icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

kuki23
10. júl 2018

Mame za sebou uz 3.ivf,a to posledne s liecbou, lebo 2.ivf skoncilo Ma. Este rozmyslam nad nativom, ale muz uz o tom nechce ani pocut 😪

lulululienka
11. júl 2018

@kuki23 Ja som napísala do Nr. 6/2018 že ďalšie IVF najskôr 9/2018 budeme riešiť. Odpoveď bola, že treba vysadiť medrol (brala som ho vtedy 7 mesiac). Napísala mi schému ako vysadiť a máme sa objednať na kontrolné odbery cca 8 týždňov pred plánovaným vkladom najskôr však 6 týždňov po vysadení medrolu. Aby sme vedeli, či treba zase brať medrol alebo nie. To sa nám teda "fajne" predĺži- čiže z 9/2018 bude aj 11/2018 ale čo už. Keď napíšeš aká je situácia, že teraz vklad v najbližšej dobe neplánujete sama ti napíše že to treba vysadiť.

simik411
11. júl 2018

ahojte baby mozno mi budete vediet poradit resp odpovedat. V auguste ideme stimulovat na ivf a rovno zamrazit, nasledne idem nasadit medrol po stimulke na 8tyzd- tak mi bolo povedane. Ako to bude nasledovat po uplynuti tych 8tyzd musim ist na ten kontrolny odber a az potom mi povie dr ci smiem vklad alebo nie??cize to bude ake obdobie 8tyzd plus dalsie tyzdne vysledky az ?? IVF je nase rozhodnutie s tym ze nechceme cakat, dzurilova to vyslovene nenavrhovala tak neviem teraz ci staci napr skusit 8tyzd medrol a hned potom KET dalsi cyklus. alebo tie testy kontrolne a dalej ci usudi ci je vhodny.. ake mate skusnosti prosim , ak ste teda pochopili co sa pytam :D pekny den.

moschin0
11. júl 2018

@simik411 no preco nenasadzujes medrol uz teraz? Bezne to je tak, ze uzivas lieky, ides na kontrolu, o 2 tyzdne vysledky, upravia liecbu, a napriklad o dalsich 6 tyzdnov znova na kontrolu a tak. Ak sa vysledky zlepsili, odporuci et/ket ak nie, liecbu, u kazdej iny priebeh, este zvykne pred nasadenim liecby, ked u teba nieco zisti, tak poslat na vsetky mozne stery z posvy, ci nemas nieco kvoli comu vysli zle vysledky.

simik411
11. júl 2018

@moschin0 lebo v brne mi takto urcil liecbu ze pre nas je vraj najlepsie /zvysene cytokiny, stredny stupen voci partnerovym spermoskam/ ze najprv brno stimulka a rovno mrazit nasledne pre medrol a ked schvali dzurilova ze mozme vklad potom ..pytala som sa ze ci neni lepsie najprv imuno a poto az ivf ze takto vraj pre nas vacsia sanca nakolko aj PCO mam , ze KET lepsie ako ET.. a ze radsej stimulovat s cistym telom akoby bez medrolu v tele ze zbytocne vela hormonov... ja sama neviem podla mna je to to iste ale takto povedal dr.. a dzurilova mi nechcela dat pred brnom este nic ze az potom co povedia v tom brne tak ze tak to spravime......

lulululienka
11. júl 2018

@simik411 Toto sa mi dosť pozdáva, že stimulka nezaťažená medrolom 🙂 a v prípad epotreby nasadiť medrol až pred vkladom a ísť na KET. Toto by som skúsila aj ja pri ďalšom IVF-ku, nech sú vajíčka čo najkvalitnejšie ..... teda ak mi to odobria lekári ....

simik411
11. júl 2018

@lulululienka ano? tak si jedina asi lebo vacsina bab mi pisalo ze blbost, ale dr. otevrel v brne to takto odovodnil ze lepsie aby som "cista" a az potom ten medrol, ze stimulka aj tak nema nic s tym ze mi tam nieco nasli na imuno ze to je uz s vkladom suvis aby som ok z imuno hladiska ale na stimulku vraj takto naj no... este som sa ho opytala ze vraj KET je mensia sanca mu vravim ze ci to je urcite dobre takto..sa zacal smiat zo mna ze KET je mensia sanca ale na slovenku ze u nich je vraj o 2% lepsia uspesnost az z KET otehu v urcitych pripadoch ..ako sme vraj aj my no. ja neviem sama, doktor nie som ale budem sa radit nimi co ine mi ostava...

moschin0
11. júl 2018

@simik411 no mne ide len o otazku casu, ze naco stracat cas, ale ked to takto navrhli, tak skus. Ale daj si pred ivf urobit stery od gynekologa, ci nemas daky zapal, nech ho vyliecis cim skor.

moschin0
11. júl 2018

@simik411 a ja som pocula ze ket je uspesnejsi ☘️☘️☘️

lulululienka
11. júl 2018

@simik411 Tak mne logika dá, že je lepšie ísť stimulovať bez zaťaženia inými liekmi....I keď treba potom čakať tých minimálne 6-8týždňov na vklad, ale to už je pre nás dlhodobé čakateľky nič 🙂 Ja mám málo vajíčok, čiže musím sa zamerať na kvalitu, a medrol na kvalite podľa mňa nepridá. A u teba keď máš PCO by si šla asi aj tak až na KET. Držím palce 🙂

simik411
11. júl 2018

@moschin0 to uz mam nic ziadne ureaplazma ani nic, vsetko OK. :/ dufala som ze volaco male sa najde aby sme sa vyhli medrolu ale ee.. len ten cas som chcela vediet presne ze koolko asi budem vlastne cakat ci len 8tyzd a hned mozem KET ci zas test a cakat vysledky ah snad nie... 1x by som chcela rovno po 8tyzd ale neviem no uvidim co povedia.... no verim ze budeme uspesni skor ci neskor.. verim ze skor. a nielen ja. vsetky tu... zaluzime si lebo bojujeme :-*

lulululienka
11. júl 2018

@simik411 Klasicky nasadia na 6-8 tyždňov medrol, už si nepamätám presne a potom ideš na kontrolný odber, bez toho ti vklad Dzurillova nepovolí.

simik411
11. júl 2018

@lulululienka no trosku aj ano, ale komplexne aj tak tie hormony budu v tele len najprv z ivf a potom imuna , ale ta stimulka snad lepsie je takto verim ze ano... 🙂 dakujem aj ja drzim tebe !

simik411
11. júl 2018

@lulululienka ah cize mozem zabudnut ze bez kontrolneho ideme na vklad ano? juuuujha tak to sa posunie zas o dalsi mesiac boze len mam ivf do decembra schvalene len :/ potom asi predlzovat keby sa nepodari do konca rok budu sviatky atd.. ked zacnem od augusta medrol 8tyzd bude oktober zas odber november no na december to spada ak by vsetko klaplo.... hrozna doba hrozna....

moschin0
11. júl 2018

@simik411 vsak stimulku stihas a ak ore poistovnu je ukoncene ivf az s transferom, tak sa v centre dohodnete, ze nech napisu, ze et bol a bude, jedine o co prides je 200 eur, kedze sa prvy krat vklad neplati. Ak je ukoncene ivf pre poistovnu aj ivf brz vkladu, tak o problem menej.

lesik
11. júl 2018

@xenkyyy to vážne?fúha,tak ja sa dostanem na rad asi v roku 2019.

blunka
12. júl 2018

@vranka88 ahoj, no tak to mám ako ty, stále mi úplne nič nie je - dalo by sa povedať, že mám viac energie a cítim sa lepšie ako keď som bola netehotná. Dnes som bola na kontrolu a všetko OK, srdiečko bilo 7+0 tt. Keď sme odtiaľ išli, tak som mužovi v aute hovorila, že ani som sa moc nebála toho vyšetrenia, lebo ma upokojilo t čo napísala "vranka". A on vraví, že aj jeho si ty upokojila 🙂, že ti nič nebolo. Tak dík 🙂. Peknú dovolenku.
A ja do Nitry na kontolné odbery ... nemám rada také výlety 4 hodiny v aute a potom do roboty, ale že namiesto 140 € už budem platiť len 60 €, tak aspoň čosi ....

vranka88
12. júl 2018

@blunka
🙂 to som rada, ze som ti trochu pomohla 🙂 a ze ate vsetko v poriadku. drzim palce. ja som inak ani brusko nemala, teda aj mi to vyhovovalo, lebo som v novej praci a vie to sef, ale nemusia to vediet hned vsetci 🙂 no ale az teraz v 18 tyzdni sa uz trochu zacina crtat a ominaju ma nohavice 🙂 potom uz budes mat fajn, ked budes cez pristroj moct pocuvata byt pokojna 🙂
dakujem, este stale vyberam destinaciu 🙂
Inak ja som za kontrolne neplatila nic, bola som prekvapena. len to mi uz nerobili na bunkovu imunitu, ale asi ine parametre a cestu som mala nastastie o nieco kratsiu, lebo tiez potom do prace rovno. 🙂

mirka1478
12. júl 2018

Boze baby ja som uz 6 tyzdnov na medrole a som ako bobor😢😢😢😢najradsej by som chodila kanalmi ked sa vidim v zrkadle😣

kuki23
12. júl 2018

@mirka1478 ja uz 7mes,boli sme aj na ivf a nic z toho, keby to aspon za to stoji ach. Aj vlasy mi vyladali riadne, pribrala som 8kg,krce v nohach... Des 😥

lulululienka
13. júl 2018

Baby nechcem byť zlá, ale ja osobne som teda počas užívania medrolu dokázala zhodiť 6 kg z 67kg na 61kg pri výške 171cm. Len sa treba snažiť, viac pohybu a pozor na stravu. Ale vlasy teda povypadávali aj mne :( držím nám všetkým palce aby nám liečba tými hnusotinami pomohla k bábätku 🙂

xenkyyy
13. júl 2018

@lesik Naozaj, strašne dlhá doba ☹. Neviem, či som sa rozhodla správne, ale objednala som sa aj v BA. Tam mi dali termín o 2 týždne a čakám na výsledky...
Termín v NR som si nechala a uvidím ako sa to bude vyvíjať...či ho využijem alebo posuniem niekomu inému...

mirka1478
13. júl 2018

@kuki23 no ja si to asi hodim ak ho budem musiet brat tak dlho.amh uz nizke.uz ma to nebavi cakat😢

evaachesa
13. júl 2018

Baby pomohol niektorej z vas ten medrol? Zatial som necitala nic pozitivne len plno vedlajsich ucinkov ...to je jediny liek co sa da predpisat? Ja akurat cakam na vysledky a bojim sa ze to bude jedine co mi odporucia :-/

hanka7951
13. júl 2018

@evaachesa mne sa po druhom kontrolnom odbere zlepsila bunkova imunita zo stredne tazkeho na lahky stupen..mam to stastie ze som nemala ziadne vedlajsie ucinky az teraz prednedavnom mi zacali strasne padat vlasy..ale tak co uz :-/ ale je to individualne..niekomu liecba sadne niekomu nie

lenkova5
15. júl 2018

@evaachesa ja som brala 5 mesiacov a nepomohol mi... Od bud tyzdna zacinam liecbu imunoglobulinom.. Vedlajsie ucinky som mala minimalne, v piatok som vysadila poslednu davku, tak hadam ziadne vedlajsie ucinky sa uz nedostavia...

evaachesa
15. júl 2018

@hanka7951 a pomohol ti otehotniet? Riesila si aj ivf ci prirodzene? Dakujem za info 🙂

evaachesa
15. júl 2018

@lenkova5 hmm a nedaju sa nasadit rovno imunoglobuliny? Nevies ci maju aj tie nejake vedlajsie ucinky? A mozem vediet ci sa snazite orirodzene alebo je to liecba pred ivf? Vdaka a drzim palce 🙂

hanka7951
15. júl 2018

@evaachesa ja som zatial otehotenela prirodzene, ale vzdy to skocilo MA..teraz konecne po 7 mesiacoch sa mozme zacat snazit tak uvidime ci medrol pomohol 🙂

lenkova5
15. júl 2018

@evaachesa nesmazime sa vobec, kedze od februara mame prikazanu kondomovu ochranu... Ale po zlepseni vysledkov pojdeme prirodzene, kedze ja nemam problem otehotniet, ale udrzat babo... Ono zalezi od vysledkov a na zaklade toho p. Doktorka urcuje liecbu... A ci maju nejake vedlajsie ucinky zistim postupne.. Kazdy liek posobi na kazdeho rozdielne..