Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
píšem skúsenosť z repro v Nitre z roku 2017. Snaha otehotnieť 4 roky, IVF neúspešne, iba jeden vklad, ostatné embryá neprezili. Tlačili ma do dalšieho IVF, no chcela som este podstúpiť dalšie vyšetrenia (hematologia - zistená diagnoza - nutné pichať v prípade tehu Fraxiparin), doktorovi som sa zverila ze mam hist. intoleranciu a alergie aj ekzémy, poslal ma teda na repro do Nitry. Skúsili sme, prvé odbery cca. v Máji, zistený stredne ťažký stupen alergií, sklamaná, nasadená liečba medrolom polovičná davka, tak sme dalsie IVF nešli. Po 3-4 mes. liečbe kontrolné odbery v Repro Nitra, lieky nezabrali, výsledky dopadli ešte horšie - ťažký stupen alergie na manželove spermie. Odporúčaná zvýšená dávka Medrolu a dalsia liečba a čakanie. Stopla som celú liečbu dobrovolne, s vedomím, že to obídeme druhým IVFkom. Oktober 2017 Genetické testy v Nitre, čakanie 4 mesiace - November 2017 vybavujem Lúčky s nástupom Január 2018 na celý mesiac. Začiatok novembra menzes, v decembri nechodí, stále nechodí, začínam mať divné stavy, test som si robila tesne pred vianocami, veci zbalené do kupelov, no test vysiel POZITIVNY !!!!
Dodnes to nechápem kde a čo mi pomohlo ale myslim že najskôr ten Medrol a vitamín D, čo mi v Repro nakázali užívať, IVF sa teda vôbec nastastie nekonalo, všetko som zrušila, všetky termíny aj kúpele. Sme šťastní, že sa to končene podarilo. T
@wanda52 Mne Medrol upravil len NK bunky. Odpoveď na spermie vôbec nie (ťažký stupeň). Preto možno navrhla zmenu liečby. Aj s lekarkou z CAR som sa rozprávala o tom, či ísť do IVF počas liečby Medrolom alebo nie. Povedala, že záleží len od lekárky z imunológie, čo mi odporúčí. Tá mi napísala že by počkala do kontrol.odberov. Tie sa teda však veľmi nezlepšili. Ešte dám šancu tým imunoglobulínom.
@wanda52 trofoblast mám v poriadku. Dzurillová mi napísala, že mám postupne vysadiť Medrol a potom 1x tyzdenne tie imunoglobulíny. A potom po 8 týždňoch kontrola.. Takže zase sa mi to natiahne plus/minus aj s ďalšími kontrolnými odbermi a cakanim na výsledky na 10 týždňov. A to mi ešte stále neodpisala, či mi pošle nejaký recept a ku komu mám ist, aby mi to pichal. 😕
Ahojte baby..tie co beriere medrol, pocitujete aj vy miernu bolest hlavy, ktora nastupi zopar minut po vzati tabletky a postupne ustupuje?
@michellevendero ak som to pochopila dobre nemozu ti dat kortikoidy kvoli cukrovke.urcite si kup dečko od swansonu lebo mas nizku hladinu.
@michellevendero a hemoglobin mas dost nizky aj hematokrit na hranici.kup si bečka aj zelezo.
@tinni brala som najprv Medrol 8 mg 1 tabl. denne počas 4 týždnov, potom znížiť na 6 mg denne tiež cca. mesiac..potom chcela zvýšiť, ale to som dalej nepokračovala, spermiogram tiež nič moc, a podarilo sa...držím všetkým palce ! Ešte jedna baba tu písala, že mali obaja otrasné vysledky a mesiac nato ostala tehu celkom spontánne...🙂
@mirka1478 čiže stačí, keď si kúpim vitamíny: D a B-ečka a železo, nič iné mi není ?
@wanda52 dakujem, a vitamín D mas v poriadku? ja myslim ze nám pomohol k tehu vitamín D, alebo sa potom imunita môjho tela celkom zbláznila, keď som zostala tehotná pri takých výsledkoch a v liečbe som dalej nepokračovala, vybav si kúpele kým čakáš na dalsie vysledky, zmeň AR. Ja som bola pri prvom IVF v BA, potom sme prešli do Martina a ten rozdiel sa nedá porovnať ! celkom iné názory aj prístup.. našťastie som tam už potom nešla, ale ak sa nepodarí druhé bábo tak pojdem znovu do Martina 🙂
@michellevendero mas to co vacsina z nas akurat teba asi nemozu liecit kortikoidmi.
@mirka1478 a tie NK bunky, čo tu stále píšete a protilátky mám OK ? Vôbec sa nevyznám v tých skratkách 🙈
ahojte dievcata, prosim vas beriete popri medrole aj nejake vitaminy? ak ano, ake? 🌷
ahojte baby, taka blba otazka, ale kedy sa da potvrdit tehotenstvo z krvi? lebo ja mam v sprave, ze nasadime liecbu po potvrdeni tehotnestva krvou a to povedala, ze si mam zajst ku gynekologicke. to az ked mi vyjde pozitivny tehotensky test alebo este predtym? totizto mne vysli vzdy pozitivne testy az nejaky 8 den po meskani menzesu, a to je pre mna co sa tyka nasadenia liecby mozno aj oneskorene. preto ma to zaujima a nechcem sa to ako sprosta pytat lekarky 🙂

@wewika1
a to ta na vklad pustili az ked sa ti upravili vysledky? to sa opat nejako odporuje, co davaju kazdej ti lekari. pretoze ja sa aktualne neliecim, mozem sa snazit (ale mi prirodzene) a ked budem v tom, nasadime liecbu imunoglobinmi, aby sa mi "uzdravila" imunita a udrzalo sa to hadam. cize ja necakam, aby sa mi zlepsili vysledky a ma to mat ten isty ucinok...