Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@petacka ahoj medrol som zacala vacsie davky a ono sa to postupne znizuje a prednison 10mg a potom uz iba polky jednej.Len na udrzanie do 5 mesiaca.vies co cysty niekedy vedia urobit zle ale ak to mas v poriadku ved kolko zien otehotnie s cystami.A chystate sa na ivf?Spermiogram nemusi byt super aby si otehu.My sme mali nic moc a prirodzene sa zadarilo.My sme sa 4 roky.Inak hej dr ti da ziadanky.Ku zubarovi netreba iba orl a gynda ta kukne ci nemas zapal.Este su prirodne veci na znizenie zapalu.
@janulino ahoj spirulina,serrapeptaza a tiez tinktura orech vlassky.
Tiez by som skusila masaze,lymfodrenaz popripade reflexnu.Ono ked je problem clovek tomu neveri ale ak je len trosku problem a hodnoty vyssie stoji to za pokus.A este zihlava velaaaa zihlavy pit.Je najvacsi prorizapalovy liek a nestoji nic.Ja som pred otehu pila na litre.
ahojte baby...asi blba otazka, ale ked mi Dzurillova predpisala medrol, v davkach 2x2 pocas 2 tyzdnov, 2x1 pocas 4 tyzdnov a 2x az do vyhodnotenia vysledkov, co je len prvych 6 tydnov 140 tabliet a ja mam balenie 100 tabielt, tak ste to potom riesili dalsim receptom od nej alebo ako?
@hanka7951
@lenkova5
baby, a ako to máte vlastne dohodnuté. teraz užívate kortikoidy a máte mať chránený styk. potom, po tých 8 týždňoch budete môcť mať potom už kedykoľvek nechránený alebo ako to funguje? lebo ja mám inú liečbu na daný problém. my sa môžeme už teraz snažiť. len teda mi to nejde dokopy, že obe liečby sú rovnako účinné :D a pri tom úplne rozdielne. lebo teda tou abstinenciou od snaženia máte dosiahnuť čo? že prečo má byť chránený styk tie prvé týždne liečby?
@vranka88 po vysledkoch z kontrolneho vysetrenia (ak dopadnu OK) by sme sa mali uz snazit...zalezi vsetko od toho ci liecba bude uspesna ale za predpokladu ze ano, tak ideme na to....nejde ani tak o abstinenciu od snazenia, ale o chranenny pohl styk, kde pocas toho obdobia by telo nemalo mat kontakt s telesnou tekutinou, cize spermiami a tym padom sa snazilo "zabudnut" na vytvaranie protilatok,,,teda aspon mne to takto bolo vysvetlene 😀
@lenkova5
to je zvlastne. lebo ja mam to iste a mne povedala, ze to nevadi, ze mozeme mat stale nechraneny, nielen napr pocas ovu. moznoze v suvislosti s nasadenim kortikoidov a aby boli ucinne sa to tak dava. lebo inak sa to vylucuje :D ked si zoberiem tu druhu moznost liecby, pre ktoru som sa rozhodla ja. a este mi povedala, ze ejakulat obsahuje aj vela prospesnych latok, ktore su vhodne pre zenu a jej imunitu....ale asi to je fakt v suvoslosti s tymi kortikoidmi a ich ucinkom. absitenciu :D som myslela presne tak, ze od nechraneneho :D lebo to by bolo dlho 8 tyzdnov bez :D
ahojte baby, prosím Vás nejaké rady pri užívaní medrolu? 🙂
@zaneta7 ahoj, aj ja som zhanala rady a v princípe nič extra som sa nedozvedela. Snažím sa veľa piť čaje a vodu, a užívam D-cko, E-cko, C-cko, koenzým Q10,a omega 3a6. A znasam to celkom dobre.
@lulululienka dakujem, bojim sa toho trosku. Niekto tu spominal tusim, ze by sa nemalo na slnko? Lebo tiez nemam ziadne info. D-cko mam aj ja uzivat a teraz som nasadila aj femibion
@zaneta7 ja užívam medrol už druhý mesiac a nič nepociťujem žiadne zmeny . Zo začiatku trosku návaly ale prešlo to . Neužívam žiadne vitamíny
@lindushka86 Prosim ta ake davky medrolu uzivas?
@lindushka86 tak to je super, hádam bude mať aj na mňa taký vplyv 🙂 takže si z neho ani nepribrala?
@hanka7951
@lenkova5
ja som sa pytala ake su ine moznosti, kedze kortikoidy som moc nechcela a teda alternativa su tie imunoglobiny pocas tehotenstva, a ja som si vybrala to. myslim, ze vas pripad toho chraneneho sexu je asi aj preto, ze aby mal dovtedy nejaky ucinok tie kortikoidy? lebo inak si to neviem vysvetlit. u mna zas naopak, ja ked budem v tom, musim hned ist na tie injekcie. len som teda rozmyslala, ci som nemala mat tiez nejaky oddych od snazenia, ale povedala, ze nie a ze kedykolvek :D
@vranka88 mne napr. ani nedala inu moznost ako kortikoidy..resp. mohla som to odmietnut a dufat ze dalsie tehotenstvo neskonci zase potratom..a co sa tyka toho chraneneho styku..niekde som citala ze je to kvoli tomu aby telo ,,zabudlo,, ze nieco ako spermie existuje..ale skor si myslim ze odporucaju pockat kym sa vysledky nezlepsia..aj ked stale nechapem rozdiel u mna a u teba :D
Ahojte, prišli mi výsledky kontrolných odberov po liečbe Medrolom. Medrol budem postupne vysadzovať v priebehu 15 dní. Na základe vysledkov mi však bola nasadená liečba Igampliou 1-krát týždenne. Ale vôbec tam nemám napísané žiadne ďalšie informácie. Máte s tým niektorá skúsenosť? Kto vám to aplikoval? Písala som aj do NR, no ešte nemám odpoveď. Vôbec neviem o akú liečbu ide - či sú to injekcie alebo infúzia? Doplácali ste niečo? Ďakujem 🙂
@tinni užívam 8mg denne
@zaneta7 ako pociťujem väčšiu chuť do jedla ale viem sa kontrolovať . Kedže snažím sa jesť zdravšie dávam si veľmi pozor co zjem . Práveže idem s váhou dole . Ale zas na každého to ináč . Každý mame iný organizmus . Snáď budeš dobre znášať ten medrol
@lindushka86 ďakujem, no hádam áno, aj keď ja mám predpísané vyššiu dávku 16 mg
@hanka7951
a aj si sa jej pytala na ine moznosti? lebo mne nehovorila, ale som sa pytala o iných moznostiach, povedala, ze este toto je moznost. lebo aj ked napr nezaberaju kortikoidy, tak sa potom prechadza na tieto imunoglobiny. ale teda ja neviem posudit, ktore su lepsie. len som nechcela uzivat nieco vopred, kedze neviem, kedy sa nam zadari. ale samozrejme tiez chcem vyriesit to potracanie, a teda ze to bude takto postacovat, co sa tyka tohto problemu. ak je to ovsem to. ale napr ten chraneny styk sa odporuca hlavne pri alergii na spermie-ale mysliac tie protilatky, nie tuto bunkovu. v nasom pripade totizto ti tie spermie mozu prekazat v roznom stadiu, ked sa vyvija embryo s nimi, proste ako gen od muza, nieze samotna spermia 🙂 preto sa nam aj podarilo otehotniet.
Ahojte. Nemá niekto z vas ako vedlajsi ucinok medrolu TOCENIE HLAVY - ZAVRAT ? Užívam 7 tyzden a az teraz to zacalo. Dokonca aj pri zavretych ociach sa mi toci tma 😯.
@aaangelll Ahoj som na tom rovnako tiež mi Dzurillova napísala vysadiť medrol a nasadila imunoglobuliny 1x týždenne v prípade negatívneho tehu testu (idem totiž na KET). Tiež máš odpoveď voči spermiám ťažkého stupňa alebo niečo iné?
Ahojte baby, neviete náhodou ako je to s užívaním Medrolu, keď máte chrípku? Či je možné kombinovať napr. paralen, orofar do hrdla s Medrolom?
@wanda52 tak to si uži podľa mňa v pohode.
Ja som si dnes ráno šupla migralgin (aspirín+paralen+kofeín) a dávam si ho často.
Myslím, že nie je zakázané nejaké liečivo v kombinácii s medrolom.
Jedine píšu, že kombinácia medrol + ibuprofenum (ibalgin, aulin ...) skôr nie, ale to len kvôli žalúdku.

@majinka81 Uz to bude viac ako 3 roky. A to mam prist za obvodnou, ze chcem vysetrenia, nech mi da ziadanky, alebo gynekolog mi napise? Mala som endometrioznu cystu, ktoru mi odstranili, ale ziadne priznaky endometriozy ani loziska nemam. Nepraska mi dobre folikul, nizky progesteron, muz nic moc spermiogram, a do toho tie zvysene cytokiny. Uz mam vsetkeho viac menej plne zuby, uz neberem ziadne lieky, len vitaminy a prirodne blbiny, ale uz aj s tym seknem 🙂 A ako dlho si brala Medrol a Prednison a v akych davkach? Super, ze sa podarilo ;)