Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@vranka88 u mojho doktora to funguje tak ze ta zoberie na potvrdenie tehu az ked menzes meska tyzden a je aj pozitivny test ovsem..ale to je skor asi ked zistuje podla utz..ale z krvi to bude asi taky nejaky rovnaky cas..kazdopadne kasli na to ako budes vyzerat a spytaj sa radsej lekarky 🙂
Baby neviete o niekom,komu nevyhovuje termin v Nitre?chcela by som sa objednat a co som citala,tak volny termin maju azv lete
Ahojte, ide mi hlava prasknúť, co mozem pri medrole od bolesti, som chora mam aj zinnat antib
Ahojte, v NR mi bola po liečbe Medrolom odporúčená liečba imunoglobulinmi (konkrétne Igampliou)... Dá sa táto liečba nahradiť niečím iným?
@lenockalenka tebe Medrol nepomohol? Ja ho užívam už 6. mesiac, idem na kontrolné, preto sa pýtam.
@wanda52 mne Medrol znížil len NK bunky, ťažký stupeň proti spermiam však nie. Tebe ho po kontrolných odberoch ešte nechali? Upravili sa ti v niečom výsledky?
@lenockalenka mne znížil NK bunky a trochu mi znížil aj tie hodnoty proti spermiam a trofoblastu, ale supen stale rovnaky - spermie - tazky, trofoblast- lahky... tento tyzden idem na dalsi kontrolny, dufam, ze uz mi ho vysadia... necitim sa uz po nom moc dobre, mam taku opuchnutu tvar a pobolievaju ma krize..
@wanda52 ja som im písala, či sa tie imunoglobulíny nedajú niečím iným nahradiť, respektíve, či nemám pokračovať v užívaní Medrolu.. No nikto mi zatiaľ z NR neodpisal-tak pomaly podľa schémy, ktorú mi naposledy poslali vysadzujem Medrol.
Mne tiež nerobil veľmi dobre -bolel má žalúdok, tiež sa mi mierne napuchla tvár a palil má krk-mala som červenú pokožku okolo krku. Už sa to trošku zlepšuje.
@lenockalenka A kedy si im písala, lebo doktorka tam tento týždeň nie je, len sestrička.
@wanda52 minulú stredu som im písala. A ty ideš kedy na kontrolné odbery?
@lenockalenka ahoj, už som bola, teraz už len čakať na výsledky..
@wanda52 držím palčeky, nech sú výsledky dobré 👍🍀🤗. Chystate sa na KET alebo IVF?
@lenockalenka na IVF, prvé nám nevyšlo, zlá stimulácia, len jedno vajko oplodnené, prestalo sa v PK vyvíjať, potom som si porobila všetky možné vyšetrenia a liečim sa u Dzurilky, dúfam, že už budem môcť ísť na IVF, lebo je to už skoro pol roka, čo sa ani snažiť nemôžeme.. a môj vek ma už tiež tlačí..
@wanda52 my máme tiež za sebou jedno IVF - 4 vajíčka, 3 sa oplodnili,no PK vydržalo len jedno. Ale tehotenstvo nakoniec nevyšlo 😕. Tiež sa liečim v NR, ostatné všetko máme v poriadku. Čím si bola stimulovaná ?
@lenockalenka Ahoj, mala som dlhý protokol, najskôr tabletky Provera, potom som začala pichať Diphereline a aj Menopur ( ten som mala v nízkych dávkach 112,5 jednotiek), neskôr mi ho zvýšili, ale to už nepomohlo.. Mala som nakoniec vybratých 6 vajok, ale z toho vhodné na oplodnenie boli len dve. Podľa sona, som mala tri pekné vajká a ostatné malé.. My však máme aj problematický spermiogram. A do ktorého CAR chodíš?
@wanda52 ja som mala soft v RF Brno (clostillbegyt, menopur, orgalutran)...ja už mám vyšší vek a aj AMH znížený. Ak pôjdeme do ďalšieho IVF, tak zase to bude Soft. Vraj je mojom prípade mať menej vajíčok a radšej kvalitných. No zrejme vtedy neboli tiež veľmi kvalitné, keď to tak dopadlo ako dopadlo. Teraz preventívne uzivam aj vit. D, E a materskú kašičku.
@lenockalenka ja užívam tiež D-čko a aj femibion, občas si dám magnézko. A môžem vedieť aký máš vek? ja 36 rokov
@wanda52 39 rokov.. 😉 ako hovorím - najvyšší čas...najvyšší ☺
baby, tiez nemozete z Dexamedu zaspat? Ja chodim uz 8 tyzdnov 2x tyzdenne na inj. a vzdy v den injekcie nemozem v noci vobec zaspat a ked sa mi to nakoniec podari, tak len na par hodin.
Ahojte. Mame vysledky z vystrenia a som z nich trosku zmatena 😵 Vysla mi celularna odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazkeho stupna, no ja som bola 2x tehotna a vzdy na prvykrat. Nezda sa mi to... Potom celularnu odpoved voci trofoblastu mam lahkeho stupna. Samozrejme su tam aj zvysene NK bunky. A viete mi niektora priblizit, ze co to znamena, ked mam prevahu Th1 profilu? Lieky zatial ziadne, cakame na vysledky z vyterov na gyn a muzov spermiogram, lebo tam mu tiez vysla nedobra morfologia ☹️
@lenockalenka Ahoj, už ti odpísali z Nitry ako budeš užívať tie imunoglobulíny?
@lienocka1988 ahoj, áno odpísali mi. Mám najskôr podľa schémy doužívať ten Medrol. A keď súhlasím s liečbou , tak mi pošlú recept na Igampliu. Pichat mi to môže buď gynekológ alebo všeobecný lekár. Písala som im, či nie je možná nejaká iná liečba, no a zase už viac než týždeň čakám na odpoveď. Ach. Keď sa čoskoro neozvu, tak im budem volať. A ako pokračujes v liečbe ty? 😊
@mrs_m
Ahoj, viaceré sme tu, čo máme tiež celulárnu odpoveď na partnerove spermie - bunkovú imunitu a boli sme prirodzene tehotné. Je to normálna vec, problém s otehotnením je, keď máš protilátky na spermie - to sú dve rozdielne veci, dva rozdielne problémy. Táto bunková imunita môže zastaviť vývoj plodu v rôznom začiatočnom štádiu, kedy začne vadiť telu gén od muža, tak mi to bolo vysvetlené od doktorky, keďže ja som riešila problém s opakovaným potrácaním. Ostatné ti neviem odpovedať, lebo ja mám osobne iba s týmto problém.
@lenockalenka
ahoj, prosím ťa a tebe nezabral medrol, keď ideš na imunoglobíny? Aký máš problém? dík 🙂
@lenockalenka
už som sa dočítala vyššie 🙂 a prečo si proti imunoglobínom? ja ich budem mať tiež nasadené v prípade otehotnenia. a teda v Nitre súhlasili, že nemusíš chodiť na injekcie k nim?
Ahojte, prosím Vás ako dlho ste čakali kým Vám poslali lekársku správu. Ja som im písala včera ráno a zatiaľ nič..len ako tak čítam tam im to trvá aj týždeň :(
@vranka88 ahoj.. Mne Medrol znížil NK bunky... A imunitu voči partnerovym spermiam (z ťažkého na stredne ťažký stupeň).. Čítala som, že niektorým dievčatám tie imunoglobulíny nezabrali. Tak neviem čo robiť. Áno , mne sestrička napísala, že mi ich môže pichat buď gynekológ alebo všeobecný lekár.
Akú si mala diagnózu ty? Tiež ťa liečili najskôr Medrolom?

@aureelia ahoj, vitamín D už mám Ok, ale stále ho mám užívať. My sme boli na prvom IVF v Martine Helios a odtiaľ sme odišli do Ba 🙂 A v ktorom centre v BA si bola?