icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ressankajanka
26. mar 2018

@vranka88 Držím palce!, ja som Medrol brala skoro rok a cítila som, že to môjmu telu nerobí dobre, vysadila som ho. Do 3 mesiacov sa mi hormonálne "vyčistilo" telo a otehotnela som prirodzene, neberiem teraz žiadne lieky a bejby sa drží, je to šikulka 😘

simik411
26. mar 2018

Ahojte baby mozno sa najde niekto kto mi poradi- repro imonologia v nr vysli mi vysledky : cykotiny zvysena produkcia TFNa a IFNy v CD4 a prevaha TH1 profilu -10/45,2 nevie nahodou niektora z vas co to realne znamena?? Dzurilova povedala ze sa to da upravit kortikoidmi ale pptrebuje este ovulacny hlien na predpisanie.. co som precitala tusim mi da medrol to je asi klasika ako vidim. Nemal niekto podobnu diagnozu? Zabrala vam liecba a otehotneli ste?? Alebo vyslo ivf? Prosim o akelkovek odpovede. Vopred dakujem.

ressankajanka
Autor odpoveď zmazal
simik411
26. mar 2018

@ressankajanka a ja mam protilatky? Ty vies co znamenaju tie pojmy a pismenka? Lebo ja nie.. vyvetlis prosim..

ressankajanka
26. mar 2018

@simik411 Práveže neviem 😒 Svoje výsledky som ani nevidela, len mi volala sestrička z gyndy, že si mám prísť pre lieky, lebo vytváram protilátky proti spermiám, neznelo to pozitívne, keďže sme sa o mimčo snažili 😖 Mne tá liečba nezaberala, teda aspoň nemala žiadnu váhu, akurát mi tie hormóny nerobili dobre, stresovalo ma aj to, že ma gynekológ stále sledoval, či mám ovuláciu a 2x mi dokonca pichol injekciu do brucha, aby to uistil, že ovulácia nastane a môžeme sa doma snažiť. Bola som akurát napätá a znechutená. Nechala som to celé tak a vysadila kortiko-lieky, podarilo sa to, preto verím, že je tu pre všetky páry nádej, je to možné ❤ Neskutočne vám držím palce, viem čo prežívate.

simik411
26. mar 2018

@ressankajanka aha dakujem teda no pichol ti pregnyl do brucha ten mam za sebou aj ja 3x pri iui neuspesnej akurat sama som ho pichala heh.. ale nedari sa rok a pol pre niekoho mozno malo casu na riesenie ale manzel ma trosku slabsi spermiogram ale ze sa da aj prirodzene a mne teraz vyslo toto... chceme ist na ivf len chcem vediet ci by mohla ta diagnoza branit aj pri ivf ze sa nepodari ale dr povedala ze naopak ak zaberu lieky ze je vyssia sanca aj prirodzene ale aj pri ivf to este viac .. ale kazda mame nieco ine tazko sa z tych vysledkov vysomarit ale myslim ze tie cykotiny nehraju az tak dolezitu ulohu teda myslim verim.. ze su horsie diagnozy z imuno.. ah modlim sa nech zaberie nieco a tesim sa.tebe srdecne blahozelam!!!!

ressankajanka
26. mar 2018

@simik411 Držím palce! Manžel mal tiež niečo so spermiogramom, ale vraj to nebolo nič vážne, bral na to nejaké lieky. Naozaj to ide aj prirodzenou cestou a ja verím, že by sa vám to podarilo tiež 🍀 Mne dosť pomohli aj homeopatiká, tie ma dokonca vyliečili aj z alergie a ťažkej astmy, kde mi už lekári nedávali žiadnu šancu, dokonca mi vzali lieky, lebo vraj aj tak mi nezaberajú. To som skončila aj na kortikoidnom inhalátore ☹ Po 3 mesiacoch ma homeopatiká dali dokopy (poznám viac takých prípadov), myslím, že ten imunitný problém som mala v tele celkovo. Homeopatka mi povedala, že som sa nedoliečila alebo zle liečila pred veľa rokmi na nejakú chorobu (napr. angína, chrípka), moje telo si proti tomu vybudovalo obrannú reakciu...vlastne som doslova bola alergická na všetko, čo sa môjmu telu práve nepáčilo.

mrs_m
27. mar 2018

Ahojte. Baby, ste tu nejake, ktore mate nie len problem so zvyseniu imunitnou odpovedou voci spermiam a trofoblastu, ale mate aj syndrom lepivych dosticiek? Ako to cele dopadlo? Ja mam brat lieky na potlacenie imunity a aj pichat si injekcie kvoli dostickam a som z toho uplne na dne. Mame vobec nadej na zdrave dieta?

tinka881
27. mar 2018

@mrs_m mozem sa opytat?tie dosticky ti zistili v Nitre?

wanda52
27. mar 2018

@mrs_m ahoj, ja mám toto isté, zatiaľ sa liečim Medrolom, keď pôjdeme do IVF budem si musieť už pri stimulke pichať fraxiparín a brať aj tabletky anopyrín, zatiaľ čakám na výsledky, IVF nechceme zbytočne odkladať.

ppetkab
27. mar 2018

@mrs_m ahoj,ja mam tiez syndrom lepivych trombocytov,takze som brala anopyrin a pichala clexan cele tehotenstvo a tiez uzivala medrol kvoli protilatkam a mam zdravu uz skoro 3-rocnu dcerku,takze netreba zufat! Drzim palce 😉

tinni
27. mar 2018

@ppetkab ahoj, aj ja mam syndrom lepivych dosticiek, prosim ta v akych davkach si brala pocas tehotenstva anopyrin a clexan? A pichala si clexane uz pred tehotenstvom? Pretoze mne dala hematologicka zatial len 100 mg anopyrin a clexan vraj az ked budem tehotna... Inak tiez beriem aj medrol - 12mg denne. Obcas sa citim ako chemicka tovaren :( keby to aspon pomohlo, ale aj tak sa nedari...

ppetkab
27. mar 2018

@tinni anopyrin tiez 100 a clexan 0,4 a medrol 4mg. Ten clexan som pichala este pred tehotenstvom. No veru,aj ja som mala ten pocit,ze som ako chodiaca chemicka tovaren 😵 ale nastastie stalo to za to!

mrs_m
27. mar 2018

@tinka881 ano v Nitre, centrum Hemomedika, doktor Sabo...

mrs_m
27. mar 2018

@ppetkab velmi si ma potesila, dakujem. Dufam, ze u mna to skonci rovnako stastne, ako u teba.

sticker
ppetkab
27. mar 2018

@mrs_m verim,ze ano 😊

bebe133
28. mar 2018

Ahojte. Je tu niekto komu dzurillova odporucila vysadit v tehu aspirin aj clexane? Som v 24 tyzdni a mam problem s protrombinom, je to cosi so zrazanim. Zatial je vsetko okej len mam trosku obavy to vsetko vysadit lebo som mala aj velky problem otehotniet. Ale zasa verim ze Dzurillova vie co robi. Mali ste niekto podobny pripad?

lienocka1988
28. mar 2018

@bebe133 ahoj síce ti v tom poradiť neviem, ale chcela by som sa ťa opýtať či ti Dzurillova dala po igamplii ešte nejakú liečbu? Čo ti pomohlo k otehotneniu? Registrujem, že ti medrol ani igamplia nepomohli a výsledky sa ti zhoršili som podobný prípad akurát budem aplikovať igampliu tak aby som vedela čo môžem očakávať a čo nie.

janulino
28. mar 2018

Ahojte..zistili niekomu u Dzurillky resp. ma niekto tiez problem so zvysenymi protilatkami proti stitnej zlaze??dakujem

ressankajanka
28. mar 2018

Paradoxne som otehotnela, keď som prestala byť chemickou továrňou 😀 Mala som pocit, že sa na mňa tie lieky zosypú. Povedala som si po roku STOP, prišlo mi strašné brať silné hormonálne lieky kvôli tomu, aby som mala tak krásny zázrak ❤ Ak som sa ja po nich necítila dobre, čo potom to bejby? Gynekológ povedal, že ak by som s Medrolom otehotnela, musela by som lieky brať do cca 14 týždňa tehotenstva, aby sa plod udržal. To ako vážne? Pchať kortiko do miminka hneď na začiatku? 😖 Veľmi ma tie lekárske prehliadky deptali. Naozaj som po vysadení toho svinstva (a to nepíšem ako sa z toho moje telo dlho spamätávalo) do 3 mesiacov otehotnela prirodzenou cestou, napriek tomu, že som vytvárala protilátky.

vivik22
28. mar 2018

@ressankajanka ahoj, znie to velmi pozitivne 🙂. A ake protilatky si vytvarala? Voci comu? Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.

ressankajanka
28. mar 2018

@vivik22 Ďakujem zo ❤, veríme, že áno, teraz je to 10. týždeň, tak stále je to krehké obdobie, ale gynekológ povedal, že sa mu vodí dobre 🙏 Vytvárala som protilátky proti spermiám, vraj neskôr aj proti embryu, hneď mi pred rokom nasadili kortiko-lieky, vlastne som ani nevedela čo to poriadne je a začala to brať, ale moje telo mi po mesiacoch dalo pocítiť, že toto cesta nie je.
Lekár nevedel, že som ich vysadila, vlastne až teraz si všimol v systéme, že som vytvárala protilátky a ja sa ho pýtam, či ešte je riziko odmietnutia plodu a on, že to by už neriešil, nejako sa k tomu ďalej nevyjadroval, asi tomu sám celkom nerozumel. Vraj je to vymodlené dieťa 😇 a ja vám ho veľmi prajem všetkým 🍀

vivik22
28. mar 2018

@ressankajanka tieto pribehy nam vsetkym dodavaju velku nadej 🙂 Drzim Ti velmi palce

ressankajanka
28. mar 2018

@vivik22 ĎAKUJEM! Ja verím, že zázraky sa dejú 🍀 Ak si naozaj z hĺbky duše bábätko prajeme a necháme to na "Toho hore", ono naozaj príde, my sme tomu v skutočnosti už ani neverili, dokonca som zvažovala adopciu. To, že som tehotná som zistila asi v 6.-7. týždni tehotenstva, keď mi už teda začalo byť pekne zle 🙊 Na teste som už mala silné paličky a vysoké HCG, mala som "svoje dni", ale slabé, skôr párdňové špinenie, že sa to už-už rozbehne a nič, neprikladala som tomu dôraz, myslela som si, že som po tých liekoch stále hormonálne rozhádzaná. Vôbec sme nechápali, kde sa tu vzalo dieťa, bol to šok 😃 a ja to vlastne spracúvam dodnes...napriek tomu, že som si bábo veľmi priala, žena to dlho spracúva. Stále si hovoríme, že "raz" to príde a odrazu je to TU, úprimne vám to prajem, všetky máte nádej. Hlavne si nehovorte, že ste neplodné alebo nejako vybočujúce z radu, ste úžasné a zdravé ženy, akurát telo má chvíľky, kedy štrajkuje, sama tomu nerozumiem prečo. Nech už čoskoro rastiete a tešíte sa z pozitívnych správ 🤰

bebe133
28. mar 2018

@lienocka1988 nedala mi uz ziadnu liecbu. Povedala nech vsetko vysadim a ze ked chcem ze mozem skusit ivf po troch mesiacoch. Tak som vsetko vysadila. Brala som len vitaminy, hlavne omega 3 a isla do tretieho ivf s malou dusickou a nastastie sa podarilo, nechapala som. Ale tiez mi nasadili v car prednison zo zaciatku 5mg

vivik22
28. mar 2018

@ressankajanka krasne si to napisala👍😉

ressankajanka
28. mar 2018

@vivik22 Veľmi vám držím palce! Naozaj viem, čo prežívate. Mne veľmi pomohla aj homeopatička, brala som Calcareu Carbonicu a tá zrejme tiež splnila svoj účel 😉 Na homeopatiu som sa trochu pozerala zvrchu, ale teraz vidím z akých rôznych vecí ma "vysekala", kde už medicína zlyhala a dokonca si to lekári priznali. Ste úžasné bojovníčky a teším sa na pozitívne správy // ❤

tifinka
28. mar 2018

Ahojte dievcata...z reproimuno mam zvysene hodnoty z CD3+ TNF-a, CD4+ TNF-a, a zníženú hodnotu CD4+ IL-4..máte s tým niekto skúsenosť? a gynekológ ma odporučil doktorke Bergendiovej. Boli ste niektorá u nej? viete ako dlho sa čaká na objednanie? alebo viete mi niekoho dobreho v BA odporučiť? Ďakujem

lienocka1988
29. mar 2018

@bebe133 Skvelé, že sa podarilo. Si mi dodala nádej na úspech 🙂 držím ti palce a želám ľahučký pôrod a už len užívanie si bábatka 🙂

wanda52
29. mar 2018

@lienocka1988 ahoj ja čakám stále na výsledky z 2. kontrolného odberu, ako dlho budeš brať tie injekcie?