icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

wanda52
12. apr 2018

@mimulik inak ja som tiež keď počítam čakala skoro mesiac.

melmel78
12. apr 2018

@maloba Ahoj, akurat si citam tvoj prispevok a ani sa ti necudujem,ze si z toho pomiesana. Zial lekarov na reprodukcnu imunologiu je velmi malo, hadam poznam len dve v Nitre dr. Dzurilova a tu v BA dr.Bergendiova. Netusim, ci este niekde niekto existuje, treba asi pogooglit. Ja chodim tiez do Imunovitalu k dr. Bergendiovej, zacala som pred vyse rokom, kedy mi zistili presne to co tebe. Zvysene embryotoxicke latky, citokiny a tiez som zacala brat Medrol v davkach, ako ty. Postupne mi to znizovali, mala som dlhodobo brat 8mg. Kazdych 8 tyzdnov trebalo chodit na krv, co som aj chodila a stalo to kopec penazi 60€ a + vysledky emailom za 20€. Mne sa na stastie hodnoty nezvysili, pri kazdej kontrole to bolo v norme. Potom sa nikto nestaral, ze ci je nutne brat dalej Medrol, alebo nie. Bola som pred planovanym IVF a Medrol som brala v davke 4mg, lebo som si ho sama znizila. Dr na moj email neodpovedala, ze ci si ho mam znizit, kedze vysledky mam dobre. Prislo mi teda zbytocne sa pchat kortikoidmi, ked som ok, ale nechala som to teda na davke 4mg. Celkovo som sa s Medrolom liecila 3/4 roka, vysledky boli stale dobre a tak som pisala znova doktorke, ze ci je nutne to brat, ked som v poriadku. Tak mi napisala, ako to mam postupne cele vysadit. Tak aj bolo a teraz som bez toho. Planujem vsak dalsie ivf a tak urcite pojdem znova na krv, aby som si overila, ci su vysledky stale v poriadku. Myslim, ze tie moje hodnoty sa zvysili z posledneho ivf, telo zblblo. Na tie kontroly zial treba chodit. Inak viem, ze dr Bergendiova bola dlhodobo hospitalizovana v nemocnici, neviem co sa jej stalo, ale zrejme to bolo dost vazne. Lebo po navrate som ju tam videla, ibaze neordinovala, len vybavovala emaily a papiere. Myslim si, ze jej zdravotny stav je vaznejsi a tak obmedzuje pracu ako sa da. Na emaily vsak odpisuje cca do tyzdna. Pockaj este chvilu a ked nic, napis jej znova. No a v NR sa caka ako pises, neskutocne dlha doba. Mne inak na ten Medrol teraz ked som bola na reumatologii povedali, ze som ho brala zbytocne, ze tie hodnoty sa upravia same po case.

simik411
12. apr 2018

@melmel78 @maloba ja som bola u dzurilovej nedavno, tiez mi vyslo vysledky zvysene cykotiny ..nedala mi este sice liecbu lebo potrebuje ovulacny hlien co je u mna dost problem odsledovat neviem ani preco ale je to tak, ale to je druha vec, ale ked som bola u nej na konzulatciu povedala som jej ze ideme na ivf do brna. tak mi opat nedala nic ze az po vyjadreni z brna mi moze nasadit asi medrol predpokladam, ze vtedy je ovela vacsia sanca povedala ze az 90% ze ked sa to dobre naplanuje teda medrol a ivf do toho ze sa to podari.... myslite ze tie cykotiny mozu nejako ovplynit samotne ivf? moj dr.povedal ze ta imunologia nema vplyv na ivf ze to je iny odbor ze to nesuvi priamo s ivf.,a citala som tiez ze v Brne to tvrdia tiez dr. ze z imuno hladiska vysledky aku su neni dolezite riesit pokial sa clovek rozhodne pre ivf... tak ja neviem teraz ... kazdy inak hovori a clovek sa ma vyznat alebo si vybrat :/

melmel78
12. apr 2018

@simik411 zvlastne ze ovulacny hlien chce od teba na imunologii, odo mna nic take neziadali, len mi treskli Medrol a dovi. Akoze je pravda, ze ak su vysledky len mierne zvysene a tiez zalezi na tom o co konkretne ide, tak to nemusi ovplyvnit IVF. Tiez poznam lekarov, ktori sa mi vysmiali do oci, ak som im povedala, ze som bola na imunologii a co mi nasadili. Poznam vsak aj takych, ktori to uznavaju a tvrdia, ze mnohym zenam to pomohlo k tehotenstvu. Neviem, ja osobne by som to riesila s tymi cytokinmi v buducnosti asi tak, ze ak by moje hodnoty boli mierne zvysene, tak na 2 tyzdne pred IVF nasadit Medrol, alebo Prednison, nech utlmia imunitu a potom zacat stimulovat na ivf. Ja som presne toto mala pri mojom 2. ivf a vyslo to. Nebrala som uz potom pocas tehotenstva ziadny Medrol, ani Prednison. Osobne sa snazim teraz telo drzat v norme, po neuspesnom ivf a ket som si nasadila okamzite bylinkove tinktury, matersku kasicku a davku vitaminov na podporu otehotnenia. Teraz mam pauzu do konca maja a potom ideme zrejme do dalsieho ivf, ak dovtedy neotehotniem. Sledujem ci mam ovulku, meriam si bazalnu teplotu.

simik411
12. apr 2018

@melmel78 no asi je pravda ze ake su tie hodnoty teda, hlien chcela kvoli protilatkam na spermie lebo z krvi mi vysla stredna hodnota na protilatky teda .. a tie cykotiny no asi tiez to je take ako tak v norme pvoedala ze ano moze byt ze medrol moze zabrat a podari sa aj prirodzene 🙂 ale ja nemam pravidelne ovulku, manzel ma asthenozoospermiu co nie je uplne super ani velmi zle ale asi viac zlych faktorov na prirodzene nejak neverim aby to raz vyslo samo ked dva roky nevyslo.. ale otazka je ked mne povedala dzurilka ze medrol a ivf je za 90% uspesnost, preco teda vam teda nevysli 2ivf 😞 mate aj nejaky iny problem? kde si bola na ivf ?? drzim silno prsty nech sa podari cim skor!!!

anickaa1983
12. apr 2018

@simik411 presne toto by zaujimalo aj mna. Ja som este nebola na reproimuno, ake caka ma vysetrenie v maji, tak som zvedava co mi vyjde a ci to bude mat vplyv na ivf.

simik411
12. apr 2018

@anickaa1983 mno tak potom daj vediet 🙂 ale co napisala vyssie @melmel78 podla mna tiez to bude aj v mojom pripade ze pred ivf mi tesne nasadia bud medrol alebo prednison , co som inak aj citala tuto o brne ze prednisom bezne davaju preventivne pri kazdom ivf teda ako poistku... ale asi zalezi ozaj od hodnot no :/ neviem sama ale my ideme riesit ivf brno a ked mi da nieco aj z imona budem brat a musi sa podarit ine ani nemyslim ...

anickaa1983
12. apr 2018

@simik411 ja mam podla mna tiez nejaky problem s tym hlienom. Nerobili ti postkoitalny test? Moj hlien zabija partnerove spermie a ze sa to obchadza cez iui, absolvovala som, zial neuspesne. Mozno iba blba nahoda neviem. Protilatky z krvi som mala negativne. Ale uz neskusam, porobim vysetrenia a chcem ist do ivf.

anickaa1983
12. apr 2018

@anickaa1983 ja sa chystam tiez do brna

simik411
12. apr 2018

@anickaa1983 no ved to som pisala vyssie ze len z krvi mi vysla stredne tazka hodnota voci partnerovym spermiam , ale chce aj ten hlien aby sa to potvrdilo alebo vylucilo ze to nemusi vobec tak byt uz v tom hliene a krv len akoby skresluje to alebo neviem co to povedala ze z hlienu len mozu stanovit diagnozu krv nestaci.... tak akoby naopak ako u vas? akoto ze krv si mala neg a hlien teda potvrdil ano dobre chapem? zaujimave.. ano my tiez 3x iui a nic .. ideme urcite ivf verim ze to v tom brne vyjde , tolko chvaly co baby pisu na to brno na svk nikde nevidiet ani ked pospajame vsetky car ...

maloba
12. apr 2018

@melmel78 @simik411 Mne v Imunovitale este povedala doktorka ze Medrol mam brat do 15tyzdna tehotenstva. Co ma momentalne ale trapi ako posledne, skor mi ide o tu (ne)komunikaciu zo strany Imunologie a ze neviem co teraz, okrem toho ze teda musim cakat co uz sme si zvykli, ze ano 🙂
Ja este z daleka nemam za sebou to co vy baby, ale tak je zaujimave ze v Brne ti povedali hento. Moja sestra caka uz druhe cez IVF, oni boli v Martine v Heliose a stale ma nuti ist tam ale tak pride mi to take blbe ist z kliniky na kliniku, ked v tom GF som zatial spokojna (asi)...

anickaa1983
12. apr 2018

@simik411 ja som myslela, ze ci ti to nerobili este u tvojho gynekologa. Mne to robili, ale este pred dvomi rokmi, tak ktovie ako to mam teraz. Sme tusim podobne pripady. Tiez 3 x iui (v gynfive, mimochodom otras). Uz mate aj termin do brna? Kolko mas rokov ak sa mozem spytat.

simik411
12. apr 2018

@maloba ah GF...no ja nic radsej aj ja som chcela GF BA najprv dat teda po 3x iui neuspesnom v NR.. ale co som pocitala o tom tak nie.. brno je drahe je daleko ale radsej raz a poriadne ako skusat tuto a aj nervy a prachy oni akoby tu len skusali neviem sama preco to tak je :( ale na helios som inak zas ako tak chvaly pocula teda ze su uspesni pomerne mozno by som ja to keby musim alebo chcem na svk.. GF no neviem .. kazdopadne drzim prsty silno uz kdelkovek akolkovek nech to len vyjde vsetkym! lebo takto to je hrozne .. :/

simik411
12. apr 2018

@anickaa1983 30 budem mat tento rok v novembri, ano ideme na prvu konzultaciu 10.5 teraz k otevrelovi v RF. no je nas veru viac a pritom kazda ina .. mne moj dr nic take nerobil veru , kazdy ho chvali ale mna akoby sa chcel zbavit /uharcek nr/ neviem no... moja jedina nadej a spasa je to brno. verim kazdou bunkou svojho tela ze sa podari mozno s podporou imunologicky ale nejako proste budem mamina heh

melmel78
13. apr 2018

@maloba ano aj mne povedali ze do 15tt a uz to nepotrebujem, zaujimave. No mozno pred tymto dalsim ivf mi nasadia preventivne Medrol alebo Prednison. Imunita sa stale meni, to nie je ako genetika, ci hematologia, ze je to nemenne. Tak tvoja segra uz ma? Boze stastna to holka, co by som ja za to dala, keby to uz konecne vyslo. My sme chodili do Iscare, teraz sme v Repromedike, tam sme spokojni. Do Brna nas tiez posielaju znamy a tak, ale myslim, ze tam by riesili to iste ako tu. Neviem co viac by mi vedeli spravit, vysetrenia mam uplne vsetky porobene, protokoly na ivf vsetky vyskusane na rozne sposobny, aj ICSI aj predlzenu kutlivaciu embryi, aj embryoglue, aj diagnosticku laparoskopiu mi robili, aj na imunologii som sa lieciala. Tak ja uz vazne neviem

shonny83
16. apr 2018

Ahojte.Prosím Vás robia zajtra v Nitre na repro imuno?Zabudla som si to vo štvrtok overiť.Ďakujem 😘

tinka881
16. apr 2018

Vysetruju v Nitre aj syndrom lepivych dosticiek?

shonny83
16. apr 2018

@tinka881 Ahoj.Myslím si že sa to robí na hematologii.Viem že v KE to robia.

tinka881
16. apr 2018

@shonny83 musim sa opytat ci mi aj na to robili testy.Lebo na hematologii som bola

shonny83
17. apr 2018

@tinka881 To nerobia na bežnej hematke.

emikyana
17. apr 2018

Ahojte, ak by sa niekomu uvolnil termin v PO a chcel by posunu tak sasa prosim, ozvite. Dakujem 🙂

maloba
17. apr 2018

@melmel78 tak dr. mi odpisala po necelom tyzdni ako si hovorila. Odpovede velmi strucne ale predsa, a to ze pri momentalnych vysledkoch mi neodporuca IVF. Ja som bola nedockava a predtym som este volala do GF ,lebo imuno dr mi do emailu napisala priprava na IVf, kde mi povedali ze s IVF nemozu zacat kym nedostanu zelenu od imunologie. To mi pride ako fer a logicke nez ladovat ma s hormonmi ked v tomto smere “by som mala byt ok”. Takze pokracujem s medrolom a uvidim.
A ano moja sestra uz cez Helios caka druhe 🙂🙏🏽 Ale oni mali iny problem, partner na 96% neplodny a sestra polycysticke vajecniky. Im to trvalo cca rok kym sa podarilo ale predtym boli v Iskeri a cele zle.

katka413
17. apr 2018

Ahojte kocky. Ste tu niektora taka, co bola vo februari na reproimuno v Nitre a este nemate stale vysledky? Ja uz cakam 8 tyzdnov. Minuly tyzden mi sestricka povedala, ze sa im ti zdrzalo v labaku, a ze do konca tyzdna to bude. Ale stale nic. Zacinam mat podozrenie, ci to kdesi nestratili...

ericia
17. apr 2018

@katka413 ahoj...určite nestratili... Ja som čakala myslím 10 týždňov... A tri krát som tam volala.. Oni ti ich pošlú 😉

katka413
18. apr 2018

@ericia dakujem 😉 vies bolo mi tam povedane, ze budu do 4-5 tyzdnov. Teraz ma toto cakanie brzdi v dalsom postupe, tak som z toho taka nesvoja.

ericia
18. apr 2018

@katka413 tak som bola na tom aj jaaaa... Divný prístup majú...

aaangelll
18. apr 2018

Ahojte,chcela by som sa spýtať ,či neviete aký je postup po dobraní imunoglobulínov. Po kontrolnom odbere v NR a predpoklade dobrých výsledkov treba hneď absolvovať IVF? Alebo možno cca 1 mesiac počkať? Alebo? Pýtam sa kvôli tomu, že mi zrejme IVF výjde na júl..všade budú dovolenky...a či nebudú aj v CAR pracovať v obmedzenom dovolenkovom režime.

katka413
18. apr 2018

@ericia tak dnes mi to konecne poslali aj ked to nie je stale komplet... Malo D-cka doporucili mi devit 2000. Nemas s nim prosim ta skusenosti?

lienka737
18. apr 2018

@katka413 D vit je normálne vitamín D, aké skúsenosti myslíš?
Ak ho budeš užívať, hladinu vitamínu by si mala mať OK, ale či Ti to pomôže k babatku, to nevie nikto.

katka413
18. apr 2018

@lienka737 to viem, ze mi nikto nezaruci, ze potom sa mimi podari, to by bolo velmi jednoduche, ale bolo by to fajn nie? 😀 len som chcela vediet, ci nie je nieco kvalitnejsie na trhu... vies... 😀