icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

hanka7951
17. júl 2018

Babule, tie co beriete, alebo brali ste Medrol - aj vam tak strasne vypadavaju vlasy? Ja sa ich uz bojim aj umyvat a cesat, lebo zakazdym vyhadzujem celu hrcu vlasov :-/ mate nejaky overeny recept ako proti tomu bojovat, resp. kedy mozem dufam, ze sa to zlepsi? Nerada by som skoncila plesata :(

vivik22
18. júl 2018

@hanka7951 ahoj, ano aj mne tak strasne vypadavali. Teraz neberiem Medrol asi druhy tyzden a ked som bola u kadernicky hovorila, ze mi zacina rast velmi vela malých vlaskov. vidim to aj ked si umyjem, ze mam akoby takého jezka. Vo vlasoch vykukaju take kratke vlasy. Ale som rada lebo som sa bala, ze rast nebudu. Zacala som uzivat aj omega 3 mastne kyseliny a vitaminy B, E, zinok a selen + sérum proti vypadavaniu vlasov od kadernicky. Ja by som do Medrolu viac uz nesla. Stale som aj chora a vidim, ze moja imunita je na bode mrazu.

monka_brumka
19. júl 2018

Dievcata, len pre istotu sa pytam - v nitre u Dzurillovej sa robi vsetko? Aj bunkova imunita?

lulululienka
19. júl 2018
monka_brumka
20. júl 2018

@lulululienka a specificka celularna reakcia na spermie je bunkova imunita? co vobec tato diagnoza znamena? nikto mi to doteraz poriadne nevysvetlil...v CAR sa tvarili ze je to v poho na IVF, Dzurillova povedala, ze urcite treba Medrol...nam teda preve IVF nevyslo - malo dozretych vajicok, cize tu Medrol nemal ani ako pomoct, aj ked som ho brala..

hanka7951
20. júl 2018

@vivik22 ja som doteraz nemala ziadne vedlajsie ucinky ale zial asi sa to niekde muselo preukazat :-/ mozem len dufat ze to je docasne a aspon volaco mi na tej hlave ostane kym prestanem brat Medrol :(

vivik22
20. júl 2018

@hanka7951 ja som tiez dlho nemala nic a potom to prislo tak razom. Neboj, urcite ti nieco ostane 🙂 Vraj pocas uzivania kortikoidov nic extra nezabera tak ono to treba zacat riesit az po vysadeni

lulululienka
21. júl 2018

@monka_brumka áno to je buková imunita. Znamená to že tvoje telo tvorí protilátky na bunkovej úrovni, tak to aspoň vysvetlili mne. Pri IVF to nerobí problém vraj, mne Dzurilova povolila vklad aj napriek stredne ťažkému stupnu voči spermiam. Ale prirodzene by to nešlo s touto "diagnózou". Keď si mala malo vajíčok, je asi problém aj inde.

butterfly333
22. júl 2018

Baby čo ste išli prvý krát na reprodukčnu imuno dali ste si u svojho gyn spraviť predtým nejaké vyšetrenia čo treba na imuno? Či netreba nijaké všetko spravia tam? A platili ste hneď na prvej konzultácii 250€?

evaachesa
22. júl 2018

@butterfly333 ahoj, ja som mala len zakladny hormonalny profil z car kde mi vysli hranicne protilatky proti spermiam....na repro imuno som isla na vlastnu ziadost no akurat som si z car zobrala vymenny listok. Platila som 110eur...stitnu zlazu mam vysetrenu z endokrinologie takze toto mi uz nevysetrovali..dalsich 50e si za to uctuju ...v ba imunovital

luckamjar
22. júl 2018

@butterfly333 mne dal krvné testy robiť môj doktor. Platila som u neho 50€ a až keď prišli a našiel zvýšené hodnoty, poslal ma na reproimuno...takto to bolo super, lebo na reproimuno dlho čakáš a môžeš nakoniec zistiť, že je všetko v poriadku.

butterfly333
22. júl 2018

@luckamjar a aké konkrétne testy ty robil vieš že behnem za mojim gyn a čo mu poviem že chcem krvné testy na čo

luckamjar
22. júl 2018

@butterfly333 ja neviem či to robí každý, ale normálne krvné na reproimunologiu a rovno aj hematologiu si daj. A podľa výsledkov ta potom môže poslat buď tam ale o tam.

evaachesa
22. júl 2018

@butterfly333 v kazdom pripade sa objednaj na reproimuno kedze sa tam dlho caka a ak to uz nebudes potrebovat tak ho zrusis 🙂

butterfly333
22. júl 2018

@luckamjar hematologiu mám spravenú

butterfly333
22. júl 2018

@evaachesa ja už som obj od mája a idem 27.9

evaachesa
22. júl 2018

@butterfly333 superr 🙂 ale otrasne dlhe su tie cakacky 😒

vranka88
22. júl 2018

@monka_brumka
áno, je to bunková imunita. mýli sa to často s protilátkami na spermie, ale sú to rozdielne veci. bunková imunita je v bunkách, tie protilátky sú v krvi. s bunkovou imunitou môžeš otehotnieť aj prirodzene, ale v určitej fáze vývoja plodu tvoje telo, teda imunita môže začať bojovať proti informácii, ktorú nesú v plode spermie. s protilátkami na spermie vraj prirodzene neotehotnieš. tak mi to bolo vysvetlené, kedže ja mám tiež bunkovú imunitu a zatiaľ som vždy otehotnela prirodzene, ale mala som MA, a jedným z dôvodov mohla byť práve aj BI. Teraz po liečbe imunoglobulínmi sa mi zatiaľ všetko drží a som tehu. takže také laické vysvetlenie 🙂

lady911
22. júl 2018

@kagaj ahoj, ja idem práve k tejto MUDr v októbri. Si ju nakoniec vymenila alebo k nej chodíš ďalej?

simik411
24. júl 2018

Babule nahodou neviete ci v NR na repro imuno robia alebo ci nemaju dovolenku ? volam tam od vcera a vypnuty tel je :/ dik za info

ericia
24. júl 2018

@simik411 ahoj.. Maju od včera dovolenku dva týždne..

simik411
24. júl 2018

@ericia paneboze :((((( tak to som trafila teda ah jaaaaj panecku.. dakujem za info!!

kuki23
24. júl 2018

Pisala som do NR meil,ešte začiatkom min týždna kvoli vysadeniu medrolu a neozvali sa,tak som ho vysadila aj bez nich.dokedy mam cakat a zbytočne ho brat...a teraz ešte dovolenka...

vivik22
24. júl 2018

@kuki23 ten medrol treba vysadit postupne. Ak si ho vysadila razom, mozes si tym aj ublizit.

lulululienka
24. júl 2018

@kuki23 určite nevysadzaj len tak, mala by si postupne. Neviem aké dávky berieš, ale ak chceš môžem ti napísať ako som vysádzala ja, a aj viaceré vysadzali rovnako...

kuki23
25. júl 2018

@lulululienka ahoj, môžeš mi to napísať do sz, ďakujem

blunka
26. júl 2018

Áno ja som bola v Nitre osobne a majú dovolenku do 6.8.2018.
Inak baby som sa pýtala sestričky, že koľko krát ako tehotná k ním ešte musím prísť (dllllllha cesta, kopu peňazí) a teraz som bola v 8tt a povedala, že ešte v 12tt, 20tt a 30tt.
Skoro ma piclo, tak som sa pýtala, že kedy sa vysadzuje vlastne ten Medrol.
Tak ten sa vysadzuje od cca 12 tt, ale potom sa aj tak stále chodí ku nim ďalej na kontrolu krvi.
Píšem vám to len tak informačne, aby ste vedeli ako to chodí, lebo ja som sa predtým nevedela k takej informácii dopátrať.

blunka
26. júl 2018

@kuki23 ty si písala o tých silných kŕčoch v nohách.
Chcela som ti len napísať, že keď som začala užívať Medrol, tak som si vyčítala z netu čo vlastne Medrol odbúrava a čo telu bude chýbať a od januára som každý deň zjedla jednu tabletku
MAGNEZIUM, VAPNIK, DRASLIK.
Doteraz okrem hrubích líc 🙂 nemám žiadne vedľajšie účinky Medrolu.
Ale v priebehu užívania sa mi stalo, že mi došli magnézium a akosi som bola lenivá a lakomá si dokúpiť ďalšie balenie. Vždy som len kukla, že to mám kúpiť a zase nekúpila.
A zrazu som začala mať strašne SILNE kŕče v lýtkach a prstoch na nohách v podstate denne, také silné ako nikdy v živote a raz som aj trochu plakala, čo to nechcelo prestať a už to bolo na zbláznenie.
Potom mi docvaklo, že si mám dokúpiť to magnézium, tak som dokúpila, hneď nasadila 800 mg tabletky a ako keby uťal z dna na deň odvtedy doteraz ani jeden kŕč. Úplne to zmizlo.

dominika1004
Autor odpoveď zmazal
mirka1478
1. aug 2018

@dominika1004 10 dni a su to vsetky tabletky od bolesti.aj paralen.