icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ericia
22. máj 2018

@tinka881
@lenkova5 ja som sa dovolala minulý týždeň... Ze včera ešte len mali pustiť doktorku z nemocnice.. A tiež mi povedala, že nemá ešte moje výsledky... Ze do konca tohoto týždňa.. Ale to už je tretí co mi to povedala 😣

lenkova5
22. máj 2018

@tinka881 uz som im poslala aj mail, som otravna 😲😲..min tyzden mi sestricka potvrdila, ze uz maju vsetky moje vysledky a ze cez vikend ich lekarka zpracuje a v pondelok mi ich zaslu a furt nic....

lenkova5
22. máj 2018

@ericia mne min tyzden sestricka vravela, ze lekarka je den po operacii a cez vikend spracuje vsetky vysledky a budu ich tento tyzden posielat....

lenkova5
22. máj 2018

Vážení klienti reprodukčnej imunológie, oznamujeme Vám, že od 14. 5. 2018 ordinujúca lekárka MUDr. Žaneta Dzurillová nebude ambulovať zo zdravotných dôvodov. Počas jej neprítomnosti ju bude zastupovať MUDr. Martin Dzurilla, PhD. Sestrička Mgr. Marianna Taricsová bude naďalej k dispozícii na objednávanie aj e-mailovú komunikáciu.

Žiadosti o vypracovanie lekárskych správ budú vybavované postupne. Uvedomujeme si, že posledné týždne sa predĺžila čakacia doba na zasielanie lekárskych správ. Príčinou je, že externé laboratórium mešká s dodaním výsledkov viacerých laboratórnych vyšetrení. Vypracovanie lekárskych správ na základe neúplných laboratórnych výsledkov nemá žiadny zmysel, bez ucelenej palety sa nedokážeme vyjadriť k možnej imunologickej príčine porúch plodnosti, alebo odporučiť liečbu. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť, sú faktory, ktoré jednoducho nedokážeme ovplyvniť.

vernazza
22. máj 2018

Ahojte, už dlhšie tému nečítam ale rada posuniem ďalej čo mi po IVF ostalo a nepoužijem.. Píšte správu alebo ma nasmerujte pls. Vďaka.

lenkova5
23. máj 2018

@ericia @tinka881 ahojte...mne uz dnes dosli vysledky z kontrolnych odberov

lenkova5
23. máj 2018

@vranka88 ahoj, tak uz mam vysledky..medrol mi upravil len hodnoty, ktore som mala mierne zvysene ale protilatky voci spermiam ostali bez zmeny, takze nadalej medrol a o 3 tyzdne opat kontrolne odbery..som zvedava co mi povie potom, ak sa to neupravi 😕 tebe sa ako dari? Vsetko ok?

tinka881
23. máj 2018

@lenkova5 kedy si bola na krvi?ja cakam uz 5 tyzdnov

lenkova5
23. máj 2018

@tinka881 24.4. Som bola...podla mna to uz tento tyzden budu postupne posielat..bola si len na kontrolnych?

tinka881
23. máj 2018

@lenkova5 boli sme 19.4.na prvom vysetreni

lenkova5
23. máj 2018

@tinka881 na prve vysledky som cakala cca 6 tyzdnov...kontrolne som mala mat po tyzdni a mam ich po 4...dnes pisali na sme.sk aj clanok o medirex...to je dovod cakania

butterfly333
23. máj 2018

@tinka881 ahoj ako dlho sa potom čaká na výsledky keď 27.9 ideme na prvé vyšetrenie. Spermio nám povedia hneď či na všetko budeme dlho čakať

vranka88
23. máj 2018

@lenkova5
aha, no zaujimave a snazit sa uz aspon mozete? ci stale cakat? ja som zatial ok, v pond.budem uz 12tyzden, v piatok idem na kontrolu ku gyn. ci je vsetko ok. a v piatok by som mala mat vysledky z Nitry, tiez kontrolne odbery, tak som zvedava co mne vyjde. ovsem ak budu v piatok, kedze sa vam to takto poposuvalo s výsledkami 🙂

tinka881
23. máj 2018

@butterfly333 na vsetko sa caka a az ked budu komplet vysledky,tak napisu spravu.Ja si myslim,ze s tym labakom uz nebude problem v septembri.Budes asi cakat 4 tyzdne.Mne doktorka vravela 4 tyzdne,ale labak nejako nestiha,tak sa to predlzilo na 4-6tyzdnov.Len uz som strasne nedockava.V septembri chcem ist do Brna,tak chcem mat vsetko dovtedy porobene ak by trebala aj liecba

butterfly333
23. máj 2018

@tinka881 ďakujem moja

tinka881
23. máj 2018

@butterfly333 a okrem tohto vysetrenia mas vsetko porobene?

butterfly333
23. máj 2018

@tinka881 no áno si myslím. No ešte pôjdem znova ku gyn na vyšetrenie nech mam čerstvé výsledky. Naposledy som bola minulý rok v septembri na amh a bolo všetko ok 1,89 na preventívke tento rok všetko ok. Ms pravidelná len tie vajíčka mám nekvalitné

lenkova5
23. máj 2018

@vranka88 snazit sa nemozeme, stale kondomova ochrana 😏 silno drzim palce, aby bolo aj nadalej vsetko ok! 🤞

ericia
23. máj 2018

@lenkova5 ahoj... No teda paráda... Mne ešte neprišli 😒 a to sme boli dva týždne pred tebou... Bol s tebou aj manžel? Ach hádam prídu zajtra aj mne...

lenkova5
23. máj 2018

@ericia ahoj, ano aj manzel bol...tento tyzden to podla mna rozposlu 😉

ericia
23. máj 2018

@lenkova5 áno tiež si myslím... Tak mi aj písala sestrička... Možno prvých poslali vás, čo máte liečbu... Ja som bola na kontrolných kvôli ureaplazma.. Ze ta mohla spôsobiť zle výsledky...
Môžem sa spýtať aké si mala výsledky pred nasadenim medrolu? Ďakujem 😊

lenkova5
23. máj 2018

@ericia mam specificku celularnu odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazky stupen, co sa mi vobec nezmenilo...a mala som protilatky proti nosicom fosfolipidov, fosfatidyletanolaminu a to uz mam v norme

michellevendero
23. máj 2018

@lenkova5 ahoj. Prosím Ťa 🙏🏻 akú liečbu Ti dali ? Ja mám tiež stredne ťažký stupeň voči manželovým plavcom a liečbu mi v NR nedali žiadnu 😥

lenkova5
23. máj 2018

@michellevendero ahoj..medrol, ktory beriem od februara...a tebe co teda odporucili?

michellevendero
23. máj 2018

@lenkova5 v prípade // ihneď prísť do NR.

lenkova5
23. máj 2018

@michellevendero ja nechapem, preco dava taketo rozdielne liecby pri rovnakej diagnoze... ak mi nezaberie tato davka, budem ju ziadat o zmenu liecby

vranka88
24. máj 2018

@lenkova5
a nenavrhla ti tie imunoglobuliny? znasas v pohode tie kortikoidy? ja osobne v tvojom pripade, keby mi to nezabralo, mozno ani dalej nezaberie, co hadam nie, ale potom tak ci tak prejdu na imunoglobuliny, tak by som si pytala asi do nich ist. uvidim este ja tie moje vysledky, tak ti dam vediet, ze co sa mne zmenilo, ale ked vyzera ze zatial sa drzi, tak ak bol v tomto problem, tak asi to malo nejaky ucinok...klopem

lenkova5
24. máj 2018

@vranka88 odporucila mi pokracovat v liecbe a nadalej dodrziavat kondomovu ochranu...nic ine mi nenavrhla..ake mas ty prosim Ta hodnoty? mozno aj od toho to zalezi.....tie 3 tyzdne este vydrzim a potom sa s nou porozpravam.... silno Ti drzim palce!

ja mam hodnoty po kontrolnom odbere:
spermie partnera 32,9 a maju byt 65-120
cudzie spermie 37,6 a maju byt 65-120
trofoblast 94,4 a ma byt 75-120 ...to jedine sa mi po medrole upravilo, predtym som mala 35,9

vranka88
24. máj 2018

@lenkova5
pisala som im, mali by mi poslat vysledky, hadam zajtra... ja som mala partnera 40,1 a cudzie 39,8, cize tiez stredne tazky stupen. trofoblast som mala ja OK. takze uvidim, co bude teraz. inak teraz pri kontrolnom odbere odoberali opat tvojmu muzovi spermie? lebo mojmu nie, tak neviem podla coho to urcuju... a k tej liecbe, mne tiez chcela dat kortikoidy, len ja som to odmietla a pytala alternativu, potom povedala o imunoglobulinoch a ze je to rovnaky ucinok...ja som sa rozhodla preto, lebo mi to prislo ako menej zatazujuce, a ze to budem mat az vtedy, ked to budem potrebovat. ale mozno kvoli tomu tvojmu trofoblastu to bolo treba predom liecit.

lenkova5
24. máj 2018

@vranka88 tak teraz po uprave trofoblastu sme na tom cca rovnako, tak som zvedava co mi povie po kontrole...skoda, ze som vtedy nevedela o alternative, hned by som jej medrol zamietla...ano, manzel chodi so mnou na tie kontrolne a kazdy krat mu beru vzorku..vcera som porovnavala aj jeho vysledky a ma este lespi spermio ako posledny krat...o 3 tyzdne ma ist opat so mnou na kontrolne odbery