Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@lulululienka dakujem a teda ako dlho si brala medrol? a aku davku? ja od februara. Neviem sa tam dovolat a ani neodpisujú, dakujem
@wingsseven Ja som brala od decembra tiež 8mg ale vysadila som uz pred 6tyzdnami
@wingsseven ja mam 12 mg a prave vcera mi napisala, ze znizovat davku kazde 4 dni po 1/4 tabletkach
@lienocka1988 tak to sa tesim a drzim palce! Tak som teda zvedava ci mne to zaberie 😒
Ahojte, po vysadeni medrolu ma zacala svrbiet koza, trva to uz par dni, mam stale nutkanie sa skrabat, ach. Mali ste to niektora?
Ahojte kocky. Bola mi odporúčana imunologia. Je lepšia ísť do ba alebo do nitry ? Ake su vaše skúsenosti?
Ahojte 🙂 som tu nova a rada by som sa k vam pridala do diskusie a tiez s vami poradila o skusenosti..tiez sa snazime o babatko, uz to bude pomaly 4 roky..presli sme si uz tiez kadecim...cez clostibelgyt, laparoskopiu, iui, ivf, liecenie medrolom..a nic nezabera..mam vysoky prolaktin na co beriem lieky a tiez zvysene protilatky voci trofoblastu a zvysene NK-bunky..kedze medrol mi nezabral a vsetko este viac zhorsil, doporucili mi ho vysadit a momentalne cakam na vysetrenie co bude dalej..mate niekto skusenosti, co vam poradili, ked nezabral ani medrol?
@kvietok_cs ja som brala medrol 5 mesiacov a tiez mi nezabral.. Momentalne beriem inunoglobulin, igamplia. Su to innekcie 1x tyzdenne, 8 davok a dnes som bola na 5...tak hadam toto zaberie
@lenkova5 a chodis do nitri ci ba? Injekcie si davas sama?
Baby tie co beriete medrol dlhodobo a píšete ze nezabral tak tým myslíte že prirodzene ste neotehotneli ci ste boli aj na umelom a stále nič..
@simik411 mne neznizil protilatky voci trofoblastu ani NK-bunky...praveze hodnoty este zhorsil..cim som mala vyssiu davku, tym to bolo horsie...a umele mi tym padom neodporuca zatial ani imunolog ani v centre kym mi toto nedaju doporiadku
@kvietok_cs aha hm kokos tak to je nič moc situácia že ani ani.. Ja som včera odovzdala vajíčka teda ivf mame aj oplodnene uz od zajtra beriem medrol 8tyzd a v novembri vraj môžem na vklad.. Len ma zaujímalo ako iné baby myslia ze pol roka atď berú a stále nič ale to asi čakajú prirodzene ci im medrol pomôže.. Tak tebe veľa šťastia panecku nech sa to niekam pohne hm 🍀
@kuki23 tak to ma mrzi. My sme zatial boli "len" na 2 ivf a mame este mrazakov. Ale ja uz ani neviem ci ma zmysel vobec chodit na tie vklady, lebo je to iba skuska omyl. Ja sa tiez potrebujem dat do kopy a potom sa uvidi. Ja akosi stale verim, ze to mozno pride aj samo bez pomoci druhych.
Ahojte, ja som čo sa týka repr. imuno. už dosť sklamaná... Mám za sebou asi 7ivf už to ani nepočítam, tiež som myslela, že chyba je v imunite... chodila som do Nitry zistili mi protilátky proti spermiam a trofoblastu nie vysoké užívala som tiež ten medrol ale nikdy viac... myslela som, že mi nič nerobil, ale keď sa spätne na to pozriem bola som ako balón v tvári spravili sa mi kožné problémy na rukách proste des je to svinstvo... Dokonca bolo obdobie kedy mi to spermie aj trofoblast úplne upravilo ale zvýšili sa fosfolipidy, keď som sa tomu divila pani doktorka mi len povedala, že to tak ma byť... no zvláštne... potom bolo obdobie, kedy bolo všetko v poriadku a aj tak sa ivf nepodarilo... Bola som nedávno v Brne a pán doktor mi povedal, že to vôbec nemám riešiť.... že protilátky proti spermiám sa predsa pri ivf obídu, keďže sa vkladá už embryjko a že protilátky proti trofoblastu ešte nepocul... celé mi to vysvetlil... embryjko je chránene predsa neviem to presne zopakovať... a že medrol by užíval až keby mu išlo o život... všímam si, že každému sa dáva stále dokola tá istá liečba... taký začarovaný kruh mi to príde... a dosť sme stratili aj veľa mesiacov, keď sme museli mať kondómovú ochranu. Neviem čo si mám o celom to myslieť nejde tam len o peniaze? Tak už to nebudem riešiť aj tak medrol nechcem už užívať.
@katka17044 ona v nr nic ine nikomu nedava len medrol nic nic ine a ked nezaberie tak tie imunoglobuliny ci co.. sila fakt na kazduuu jednu diagnozu ten isty liek ,des toto! hm a mate porobene aj ine testy nejake inde?? kde je potom problem ked ivf v brne toto neriesia- no u mna praveze otevrel ktoreho mam povedal aby tie cytokiny co mam z repra mierne vyssie preliecim medrolom lebo sa mi asi nechyti emrbyo.. tak som ho dnes zacala brat 8tyzd a potom idem na vklad.. tak asi ozaj zalezi aka diagnoza protilatky na spermie mam aj ja to povedal v brne ze to sa obide ano ale tie cytokiny treba urcite..preto idem rovno na KET v zime,.... boze ale ten medrol kazde na neho nadava nic dobre nepocut :/ ale ja verim ze su aj baby ktorym pomohol musi ved..len tu na konikovi sme asi vacsina ktore maju naopak zle skusenosti alebo problem tak sa radia atd.. tie ktore otehu s nim tak sem asi ani nechodia uz .... musime verit ze hadam vedia co robia ti dr.. a ja brnu verim a otevrelovi najviac.... keby mu slo len o vklady a je jedno ci uspesne tak by dal hned ET a po xy pokusoch by asi bolo treba ine skusat nieco alebo ten medrol...
@simik411 ja som tiez chodila aj k pánovi Otevrelovi už som bola vsade mozne ... ale my sa snazime uz aj 10 rokov... prirodzene som nikdy neotehotnela a po ivf ano ale embryjko sa neudrzalo potom sme davali aj genetiku embryok a boli zle tak uz sa ani nevkladali... vysetrenia mame vsetky co sa daju... presne ta imuno je rozdiel spermie, trofoblast a cytokiny to uz je asi bunkové a to je zrejme ine... akoze medrol je svinstvo, ale musim povedat ze znizil mi tie hodnoty naposledy som bola v Nitre pred rokom a posledny papier mam, že všetky hodnoty v poriadku... Brala som aj subcuviu injekcie a potom nejake infuzie mi davali. Takze zabrat zabralo no aj tak sa nam ivf nepodarilo teraz som bola prvy krat v Brne v Heliose u pána doktora Texla a teda on povedal, že základ všetkého u nás je spraviť dobré embryjko... a to je asi už len o šťastí... partner ma spermiogram v poriadku len mal zvýšenú fragmentáciu dna, tak sme to antioxidantami znižovali lebo to mal 37% a má to byť pod 30 tak akurát toto nám kázal aby sme mali ok a až potom vklad. Antioxidanty zaberajú a vedia to znížiť pri 3m užívaní na cca 23%. Určite medrol ti zaberie a zníži ti to a potom sa to podarí. Len presne udivuje ma tá rovnaká liečba a všekto na jedno kopyto a zaroveň vôbec neviem koľko to vydrží, keď sa to prelieči, keď som to pred rokom už mala upravené a v poriadku mám to aj teraz alebo to je len na nejaké 3 mesiace? Neviem nechápem tomu vôbec
@katka17044 boze 10r je doba :(( ale mate moj obdiv ja neviem ci by som tolko vladala bojovat aj energia, cas, nadej smutok a prachy. kokos :/ my 2roky presne a hned som sla na repro a nasli toto. potom rovno do brna a pred vcerom sme boli na OPU cakam kolko emrbyii budeme mat. ale tak vy aspon teda viete ze embrya nie su asi kvalitne ktovie preco hm :/ ale neboj uz ked toto vedia podla mna nejako to spravia aby ich vyvinuli dobre si myslim.. no to ani ja nechapem ze ten medrol na vsetko je... sila fakt :/ clovek tolko preto robi a jedno jedine sa nepodari to uz kde sme ... ale kto sa nevzda sa docka neboj niekto pomoze ,musi...
Mňa len mrzí, že som sa úplne upla na tú imuno a som si bola už istá, že to je tá príčina. Preliečila sa a aj tak nič... ale to som ja, iným možno práve toto zaberie, ale to musí asi každá skúsiť sama na sebe, iná cesta nie je.
@katka17044 ved to ze to asi ani nebol problem az taky v imuno ale inde s tymi embryami ale ked mate ok aj spemie tak nwm no, nevyznam sa vobec v tomto :/ treba verit ze raz clovek bude mat stastie lebo to je asi len o tom... tak sa mi zda bud alebo.. chyti sa alebo nie .. uvidis coskoro uspejete..a preco si od otevrela odisla? jedna baba v inej skupine s nim teda s jeho pomocou nie s nim :D otehu po 22r. bola v uk na svk a az tam on jej pomohol tiez mala s emrbyom problem ... velmi ho chvalila ze fakt chcel pomoct a dobre radil atd

@wingsseven ahoj, znižujes po 5dnoch po pol tabletke. Čiže 5dni 6mg,dalsich 5dni 4mg,potom ďalších 5dni 2mg a konicis.