icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lienocka1988
11. apr 2018

@michellevendero ahoj aké hodnoty máš leukocitov? lebo ak užívaš medrol tak ten zvyšuje leukocity.

tinka881
11. apr 2018

@alaza viem,ze v BA nerobia take komplet vysetrenie.radsej pockaj do nitry.oni ked tak ti zavolaju a posunu ti skorsi termin,keby sa nieco uvolnilo

tifinka
11. apr 2018

Dievčatá a neviete či reprominuno nerobia aj niekde v CZ?

mirka1478
11. apr 2018

Ahojte baby.vy tu pisete ze kontrolne odbery Vas stoja 90 eur a mne dnes povedala ze to bude za 140eur.robia rozdielne odbery ci ako?

michellevendero
11. apr 2018

@lienocka1988 neužívam = liečbu z NR nemám.

zaneta7
11. apr 2018

@mirka1478 ahoj, podľa mňa keď pozerám cenník, tak je to vyšetrenie Detekcia intracelulárnych cytokínov 50 e a Vyšetrenie bunkovej imunity 90 e

mirka1478
11. apr 2018

@zaneta7 som myslela ze vacsinou kazdej kontroluju to iste.ale asi nie.diky

zaneta7
11. apr 2018

@mirka1478 ja budem platiť 90 e, ale mne robia kontrolu len na bunkovú imunitu, lebo cytokíny som mala ok 🙂

mirka1478
11. apr 2018

@zaneta7 ako su oznacene cytokiny?myslela som ze som ich mala v poriadku.

vranka88
11. apr 2018

@michellevendero
to mi je to :( verim, ze za nejaky cas sa ti to vsetko napravi a budes ok!!!

michellevendero
11. apr 2018

@vranka88 zlatíčko som zvedavá, aký postup zajtra zvolí obvodná Dr. 🤔 pokiaľ nebudem OK, tak mi v MT nedajú termín na operáciu 🙈

zaneta7
11. apr 2018

@mirka1478 fúha, ja to mám v závere napísané, že to mám v poriadku, ale sú tam nejaké skratky ako TNFa, IFNy a CD4 a asi ešte Th1

vranka88
11. apr 2018

ahojte baby. tie co ste boli uz tehu, ci uz sa vam vydarilo aj do konca alebo nie, ako mne. tak mali ste vsetky nejake príznaky tehotenstva? lebo ja teraz nejako nic, ani pichanie, ani pobolievanie, nafuknute brucho, ani bolestivejsie bradavky, ako keby sa nic nedialo....tak nemam moc pocit, ze je vsetko ok. par dni (4 dni) som mala, ale potom to pominulo a uz nic, vobec nic. to som len 5 tyzden.

vranka88
11. apr 2018

@lienocka1988
ja este neviem ake, neviem sa tam dovolat zatial a dohodnut sa. v sprave nemam specifikovane ake.

mirka1478
11. apr 2018

@zaneta7 mam tam intracelularne cytokiny zvysena produkcia tnfa v cd4 bez prevahy th1.takze mierne su zvysene.

zaneta7
11. apr 2018

@mirka1478 tiez sa tomu nezumiem 😃, ale to bude asi to a mas to zvysene, tak preto ten kontrolny odber

blunka
11. apr 2018

@mirka1478 Ja som platila 140 € na kontrolnom (tých 90 + 50 = 140).
Predpokladám, že každý kontrolný odber budem platiť 140 €.
Kontrolujú každému to, čo má zle.

blunka
11. apr 2018

@mirka1478 ešte som zabudla nadávať, že to je fakt drahé ...
Ako máme na to, ale teda myslím, že je to naozaj drahé, že niekto radšej ani do Nitry nepôjde, lebo nemá peniaze ....
Extrémna aktivita imunity nie je nejaký rozmar ako keď si idem dať "zväčšiť prsia", nechápem, že to poisťovne nepreplácajú. V podstate dieťa berú za rozmar, ak na to máš zaplatíš si vyšetrenia.
Ak nie, potratíš aj 10 krát, pohoda ... des.

mirka1478
11. apr 2018

@blunka tiez nemame na rozhadzovanie.ja som invalid robim len na 4 hodiny aale radsej dam dokopy par stoviek eur ako davat dokopy tisice dokola😣a zadlzovat sa.je to cele naprd.poistovne velmi malo preplacaju ked si zratas ake vsetky metody si musis priplatit ked je zly spg.

tifinka
11. apr 2018

@blunka tiež som to spomínala že si zdravotníctvo urobilo z neplodnosti dobry biznis 😡..neskutočne prachy za tie vysetrenia pýtajú ☹🙈

lenkova5
11. apr 2018

@hanka7951 ahoj, este stale beries medrol ci ti ho uz aj vysadila?..ja som zacala brat tyzden po tebe, pretoze lekarsky predpis mi nedosiel, tak mi posielala druhy a tym padom sa mi to cele o tyzden posunulo :( ja idem 24 na kontrolu, tak som velmi zvedava ci sa nam tie protilatky zlepsili...daj vediet ako si dopadla 😉 drzim palce 👍

wanda52
11. apr 2018

@lienocka1988 áno, aj mne zvýšil.

mimulik
11. apr 2018

Dievcata ako dlho ste cakali na vysledky..my sme boli 22.2 a doteraz nemame vysledky..vsetko sa to natahuje...

tinni
11. apr 2018

@silica ahoj, na hematologii - toto vysetrenie robí Hemomedika v BA, Dr. Knappkova

hanka7951
12. apr 2018

@lenkova5 ahoj, este stale beriem..na kontrolu idem buduci tyzden tak som zvedava aj ja co to vobec pomohlo..vysledky by malo trvat vraj nejaky tyzden tak potom dam vediet ako sme dopadli 🙂 drzim prsty aj tebe! Snad sa uz dockame aj pozitivnych sprav tento rok 🙂

wanda52
12. apr 2018

@mimulik ja som naposledy čakala na výsledky fakt dlho viac ako dva týždne.

mimulik
12. apr 2018

@wanda52 no len ja uz cakam mesiac a pol

mirka1478
12. apr 2018

Kolko sa prosim vas caka na kontrolne vysledky?

maloba
12. apr 2018

Ahojte baby,
strucne zhrniem 🙂
S manzelom sa snazime 2.5 roka, chodime do Gyn-Fivu, som po prefukoch, moje vysledky super, zevraj mam ucebnicove vajcovody, manzelov spermiogram tiez v poriadku, podla gynekologov sme "plodni".
V GynFive ma po neuspesnej inseminacii poslali do Imunovitalu, kam chodim od decembra k MUDr. Bergendiovej. Zistili mi zvysenu produkciu embryotoxických cytokínov CD3-IFNga, CD3-TNFa, CD4-TNFa a nasadili liecbu Medrolom v dvoj tyzdnovych intervaloch 20mg - 16mg - 12mg - dlhodobo 4mg. Po 8 tyzdnoch mi na kontrole vyslo ze mam hodnoty este vyssie ako na zaciatku a doktorka mi zvysila davku na 16mg / 3 tyzdne a potom 12mg dlhodobo ako "Pripravu na IVF" a po 8 tyzdnoch opat kontrola.
Mate niektora skusenosti s touto klinikou? Boli ste spokojne s komunikaciou? Pretoze mne to nepride prilis adekvatne zaplatit 20e za emailovu konzultaciu, ktora spociva v tom ze mi doktorka posle vysledok z laboratoria a nove davkovanie liekov. Uz tyzden cakam na jej reakciu na moj email kedze mi okrem vysledkov ktorym nerozumiem a priprave na IVF, pod ktorou nevim co si mam predstavit (po prvych vysledkoch mi povedala ze splodime prirodzene ak liecba zaberie), nic nepovedala. Na recepcii mi povedali, ze pani doktorka komunikuje len cez emaily, telefon nema. V GynFive mi povedali, ze IVF nezacnu kym nedostanu zelenu od imunologicky.
Nedokazala som tu citat celu diskusiu ale pochopila som, ze v Nitre su prve terminy august/september? Ake mate skusenosti tam?
Ste tu niektora pripad ako ja, ze vam Medrol nezabral a hodnoty sa zvysili?

Sorry za dlhu spravu, ale som v jemnej vyvrtke kvoli tej komunikacii a celkom by mi padla nejaka spriaznena osoba s podobnou skusenostou 🙂

Dakujem

aiculaa
12. apr 2018

@maloba poslala som ti spravu...