su v norme, ale zodpovedaju tomu stredne tazkemu stupnu. ak mas uvedene referencne hodnoty vedla, tak to sama uvidis. a teda podla tohto uvedeného mame vsetky tri to iste, teda bunkovu imunitu, nie protilatky. ale teda mozes mat aj pozitivne protilatky, to ti neviem ako vyslo, to je zas iny výsledok. mne to vyslo negativne.