icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

hanka7951
21. jún 2018

@zaneta7 som sa sekla 🙂 nie 4mg ale 8mg beriem :D

zaneta7
21. jún 2018

@hanka7951 ďakujem, ja beriem od marca a som na 8 mg tiež, tak uvidím čo ďalšia kontrola

lenkova5
21. jún 2018

@hanka7951 jej, tak to mas super a uprimne zavidim 😀😀😀 tak sup, sup to toho, nech mozem cim skor gratulovat 😉 a ako dlho budes este brat medrol? Ja hadam do bud tyzdna budem mat vysledky

hanka7951
21. jún 2018

@lenkova5 dakujeem 🙂 a neboj aj ty sa budes zachvilku vytesovat aspon z takehoto maleho krociku k vytuzenemu babatku 🙂 a v sprave je ze mam o 4 mesice ist na kontorlu pre prehodnotenie liecby alebo teda ak otehotniem tak sa vtedy ohlasit..takze toho som sa nezbavila aj ked som tajne dufala lebo nejako sa mi zacinaju prejavovat vedlajsie ucinky :-/

hanka7951
21. jún 2018

@zaneta7 noo snad sa ti podari sa uz toho zbavit..kedy ides na kontrolne testy?

zaneta7
22. jún 2018

@hanka7951 mala by som ísť tak v polke júla, no uvidím čo bude ďalej, ako rada by som bola už bez medrolu, ale keď by to malo pomôcť, nič iné mi nezostáva

lenkova5
22. jún 2018

@hanka7951 no ved sa uz neviem dockat vysledkov 😲 ale tak minimalne davky uz by nemali mat taky ucinnok a vedlejsie ucinky mozno aj pominu... ja som uz zacala chodit na odvodnovaciu kuru, lebo som mala pocit, ze o chvilu z tej vody prasknem 😁😁😁

butterfly333
23. jún 2018

Baby tak dúfam že tu imuno už nebudem potrebovať

simik411
24. jún 2018

@butterfly333 jeeej blahozelaaam moc! Teeeda super spravickaa velke stastie maate ! Opatruj sa

butterfly333
24. jún 2018

@simik411 ďakujem veľmi pekne verím že to dotiahnem do úspešného konca. Vieš mam za sebou 6x Ma.

simik411
24. jún 2018

@butterfly333 aha uh.. tak ti drzim o to viac prsty!

butterfly333
24. jún 2018

@simik411 ďakujem veľmi pekne

melmel78
24. jún 2018

@butterfly333 jej no vidis a tolko stresov si mala zbytocne, gratulujem ❤👏😘

butterfly333
24. jún 2018

@melmel78 ďakujem

xenkyyy
26. jún 2018

Dievčatá ahojte....idem si k vám po radu, som tu nová.
Prosím, poraďte mi, kde absolvovať vyšetrenie imunológie?
V BA vraj nerobia kompletné vyšetrenia, v NR dávajú termín až na koniec novembra ☹
Preto zvažujem Martin, Prešov...Brno...?!
Prosím, poraďte...žiaľ, tlačí ma vek ((((

butterfly333
26. jún 2018

@xenkyyy ja budem mat 39r o mesiac od mája sme obj na imuno do Nitry a termín mi dali na 27.9

xenkyyy
26. jún 2018

@butterfly333 ja o chvíľu 40. Ja mám termín tiež v NR 25.11. , no je to strašne neskoro ((. Preto premýšľam nad iným centrom...

lenkova5
26. jún 2018

@hanka7951 Ahoj, tak uz mam vysledky a k zlepseniu nedoslo, skor k zhorsenu voci partnerovym spermiam. Dzurillova navrhuje postupne vysadit medrol a skusit liecbu imunoglobulinom, pricom si ho mam hradit sama, kedze na diagnozu neplodnost z moznych imunologickych pricin nie je mozny predpis na uhradu.....nadalej ochranny pohl styk a kontrola a dalsich 8 tyzdnov.... ja uz neviem co mam dalej robit 😢

lenkova5
26. jún 2018

Ahojte dievcata....prosim vas o radu resp o skusenost, ci ste nahodou niektora nemali to iste co ja....od 02/2017 beriem medrol a z poslednych odberov v 06/2018 mi vysli este horsie vysledky ako som mala za predchadzajuce odbery voci partnerovym spermiam (cudzie spermie a trofoblast sa mi zlepsili). Dzurillova navrhuje postupne vysadit medrol a skusit liecbu imunoglobulinom, pricom si ho mam hradit sama, kedze na diagnozu neplodnost z moznych imunologickych pricin nie je mozny predpis na uhradu (co mi pride divne, kedze aj tu su pripady, kedy si baby imunoglobulin nehradili, ale slo to cez poistovnu)..nadalej mame dodrzivat ochranny pohl styk a kontrola o dalsich 8 tyzdnov.... ja uz neviem co mam dalej robit 😢 manzel uz odmieta ist na dalsie odbery do NT, kedze ma pocit, ze ide len o business a chce skusit Brno..... neviete nahodou ci IVF by to cele vyriesilo?

blunka
26. jún 2018

@lenkova5 😭😭😭😭😭 strašne ma to mrzí, že máš zlé tie výsledky. Na teba som fakt myslela, že či to už bude OK. Prosím ťa a ten TROFOBLAST máš úplne v norme ? alebo to máš len polepšené, ale stále trochu mimo normy ?

lenkova5
27. jún 2018

@blunka ahoj..si zlata, dakujem...trofoblast mam uz v norme a tiez cudzie spermie polepsene, len tie manzelove su este horsie, z 32 na 27 to kleslo 😕

hanka7951
27. jún 2018

@lenkova5 tak to ma velmi mrzi :( myslela som na teba a dufala ze sa vysledky zlepsia..zaujimave je ze cudzie spermie sa ti zlepsili a manzelove zhorsili..keby to tak radsej bolo naopak :-/ inac ak mozem odporucit tak skus uzivat kotvicnik zemny poradila mi to ju jedna baba..neviem teda ci na zaklade toho sa mne osobne vysledky zlepsili ale za pokus to stoji 🙂 drzim prsty nech to pri najblizsej kontrole je lepsie 🙂

blunka
27. jún 2018

@lenkova5 fakt som teraz úplne nasratá, že čo ti to tam vyšlo ....
Mne inak príde 32 a 27 skoro to isté. Neverím, že keby ti brali krv 2 dni po sebe, že by ti vyšlo rovnaké číslo. Je to ale mimo normálneho limitu.
Vieš pýtala som sa ťa na ten trofoblast preto, lebo som myslela, že ak ten máš aspoň trochu mimo normy, tak to by vysvetľovalo, prečo ti kázali vtedy čakať na kontrolné odbery a teraz vysadiť medrol. Lebo so zlým trofoblastom by si tak či tak potratila.
Ale ja stále tomu nerozumiem prečo sa TERAZ nemôžeš snažiť o dieťa, keď si predtým už 2x otehotnela spontánne aj s ešte horšími výsledkami aj bez medrolu, keďže už trofoblast máš OK a už by si nepotratila.
Ja som mala zle aj spermie aj trofoblast. Upravil sa po medrole len trofoblast.
Spermie mám 36,6 - čo je stále stredne ťažký stupeň.
A kázala mi otehotnieť, aj som už tehotná a predpokladám že ten upravený trofoblast už zabráni potratu.
Mne to stále mozog neberie, prečo by si nemohla otehotnieť keď ten trofoblast už máš OK.
Spermie keby boli aj akékoľvej zlé sa dajú obísť cez umelé oplodnenie.
Ale otehotnela si aj bez neho.
Ak sa niekedy dozvieš od Dzurillovej odpoveď, že PREČO máš čakať, napíš mi prosím ťa, lebo mi to mozog neberie.
Alebo byť tebou by som to konzultovala aj niekde inde !!! ak by sa ti podarilo na nejakej inej imunológii.
Zatiaľ držím palce !!!!! ❤❤❤

majinka81
27. jún 2018

@lenkova5 cez ivf by si to mohla obist.Ten trofoblast je naj mat v norme.Popripade uzivat na tlmenie imunity pocas tehotenstva nieco -ak by ste riskli ist na ivf ak by to bolo iba hranicne.Imunita sa meni kazdy den.Napr teraz mas 27 a zajtra 30.Tieto vysledky su velmi kolisave.

majinka81
27. jún 2018

@lenkova5 Inak muzi reaguju rozne z toho si nic nerob.Ja som mala imunologicku liecbu a otehotnela som.Mala som vsak iny problem.

tinka881
27. jún 2018

@lenkova5 tiez by som riesila Brno.V septembri ma caka prva konzultacia,ale my sme mali ok vysledky v Nitre.Teda priatel ma na prd spermie.Citala som tu na MK,ze baba sama vysadila medrol a zadarilo sa im.To kolko budes cakata?Rok,dva,tri?Tiez mi to pride biznis.Len chcu z nas vycucat co najviac prachov a nie nam pomoct

lienocka1988
Autor odpoveď zmazal
lienocka1988
27. jún 2018

@blunka @lenkova5 ja som konzultovala tento problém s Dzurillovou ...či ivf neobchádza tie spermie a odpoveď bola "Rada by som Vam vysvetlila, ze tato odpoved nie je protilatkova. Pri protilatkovej imunite sa to obchadza prave metodikou ICSI. Je to imuntina odpoved, ktora zahrna aj odpoved voci HLA-C antigenom, ktore su pritomne aj na spermiach aj na zarodku, pretoze ich " podedi aj od otca" " Čiže sa to IVF neobíde nakoľko nesie aj blastocysta informáciu spermie (bunku).

lenkova5
27. jún 2018

@blunka ja uz ani neviem co si mam o tom mysliet.... a zacina ma z toho chytat depka :( ja mam pocit, ze ona na kadzdej skusa nieco ine a ved sak raz hadam nieco zaberie..

Po kontrolnych odberoch (jun) mam hodnoty nasledovne:
MI spermie partnera 27,6
MI cudzie spermie 57,1
MI trofoblastu 103,2

Po kontrolnych odberoch (april) mam hodnoty nasledovne:
MI spermie partnera 32.9
MI cudzie spermie 37,6
MI trofoblastu 76,4

Po kontrolnych odberoch (februar) mam hodnoty nasledovne:
MI spermie partnera 32.8
MI cudzie spermie 35.9
MI trofoblastu 94,4

Pisala som vcera Dzurillovej, ze suhlasim s vysadenim medrolu, ale ze by som rada prekonzultovala aj inu alternativnu liecbu popri ktorej by sme sa o dieta mohli snazit, kedze mame nakazanu kondomovu ochranu uz od 02/2018. Nasledne som vecra pisala do Reprofitu v Brne, kde som si s nimi dnes dohodla konzultaciu na 24/07/2018.... tak som zvedava ako pochodime u nich... kazdopadne Ti dakujem ❤ vy sa mate ako, vsetko v poriadku?

lenkova5
27. jún 2018

@lienocka1988 dakujem pekne, veru si ma nepotesila :(