Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@smileba ja som to tiez olutovala...akurat ze ja uz vysledky mam ale ako hovorim oni si chcu spravit znova svoje vlastne a zbytocne zase budem stracat cas :/ ..no ja som sa v nr objednavala minuly mesiac a objednali ma na koniec augusta..cize viac ako 3 mesiace cakam na vysetrenie 😨
@tifinka ahoj, no je to des s tym objednavanim, ja som sa objednavala vo februari a dali mi termin na jul,ale nastastie som si to vymenili s jednou babou tu na mk a bola som v nitre teraz vo stvrtok. Kondomovu ochranu mi nariadila bez vysetrenia hned na konzultacii... a ja tiez neviem otehotniet, uz tri roky nic.
@lenkova5 no to mi povedali na genetike ked mi zistili protilatky proti spermiam, následne asi týžden na to som bola na krv v CAR a tam mi povedala, že žiadne protilátky nemam a to isté následne vyšlo po trištvrte roku aj na imuno, že ich nemám...stačí, že môžeš mať v tele nejaký zápal a hned ti môžu protilátky vyskočiť...
@anickaa1983 ale to je chore..a co sa stane ked otehotnies aj po zakaze? ved to je na hlavu davat take zakazy..ved ich ulohou je to aby zena otehotnela a nie aby sa tomu vyvarovala a este k tomu ked ani nemaju vysledky krvi...ja ich uz mam a nechcu mi ich pozriet chcu mi za kazdu cenu robit nove testy...mam chut sa uz na to cele vykaslat po tych rokoch a tychto pristupoch 😖🙄
@tifinka tak či odporučiť alebo nie neviem, každý hovorí, že tá NR je lepšia, že robia aj nejaké dalšie vysetrenia, ale mne sa nechcelo cestovať....mala som zvýšené CD3+ IFN-g; CD3+TNF-a; CD4+TNF-a iba tieto 3 faktory inak som mala všetko OK, a medrol mi predpísala 16mg prvé 2 týzdne, 12mg dalšie 2 týzdne a potom 8mg
@smileba tak to je super😉👍..a to sme na tom rovnako..no ja som dost pri tele takze ak priberem ani neviem ci to na mne bude vidiet..pre mna je len dolezite aby mi nezakazovali sa pokusat o tehu LEN kvoli nejakym blbým testom..ja uz nemam 20 ani 30. ja stale dufam ze sa mi podari otehu skor ako tam pojdem..akurat neviem ci sa to podari bez tehu kedze nie som teraz na liecbe. uz neviem..rozmyslam ci sa na to vykaslat ci dufat ci co..uz som z toho taka zmatena ze aaz
@tifinka ja som dosť chudá a som sa aj tešila, že priberiem konečne a nič :D už len dufam, že je všetko v poriadku, lebo v 5tt som bola na sono a videl len gestačny vak zatiaľ a povedal že mám prísť o 2-3 týzdne...prešiel asi týžen a pol aj ja nemám vobec žiadne príznaky, príde mi to dosť divné :/ jedine čo mam je zvýšená teplota...ale žiadna bolesť prs ani bruška (to som mala iba pri uhniezdovaní), ani chute, vobec nič...
@smileba to vobec nevadi. nie kazda ma take priznaky. ty ani nemusis mat ziadne cele tehu..tak nerob si starosti 🙂 kam chodis k zenskemu? ..vidis ty si chuda a nemohla si otehu. aj ti povedali ze mas pribrat alebo tak? lebo mne celu liecbu ukoncil dr, ze sa mam pokusit schudnut ze to mi pomoze a nebol prvy co mi to povedal..akoby sme mi tlstejsie nemali narok na tehu alebo co 😒
@tifinka však to... Ja som bola teda v Nitre... V októbri... Výsledky som mala až v decembri... Ako celé zle to čakanie ..zistili mi zvýšené NK bunky a alergiu na spermie stredné ťažkého stupňa.. . Poslali ma na poslali na stery. Tam mi zistil môj gynekológ ureaplazmy.. Liečila som sa až do apríla. Dvoje antibiotika... Tak zasa na kontrolné odbery do Nitry..cakam ut tri týždne na výsledky 😒😒😒 otras prístup... Hlavne ze som zasa zaplatila.. A liečba zatiaľ žiadna... Si zober od októbra sa to ťahá.... Nemôžem si ani IVF za riešiť, lebo nemám výsledky....

@tifinka no ja som sa objednavala v novembri, dali mi termín až na koniec januára a následne výsledky z krvi boli potom až v polke marca a v apríli som už mala pozitívny test...takže kým sa k niečomu dopracuješ tak to trvá aj pol roka...ja som ľutovala, že prečo som sa neobjednala hneď, ale rok som zbytočne navštevovala CAR a minula tam kopec peňazí na IUI