Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@topasitta tak to vôbec neviem idem tam prvý krát aj partner prvý krát na spermio.
@butterfly333 caka nas to priblizne narovnako. No som zvedava, co nas caka....drzim palce 😘
@topasitta aj ja držím palce
@vranka88 ahoj..tak to sa s tebou velmi tesim a silno drzim palce! 🤞🤞🤞...zajtra to budu 3 tyzdne a ja este stale nemam vysledky z kontrolnych odberov...volala som tam min stvrtok a sestricka mi vravela, ze im este chybaju vysledky z jedneho odberu, subdodavatel este neposlal...tak hadam to uz bude tento tyzden..vo stvrtok im budem opat volat...
Ahojte...pre info, dnes som opat volala do NT kvoli kontrolnym vysledkom, na odbere som bola 24.4...takze vcera ich uz konecne dostali, ale kedze pani doktorku len vcera operovali, vysledky bude spracovavat az cez vikend a zasielat sa budu mailom bud tyzden...takze po mesiaci od odberu..
@tinka881ja neviem, skus si tam zavolat..sestricka mi vravela, ze su pripady ktori cakaju na vysledky od februara 🤤🤤🤤🤤 nechapem podla coho a ako to delia...len je blbe, ze nechaju cloveka tak dlho cakat..napchavam sa medrolom od konca februara, ako keby to boli lentilky
baby, ono zalezi, co konkretne vam brali, som zistila, lebo niektore chodia nacas ale niektore vysetrenia meskaju kvoli labaku. Jedna kocka pisala, ze sa musi nazberat urcity pocet vzoriek a az potom to spracovavaju.
Akoze sila.Pisala som za vysledky,povedali,ze budu za 4 tyzdne a teraz mi sestricka povedala,ze budu za 4-6 tyzdnov😡
Ahojte baby prosim vas neviete co toto znamena ? ... anti-fosfatidyl etanolamín screen .. mam to vysoko zvysene .. dakujem
@tinka881 ja som sa dnes dovolala..mala som mať výsledky pred dvoma týždňami... Stále mi chýba výsledok z jedného vyšetrenia. Bude vraj u nich do piatku... Ale ze doktorku v pondelok operovali a pustia ju domov až ďalší pondelok a potom bude pozerať tie výsledky... Najskôr na konci budúceho týždňa, že budem mať výsledky...
ahojte, chcem sa spytať, že kolko sa platí za imunoglobulín u doktorky Dzurillovej v Nitre? a ako často sa chodí po ivf? dakujem
@srdiecko35
ahoj, ja chodim kazde 3 tyzdne a neplatim nic, mam ho ale ako liecbu na bunkovu imunitu voci spermiam v tehotenstve. takze neviem, ci je to potom aj brane tak isto, lebo ja som tu uz aj nasla, ze niektore baby platili....
@vranka88 a aké máš poistenie = Všzp ?
Zavisi od toho, ci sa tvoje parametre vseobecnej protilatkovej imunity daju "pouzit" ako argument na oficialne schvalene pouzitie imunoglobulinov (Ig). Pouzitie Ig totiz nie je "papierovo" schvalene na niektore repro poruchy. Ak ale mas parametre pod ktore sa to da schovat, daju sa Ig napisat aj na poistovnu. Ak nie, musis bohuzial platit. Lekarka nemoze predpisat liek na nieco, na co nie je papierovo schvaleny. Nezavisi to od poistovne, kde si.
@srdiecko35 ja som si platila za subcuviu sama, predtym som uzivala Igampliu, tiez imunoglobulin - ten som mala zadarmo, no bol vypadok na trhu. Neviem ako je to teraz. Mala som bunk.imunitu voci spermiam a trofoblastu, za sebou 2xMA. Voci spermiam mi to ale zostalo nezmenene, trofoblast sa zlepsil. V marci sa nam narodila zdrava dcerka. Pocas tehotenstva mi to pichali 2x tyzdenne, chodila som k svojmu gynekologovi. Zostali mi este dve subcuvie, ak by si mala zaujem. Predam s vyraznou zlavou, chcem sa toho zbavit.
@michellevendero
nie, mam union. neviem, ci to suvisi s tym. povedali mi tam, ze to si neplatim nic....
@zhuzhu07
no oficialne nie su imunoglobuliny vyhlasene za liecbu bunkovej imunity voci spermiam ani celkovo v reprodukcii, iba sa ukazalo, ze vedia pomoct, taka liecba ale oficialne vôbec nie je, ani to nikde nenajdes....takze ja neviem, ako si to robia medzi sebou. ja som si v lekarni doplacala nejake 2 eura iba za 1 davku.
Ahojte baby...mate uz niektora vysledky z kontrolnych odberov? Ja cakam uz mesiac a este stale nic....

@moschin0 ďakujem určite skočím ku gyn.