icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

butterfly333
31. máj 2018

@lenkova5 aj mne povedali 2tyzdne pred žiadne ATB

lenkova5
1. jún 2018

@butterfly333 @simik411 tak som tam dnes volala a ATB sa brat mozu, tyzden pred odberom prestavam brat..problem je pri liekoch od bolesti ako brufen, ibalgin a pod., tie sa nemozu brat 2 tyzdne pred odberom pretoze skresluju vysledkok..ATB sa z tela vyplavia max 3 dni po dobrati

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
simik411
1. jún 2018

@lenkova5 aaano? tak super potom. neviem ja som dalej ani neriesila len co mi 1x povedala ziadne lieky spomenula aj atb ale ano povedala ibalgin atd... tak potom super.. ides nato. drzim prsty nech nic nenajdu lebo to je boj na dlhe trate potom ked ano fujky :/ budes dalsia v skupine "medrol" lebo nic ine tam asi ani nedavaju :D

lenkova5
1. jún 2018

@simik411 ja som na medrole uz od februara 😀 idem uz na druhe kontrolne odbery, tak hadam sa mi hodnoty troska zlepsili

simik411
1. jún 2018

@lenkova5 jemine aha.. a zabera ci nezabera? aky mas teda problem co ti nasli? ja mam cykotiny stredne tazkeho stupna. verim ze poo 8tyzd budem pripravena na vklad lebo ked nie vrrrrr hah

lenkova5
1. jún 2018

@simik411 no zabral zatial len ciastocne na niektore zvysene hodnoty co som mala, ale na hlavny problem co mam, protilatky voci spermiam stredne tazky stupen tak na to zatial vobec nezabral..tak uvidime co bude dalej 🤔

simik411
1. jún 2018

@lenkova5 a vy teda ivf neriesite ano zatial. Chcete urovnat tie hodnoty a prirodzene teda ze lebo pri ivf tie protilatky sa obijdu aj ja to mam ani neriesim to ideme na ivf hah ale mam aj cykotiny vyssie tak toto musim dat doporiadku... tiez medrol 5mg denne.. vacsina ma ine davky heh nevadi... verim ze sa to raz dva urovna a mas aj vedlajsie ucinky z medrolu??? Toho sa bojim ja ho zacnem brat az po stimulke v lete jul alebo august no

lenkova5
1. jún 2018

@simik411 ivf zatial nie, ak neotehotniem do 35 tak to zacneme riesit...skusime najskor prirodzene, problem s otehotnenim nemam resp nemala som...ja beriem uz len 8mg denne, zacinala som s ovela vyssimi...zacinam sledovat, ze sa mi tvar uz postupne nalieva vodou a troska rastu biele chlpky nad perou 😳😳😳 tak dufam, ze sa o chvilku nebudem musiet rano holit spolu s manzelom 😂😂😂😂

simik411
2. jún 2018

@lenkova5 hah biele chlpky to je dobre.. jasne chapem najprv prirodzene ano ved treba skusat a cakat a uvidi sa.. my nemozme vobec otehu dva roky tie cytokiny mam aj pco aj protilatky na spermosky absolutne neverim zeby sa prirodzene mohlo podarit riesile ivf uz no len vklad az ked medrol zaberie .. na dlho cele .. ale nevadi pockame si...

lenkova5
2. jún 2018

@simik411 ja som sa popri vsetkych cakackach na vysetrenia a na vysledky naucila trpezlivosti, tak dufam ze sa nam to do buducna aj oplati..len ma troska mrzi moj vek, tak ale to uz nezmenim...musime dufat, ze medrol zaberie..silno drzim palce aj tebe!

vranka88
2. jún 2018

@buba08
ahoj, ja mam bunkovu imunitu voci spermiam stredne tazkeho stupna, a dohodli sme si liecbu, ze ked budem tehotna, budu mi podavat pocas prvého trimestra imunoglobuliny, kazde tri tyzdne.

vranka88
2. jún 2018

@lenkova5
podla mna tieto dane vysledky ti to neovplyvni, skor zakladny krvny obraz a pod, ale toto ti nezmenia a neovplyvnia atb...

blunka
4. jún 2018

@lenkova5
ahoj, no čudná je tá imulógia celá
čítam tvoje príspevky (aj na neplodnosť.org - ja mám príspevok nad tebou pod menom "Zuzka Lasička", prečítaj ak chceš je to tam podrovnejšie o mne) a nestačím sa čudovať, prečo ja mám to isté čo ty a inú liečbu z Nitry.
Ja mám zhruba to isté čo ty = medrol nasadený od 1/2018 + Leiden + protilátky proti spermiám stredne ťažkého stupňa (aj po liečbe) + 2xMA + 8 mg medrol teraz.
REPRODUKČNA IMUNOLOGIA 3/2018 = kontrolné testy po liečbe Medrolom =
BI spermie partnera 36,6 %; BI cudzie spermie 22,7 %; BI trofoblast 90,7 %.
Odporučenie z Nitry = priaznivý imunologický profil, vhodná snaha o tehotenstvo, kondómová ochrana nie je potrebná.
Nechápeš náhodou prečo ty máš zlepšené hodnoty, ale máš proti spermiám stredný stupeňa a máš ďalej užávať medrol, kondómová ochrana + prísť na kontrolné odbery.
A ja mám to isté a mám už po kontrolných odberoch, kde aj tak vyšiel ten stredný stupeň na spermie a ja sa mám snažiť o dieťa a ohlásiť sa až ako tehotná.
Ja to mu nechápem až tak, že som Dzurilovej poslala mail (ešte pred jej operáciou), že či to neni nejaký omyl a odpoveďou bolo = že som už predtým 2x otehotnela (MA) aj bez Medrolu, preto netreba čakať na ďalšie zlepšenie testov na papieri.
Ale veď aj ty máš MA a máš čakať. Som z toho jeleň, čo si ty o tom myslíš ?

hanka7951
4. jún 2018

@blunka ahoj 🙂 neda mi nereagovat na tvoj prispevok..som na tom rovnako ako ty - bunkova imunita stredne tazky stupen + leiden..predtym 2x MA, obidva razy prirodzene otehotnenie..medrol beriem tiez od januara..v polke aprila sme boli na kontrolnych avsak bez zmeny (resp. hodnoty mierne zvysene)..mam teda nadalej brat 8mg Medrolu denne, nakazana kondomova ochrana..na dalsie testy idem vo stvrtok..akoze uz nechapem podla coho Dzurillova urcuje liecbu :D

lenkova5
4. jún 2018

@blunka ahoj...tak teraz som z toho jelen uz aj ja a absolutne tomu celemu prestavam chapat...a poviem ti pravdu, aj som sa teraz nasrala :D :D :D (nic v zlom voci tebe 😉 ) Hodnoty mame cca tie iste, ja som mala tiez 2x MA po prirodzenom otehotneni a mne nariadila kondomovu ochranu a dalej brat medrol...ja idem na kontrolne odbery bud tyzden a ak sa mi vysledky nezlepsia, tak jej napisem, ze medrol uz zrat nechcem (zacinam z neho priberat a nechcem skoncit ako prasa 🙂 ), nech mi nasadi inu liecbu. Ak tam budem bud tyzden, skusim sa jej na to aj priamo opytat....Tebe prosim ta niekto odpisal z neplodnosť.org? som tam dlho nebola, musim si to pozriet, ci sa nieco nove nedozviem.....
@hanka7951 my dve sme asi vynimky :D

lenkova5
4. jún 2018

@blunka tak som ti to teraz kukla a uz v marci mi Mudr. odpisal, ze pri takejto kombinacii diagnoz (Leiden V a BI) je naj najskor preliecit imunitu a nasledne sa snazit o babo..skusim mu este napisat co sa tyka progresu vysledkov

buba08
4. jún 2018

kocky,neviete náhodou niektorá kedy bude Dzurillova fyzicky už v práci? vďaka

blunka
5. jún 2018

@lenkova5 tak teraz sme tu už 4 co maju protilatky proti spermiam stredne tazky stupen. Dve maju uzivat dalej medrol a kondomova ochrana a kontrolne testy. Ja mam dalej uzivat medrol ale snazit sa o dieta a ohlasit sa ked budem tehotna. Pritom vsetky 3 sme predtym 2x prirodzene otehotneli aj bez medrolu a potratili. Štvrta ma otehotniet bez medrolu a prist potom na imunoglobuliny. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ako keby sme boli sucastou nejakeho skumania kde su 3 kategorie a oni testuju uspesnost roznymi sposobmi. Cudne.

Ja som od povolenia vyrobit si dieta 😃 vyskusala 2 cykly prirodzene a NIČ.
Potom sme isli 1x na konzultaciu do CAR (Helios Martin), tam som chcela znova konzultovat PRECO sa mam snazit o dieta ked mam stale ten stredny stupen na spermie ?
Odpoved som moc nedostala, postavenie centra k reprodukcnej imunologii bolo dost vlažné, zlahcovali celu imunologiu, ze to je jedno ake tam mam vysledky. Ako keby to neuznavali.

Takze po 2 neuspenych mesiacoch idem zajtra do centra na IUI. Skusit to urychlit aby som bola co najmenej casu na medrole.
Ak sa nepodari IUI tak dalsi mesiac si dam spravit postkoitalny test - ci moj ovulacny hlien nezabija / nespomaluje / neomracuje spermie. Prave preto stale mam ten stredny stupen na spermie. Aby sme dalek nezabijali cas prirodzene.

vranka88
5. jún 2018

@blunka
+ ja som este dalsia :D z pokusu, ze som neuzivala medrol a nemala kondomovu ochranu a mohla sa snazit hned o dieta a prist potom na imunoglobuliny. po 3 mesiacoch sa nam zadarilo, sla som na imunoglobuliny a som teraz v 13tt a zatial vsetko ok. predtým som tiez 2x potratila. ale ci je to naozaj tym je otazne.
ja som sa radila s jednym uznavanym imunológom a on teda k tomu povedal to iste, co si referovala, ze imunologia nie je v tomto hlavny problem.
ja si napr picham aj fraxiparin- ale iba preventivne mi dali, nemala som zle vysledky, ale tak nejak citim, ze to mi pomohlo :D iba mam taky pocit, zensku intuiciu, neviem preco :D ale naozaj ktovie.
mne chcela dat medrol tiez inak, ale ja som to odmietla, aby som sa neviem ako dlho tym davkovala, potom neviem ako dlho snazila, sli sm do toho, povedala, ze oba maju uplne rovnaky ucinok a ta bunkova imunita na spermie nijako nebrani pocatiu. ale ja som mala iba to, viem ze niektore baby mali zle vysledky aj z niecoho iného, takze bol mozno medrol naozaj potrebny.
🙂

buba08
5. jún 2018

a ja som ďalšia z pokusu 😉, brala som mesiace imunoglobuliny, boli sme 2x na KET, aj som mala pozitívne tehu testy, ale začala som spinit a prešlo to až do mrchy, tých kategórii, kde každá berie niečo iné nas je dost, niekomu liečba pomôže, niekomu nie

martina177
5. jún 2018

@michellevendero ďakujem za odpoveď 😉

hanka7951
6. jún 2018

@lenkova5 ja uz som z toho vsetkeho nacisto mimo :D ako pokusne kraliky :D kazdopadne zajtra idem na dalsie kontrolne a skusim sa aspon sestricky popytat co mam dalej ocakavat

lenkova5
6. jún 2018

@hanka7951 ja idem bud tyzden, tak sa tiez popytam a dam vediet 😏

adkaaa
7. jún 2018

Dievcata pre info Dr. Dzurillova stale neordinuje odpoveda len na maily z domu. Pytala som sa dnes sestricky ked som bola na kontrolne odbery kedy asi zacne, vraj mozno v juli. Ja mam pisat o vysledky za 10-14 dni. Som zvedava kolko budem naozaj cakat,ci nie aj 50 dni.

zaneta7
7. jún 2018

baby prosím Vás, tie ktoré ste dostali kontrolné výsledky z Nr a máte preukázanú odpoveď voči partnerovým spermiám, máte v správe napísané aj hodnoty alebo len správu ako máte užívať medrol?

lulululienka
7. jún 2018

@zaneta7 Ahoj, ja mám aj hodnoty všetkého čo sa vyšetrovalo

zaneta7
7. jún 2018

@lulululienka lebo mne prišla správa v pondelok, výsledky horšie, zvýšila medrol a to ho beriem od marca, tak som im odpísala, lebo sa mi to nejako nezdalo a v stredu mi prišiel mail od nich, že presli na GDPR system tak im automaticky prepisuje nalezy v liecbe. Co v mojom pripade nebola pravda a že mi ostáva dávka medrolu akú som aj brala a poslala mi včera novú správu, kde vôbec nemám nové hodnoty, len mi potvrdila dávku medrolu.

blunka
7. jún 2018

@zaneta7 normalne vzdy som mala aj hodnoty. To mas nejake divne, akysi cirkus z toho tam je. Napisala by som im aby mi poslali posledne vysledky s cislami.

hanka7951
7. jún 2018

@lenkova5 ahoj tak dnes som sa od sestricky toho vela nedozvedela, akurat ze by bolo dobre stale mat chraneny sex..ale ze uz po tychto testoch by mala doktorka dat nejake jasnejsie stanovisko tak som zvedava..dufam ze tie vysledky im nebudu trvat dlho :-/